Maota, fale mautotogi

O le lanu o le hibiscus piniki: ata, aotelega o meaola ma foliga o le tausiga ma le totoina o se fugalaau

Pink hibiscus ua leva ona avea le nofoaga o meaola mai le fai togalaau ma fai togalaau. E mafua ona o le faigofie o le tausiga, matagofie o le fuga ma le tau maualalo.

O le laau e mafai ona gaogao ma faʻaleleia. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo saʻo i ona uiga autu, o le ae vaai ia latou ata.

Faitau foi e uiga i foliga o le tausia o le laau, ona metotia o le toe gaosia. Saili faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona aafia ai le fugalaau. O le a tatou iloa foi po o fea fugalaau e foliga mai o hibiscus piniki, faitau a latou faʻamatalaga.

Faʻamatalaga o meaola ma ata

I lalo ifo e mafai ona e maua se faʻamatalaga o ituaiga sili ona taatele o hibiscus mālū ma vaʻai i ata.

Sudan Rose

Sudanese rose, po o Hibiscus Sabdariff (i le Latina - Hibiscus sabdariffa) - o se laau e oʻo i le maualuga o le lua mita. O laʻau e mafai ona taumafao le mea lea, ua tupu lenei laau e le gata mo faamoemoega teuteu, ae faapena foi i fale gaosi oloa.

O fugalaau i luga o lenei ogalaau e lapoa, e oo atu i le 25 cm le lautele, o laulaau e lelei tele.

O le Cooper ua lalagaina

Latina mo Hibiscus rosa-sinensis var. cooperi, maua lona igoa mai fesuiaiga o fugalaau e faalagolago i le moli. O le fugalaau lava ia e aofia ai peti e 5 ma se vaitotonu e ese ai. O lau e lamolemole, ovale. O lenei ituaiga o hibiscus o le sili lea o le faʻalelei ma sili atu ona puipuia i faʻamaʻi.

Saina

Saina Saina poo Hibiscus rosa-sinensis (Hibiscus rosa-sinensis) o se ogalaau ma lau oval e oo atu ile 15 simita. Fugalaau fugalaau na faatulagaina i luga o vae uumi. O le umi o le fugalaau e tele aso, ae o le tausiga lelei, ua faia toetoe o le tausaga atoa.

Tausia mea

Pink hibiscus e le lelei i le tausiga, lea e aofia ai gaoioiga masani o togafitiga.

Lulu

Mo le lanu piniki o le hibiscus o le vevela vevela e sili ona lelei e aunoa ma ni laʻau manogi i le vevela Mo le umi o le fugalaau o le hibiscus mumu e manaʻomia le faʻamautinoa le tausiga o le vevela i le lautele o le 18-20C.

Fesoasoani: e fautuaina e ave le fagu i le taumafanafana i se pusa poʻo se faletua, lea o le a fesoasoani i le faʻalauteleina o le fuga.

Faʻasa

O le faʻaleleia o loʻo faia i le vaeluaina o vai i le vevela o le potu.. E fiafia Hibiscus i le faaseseina ma le malūlūina o le ea. Pe a faʻatinoina ia faʻavae e tatau ona aloese mai le susu i fugalaau ma tumutumu. O lenei mea e fesoasoani i le faʻaititia ma le vave faʻavave. Suavai e leʻi fofoina e mafai ona mafua ai le samasama ma lafoaʻi lau.

Malamalama

O le aiga uma o Malvov e fiafia i se tele o malamalama. O le mea lea, e fautuaina e tuʻu i le faamalama, aloese mai ave o le malamalama. O loʻo faʻamalieina faʻamalama lanu mumu i sasae ma sisifo.

Manaomia o le eleele

Mo le tuputupu ae lelei i le pito i lalo o le fagu e tatau ona e taoto se tamai laulau o le faalauteleina o le omea poʻo le piliki gaʻo ma ufiufi i le palapala. O le eleele e tatau ona i ai i lenei fua faatatau: 2 vaega o le eleele, 4 vaega o le peat ma le 1 le vaega o le oneone.

Teuteu

Mo se vaega sili ona matagofie o luga o pou malolosi, E tatau ona avea le teuteuina o se vaega taua o le tausiga. Mo le faia o lenei mea, tuʻu ai se lua tumutumu tutotonu, o le pale ua faapuupuuina e se pea paipa. Afai ei ai se manaʻoga e tuʻuina atu le vailaʻau faʻapitoa poʻo le fulafula, e manaʻomia ona e faʻamaʻe ese le lala ogatotonu.

Laʻei pito sili

O le laau e tele ai meaʻai e maua ai, o lea e manaʻomia ai le fafagaina faapitoa. Mo ia, o le faʻaaogaina lelei o fualaʻau mo laau totō, o loʻo faʻaaoga pe tasi pe faalua i le vaiaso.

Pot

Malosiaga mo le totoina e mafai ona maua mai soo se mea (palasitisi, laupapa).

E taua: e tatau ona filifilia le ipu i se telē e mafai ai e le aʻa ona fetaui, ae leai se avanoa tele e totoe.

Suiga

Faʻafeiloaʻiga e faia faʻa-tasi i le tausaga ao leʻi amataina le tuputupu aʻe (i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati). Mo ia faamoemoega, ave le eleele o le mea lava lea e tasi mo le totoina. O se matafaioi taua i lenei faagasologa ei ai se ulo. E tatau ona i ai le 4-5 centimita le sili atu. Filifili se potopotoga tele pe itiiti ifo o le a taitai atu ai i le umi o le toesea.

Togi

I le taumalulu, e tatau ona puipuia lelei le hibiscus mai faʻataʻitaʻiga ma suiga o le vevela. I le taumalulu, o le tele o le fafaga, fafagaina ma le faʻasusuina ua faʻaititia. Afai e amata ona paʻu ese laulaau mai le fugalaau, o lona uiga e le fetaui le pulega o le vevela pe o loʻo tu i se ata.

Totoina o nuances

Ituaiga o hibisiki mālūlū e faʻapipiʻiina e tipi ma fatu:

  1. O le auala muamua e faigofie ma faʻaitiitia le taimi e faʻaaoga ai. O tamaʻi laiti, ae malolosi e filifilia mo le faapipiiina. E vavae ese i latou mai le matua faʻatasi ma se mata malosi. I le tipi e te manaʻomia e aveese uma laulaau pito i lalo, ma faapuupuu le pito i luga i le tele o senitimita. Mo le faʻavaeina o aʻa malolosi, e fautuaina le tipi e tuu i totonu o se pusa i vai mo se vaitaimi e lua i le tolu vaiaso.
  2. Fua o fatu e faʻapupulaina ai le tele o galuega mamafa, ae sili atu ona lelei nai lo le vavae. O laau totő e tupu mai fatu e sili atu ona puipuia i faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faafitauli o le galueaina e mafai ona iloa ai meaola. O le taatele o latou o aphids ma spider mites. Afai e maua se manufeʻai i fugalaau, e tatau ona togafiti i vai inu ma vailaau faʻapitoa e taofiofi, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa.

Fugalaau talitutusa

O le Hibiscus e lanu piniki ma foliga lelei i tafatafa o:

  • Eustoma;
  • Begonia;
  • Geraniums;
  • Balsamine;
  • Faatoaga;
  • Adenium.

Pink hibiscus, e faaopoopo i le matagofie, o le a aumaia le soifua maloloina ma le manuia i le fale. E faʻamamā le ea mai vailaʻau oona. Faʻaaloalo i tulafono faigofie o le tausiga, o le a fiafia le laau mo se taimi uumi ma fugalaau matagofie ma lau laʻau.