Maota, fale mautotogi

O le susulu o le emerald i le aoina o au fale i totonu - o le pitonuu o le begonia

O le Imperial (Smaragdovaya) o le begonia o se laufanua lauiloa, e afua mai i le vevela. E ese mai le matagofie o laʻau ma laʻau matagofie. O le matagofie o le siʻosiʻomaga e lagona le manaia i le totonugalemu o le fale ma o se matagofie matagofie teuteu i totonu. I le tau mafanafana, e mafai ona faʻaaogaina le laau e pei o togalaau aina poʻo fanua.

E ui lava i le le mautonu o le laau, o loʻo i ai nisi tulaga. O lenei tusiga e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le tausiga lelei ma metotia o le toe gaosia o le begonia pule i le fale.

Faamatalaga faʻapitoa ma le talafaasolopito o le mauaina

O le begonia o le Imperial o se meaola teuteu. I totonu o vaomatua o Asia, Aferika ma Amerika i Saute, e sili atu ma le 900 ituaiga. Mo le taimi muamua na maua ai lenei fale fou i le taimi o se malaga i nofoaga o le motu o Haiti na saunia e le fomai Farani S. Plushje. I le faamamaluina o le kovana o lenei motu, Michel Begon, ma sa faaigoaina o se fugalaau. O le logo a le Imperial o se foliga fiafia.

O ona lau-green leaves, ona o le fugalaau ua taua foi o le emaragdum, ua i ai foliga foliga. O le umi o le 10-12 cm. O le fogaeleele e ufiufi i ni paʻu, o le tuʻuina atu o le lapisi mafolafola mafolafola. Fugalaau e lanu viole ma oʻo atu i le lautele o le 0.3-0.5 cm. I le apex, e aoina i tumutumu i pusa e oʻo i le 18 cm le maualuga.

Faʻaaliga

O lenei mea totino e faʻapitoa i ituaiga o meaola teuteu. O le vaitau fuga o Ianuari-Aperila. Aloaia le 2 ituaiga o le begonia malo. O se tasi oi latou, o le Iron Cross, o se laau e 50-55 cm le maualuga. O loo i ai se mea e fetolofi ai, o loo i ai laulaau lanu meamata, o lona umi e oo atu i le 15-18 cm. E tele lanu enaena i luga oa latou veins autu. O le isi ituaiga o perenise begonias ua taua o Grus i Erfurt. Le lanu o ona laulaau e ese mai - mai le greenrald green marsh. Faatasi ai ma vevela autu o loo i ai lautele lanu o le lanu kulimi. O le uiga ese o le pule a le malo, o le tane ma le fafine fugalaau o loo maua i luga o manoa. I tamaʻi fafine, o loʻo iai se pusa fatu ma ni foliga se tolu.

Mo le tulaga matagofie ma lanu eseese, o le begonia e tatau ona i ai se tasi o tulaga taua i le maketi o fefaatauaiga. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi le tele o faʻamatalaga e uiga i lenei fale matagofie. E mafai ona e faitau e uiga i nei ituaiga begonias: Metal, Royal (Rex), Griffith, Griffin, Borschavikolistnaya.

O fea ma pe faapefea ona toto?

O le Imperial (smaragdovuyu) begonia e tupu tele lava e pei o se fale fale. Afai e lelei le tau, e mafai ona totōina ile laufanua, ae i lenei tulaga e tatau ona totō le fugalaau i eleele palapala, mauoa i meaʻai.

E taua! Ina ia mafai ona tupu le pitonuu o le Begonia e te manaʻomia e faʻavaeina le malamalama lelei. O le fugalaau o le a le maumau lona matagofie pe afai e toe totoina 1 taimi i le 2 tausaga.

Malamalama ma le nofoaga

E fiafia tele le laau i le malamalama, ae e le mafai ona pau i le susulu o le la. E fautuaina le au faifaatoaga e tuu se fagu e iai sana fugalaau i luga o le faamalama, o ona faamalama e faasaga i sasae po o sisifo.

O le fale o le "Empress" e manaʻomia le tumau, o le mea lea, e tatau ai mo ia ona piki se tasi nofoaga e tu ai i taimi uma. E manaʻomia e Begonias avanoa, o lea e tatau ona mafaufauina lenei mea pe a filifilia se nofoaga mo ia.

Ina ia faʻaleleia le malūlū o le ea, e tatau ona liliu le pan ma faʻaofi i totonu o se fata lapoa, ma faʻapipiʻi se fagu fugalaau i luga. Faʻateleina le ole o loʻo faʻasalalau i le mea faʻapipiʻiina, lea e manaʻomia ona susu. E manaʻomia ina ia faʻamamaina. E le gata i lea, o le gaosia lelei o le susu, e mafai ona tuʻuina se fagu fuga i le susu susu.

O le laau e tatau ona fafagaina i taimi uma, ae o loʻo fefefe i pusa, vaʻai maualalo ma maualuga. Afai e te le tausisia tulaga talafeagai uma, o le a maeʻa, lafo ese laʻau ma fugalaau.

Manaomia o le eleele

A uma ona piki i luga se ipu mo le totoina, e tatau ona ave se tamai kalama, latou te sasaa ai le eleele i totonu. E mafai ona e faʻatau se mea faʻafefiloi i totonu o se faleoloa faapitoa pe kuka oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafefiloi 2 vaega o laufanua lauʻeleʻele ma le tasi le vaega ile tasi:

  • oneone;
  • eleele lanu po o le humus;
  • moa.

E mafai ona e faʻaopopo se tamai fanua faʻasoa ma le oneone. O le elemene o le eleele e tatau ona 5.5-6.5 pH.

E faʻapefea ona tausi?

O le laau e lagona le lelei i soo se taimi o le tausaga i se ea vevela o le 18 tikeri, e ui lava i le taumafanafana e faʻafeiloaʻi ai sina laʻititi laʻititi. O Begonia e fiafia i le ea fou.

E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia lelei o le suāsusu. O ona aʻa e leaga le afaina ona o le le lava o le susu ma sili atu. E tatau ona faʻafefe le laau pe a maeʻa maeʻa le fogaeleele. Mo le faʻaleleia o le vai, ua ave ai le vai mafanafana mafanafana. O le begonia o le Imperial o se ituaiga laau toto, o lea e manaomia ai le maualuga o le suasami., lea e tatau ona itiiti ifo ma le 60%. Ae ui i lea, e le talafeagai le suluina, ona e mafai ona maua ni lanu enaena i luga o laupepa.

Faʻalogo! I le taumalulu, e tatau ona teu ese mai le faʻamalama le pononia o le begonia. O le ea malulu e afaina ai le fugalaau e faaleagaina ai.

E le lelei le tali atu o le Begonia o le Imperial i le totoina o le tautotogo. O le ipu i lenei taimi ua avea ma fugalaau laitiiti. O lenei mea e tau atu i le mea moni e leiloa lona malosi teuteu, o lau o le a avea ma mea leaga. A maeʻa le toe totoina o le laau e tatau ona tipi. O se taunuuga, o le a amataina. Otioti le pito i luga e mafai ona mauaʻa.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

O loʻo i ai faʻamaʻi e mafai ona mafua ai e le pononia. O le tasi oi latou o le paʻu paʻu. I lenei tulaga, o laulaau e ufiufiina i ni lanu paʻepaʻe ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, i lalo ifo o lona lanu enaena. E faasolosolo lava, latou te lapopoa ma fesuisuiai i luga o le ipu. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi i le maualalo o le timuga ma le maualuga o le vevela.

Pe a paʻu le paʻu, o laulaau o le malo o le begonia e avea ma mea paʻu, latou te faia ni vai vai ma se fuga lauulu. Faʻasolosolo lemu ma le lau. E ono tulaʻi le pala ona o:

  1. vai inu tele;
  2. vevela maualuga;
  3. maualuga maualuga.

E i ai foi se faʻamaʻi pei o vailaʻau feʻaveaʻi, e aʻafia ai vaʻa o le laau, lea e avea ma uliuli. Ae o laulaau, e amata ona mamae i tafatafa o itu, ona lanu samasama ma liu enaena.

O isi faʻamaʻi o le nematode laulaʻau, lea e aʻafia e le laau i le palapala. I lenei tulaga, o le pito i tua o laʻau e leai se mea e mafai ai ona mago ma faʻagogo. Ona aliali mai lea o lanu samasama ma enaena. E tupu e le fiafia le begonias i tuutuuga o le taofia, o le a faʻamagoina le pito o ona laʻau, i le lumanaʻi o le a felelei solo ma o le a le lavalava.

O le fugalaau e mafai ona afaina i meaola faalafualea e aofia ai:

  • greenhouse aphid;
  • le manogi vaivai;
  • greenhouse thripsis;
  • mealybug
  • lanumoli sinasina;
  • gaʻo nematode.

Faʻavaeina uiga

O le vegonia o le Imperial e masani lava ona faʻasalalau e ala i le faʻamavae. Ae peitai, e faigofie lava ona faatele:

  • vaevaeina o vao;
  • vaega o le ie;
  • fatu.

Mo lona toe gaosia e ala i le tipiina, ua ave le fasi, lea ua vaevaeina i ni vaega o le 3 cm le uumi. Ua lafoina uma i le palapala, lea e sili ona vevela mai le pito i lalo. O lenei mea o le a fesoasoani i le faagasologa ia vave ona maua aʻa.

O le auala e fafagaina ai le begonias o aʻa maualuga o le vaevaeina lelei lea o le aʻa i ni vaega, o loʻo totōina i totonu o le eleele ua saunia.

Ina ia mafai ona faʻaleleia se laau faʻatasi ma le fesoasoani a se laulaau, e tatau ai:

  1. Vaevae le naifi i tafatolu. E tatau ona manatuaina pe a vaeluaina le vein e tatau ona i luga o le lau.
  2. Ona faataatitia lea i luga o le eleele ma ua matuai mamafa.
  3. Ia mautinoa e ufiufi le ata. Lafo e manaʻomia le faʻamafana i aso uma.
  4. O le tulaʻi mai o tipu e tatau ona faʻatali mo se masina.
  5. A maeʻa pupuʻu, e manaʻomia ona totō i ni ipu.

O le Imperial begonia e mafua mai i laau le lelei. E le manaʻomia e ia se tausiga faapitoa. O aso nei e tele ituaiga ma ituaiga o lenei laau matagofie.

Matou te ofoina atu mo le matamataina o se ata vitio i le fausiaina o begonias ma se laulaau: