Faatoaga faatoaga

E faʻafefea ona tuʻuina atu se potu mo le tuputupu aʻe o mea e leai se mea

Muscovy lekini, lea o le aano o le aano, o se moa tele tele. I le taimi muamua, o tafaoga tetele na salalau i Mekisiko ma Amerika i Saute atoa. Na mafai e le Aztec anamua ona fafagaina ma fafagaina lenei manulele, ona aumai ai lea e le au Sipaniolo manumalo i Europa, mai le mea na salalau ai i le lalolagi atoa.

Faʻamatalaga o le tausisia o musk ducks, pe faʻapefea ona saunia se faʻapotopotoga mo moa

O se mea uiga ese o musk musika o lo latou toʻafilemu. O le manulele e le faia le leo leotele (faʻapupula, faʻanofo ma le faʻatau), o le mea lea e le faʻalavelave ai le toafilemu o le au ma o latou tuaoi.

E masani ona i ai i le faifaatoʻaga le fesili - pe faʻapefea ona tupu se fale i fafo o le fale?

Muscovy pepe - o se manulele faʻaleaganuʻu, o lea e alofia ai le aau i le vai malulu, e ui lava e faigofie ona malulu le malulu i totonu o se potu e le vevela. Ae mo lenei mea, e tatau ona maua i le manulele le moega loloto.

Muscovy leki i luga o manaoga mo le anotusi e talitutusa lava ma moa masani ma e le manaʻomia ni tulaga maoti faapitoa mo le taofia.

E taua! E tatau ona manatuaina i taimi malulu (amataga o le tau totogo, taumalulu ma le taumalulu) e le tatau ona faatagaina le manulele e aau. O le le lelei o le atinaʻeina o lauulu vaʻaia e mafai ona taʻitaʻia ai le ufiufi o le ufifatafata, ma o le taunuuga e ono oti ai le fale. Ma le isi, ia mautinoa e mataʻituina le vevela o le fafagaina ma le inu vai, aua e le taliaina foi meaai vevela ma vai.

O le pulou musk o loʻo i ai se kulumu mumu, ma o lona tofo o loʻo taʻua ai manu o le vao vao. O le aano o lenei manulele o loʻo i ai le sili ona lelei ma le paleni o mea e maua ai amino acids, ma o fuamoa e aofia ai le itiiti ifo o le cholesterol nai lo fuamoa moa. Faatasi ai ma lenei mea fuamoa indoutoki 1.5-2 taimi sili atu nai lo le moa.

O le Indoout e ave i ai le 70-120 fuamoa i le tausaga, ma o le mamafa o le ola o manu laiti i le 10 tausaga le matua e 2.5-4 kilokalama. O le Red Muscovy duck ua sili atu ona fua tele, o lea o lona gaosiga o meaola e silia ma le 120 fasi vaega i le tausaga. Musukavy pepe o ni moa lelei lelei ma, e ese mai ia latou fuamoa, e mafai ona faʻafefiloi moa, kusi ma fuamoa o le kuluki.

E tusa ai ma foliga o le fausiaina o le fatk duck, mai se tulaga tau tamaoaiga, e manaomia mo se faatoaga tumaoti le tausia o ni aiga o manulele, lea o le ai ai le 2-3 fafine i drake.

E te iloa? I le natura o le vao, o le tafega e faʻafefe ai ona nifo i le auala tutusa e pei o manulele masani - i luga o lala laau.

Aʻo le i faia le fausiaina o Indo-ducks i totonu o le faʻapotopotoga, e tatau ona saunia ma le faaeteete ia nofoaga mo lo latou tausiga.

O le a le mea e tatau ona i ai le potu mo le tuputupu ae i fafo

Mo le faʻaleleia o manulele, e mafai ona e faʻapalapalaina fale faʻanoanoa, o le tulaga autu - e tatau ona mama, mago ma malamalama. E ui lava i le mea moni e faapea o le mea e faʻaputu ai le vai e faʻafefe ai le vai, e le faʻafefe ai le manava i totonu o le potu ma i luga o le vateatea. Mo le faʻaleleia o le fale e lelei tele fale. O le vaega o le faamalama e tatau ona le itiiti ifo ma le 1 sikuea. m, ma e le tatau ona itiiti ifo ma le mita mai le tulaga o le fola.

I le taimi malulu, i totonu o se potu e teu ai musk, e le tatau ona paʻu le vevela i lalo ifo o le -5 mark. Afai o le vevela o loʻo i lalo ifo o lenei faʻailoga, o le tele o meaʻai e 'aina o le a faʻaalu i luga o le vevela i le faʻamafanafanaina o lou tino.

O le totoina o indouout e fuafua ai le maua o fale, lea o le a maua ai e manu taʻitasi le 0.5 sikuea mita. m avanoa avanoa. O puipui o le potu e mafai ona avea ma log, laupapa po o ia lava. E masani lava ona teuteuina i mea mama, plywood, pepa pepa ma isi mea, e tatau ona faʻamalosia le taualuga. O fola e mafai ona avea ma laupapa poʻo oneone. O fola e tatau ona mago ma malulu, e tatau ai ina ia le ulu atu i ai le tele o meaola ma meaola faalafua. O le fola e tatau ona siitia 20 cm i luga aʻe o le eleele.

Ina ia mafai ona mama ma faʻamamago le potu, e mafai ona e faʻaogaina le vao - vaovao, peʻa, vao poʻo oneone. E tatau ona faʻamamago le taʻele. E faʻaaoga le oneone i le taumafanafana, e pei o taimi malulu e sili ona malulu ma faʻaitiitia le vevela o le potu atoa.

Pe a fausiaina se potu mo musk ducks ia mautinoa ia faʻapalapalaina se vaʻa faapitoa. E sili le tuʻuina i le itu i saute o le fale faʻamamaina, lea o le a pa ai i le pa, o le uamea po o le pa pupuni 1-1.5 mita le maualuga.

O le potu o loʻo faʻaaluina ai le po e fesoʻotaʻi ma se tulaga faʻasolosolo ma se vaalele faapitoa. O le tele o ia taga e tatau ona 40x40 cm. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai se valve ma se fale mai le lotoā.

E tatau ona faʻamalamalama le potu, ma i le amataga o le tautoulu ma le taumalulu, e faʻapipiʻiina ai le falemoa ma isi punavai faʻalauiloa, talu ai e aunoa ma lea, o le a le toe aveina le pato. Mana o le malamalama e fuafua i le fuafuaina: 5 watts i le sikuea 1. m fola.

E te iloa? O le atunuu lea e sili ona lauiloa ai le pato pe o le Republic of People's Republic o Saina. E tusa ma le 2 miliona keke o loʻo ola ai iina i tausaga taʻitasi, o le ¾ o le aofaʻi o le gaosiga o le lalolagi.

Faʻafefea ona fausia se fafaga mo le faʻaogaina

Mo le gaosiga o lapisi e talafeagai lelei 2-2.5 cm le mafiafia. O laupapa o loʻo tuʻituʻi i le tasi i le isi, ma mai pito o le mea e faʻafefe ai i luga o laupapa laupapa, ma tuʻuina atu i ai le faʻalelei atili. Mo le puipuia o le gaogao o meaʻai, o nai itu laiti, faʻapitoa i totonu, e tuitui i le pito i luga o le fafaga. E faʻapipiʻi foi i le mea e faʻaaogaina ai le gaosiga, lea e avea foi ma masini e le mafai ai e pato ona feaei i totonu o le fafaga. Faatasi ai ma se mea e aofia i le 10-12 keke, o le aofaʻi atoa ole fafaga e tatau ona 55 cm.

E taua! E tumu le tagata fafaga i meaʻai i le tasi vaetolu, e pei o le musk duck o se manulele e sili ona manaia e 'ai tele lava, e faʻataʻapeʻapeina toeitiiti o le afa o meaʻai ile fola.

E faʻapefea ona e faia se meainu mo oe e te faia e oe lava ia

O le tagata inu e mafai ona faia mai se pusa palasitika masani ma se gafatia e 1 l. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 paʻu 10-15 cm le umi ma le 2 cm le mafiafia, ona tuʻituʻi faʻatasi lea i foliga o se tusi G. O se pulu mai se fagu paʻu e faʻapipiʻiina i se tasi o faʻamau ma se fao, ona tosoina ai lea o le ipu inu.

I luga foi o le faavae o se fagu elelise e mafai ona e faia ai se mea inu vai. Ina ia faia lenei mea, ave se fagu o le tele o loʻo manaʻomia ma se tamai paleti. Ua faapipiiina le fagu i luga o le puipui faatasi ai ma se uaea uaea po o se fausaga uʻamea. A maeʻa lena mea, e tatau ona e sasaa le vai i totonu o le fagu ma vili le atigipusa ma se pulou. O le fagu o loʻo tuʻuina i lalo, ma tuʻu le palatusi i lalo o le fagu, ma tuʻu ai sina va i le va o le lalo ma le ua. O itu o le paleta, o loʻo i luga aʻe o le ua, o le a puipuia ai le vai mai le sasaa. Faʻamataʻititi le vaʻaiga le tapuni, ma sauni le ipu inu.

O le vai i le tagata inu e tatau ona mama ma fou. O le tagata inu e tatau ona faʻamamaina e le aunoa e puipuia ai le vai mai le fuga. I le avea ai ma se puipuiga mo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi, o le tasi i le vaiaso e mafai ona liligi atu i le tagata inu vai vaifofo vaivai o le potassium.

Indo-ducks, musk ducks, e matua le lelei ma faigofie ona fafaga. O nei manulele e mafai ona maua le lelei o le gaosiga i le tau maualalo, ma mulimuli i tulafono o le faʻatoʻaga o le a faʻamaonia ai au tupe teufaafaigaluega uma i lenei manulele.