Laʻau

Faʻasalalau le pule: totoina ma tausi ile fanua

Grouse imperial (mai le Latina "Fritillāria Imperiālis") o loʻo maua i le itu i saute. Ae, i le faʻaaogaina o auala sao o le totoina ma le totoina, e mafai ona e ola e tusa lava pe i le itu i matu.

Faamatalaga o le Emperor Grouse

O le taupulepulega o le palatele o se ogalaau tele e tupu mai i pulu. E oʻo atu i le maualuga o le 2 m. Buds o loʻo faʻapipiʻi i luga o le ogalaau, lea e fuga mai e pei o lanu lili. Buds ola i se vaega o le 6-7 pi. Lea tautau i luga o latou. O le fugalaau ei ai se manogi manaia. Laʻau faʻafefeteina o lanu meamata. O le foliga mamalu ma fugalaau o loo tautau i foliga o logo e avea ai o ia ma tupu moni i le lalolagi fugalaau.

Faʻailoa le malo i lona mamalu

Na maua muamua le palalia hazel i le Himalaya. Mulimuli ane sa feiloai o ia i Iran ma Afghanistan. I le vaomatua, e fiafia i mauga papaʻe.

Mo faʻamatalaga! Fafaga sili atu ma le 10 ituaiga. E lauiloa i lanu ma le maualuga o le ogalaau. E masani ona i ai moli ma lanu samasama, e le masani ona paepae, piniki ma mumu.

O le laau e talitutusa lava ma le pama. Na lauiloa o ia o le "laau o parataiso."

O lenei ituaiga o fugalaau, e aofia ai fua, e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete.

O ituaiga e sili ona lauiloa o hazel ulu le pule

Faʻafaʻi faʻasolosolo: faʻanofo ma tausi i le lauʻeleʻele

O ituaiga nei o loʻo i ai i le manaʻo sili i totonu o faifaatoaga:

  • Raddeana. O le maualuga o le vao e oʻo i le 1.5 mita. O le vaitau vavalalata o le ogatotonu o Iuni. Ma le tausiga lelei, e mafai ona e fiafia i fugalaau mo le tolu vaiaso. O le vailaʻau e le lelei, faʻafetaia gutu malulu;
  • Rubra. O le nofoaga lelei e ola ai o se togalaau fualaau faisua po o se fugalaau. E i ai le maualalo o le 70 cm. Lanu enaena ma laina lanu uliuli. E umi le 6 cm ma le fugalaau e oo i le 4.5 cm;
  • O le Starand Star o loʻo i ai le tele o pulumu ma o le vaitau umi o le fugalaau. Faatasi ai ma le tele o vaiinu, e mafai ona ola ae i le 1.5 masina;
  • eseese Tsar's crown - o se uluaʻi manu i fua o le fuga. A o totoina pupuvao ia Fepuari, o le a totogo fatu laau ia Aperila, ma fugalaau fugalaau ia Me;
  • o togafiti faʻatau e fai ma sui o le filifiliga tuai. Mai le 16 seneturi tupu aʻe i togalaau o Europa ma Asia. Na maua lona igoa ona o le lanu paʻu. E i ai sona fatu e pei o le logo, ma o le mea e paʻu ai. I le maualuga e oʻo atu i le 35 cm;
  • Ua tupu aʻe le tupu Rusia i le tumutumu. Laʻau fugalaau e ola i luga o le maualuga. E amata mai ia Mati-Aperila. O le ituaiga o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula;
  • Persian Grouse o se fugalaau fugalaau. E i ai se lanu samasama o fugalaau ma se lanu lanumeamata.

Mo faʻamatalaga! Talu ai o le hazel grouse o se fugalaau manaia, o le totoina lelei ma le tausiga i le eleele avanoa aua e taua tele.

Tausaga amata o Bud

Filifilia se nofoaga tulaʻi

Fugalaau fugalaau: totoina ma tausi pe a uma ona fuga

E tatau ona totō le nofoaga mo le malo tupu i le la, ae tasi le mea e le paʻu mai ai le ao i le afiafi. O le vaitau lenei o le fugalaau e faigofie ona mu. E lata i le tulaueleele e tatau ona tuʻuina atu i ai ni mea e puipuia mai le matagi.

Taua! Faʻavasegaina e le mafai ona faʻafefeteina le eleele i le manulele fou. E na o le eletise e faʻafefiloi ma le oneone ma le humus e talafeagai. Ma aua neʻi galo e uiga i le alavai faʻavaivai i le pito i lalo ole fossa tulaʻi.

O le togavao o se faiga faigofie. E tele tulaga e ao ona matauina:

  • togi totō ua totoina i moega fugalaau. O le eleele e mulimulitaia i le tautoulu aʻo lei amata le tau malulu;
  • kulupu e faigofie ona faʻaleagaina, o lea ia faʻaeteete pe a faʻatulagaina. I le tulaga o le pala, o lenei nofoaga e tatau ona togafitia i se taimi vave i se fofo manganese;
  • o le loloto o le lua mo le totoina e tatau ona le itiiti ifo i le 12 cm. Mo ituaiga e maualalo ifo i luga, o le loloto talafeagai e 8-9 cm;
  • o le eleele e tatau ona mama ma lelei. E mafai ona faaopoopo i ai le peʻa.

E faʻapefea ona filifili le alo o hazel e faʻapipiʻi pulu

Pulu teuteu - totō ma tausi ile fanua

O lapisi o le grouse grouse e tetele - 7cm. E tatau ona latou aunoa ma le maʻi pipisi ma le faʻalavelave. I le ogatotonu o loʻo i ai se pu mai le totoa o le tausaga talu ai. I le tautoulu, e aliali mai i luga o ni pu fou ni pu fou.

Mo faʻamatalaga! O le ituaiga Maxima o loʻo i ai le mamafa o le siwaniti e tusa ma le 1 kilokalama.

O le ulu o le ulu o le ulu e mafai ona tuʻuina atu se manogi manogi, ae e le o se mafuaaga lenei mo le teenaina. E le gata i lea, e le fautuaina e tausia i talaane o isi ituaiga o pusa. O se manogi le masani ai e mafai ona faaleagaina i latou.

Auala e toto ai pulu i luga o le eleele

Amasama amata ona toto i le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo. E tatau ona mago ma toʻa le tau. E tatau ona sauni muamua moega, o le eleele e tatau ona faʻamamaʻa lelei, ae le aumaia i le setete o se aau. O le pulou tuʻu i totonu o le totoina o fossa ma sausau i le eleele, ae le faʻafefeteina. E masani ona faʻaleleia le faʻaleleia, ae i nai togi. E le mafai ona faʻafeiloaʻi masini i se isi nofoaga i le isi 1-2 tausaga.

Laʻau toto

Faʻalogo lelei! A maeʻa ona totōina, e manaʻomia le faʻaleleia atili o le tausiga. Matagi malolosi ma timuga ua solia i lenei fugalaau. Mo le puipuiga, e mafai ona e faʻapipiʻi se pulou.

Fausia togalaau

O le tausiga o le malo o le malo i le taimi o le tuputupu ae e tatau ona amata i le vaivai o le vavae ese o le palapala. E taua le faʻalauiloaina o faʻalavelave o minerale, faʻamalosia i latou e tusa ai ma faatonuga. O se vaifofo vaivai o le manganese e faʻaaoga foi mo togafitiga faʻasaina o pulu i le eleele.

E faʻapipiʻi faʻamaʻi i le amataga o le tautotogo. Aʻo leʻi oʻo mai pupuʻu, e faʻafefe le fugalaau i vailaau faʻafofo i le vaiaso. Faʻateleina tupe, lea e aofia ai le potassium ma le maika. E mafai foi ona faʻaaogaina fualaʻau i le vevela i le taimi o le veleina.

Tausia togalaau pe a uma ona fuga

I le masina o Iulai, o le fuga o le tupua faaulugalii e oʻo mai i se mutaaga. Ina ia tuʻuina atu i le laau se olaga lona lua mo le vaitau e sosoo ai, e tatau ona e saunia ma le tausiga lelei. O le au fai togafiti poto e seleseleina laulaau mamago, o le a mumu ai le afifi. O le aʻa o loʻo faʻapipiʻi foi. Ole umi ole umi o le faavae e tatau ona 5 cm.

Faʻaiga ma fafaga

E faia le taʻavale i le vevela i aso uma o le taeao.

O le fafaga lelei o le fugalaau e taua mo ia i lenei vaitau. I le 10-lita solution o humus faʻaopoopo 1 tbsp. o se sipuni o le nitro phosphate ma le faʻapena saunia mo fugalaau. Ua faʻafefiloi le faʻafefiloi i le eleele i se fua faatatau tutusa. I le faaiuga o le taumafanafana, e mafai ona e suia le kulupu i se faʻafefiloi ma le faʻaopoopoga o le paluka. E faaopoopo atu i le fuga i le fafie.

O afea e eli ai pulu

O le kiliina o paluga pe a uma ona fuga pe leai, o se mea e le o iai i le aso nei. O se tasi e manatu e le talafeagai lea, ma fai mai se isi e matua tatau lava.

I soʻo se tulaga, o le eliina o hazel grouse bulbs e tupu i le faaiuga o le taumafanafana. E tatau ona e amata vave pe a maeʻa fugalaau, aua o loʻo i ai se avanoa e 'aina ai i latou i pala.

O le faʻaaogaina o fatu e ola ai faʻataʻitaʻiga fou o se pisinisi umi, e tusa ma le fitu tausaga. Mo le toe gaosia, e sili atu le faʻaoga o pulu. O le a sefe ai le taimi. O tausaga taʻitasi, a uma ona eli saʻo mai le tasi pusa, e lua tamaiti e maua.

Taua! I le ogatotonu o Iulai, e alu atu pamu i totonu o le fale.

Pulu Puipuiga

A maeʻa le tuputupu aʻe o le vaitau, e tatau ona sauniuni pulu mo le teuina seia oʻo i le isi toʻaga. I le faaiuga o Aokuso, eliina ma fufulu malu i lalo o le vai mafanafana. Taofi mo le 30 minute. i se fofo manganese, faʻafefete i le mafuʻe laupapa ma faʻamago. O le potu e teu ai e tatau ona i ai le manava lelei. E le sili atu le maualuga i le 25 ° C. E fautuaina i lea taimi ma lea taimi le asiasiga o puluvaga ina ia aloese mai faʻamaʻi ma siama.

Pulu Puipuiga

Faʻalogo lelei! Afai e iloa le pala i luga o le pusa, e tatau ona tipi le nofoaga lenei i se naifi ma fufulu i le fungicide.

Le lelei le teuina o pusa e taʻitaʻi atu ai i le leiloa o lo latou gafatia.

Faʻamaumauga faʻapitoa

E tolu ni auala e faʻaleleia ai le palalia hazel:

  • pulu;
  • fatu.

O tamaiti popo e toto e pei ona faamatalaina i luga. O fua e aoina mai le pusa lanu pe'ā maeʻa maeʻa. Ina ia totoina, e tatau ona lelei le susu o le palapala. Ona fai ai lea o moa fagu 1 cm le loloto ma 10 cm le lautele. O fatu e taoto i le eleele ma sausau i le eleele. O le pito i luga o le peat e 2 cm le mafiafia. E tatau ona faʻamoemoe i le tautotogo.

Faʻailoga faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi

O le grouse imperial e tumau i osofaiga a meaola faalafua, ae o loo i ai tagata e leai se sui o le fualaau e mafai ona tetee:

  • lili. O se tamai keke lea ei ai se tino mumu ma se ulu uliuli. Ina ia faʻaaogaina lenei parasite, o le fugalaau e fufulu lelei ile vai mafanafana poʻo vailaau. E mafai ona faʻaleagaina e fugalaau le ola maloloina. Faʻavave vave tapenaga ma le leai o se lamatiaga i laau e aveese ai meaola faalafua. Latou te manaʻomia le suʻeina 2-3 taimi ile aso ile 20 aso:
  • o le aʻa ma le urosa e mafai ona sosogi ai pulu. Latou te fafaga i le pulupulu o se fugalaau. I le tulaga o le faaleagaina o le itiiti ifo ma le tasi le pulufana, e le noatia i le alualu i luma. E faʻafeiloaʻi ia i latou, e faʻaaoga ai le baseazole ma le kalbofos. Faʻaoga i na o le mea ua aafia.

Mai faʻamaʻi, aʻafia e hazel afaina le ele. Ua salalau le faamai i luga o lau o laau. E foliga mai i ni foliga i luga o le pito i luga. Lea laititi e tatau ona aveʻese vave ma togafitia i le fungicide.

O se tasi o vaega o le faʻauluuluga o le malo, o lona uiga e le maʻi. I le tulaga o faʻamaoniga, e tatau ona totogi le tausiga ile fugalaau. Masalo o le faateleina o le susu poʻo le le talafeagai o le fua pe a faʻaaogaina le faʻamaʻiina o fomaʻi.

Fuafuaga mo le faʻaogaina o fanua faʻatasi ai ma le malo

<

O le pusa o le malo e taua o le perenise. O se igoa tauvalaau e fetaui ma ia. O se vao umi pe maualalo e le mafaamatalaina ma lona lanu lanu ma le alofa tunoa. O nei fugalaau o se teuteuga moni o soo se togalaau. Chess hazel grouse alu lelei ma le totoina o tulips, galo-aʻu-nots ma muscari. O fugalaau lapopoa e fafagaina i vao taʻavale. O fugalaau laʻitiiti e lelei mo togalaau papa, togalaau ma vailaʻau. I soo se tulaga, o le a foliga matagofie pe a siomia e le tausiga ma le alofa.