Fua o le gaosiga

Vaega o le galueaina o Spirea

E faigofie ona tupu, matagofie ma manaia laau - o mea uma e uiga i le aganuu a Spirey nipponskaya "Snowmaund". O le maualalo o le laʻau, o le tumutumu o le a fuga mai i luga o Iuni, faʻatasi ma le faʻataunuʻuina o lanu meamata i totonu tele ma vaʻavaʻa, fale gaosi oloa ma taulaga. O le a le mea totino, o le a le uiga o le totoina ma le tausiga, faʻapefea ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua - e uiga i le mea mulimuli i le tusiga.

Faʻamatalaga

O Spiraea Nippon na muamua mai Iapani, mai le motu o Sikoku, o le igoa lea o le igoa o le laau, ma i le gagana Eleni, o le upu "spirea" o lona uiga o le "punou" (spiraea).

O le Spirea nipponskaya o se laau laʻau maualuga (mai le 1.5 i le 2.5 m), lea e oʻo ile maualuga ile maualuga ile 10-20 tausaga. I le lautele, o le laau e oʻo atu i le 1.5-2.5 mita, e masani lava ona salalau le vao i le lautele. E i ai ni laʻau uumi, faʻafaʻasalalau, faʻamalosi e pei o laʻau, o le 1-4 cm le uumi, e tuʻu faʻatasi.

Ia faʻamasani oe lava i mea e tutupu i le tuputupu ae o le Iapani spirea, laufanua paʻepaʻe, Bumald spirea, lauulu lauulu, sikola o le birch, Wangutta spirea.

O laulaau i le pito i lalo o se paolo lanumeamata uliuli, vavalalata i le lau, ua amata ona lanu-lanumeamata. I le faaiuga o le autumn, o le lanu ua mumu. Ole vaitau o le vaomatua e eseese mai le 30 i le 50 tausaga. O tausaga taʻitasi e tupu aʻe ai le laau ma lautele i le 15-30 cm.

I le taimi o le fugalaau, o lala o le vaomatua o loʻo ufiufiina i luga o le kiona ma le fugalaau fugalaau: e oʻo i le 0.8 cm le lautele. O i latou lava o ni mea e tutupu i le lalolagi, lautele (e oo atu i le 7-8 cm). O fugalaau i le amataga o Iuni, i le taimi o le fugalaau e foliga mai e manaia tele, latalata uma ma mai mamao. O le vaitau o le fugalaau - 15-25 aso.

E te iloa? Spiraea Nipponskaya - o se tagata e sili ona lelei i le eletise mo le tele o aganuu, o se punavai o le nectar ma le pollen mo bees ma isi ituaiga iniseti pollinating. E aofia i le faasologa o lisi o laau toto e le au togafitiga mai le Royal Horticultural Society (The Royal Horticultural Society).

Faʻamasinoga

Mo le totoina o laau toto e talafeagai lelei ma nofoaga e malamalama lelei, ma le teritori i se vaega o le paolo. O le mea aupito sili ona lelei, o le a lagona e le laau i le la susulu, i totonu o se lau susu, mago lelei. E ui i lea, ona o le lelei tele o lona fetuunaiga ma le tetee atu i tulaga o le taulaga, e mafai ona totoina ai le eleele i le mativa, palapala, eleele malogo ma le tele o le eletise. Ina ia saunia le eleele, e tatau ona faʻafefiloi le palapala, peʻa ma le oneone i se vaega o le 2: 1: 1. E tatau ona faʻamautinoa le faʻafefe: e mafai ona e faʻalauteleina le kele poʻo le piliki pa'ū i se vaega o le 15-20 cm. O le lautele o le lua e tatau ona avea ma afa o aʻa, loloto - 0.5 mita, o puipui o le malologa e tatau ona faia faʻamautu. O le malologa e tatau ona eliina 2-4 aso aʻo lei totoina. O loʻo faʻapipiʻi se palapala faʻafefe i le pito i lalo ma se laulau o le eleele, o loʻo maua i lalo le aʻa ma faʻasaʻo i le pito i lalo o le lua, faʻafefeteina i le eleele o loʻo totoe, ma sina paʻu. A maeʻa le togavao, e tatau ona vai vai 10-20 lita o le vai, i le peat 5-10 cm le mafiafia peat.

E taua! O le aʻa o le toto i luga o le taimi e tupu ma nofo ai i se nofoaga tele lava. Pe a mamanuina le mamanu o le initaneti, e tatau ona amanaia lenei mea moni.
Le taimi sili ona lelei mo le totoina o vao - vavao pe timuga timuga. Ae peitai, e mafai ona totoina le laau toto i le tautotogo, o le mea autu e manatuaina: o le vevela o ituaiga taumafataga e talafeagai mo le totoina i le tautotogo, ma i le tautoulu e mafai ona e totoina uma-fuga ma fugalaau totogo. Aʻoga Nippon spirea "Snowmound" e totoina i le tautotogo, aʻo leʻi amata ona ola le laʻau. A e faʻatau sau laau e te manaʻomia e filifili i latou e leʻi faʻagogoina le aʻa, lala malosi ma fesuisuiai ma le tele o tumutumu. O aʻa e sili atu ona taatele e mafai ona tipiina sina mea itiiti, ma afai e vevela tele pe faaleagaina, e tatau ona faapuupuuina lala, e tatau ona tuu i lalo le fatu laau i se fagu vai mo sina taimi puupuu.

O le laau e ola lelei faatasi ma ia fualaau aina: vine, thuja, spruce.

Tofiga

E tele auala masani o le fausiaina o ituaiga uma o meaola:

  • Fatu.
  • Tuʻu.
  • Le vaevaega o le laau.
  • Laʻau.
O se metotia lautele e taua o le faapipiiina, lea i le 2/3 mataupu o le totōina e maua ai ni aʻafiaga lelei.

E mafai ona e saunia le tipi i nai laasaga faigofie:

  • filifili laʻau e tasi le tausaga;
  • vaevae le ata i ni vaega, tipi ese vaega taitasi o laulaau pito i lalo;
  • saunia ni pusa i oneone, faʻapipiʻi laau i le maualuga o le 40 °, afifi i le pepa;
  • o laau e tatau ona teuina i totonu o le penumbra, susu i se fagu vali i ni nai taimi i le aso;
  • faatasi ai ma le amataina o fulufulu muamua, e mafai ona gaugau ma e afifi i le foila, laulaau;
  • E mafai ona totoina seleselega o le tautotogo ile eleele i se nofoaga tumau.
Mo le faʻaleleia atili o aʻa, e manaʻomia le togafitia o le vaʻaia ma tapenaga o meaola - Epin, Kornevin ma tutusa.

Tausiga

Afai e totō le laau i le eleele lelei e tusa ai ma fautuaga uma ma tulafono, e tumau pea mo le tausia lelei o le vao, ma o Iuni uma mai lea tausaga i lea tausaga o le a fiafia ai i tatou i le paʻu o le kiona-paʻepaʻe. O vaega autū o le tausiga lelei o le faʻamalosia, faʻamaʻaina, teuteuina pe a uma ona fuga ma teuteuina vao mo le taumalulu.

E te iloa? E le i ai i taimi uma le taua o le laau. O fesuisuiaʻi, lala uʻamea o le spirea na faʻaaogaina mo le gaosia o lima sasa i aso anamua. E lipotia lenei mea i le lolomifefiloi V.I. Dahl.

Faʻasa

O le laau ua atiina ae, salalau, ae o aʻafiaga aʻa, o lea e moomia ai le fausiaina masani: 2 taimi i le masina e faaaoga ai le 10 lita o le vai i le laau. I le vaitau malogo, o le tele o le vai e mafai ona faateleina i le 15 lita. A uma le faʻamamaina o le eleele, ia mautinoa e vaʻaia le palapala ma aveese vao. Peʻa, vao, laʻau, poʻo paʻu o fatu e mafai ona faʻaaoga mo le mulimulitaʻi ina ia aloese ai mai le faʻavaeina o le palapala o le eleele ma taofi le susu i le palapala mo se taimi umi.

E taua tele le faasūsūina i le tausaga muamua o le totōina - faʻafetai i le masani ai o le susu, o se aʻa malosi, o loʻo aʻafia ai aʻa.

Laʻei pito sili

E mafai ona fafaga faʻaluaina le vao i le tausaga - i le taumafanafana e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻalaʻau, o le taimi atoa latou te faʻaaogaina ai fualaʻau faʻapitoa. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e faia se paluga e aofia ai elemene, fulukalama, potassium ma le eletise ("Kemira-lux", "Kemira-universal"). I le taumafanafana, e mafai ona e faʻaaoga mullein i se ituaiga o fofo. Mo le lelei atili, e mafai ona e faʻaopoopo le superphosphate (20 g mo le 20 l o le faʻafefiloi).

Teuteu

Ina ia faʻaleleia le alualu i luma o le vaomatua, faʻapea foʻi ma le alofia o le tuputupu ae o lala, e tatau ona faʻapipiʻi le fualaau. Talu ai ona o Spirea i lalo o le taʻavale o loʻo i luga o le umi atoa o le pu, e tatau ai ona tipi na o laina o lala pe tipi le lala i le afa. Laʻau tipi, lala tioisa e tatau ona vavae ese pe a maeʻa le kiona (ia Mati-Aperila). Ma i le tautoulu e tatau ona e aveese mea tuai, vaivai, ma togitogi.

Soo se lua tausaga e tatau ai ona aveese lala matitiva-fugalaau. E tasi i le 7-10 tausaga e tatau ai le faia o se toe teuteuina - o lala uma e sili atu i le 7 tausaga ua maeʻa ona aveesea.

E taua foi le saunia o le fale mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e afifiina le vaega pito latalata i le aʻa ma se laulaau o laʻau po o le peat e oʻo i le 20 cm le mafiafia. O lenei faiga e sili ona taua mo laau talavou i le malulu, kiona e aunoa ma se kiona.

E taua! Ae maise lava o le malulu, e ono afaina ai taʻi lua tausaga ma le lua tausaga. Ina ia puipuia i latou mai le maalili, e tatau ai ona tipi lala i le eleele, ufiufi i laʻau ma pepa.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le tulaga lautele, o le Nippon spiraea e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o nisi taimi e mafai ona osofaia se laau e iniseti poʻo faʻamaʻi pipisi. Auala e taulimaina ai maʻi sili ona taua:

  • Spider mite E masani ona aafia ai laau i le vevela vevela, vevela. O faailoga autu o le faaleagaina o ni paʻepaʻe papaʻe luga o le laʻau. Ona lanu samasama lea, matago ma pau. Ina ia faʻaumatia le meaola, o togavao e togafitia i fualaau faasaina: Fozalon, Fosfamid, Metafos, Keltan, Akreks.
  • Aphid E mafai ona osofaia le laau i le taimi atoa o le taumafanafana, faʻaleagaina ai lau laau, vine laiti, faʻaleagaina. Afai e laʻititi le nofoaga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu (faʻaaogaina o pepa, o se fofo o le soapkins, tincture tapaa, aniani ma le kalama). Afai e aafia se vaega tele o le laau, o nei fualaau oona o le a fesoasoani ia: Actellic, Fozalon, Pirimor.
  • O se faʻaputuina o se laupepa lanu moana lanu moana. E 'ai ni matagi, lau laʻau, vine. E faʻaumatia le meaola na faʻaaogaina fualaau faasaina "Decis" i le tulaga o se vaifofo vai.
O le laau e seasea lava ona maua i faʻamaʻi, ae le o le a le toe faʻatalosagaina le apili.

Faʻaaogaina i le mamanu

O Spirea Nipponskaya e tele lona faʻaaogaina i le togalaau o teritori eseese, faʻatoʻa maeʻa lelei vaega o loʻo i ai laau o le coniferous, totoga faʻapitoa i tafatafa o le vai. E mafai ona faʻaaogaina le ogalaau i tulaga lelei mo le faʻaleleia o fanua i vaega nei:

  • luma o togalaau ma fugalaau e latalata ile fale nofo;
  • fanau, malae taalo;
  • falesa togalaau;
  • fanua paka;
  • puipui;
  • i le sauniuniga o fanua faʻaleagaina;
  • mo laufanua nofofua i luga o laʻau.

I le vaitau o le vavao, e foliga lalelei ma matagofie le au o laau, e iloagofie mai se mamao. O le Spirea e faʻatoʻa faʻatoʻa faʻatoʻa fatuga laau, ma faia ai se faʻamalamalama matagofie. Faaaoga tele i le sauniuniga o togalaau ma togalaau fugalaau fugalaau, totoina ile togalaau, pa. E tutusa lelei ma isi ituaiga pulumu, lilac, fugalaau fugalaau. I tua atu o le vaitau o le fugalaau, o le vevela, uumi, ma le fausiaina o lala laau e maua ai le alofa tunoa i le tino atoa. Talu ai ona o lona le mautonu, o le malulu ma le faigofie o le tausiga, o le laau e masani ona faʻaaogaina i le fausaga o fanua ma le faʻaogaina o fanua. O se mea manaia tele lea o le meli - Ua totoina foi le spirae Nippon i tafatafa ane o apiary ma nofofua nofofua.