Maota, fale mautotogi

O a faʻamaʻi ma meaola faalafua e aafia ai le togalaau ma le auala e taulimaina ai?

O le faʻatoʻagaina o se togalaau faʻapitoa, o le tausiga lea o nisi taimi e faigata ai. Seʻi o tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi sili ona taatele o lenei togavao teuteu ma a latou togafitiga.

O a matou tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe aisea e masani ai ona pauu le fugalaau, mo le a le mafuaʻaga e mafai ai e le laau ona faʻamago ma po o fea mea e afaina ai.

Mafaufau i mea uma e ono tutupu i le tuputupu aʻe ma po o le a se mea e puipuia ai e tatau ona fai, ina ia tumau pea le fugalaau o le fugalaau mo se taimi umi ma faʻamalieina i matou i lona matagofie.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

Le faʻafitauli e masani ona tutupu i le faatupulaia - e le fugalaau togalaau. O mafuaaga ia:

  1. Tulaga le saʻo o le taofia, aemaise lava, le le tausisia le faiga o le vevela. I le togalaau e mafai ona taoto ai, i le taimi o le vavao e taua tele le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le potu i ni faailoga. O le tau sili ona lelei o le +18 tikeri.
  2. E le gata i lea, e le mafai ona maua ni taotoga ona o le mea pito i luga o le laei e aofia ai le tele o le eletise, lea e na o le tuufaatasiga o masini lanumeamata, e leai se malosi mo le laau e faailoga ai fugalaau i le lumanai.
  3. Alkaline poʻo le solitasi palapala e mafua ai ona leai se fuga. O le eleele e tatau ona i ai i le gaioiga o le suka. E manaʻomia lou teuina i taimi uma e ala ile acidifying o le vai mo le faʻavaivai.
  4. Afai e le saʻo le teuteuga, e le mafai foi ona tupu fua.
  5. Afai e le maua e le laau le uʻamea mai le palapala, e mafai ona lanu samasama ona lau, ma o le a manino le iloa o vela lanumeamata.
  6. Ona o le fainuina o le vai malulu poʻo le malulu, o laʻau laulaau e mafai ona lanu samasama ma vaivai.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

Ae a pe afai ua matutu le fugalaau?

O le fufuluina o lau i le togalaau e tupu tele lava, pe a tupu i ni mea laiti, ona leai lea o se lagona e faʻalogo ai i le faʻamalo - o se faiga masani lenei. Afai ua salalau le mea matautia, ona tatau lea ona e sailia mafuaaga. E mafai ona latou faapenei:

  • Faʻamusu. Afai e susu le palapala o laʻau e amata ona pala ma faʻagogo. I lenei tulaga, e tatau ona e tipi uma laʻau ua faaleagaina, taofi le fafagaina ma le totoina o togalaau i totonu o se fagu fou, pe a uma ona siakiina le tulaga o le aʻa, pe afai o se vaega ua faaleagaina, e tatau foi ona aveese vaega e aafia.
  • Malosiaga ma le faʻataʻitaʻiga. O le osooso malosi i le vevela e tau atu ai i le paʻu ma le magoina o laʻau o le faʻatoʻaga. Mo le toe faʻaolaina o se laau, e tatau ona toe faʻafoʻisia se tau malulu mafanafana o +18 +24 tikeri.

White aphids i luga o le laau

O se iniseti leaga e afaina ai laulaʻau ma ogalaau o togalaau o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai ona totogo le laau. O le meaʻai e masani ona faʻaalia faatasi ma se fugalaau fou e aumai mai le faleoloa. O le gasegase e manaʻomia ai le faanatinatiina o le gaioiga, e pei o le iniseti e televave le faʻaleleia.

Muamua lava, o le aphid paʻe e afaina ai aʻa laiti, ae afai o le faʻamaʻi pipisi, o le a mafatia foi isi vaega uma o le togalaau. O le ola o le iniseti e tau atu i le mea moni o le fugalaau ua le toe atiaʻe, ma ua amata ona magoto le lau.

Afai o le liona o loo i ai pea i le taimi muamua, e mafai ona aveese faʻamalosi i le masini, solo lelei ma le faʻapipiʻi ia gaʻo ma laʻau ma se laʻau susu, pe afai o le faʻamaʻi ua salalau i totonu o le togavao, ona e manaʻomia lea ona faʻaaogaina iniseti.

Aisea e paʻu ai le pau?

O mafuaaga o le maʻi e mafai ona:

  • Vaʻa malulu le ea. E taua tele le suavai mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o le fatu. O lea la e le tumau le laau e aunoa ma ni pulumu, e tatau ona faia ni mea, mo se faataitaiga, e tuu le fagu i totonu o se apa ma le susu susu. E tatau ona sili atu le lautele o le paleti nai lo le fagu ina ia faʻafefe ai le susu i le elee ua faalauteleina i le lau. E le gata i lea, e tatau lava ona faʻasalalauina le togalaau, aʻo taumafai e aua nei paʻu i luga o pupu ma fuga o fugalaau ua uma ona tatalaina. O se fagu vai, o se pusa tioata po o se punavai e mafai ona tuu latalata i le laau.
  • Faʻailoga. O le lagonaina o se manava manava ia te ia lava, o le togalaau e vave ona paʻu i le tumutumu. Le fofoina o le tulaga e te manaʻomia e teʻi ai le fugalaau i se nofoaga e puipuia mai faʻataʻitaʻiga.
  • Paʻu le taumalulu. E le mafai ona faʻatagaina le fesuisuiai o fesuiaiga i le vevela, o le mea o loʻo i ai le faʻalavelave, ma faʻamalo ese mai ai.
  • Liliuina o le pot e fesoʻotaʻi ma le malamalama. E le mafai ona e mimilo le laau, lea na togi ai le tumutumu.
  • Faʻasologa vave. Na o le aumaia mai le togalaau o le faleoloa, e pei o se tulafono, gaioiga malosi le tumutumu ma fuga. E le tatau ona vave faʻapipiʻiina i totonu o se fagu fou, mai le faʻaogaina o le a togi ese ai mea leaga na amata ona fausiaina.

Paʻepaʻe papaʻe

Afai o lanu paʻepaʻe o foliga le lelei e faʻaalia i luga o togalaau, o loʻo faʻaalia ai chlorosis. O se tasi o faʻamalologa o le faʻamalamalamaina o le laupepa i se auala e tumau ai pea veins.

O le mafuaaga o le chlorosis o le fafagaina lea i le vai malosi.lea e faʻaitiitia ai le elemene o le palapala ma faʻalavelave ai le faʻatoʻaga o le uʻamea na te manaʻomia.

O le feagai ma le faʻamaʻi o le a fesoasoani i le faʻapipiʻiina o faiga faʻavaivai i le faʻaaogaina o vai malulu. Ina ia toe faʻaaogaina togalaau faʻamaina e chlorosis, e tatau ona e faʻafeinu i se vaifofo e iai le chelate uʻamea.

E faʻapefea ona taulimaina le apogaleveleve?

O le mea lea e sili ona taatele ma mataʻutia faʻafefe mo togalaau. I le tulaga lamatia, i luga aʻe o mea uma, o laau totő o loʻo i totonu o se potu malulu ma mafanafana. Afai e maua pupuia ua afaina, e sili atu ona vave faʻaumatia i latou., ma le fugalaau fesuisuiaʻi mea iniseti. O le vaiaso mulimuli ane, toe faʻagasologa.

Fuafuaga puipui

E taua! O le puipuiga tele o le faʻaaogaina lea o fautuaga uma mo le tausiga o le fale.
  1. Ina ia aloese mai le chlorosis, e tatau ona fafagaina le togalaau i vai mama. E mafai ona e faamaluluina e ala i le faaopoopoina o ni nai mataua o le sua o le tipolo.
  2. Ina ia puipuia pusi o le apogaleveleve, e tatau ona e faʻamaualalo le ea. E mafai ona e sosolo le avanoa i totonu o le ulo o se pulumu lelei, solo lapisi ma se laumei susu ma faia ni asiasiga masani mo le i ai o se meaola.
  3. O laau e manaʻomia ona fafagaina vave. O se vaivave taumafa e sili atu ona faigofie ile faʻamaʻi.

O togafitiga ma tali vave i faʻamaoniga o le faʻamaʻi o le vailaʻau o le a fesoasoani e puipuia le ola maloloina ma le maualuga o le fugalaau matagofie o le togalaau faʻapitoa.