Laʻau i totonu

E afaina le mea oona ma e mafai faapefea ona lamatia i tagata?

O se laau e le masani ai e mafai ona mitamita i ituaiga eseese o ituaiga. O le mea e malie ai, e matua ese lava laau i totonu o latou foliga mai fafo o ni sui o se tasi o aiga faʻailo, o nisi oi latou na faia se nofoaga talafeagai i le faʻaogaina o fanua i totonu.

Faamatalaga ma uiga o le laau

O le aiga o Molokai e tele naua ituaiga o ituaiga ma ituaiga eleele (e tusa ma le 2000). O nei mea uma e taʻitasi, taʻutaʻua, maualalo le totoina o laau ma alalafaga, suauu, cactus-pei. I totonu o le vao, ua salalau solo i totonu o vailaau laiti ma i teritori ei ai se tulaga o le tau. Na o le Rusia Rusia, o le ituaiga meaola e aofia ai laau e 160. I le faʻaopoopoga i le vaomatua, o le euphorbia faʻaleleia o loʻo faʻaaogaina i le faʻatuina o fanua o fanua.

O le Euphorbia e maua lona igoa ona o le suamalie pei o le suamalie, lea e faamatuu atu pe a faaleagaina le vaega eleele.

O le foliga o le faaletonu o le isi lea mea faʻaopoopo. Soo se fugalaau mulimuli e "tupu" nai lo le mea na muamua, e pei o le, o le faia o se paluga, o loʻo siomia ai se afifi o mea papa. A maeʻa le faʻatoʻa, ona fai lea o le fua - o se pusa e tolu-fatu ma fatu-fatu i le aofai o le 3 fasi vaega.

O le Spurge e faatatau i laau oona ma le taumafaina o le tagata soifua poo soo se vaega (eleele, aʻa) e mafai ona mafua ai le oona matuia.

E taua! E le fautuaina le faʻaogaina o le toto i luga o le laufanua o loʻo nonofo ai fale ma mea e iai tamaiti ma fagafao.

I totonu o le vaomatua, o ituaiga ituaiga o felafolafoaʻi ua salalau solo:

  • Belozhilkovy;
  • lipine (selu);
  • Mile;
  • tafatolu (tafatolu);
  • matagofie (poinsite);
  • Ulu o le jellyfish;
  • enopla;
  • feʻai

Faʻamanuiaga ma faʻamalologa meatotino

Euphorbia o se vailaʻau faʻamalositino, o vaega uma o ia mea o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea e le aoga i totonu o le falemaʻi. E iai le aʻafiaga o fualaau, o loʻo i ai le faʻataʻitaʻiga, o le toto, o le tino o le tino. O enzymes o loʻo i totonu o le sua suamalie ua i ai se aafiaga e le faʻamalosia.

O aʻa e faʻaaoga i le gaosia o vailaau mai fafo mo le togafitiga o faʻamaʻi paʻu.

I aso ua mavae, i le leai o fualaau faasaina, na faaaoga ai e le tagata le sua o le euphorbia i togafitiga o iniseti vili ma meaola, ina ia mafai ai ona vave faʻamalolo le maʻi suka.

E te iloa? E faʻaaogaina le suamalie meli i le cosmetology mo le paʻu paʻu.

O le a le mea matautia ma o le a le leaga e mafai ona maua mai i le feʻau?

I le faʻaopopo atu i mea teuteu ma faʻamanuiaga, e mafai e le sua manogi ona faʻaosoosoina se faʻalavelave faʻafuaseʻi (e oʻo lava i Quincke's edema), ita, mu. A oʻo i totonu o le tino, e foliga mai o le a taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tiga - gasegase gastroenteritis. Ole aʻafiaga ogaoga e mafai ona tupu ma le faʻaleagaina o le mucous membrane o mata. Afai e le fesoasoani le taimi, o le tauaso e ono oʻo mai.

Faailoga o le oona

I le tasi taimi i le alalaʻau taumafa, o le sua e afaina ai le gastrointestinal tract.

O faailoga e:

  • ulu tiga;
  • tigā;
  • tiga o le tino;
  • tiga, susunuina i le esophagus;
  • manava, vomiting, afaina.

Faailoga o le oona e tupu i totonu o le 8 itula, faasolosolo lemu. Afai o le taimi e le maua ai le fesoasoani muamua, e iai ni faaletonu i totonu o le tino (faʻavevesi, fenumiai, ma isi) ma le cardiovascular system (o se faʻaitiitia o le mamafa o le toto, le faʻaitiitia o le fatu). I tulaga ogaoga, o le coma ma le maliu e mafai ona tupu. O le faʻamafunaina o se lamatiaga faapitoa mo tagata ei ai mea faʻafefe. I lenei tulaga, e mafai ona vave tulai mai se paʻu mataʻutia i le soifua maloloina.

Fesoasoani Muamua

O faʻavae autu o le tausiga faʻafuaseʻi:

  1. Taliaina o le carbon activated, enterosgel (e tusa ai ma faatonuga mo fualaau).
  2. Magnesium sulfate - saline laxative fualaau faasaina.
  3. Inu ava malosi ma mea e teu ai (paʻu, vai araisa), vai e leai ni vai (tali alkaline), susu.
  4. Fufulu le paʻu i ni nai taimi i le fasimoli ona faʻaaoga lea o se suāuʻu vevela e mumu ai le manava.
  5. Afai o le manogi moa e palasi i mata, e tatau ona fufulu vave ile vai, teuteu o le chamomile.
  6. Ave se mea e aʻafia ai siama (Zyrtec, Claritin, Suprastin).

Ole fesoasoani e le mafai ona faʻafitia i totonu o le tino o le tagata, e oʻo i se taunuuga leaga.

E te iloa? Poinsettia poʻo le Kerisimasi - Euphorbia ma lanu mumu mumu. Ina ia mafai e se laau ona maua se ituaiga lanu, e taua le faatumauina i le pogisa i aso uma mo le itiiti ifo ma le 12 itula.

Tulafono faavae mo le tausia i le fale

Ina ia mafai e laau ona aumai le fiafia matagofie, e tatau ona mulimuli i tulafono o le tausia i le fale.

  1. Tulaga o le vevela. O le vevela o le ea, i le mea e tupu ai le fugalaau, e tatau ona i ai i le laina mai le 18 ° i le + 25 ° C. I le tautotogo ma le taumafanafana, e mafai ona siitia le ulo i le faapaologa, terrace. O nisi o sui o le militeli e mafai ona tetee i le vevela o le + 5 ° C , ae i lenei tulaga, e tatau ona lava le malamalama e mafai ai.
  2. Manaomia o le malamalama. Toeitiiti lava o ituaiga uma o euphorbia e aofia i le la-alofa, sei vagana ai poinsettia, lea e manaʻomia le faʻamalamalamaina o le malamalama. O le solia o le auala malamalama e mafai ona fuafua i le lanu o laupepa laʻau - ua maeʻa le susulu, ma ua le toe iai ni mea lanu lanu eseese.
  3. Teuteu. O lenei faiga e fautuaina e gaosia pe a uma ona fuga, i le taumafanafana. Otioti lala matutu, faapuupuu pupu vine. I fualaʻau fugalaau e tatau ona tuʻuina i luga le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma le fuga i le isi tausaga

  4. Tulaga faʻatau. O le tele o vai e afaina ai le laau. I le vaitau o le taumafanafana, e faʻafefiloi le vai i le vaiaso, i le taumalulu - faʻaititia i le tasi i le masina. Afai mo soʻo se mafuaʻaga e pa'ū le vevela o le ea i totonu o le potu i lalo ifo o le 12 ° - faʻamamaina le vai. I aso vevela e fautuaina le faʻaleleia o vai mai se fagu moli.
  5. Laʻei pito sili. Euphorbia faʻamaʻaina i fugalaʻau i le taimi o le tautotogo-taumafanafana i le tasi masina i le masina pe a uma le suāsusu, pe a iai se vaitau tuputupu aʻe ola.
  6. Suiga. O lenei faiga e naʻo le tupu aʻe o aʻa, e pei o le ipu e "latalata".
  7. Faamai, meaola faalafua. Faatasi ai ma le le atoatoa o le tausiga o laau totő, latou te leiloa la latou faatosinaga, lanu samasama, afaina a latou laulaau, ma ono oti. O le mea lea, o le tausia o sui o le aiga o euphorrhoea e tatau ona faia ma le faaeteete, ia mautinoa e le amataina meaola faalafua (moli vavave, root ma mealybug, aphid). O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaumatia e ala i le totoina o laau toto e ala i le saluina o vai (vevela - + 45 ° C) ma togafitiga mulimuli ane o le palapala ma Aktara. Togi, aphids e seleseleina i le lima faatasi ai ma le faasologa mulimuli ane o laulaau ma le aʻa ma se vaifofo o le fasimoli. Ae maise lava le le amanaiaina o tulaga, e faaaoga ai iniseti, mo se faataitaiga, Fitoverma.

E taua! O ituaiga uma o potu susu susu e le taliaina toleniga eleele ma le palapala.

Sauniuniga saogalemu

Talu ai le mea moni o le susu susu o fualaau oona, e tatau ona matua mataʻituina nisi puipuiga malu:

  • aloese mai le mafai ona fesootai tuusao o le fugalaau ma tamaiti ma fagafao;
  • ia aua le auai i le sauniuniga o vailaau faaleaganuu e faavae ile sua ma vaega o le laau;
  • felauaiga, teuteu e tatau ona faia i totigilima ma matagi;
  • Afai o le vai e faʻafefiloi ma paʻu o mata ma mata, faʻamaʻe vave i le tele o vai tafe.

Euphorbia - laau toto ma ni mea teuteu eseese, lea, e aunoa ma se masalosalo, e fetaui tonu ma totonu o le fale ma ofisa o le ofisa. Faatasi ai ma le tausisia o le saogalemu o le saogalemu i le tausiga o le fugalaau, o le a fiafia le laau mo le tele o tausaga i o latou foliga vaaia.