Fua o le gaosiga

Faʻavae ma tulafono o le tausiga mo Kalanchoe i le fale

Kalanchoe o se ituaiga o laau toto, ma le tele o ituaiga meaola. I le vaomatua, latou te ola aʻe i vaomatua ma le itu i saute o le konetineta o Aferika, i saute ma sautesasae o Asia ma totonu o le fusi o vaomatua o Amerika i Saute. O nei laau toto e lauiloa e tagata Europa ona oa latou vailaau faafomai, ae mo faamoemoega teuteu na latou faaaogaina lata mai nei. O le a matou talanoa e uiga i ituaiga sili ona lauiloa o Kalanchoe ma a latou tausiga.

O le a se foliga o fugalaau

O ituaiga uma o teuteu Kalanchoe e eseese foliga, ae o loo i ai se mea e tuufaatasia ai i latou. Muamua lava, o mea manogi ma laʻau ma le meaʻai. I le tele o ituaiga o meaola, o loʻo iai faʻamau, o laulaau e gaogao pe leai foi, eseese i le foliga, ma se lamolemole pe lamolemole. O le toe gaosia e tupu mai i le tipiina, fatu ma pulupulu.

O se faʻamatalaga auiliili lea o le tele o meaola iloga:

  • Kalanchoe Blossfeld. Tuʻu faʻamalosi le sili atu i le 30 cm le maualuga. E lapotopoto laulaʻau ma pito i luga. E umi se vaitau o le fugalaau: mai le taumalulu seia oʻo i le tautotogo.

  • Kalandyva. O lenei ituaiga o meaola e lauiloa mo le susulu o lona ulu. Inflorescences faia se pulou pupula. O fugalaau e laʻititi, ma e tele ni petale. Umi o le taimi o le fuga - e oo i le ono masina. O laulaau lapoa, lapotopoto faʻasalalau, lanu lanu meamata.

  • Cirrus O le fugalaau e umi ona ufiufi ma laʻau lau, ma faʻauʻu nifo i autafa. I le pito i lalo o le pusa o meaola o loʻo maua i fugalaau. Mamoe i ata uma mai le lanu mumu ma le lanu viole. Le lanu o le laʻau e lanumeamata pe lanumeamata ma e mafai ona i ai se lanu violē.

  • Degremona. O le mea autu o lenei ituaiga - o le gafatia e tupu "tamaiti" i tafatafa o le laʻau. E pei o le feathery Kalanchoe, ei ai lona uumi uʻamea ma lau o foliga o le lanu lanu meamata. O tamaʻi laiti e punou i totonu, ma faia ai se togavao i le ogatotonu. I le aluga o taimi, o le laupepa e tapuni i le isi itu ma ufiufi ai se pito i lalo ifo. E tupu tele le fugalaau.

E te iloa? O sui o le ituaiga Kalanchoe laciniata, o loo i ai fugalaau auro susulu, i Initia na latou mauaina le igoa "hemasagar", o lona uiga, o le "sami o auro".

O nisi o ituaiga o Kalanchoe (mo se faataitaiga, fuga-fugalaau) e afaina i manu.

Tausiga lelei

O le laau e le lelei, ae talu ai ona o le a faaulufaleina mai mai le latūmū latū, e manaʻomia ai tulaga tutusa o le tau i lona nofoaga.

Aoao pe faʻapefea ona toto se fugalaau maloloina ma matagofie fugalaau Kalanchoe, faʻapea foi ona aʻoaʻoina e uiga i mea faʻamalolo o lenei fale.

Manaomia o le malamalama

Kalanchoe o se fugalaau malamalama, ae e le mafai ona faʻafeiloaʻi ile susulu o le la. O le mea lea, e sili ona lelei le tuʻu i le taumafanafana i le itu i sisifo poʻo faamalama i sasaʻe, ma i le taumalulu - i le itu i saute.

O nisi punaoa e faapea i le malamalama e mafai ona tausia le laau i le na o le afa muamua o le aso, ma a uma le aoauli e tatau ona ave i lalo o le paolo pe ufiufi i se mea. O isi, i le isi itu, finau e faapea, mo le tele o furanau e tatau ona i totonu o le malamalama i totonu o le 12 itula.

O le vaifofo saʻo o le tuʻuina lea o le fugalaau i totonu o se nofoaga manaia, ae i le taimi lava lea e puipuia ai mai le susulu o le la.

Lelei mafanafana

O le fugalaau e mafai ona maualuga le vevela, e oo atu i le 35 ° C. Ae afai o le vevela e faʻaalia i lalo ifo o le 10 ° C, o le tuputupu ae o le a faʻagesegese ma o le a fesuiaʻi le taimi o le vavao.

Faʻafefea le vai Kalanchoe

Le mafafai le faʻamalosia o le faʻamafa. Afai o le a lokaina aʻa, o le a amata ona pala le laau. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻafefe le fugalaau i aso uma e tolu ma e le tele naua. Afai e faaputuputu le vai tele i totonu o le apa, e tatau ona sasaʻa vave. Suavai e sili atu ona faʻaaoga vai.

E tatau ona manatua le mea moni e le fiafia Kalanchoe i le ea malulu.

E taua! Pe a faʻafeinu, taumafai e taofi le vai mai le pau i luga o laulaau ma faʻapipiʻi, faʻaleagaina faʻaleagaina maʻi.

Faʻasalaina saʻo

Mo laau o loʻo faʻaalia e ala i le matua tuputupu ae. O le mea lea, ina ia maua ai se foliga manaia, e tatau ona faʻaauau pea le teuteuina o fua. Aua le fefe e faataitai. O le fugalaau e faigofie ona teuteu ma e vave ona toe faʻaleleia.

E pei foi o Kalanchoe, o mea suamalie e aofia ai laau e pei o le hoya, pachypodium, ripsalis, euphorbia, mesembryanthumhum, staphelia, mammylaria, echeveria, pailani, hatiora, agavaia, agave, nolin.

Vaʻaia laʻau mama e fautuaina i le tautotogo. Afai o se uiga o se fugalaau e maua mai ai se umi umi, o le a teuteuina i le 2/3 po o le 1/2. O teuteuga puipui e faia pe a uma ona fuga.

Ina ia mafai e se fugalaau laʻitiiti ona ola lelei, e le gata ina paʻu, ae faʻapipiʻi foi. E fesoasoani e vave ona maua se foliga manaia. Fai lenei faiga i le amataga o le taumafanafana.

Faʻafefea ona fafaga le Kalanchoe

Fafagaina ma faʻamafanafanaina naʻo ni fomaʻi faʻapitoa mo suāuʻu. E tatau ona faʻatino le faʻatinoga i le faaiuga o le tautotogo po o le ogatotonu o le taumafanafana. I luga o le afifiina o fugalaʻau faatonuina le tele o le faʻamalosiina e manaʻomia mo le fugalaau, faʻapea foi ma le masani ona fafaga le laau. E tatau ona faʻaaoga le afa o le fuainumera o le faʻamaʻi.

E taua! Ae e te leʻi faʻaaogaina le fuluʻi, e tatau ona faʻafefe i le vai mafanafana ma faʻatali seia maeʻa. E manaʻomia lenei mea mo le lelei atili o le faʻaaogāina o aʻa.

Faʻaopoopoga foliga

E manaʻomia le totoina pe a fai e laʻititi le ulo mo le ola aʻe o aʻa, poʻo le taimi e liua ai le palapala ona o le tele o le susu. E i ai se mea e faʻapipiʻi i le faaiuga o le tautotogo.

Ua aveeseina lelei le laau mai le ipu tuai ma, faatasi ai ma sina vaega eleele, ua tuu i se mea fou. Ina ia mafai ona faʻavave vave le fale, o le eleele fou e tatau ona tutusa ma le tuai. E manaʻomia foʻi le fafaga. O le taimi o fetuunaiga e tusa ma le vaiaso.

Transplant Kalanchoe: vitio

O mea sese autu o le tausiga: aisea e le tupu ai Kalanchoe

E masani lava ona sili ona fiafia tagata totō vine i Kalanchoe ona o le tele o ona fua. I le filifilia o le laau i totonu o le faleoloa, e toatele tagata latou te matauina o le vaitau o le fugalaau e sosoo ai e le malosi tele pe ua le toe iai foi. Aua nei e manatu ua e faatauina atu le fugalaau sese. Manaomia le toe iloilo tulafono o le tausiga mo ia.

Aisea e le fuga ai

I le avea ai o se tulafono, ua taofi Kalanchoe e fuga ona o le tele o le faʻaaogaina o mea faʻaaogaina o loʻo faʻaaoga i le eleele. Amata malie le faʻaititia o le tele o le fafagaina, seia oʻo ina faʻaitiitia i le leai.

Saili pe aisea ua le fuga ai Kalanchoe.
O le isi mafuaaga mo le le lava o le fuāina - sili atu le susu ma le le faʻavalea. Taumafai e faʻavave le fale. O le lāmala e itiiti ifo le fefe nai lo le maualuga o le maualuga. Ma e tatau ona e inu vai na o vaeluaina vai i le vevela o le potu. O nisi taimi o le mafuaʻaga mo le leai o se vaʻaiga e mafai ona avea ma se taimi umi i le malamalama. Faʻasolosolo aso o le ao. Fai le po i le taimi mulimuli mo Kalanchoe 12-14 itula.

O le a le mea e fai: pe faʻapefea ona fai le fuga o le Kalanchoe

Afai oe tausia lelei Kalanchoe, ma e le fuga, taumafai lenei:

  1. Faʻasolo mai i luga o taʻavale.
  2. A amata ona ola le pupu, ia togi le pito i luga o laʻau e lua. Afai o le pito sili ona lautele, ia tipi.
  3. A oʻo mai pine fou ma le tolu ituaiga o petals i pito o manu, oti ese. O lenei teuteuga o le a fausia ai se vao vao vao. Faʻaiʻuga mulimuli na faia ia Novema.
  4. O lea e manaomia e le fugalaau se taeao malamalama ma le malamalama. O le laau na auina atu e moe, ma ufiufi i se ie.
  5. A maeʻa sina taimi, e tatau ona aliali mai fugalaau fugalaau. Afai latou te le i ai iina seia aulia Mati, matou te toe togiina le laau.

E te iloa? O tagata o Kalanchoe e masani ona taʻua o le "laau o le ola" poʻo "fomaʻi potu".

E pei ona mafai ona e vaʻaia, Kalanchoe - le faʻatoʻaga laau. Ae afai e te le mulimuli i tulafono faavae mo le tausia o ia, o le a le fiafia ia te oe i le tele o fualaau. Vaʻaia, ma o le a faʻafetai atu Kalanchoe ia te oe i lau paʻepaʻe.

Faʻamatalaga mai tagata faʻapipiʻi

I le asō, sa amata ona ou fuga mai fuga o Kalanchoe - lanu samasama ma le mumu. Matagofie 5 tausaga talu ai na ou maua ai 2 lanu - mumu ma samasama. Sa latou faaaluina le aso atoa i totonu o le taavale, ma na o le afiafi lava na ou tuu ai i latou i totonu o le vai, na foliga mai ua matuai faanoanoa lava i latou, ae o le taeao na sosoo ai sa matua manaia lava. Na ou totoina ma ina ua mavae le 9 masina o le mea muamua lea na ou faia i le lanu samasama. Na sili atu le leaga i le mumu, na tupu le lelei, o le tuputupu ae na vaivai, sa ou totoina i taimi uma, fafagaina, tuu i fafo mo le taumafanafana ma o se taunuuga na oo mai lava ma amata ona ola, ae o le ula mumu lava ia e le maualuga. Afai e lapoa le samasama, ona laʻititi lea. Mai le faaiuga o Novema e oo i le faaiuga o Tesema, e masani lava ona ou le vai. Ua amata ona ou matuai suaina i le amataga o Ianuari ma o tausaga uma e tatau ona totoina seia oo i le amataga o Iulai. Ona ou tipi ese loa lea ma ua tupu i se mea fou.
toffee
//forum.bestflowers.ru/t/kalanxoeh-kalanchoe.16052/

Talu ai o le Kalanchoe o se pupuʻu, e talafeagai le tausiga. Vaʻaiga i le va o vaʻalele lelei tuʻuina le eleele. O le taumalulu mafanafana ma se aso lanu pupuu e faʻaleleia ai le fugalaau.
Lantana
//forum.bestflowers.ru/t/kalanxoeh-uxod-v-domashnix-uslovijax.177155/#post-1044954

Kalanchoe e faigofie lava ona faʻalauteleina e ala i laʻau ma laʻau (o le a maua lau vaʻalo i le 3-9 masina). E leai ni faafitauli i le galueaina, toetoe lava a tupu aʻe se vao. E tasi le mea e le iloa e tagata uma: o laʻau e taoto ma le umi o le moli e itiiti ifo i le 8-9 itula (faatasi ai ma se aso pupuu). O lona uiga, e mafai ona e maua ni laau totō i soo se taimi o le tausaga, pe afai e faʻaitiitia le umi o le malamalama.
cyclamen
//fermer.ru/comment/215919#comment-215919

O laʻu kalanchoe e tupu lelei i le eleele mo le cacti. E manaʻomia e ia le vevela e 20 i le 30 tikeri. I le paolo o Kalanchoe o le a le tupu, ae o le susulu o le la o le taumafanafana, e fefe foi. Suia le taimi e tasi ile 2-3 tausaga.
verunchik
//agro-forum.net/threads/1198/#post-5325