Maota, fale mautotogi

Fugalaau matagofie mo le tuuina atu: totoina o le hibiscus i le eleele tatala ma togafiti togafiti

O le Hibiscus e mafua mai i le tele o fualaau vao o le aiga Malvaceae, o lona atunuʻu o loʻo i ai le latūmū ma le vateatea.

I totonu o la tatou ponesi, ua totoina lenei laau e pei o totonu ma fale kiona. Ae o loʻo i ai nisi ituaiga meaola e mafai ona ola i luga o le lauʻeleʻele.

E uiga i ituaiga eseese, totoina o le hibiscus i luga o le eleele ma mata o le tausia o ia ma o le a talanoaina i lenei tusiga. Ma i totonu foi o le tusiga ua tatou aʻoaʻoina ai pe faapefea ona faʻaleleia lelei lenei laau.

O a ituaiga eseese e talafeagai mo le ola i totonu o le togalaau?

I na ituaiga o le malūlūina o le vevela o le vevela, gutu, timuga tetele, e mafai ona taʻua o le hibiscus garden (Syrian) ma le hibiscus hybrids, lea e mafai ona totoina i totonu o le atunuu ma e mafai ona teuteuina le laufanua o se fanua o se fale.

Hibíscus syríacus (togavao a Suria)

  • Tiana;
  • Wielite Ilar Faalua;
  • Pink Pink;
  • Carneus Plenus;
  • Joan of Arc.

Hibiscus hybridus (vailaʻau oona)

  • Talavou;
  • Late;
  • Paʻu piniki;
  • Pink ma le paʻu.

Fugalaau i le ata

O le Blooming hibiscus e tilotilo i le taimi e tasi ma le filemu ma maeʻa:





E mafai ona toto i le tautotogo i fafo?

Toto i luga o le eleele i le tautotogope a maeʻa le mafanafana o le lalolagi ma faʻamafanafana le tau. O le toʻatele o tagata e nonofo i latū latū e fefefe e amata se hibiscus Suria, aua e mafai ona tafe. O lenei faafitauli e foia pe afai o le tausaga muamua o le olaga o le laau e togitogi i totonu, ona toe foi lea i le nofoaga ua atofaina i totonu o le togalaau.

E faapefea ona filifili se nofoaga talafeagai i le atunuʻu?

  • Malamalama E fiafia le Hibiscus i le malamalama, o le mea sili ona lelei i luga o le fasi fanua o se malae taalo manaia, ae aunoa ma le susulu o le la, lea e mafua ai ona mu le laulaau.
  • Lulu O le togavao hibiscus e tupu i luga o le eleele, o lea e talia ai le vevela i le taimi mafanafana. Ae taua tele le totoina o le hibiscus i se nofoaga e puipuia mai le matagi ma faʻataʻitaʻiga. Ae ina ia mafai e Hibisc ona ola i le tau malulu ma ona gutu, e tatau ona e tausia lelei.

    Afai e faamoemoeina le taumalulu, o le maualuga o le vevela o le a--15 ° C, ona tatau lea ona fausia se faavaa e siomia ai le laau, lea e tatau ona tosoina ai le laulaau po o le agrotex. Afai o le taumalulu e tatau ona vevela, ona lelei lea e le o le lamatiaina, ma, i le maeʻaina o le hibiscus, tuu atu ia te oe le avanoa e faʻaalu ai le taumalulu i lalo o le fale poʻo totonu o se isi potu malulu.

  • Eleele O le mea e manaʻomia mo le eleele - e tatau ona lelei, faʻamalamalama, ma faʻafefe. Soo se mea e faʻaaogaina e le peat o le a faʻafetaui nei uiga. Mo le totoina o le hibiscus, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o laufanua togalaau, peʻa, oneone i le fua faatatau o le 2: 4: 1. E mafai e oe ma le isi paluga: vafasi, lau laʻau, humus, oneone paʻu i le ratio 2: 2: 1: 1. E fai ma filifiliga: 5% perlite, 45% paʻu mai laupapa, 50% peat.
  • Faʻaleleia eleele. Lua mo le totoina e tatau ona 2 taimi le maualuga o le aʻa o le laau. O le pito i lalo o le alavai (pisa piliki), o lona maualuga e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm. O le isi Layer 10 cm le maualuga o le oneone. Le isi - 15 cm compost. Luga pito i luga - 15 cm - oneone. A uma ona tuu le aʻa o le laau i le totoina o le lua, ua tumu le avanoa atoa i le palapala.
Fesoasoani! O tuaoi sili mo Hibiscus i luga o le taupulepulega - tulai ma lavender. Faatasi ai ma se rosa, latou te tutusa uma manaoga mo le tuufaatasiga o le palapala, ma o le lavender o le a le gata ina aveeseina ai le hibiscus, ae o se puipuiga lelei foi mai aphids, lea e le faatagaina ai le manogi laveve.

Faʻatauga auala

Faʻateleina le sisa i le togalaau e mafai ona avea ma lisi o auala, e tatau lava ona e filifilia se avanoa avanoa ma faamasani i se taiala auiliili ile auala e toto ai se laau.

Laʻau

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia:

    • pusa tioata po o tioata pogisa;
    • tipi;
    • gaioiga gaosi ua gaoioi;
    • o nisi o tuputupu ae e faaosofia ai;
    • greenhouse
  2. Malosiaga e faʻatumu ai le vai faʻafefe i le vevela o le potu (2/3).
  3. Faʻaopopo i ai le kulimi carbon carbon activated i le vai ma faʻamaeʻaina le aʻafiaga o aʻafiaga i totonu.
  4. Tuu le tipi i le vai.
  5. I luga aʻe o le faga sosolo e tatau ona ufiufi i se lau.
  6. Tuu le vaa i se mafanafana (+ 20С - + 25С) ma se mea manaia (ae aunoa ma le susulu tuusao).
  7. O nisi taimi e tatau ona matala se fale lauʻeleʻele, luluina se mataua o le condensate mai ona puipui.
  8. A maeʻa aʻa ona tupu i le 2 - 3 cm, e mafai ona toto i le eleele.

Tuʻu

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia:

    • togafiti togalaau;
    • se fasi pepa palasitino;
    • "Kornevin";
    • vaʻalele sphagnum;
    • palasitika ata.
  2. Filifili se lala maloloina, le afa-lignified lala e aunoa ma se faʻaaliga vaaia.
  3. Faaaoga se naifi togalaau e fai ai se tipi, pe a uma ona aveese uma lau mai lenei nofoaga.
  4. Ina ia taofia le gaogao o le faʻaogaina ma tumau pea, e tatau ona e suluina se fasi pepa palasitino i totonu.
  5. O le nofoaga e faʻasaga ai e tatau ona tosoina i se aʻafiaga o le stimulator ma le manua i le gaʻo susu.
  6. E manaomia Moss e afifi se ata tifaga ma se filo malosi.
  7. Afai e matutu le gaʻau, ona tatau lea ona faʻafeinu e ala i le faʻaaogaina o se togafitiga faafomaʻi.
  8. A maua aʻa laiti ona o le ata (ina ua mavae le 2 - 3 masina), e mafai ona vavae le laau.

Inoculation

Fesoasoani! O se faʻatauga o se laau o loʻo sifi. O le seleselega o se laau totō, o se vaega o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se isi mea e faʻasoa ai ni meatotino fou.

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia mo tui:

    • togafiti togalaau;
    • lau;
    • afuaina aʻa e pei o ni ata;
    • pepa palasitika;
    • tagata matutua e le o se laau tuai o se faʻatau.
  2. Tipi i le maualuga o le maualuga o le faʻaogaina o laau e tatau ona vaevaeina i le ogatotonu ma se naifi.
  3. O le sulu sikula e tatau ona i ai i le tina.
  4. Faʻasala le sikoa i le lili.
  5. Faʻafesoʻotaʻi tui puipui faʻatasi ma le afifi palasitika, faʻamautu lelei.

Fatu

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia tatau mo le luluina:

    • fagu;
    • sui;
    • alavai;
    • fatu;
    • suavai;
    • tioata po o palasitika.
  2. O le pito i lalo o le koneteina ua tumu i le faʻavaivai, ona - o se vaega o le eleele susu.
  3. E tufatufaina fatu i le mamao i le mamao o le 0.5 cm mai le tasi ma le isi, ma o se fasi lamolemole o le mea o loʻo sulu i luga, o le fatu e 5 mm loloto.
  4. Faʻamamaina faʻapitoa le pito i luga o le fagu moli.
  5. O le ulo e ufiufi i le tioata poo le polyethylene, tuʻuina i se nofoaga mafanafana ma susulu, ae aunoa ma le susulu o le la. Fautuaina le vevela o le tausia o le + 25С - + 27С. O piuga muamua o le a aliali i le 2 - 3 vaiaso.
  6. E tatau ona faʻaauau pea le faʻamamafana i totonu o le kiona, aua nei galo e faʻaleleia ma faʻaauau pea ona fufulu fatu ma eleele.
  7. A oʻo i le laʻau o laʻau muamua, e manaʻomia ona nonofo i totonu o ipu taʻitasi.
  8. I le ogatotonu o Mei, ua totōina fatu laau i fanua matala.

Vaeluaina o vao

Faatonuga i le tulaʻi mai lea laasaga i lea laasaga:

  1. Saunia mea uma e te manaʻomia:

    • pelu maai;
    • teu
  2. Kili se vao.
  3. Aveese ma le faaeteete le eleele mai aʻa (sili atu ona fufuluina i le vai).
  4. O itutino taitasi e vavae ese ma se naifi ina ia tofu i latou ma se vaega o aʻa (pe a ma le 1 - 2 aʻa 1 - 3 mm le umi).
  5. O seleni teuteu e tatau ona teuteuina uma vaega ua malepelepe o aʻa.
  6. Fanua i pitonuu e muaʻi sauniuni.

O le toe gaosia ma le galueaiina o le hibiscus e mafai ona gaosia e le gata i fafo, ae faapena foi i le fale. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i lenei mea e ala i le faitauina o tala nei:

  • E faʻapefea ona ola i totonu o le fale i le fatu?
  • Toe gaosia o le hibiscus i le fale.

O le a le taimi e fafaga ai ma faʻafeu?

Faʻalogo! Afai na totoina le hibiscus i le tautoulu, e tatau foi ona e mulimulu ile eleele ile ogalaau o le laau ma nonoa i le paʻu uila po o le ie talatala ma fasi laau.

O ituaiga o le Hibiscus ua tupu i le malae vaalele, e matua le lelei lava ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa. Lafoaia masani o le pito i luga, aveeseina o vao, faasusu masani (i le vevela vevela ma le vevela e tatau ona faia i aso uma) - o le mea lea e manaomia e le laau. E faalua i le masina, mai ia Iuni ia Setema, e tatau ona fafagaina le togavao o le togalaau i fugalaʻau ma le maualuga o meaʻai o le nitrogen ma le phosphorus, ma i le tautoulu faatasi ai ma fugalaʻau ma le suka. Aua nei galo e uiga i le teuteuina masani.

Ae a pe afai e le ola le laau?

  1. O le malosi o le fatu ua maeʻa pe a uma ona totoina i le eleele. A o totoina se laau talavou, na faʻaleagaina ona aʻa. O Hibiscus o le a toe vavae ese, talu ai e leai se avanoa e ola ai mo sea ituaiga. E mafai ona puipuia se mea uiga ese pe a fai o le suʻeina o loʻo faia e ala i le fesiitaiina o le laau: aveese le laau mai le fagu tuai ma, e aunoa ma le fufulueseina o le ufiufi oneone, tuu i totonu o le eleele.
  2. E leʻi totogo le laau i le taimi faʻatulagaina. Mo le faʻaleleia ma le tele o fuālaau faʻatoʻaga e manaomia e le hibiscus le teuteu masani.
  3. O le togalaau a le togalaau o loʻo faʻaalia ai faailoga o faʻamaʻi pipisi (pala, mea paʻu, ma isi). Mo le puipuia o lenei mea matautia, ua fautuaina e solo le eleele, o le fagu o le a totoina ai (togafiti togafitiga, togafitiga o vevela). E mafai foi ona e fatuina, aʻo leʻi pala i totonu o se vaifofo o le stimulator tuputupu ae, ia faatofuina puupuu i se vaivaiga vaivai o le potassium i taimi uma.

E ui lava i lona tupuaga, ae ua leva ona avea le "hi" o Hibiscus ma "ona" i le gagana Latina. Faatasi ai ma se taumafaiga laitiiti, e mafai e tagata uma e teu vine ona ola ma faʻalautele lenei laau., ma aumaia i le mamanu o lona tuafale se tele o atunuu vevela vevela.