Fualaau aina

E faʻapefea ona totoina ma totoina kukama "gata uogo"

O cucumbers Saina ei ai le tofo faapitoa ma uiga patino i fafo. I lenei tusiga, tatou te mafaufau i itu eseese e faatatau i le totoina, ola ma tausia se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o kukama faapea - "gata uogo".

Eseesega faʻamatalaga

O le aʻa autu o le laau e mafai ona ausia se maualuga e oo atu i le 3.5 mita, e maua ai se numera aupito maualalo o wili itu, e faigofie. O ufi e ufiufi ai le tele o laulaau lanumeamata lanumeamata poʻo le lanumeamata lanumeamata i lanu, e iai foliga o le fatu poʻo le lima-lobed.

E te iloa? I Aikupito anamua, o kukama sa faaalia i luga o laulau taulaga ma tuu i tuʻugamau o le fōohō.

O le aʻa e papaʻi maualuga, e le oi ai sona vaega tutotonu, e aofia ai se seti o poto pupuu, lanu paʻepaʻe ma filo. O fugalaau e fua mai ai fualaau aina e fuafua lelei, ia i ai se lanu samasama lanu samasama. Fugalaau taʻitasi e fa o laʻau e pei o ni meaʻai, pistils ma stamens o loʻo i totonu.

Faatasi ai ma tulaga lelei o lenei ituaiga o mea nei:

  • maualuga fua;
  • lelei lelei mea totino o fua;
  • ata faatosina;
  • lē faʻasalaga e faʻamalamalama;
  • tetee i le kiona;
  • tetee i le tele o maʻi "kukama";
  • anapogi vave.
Matou te fautuaina ia faamasani ma ituaiga eseese o kukama.

O aʻafiaga le lelei o le galueaina o "gata Saina" e tatau ona aofia ai:

  • itiiti manaoga mo le inisetiina o iniseti;
  • le manaʻoga mo lagolago mo le lelei o le tuputupu ae ma le fuaina mai;
  • fatu fatu le lelei;
  • maualuga manaomia mo fafagaina;
  • leaga le tausia lelei o uiga lelei o fua.

Fua o fua ma fua

O fua o le "Saina Saina" e faigofie ona iloa i talaaga oo latou uso a tagata. Muamua lava, o la latou tele e puʻeina le mata: afai e le paʻu kukama i le taimi, e mafai ona latou oʻo i le 85-90 senetimita. I le avea ai o se tulafono, latou te faia ai se tamai matau i le pito pito i mamao mai le aʻa.

E te iloa? I lalo ifo o le emeperoa Roma o Tiperia, na fausia ai uluai greenhouses mo kukama, ina ia mafai e le pule ona taumamafa i ana meaai e sili ona fiafia i ai i le tausaga atoa.

O le fua e ufiufi ai le tele o pimples e maua mai ai le mumu vaivai. I le averesi, o le tasi ituaiga o kukama "Sake Saina" e mafai ona oʻo i le mamafa o le 300-400 g ma le fua o le 30-40 centimita.

E tatau ona maitauina o nei kukama e mafai ona 'aiina fou, gaosia, piʻo ma inu. O uiga lelei o nei fualaau e tatau ona sili atu ona maualuga le viia: latou te tamaoaiga, faʻamafanafana ma manogi o le melo poʻo le siloni. O lenei ituaiga kukama ei ai se tasi o fua aupito maualuga mo cucumbers uma - e oo atu i le 30 kilokalama o fualaau aina i le tafaʻi tasi e mafai ona aoina mai le sikuea sikuea o mea totō.

O le taimi matua o "kites Saina" e aʻafia ai i lona faʻatinoina - mai le taimi na faia ai le ovary seia oʻo i le faia o se kukumba atoa-atoa na o le 30-35 aso.

O le ae naunau e faamasani i le faʻamatalaga ma mea faʻapitoa o le fausiaina o ituaiga eseese o cucumber Saina, e pei o le "Saina faʻamaʻi faʻamaʻi", "Faifaatoaga Saina", "Sainaina", "Emerald flow".

E ui i lea, mo ona lelei uma, o fua o le "gata Saina" e tasi le tulaga le lelei - e maualalo le perosita pe afai e le o gaosia i latou (3-5 aso i le pusaaisa).

Filifiliga o fualaau

Afai e te saunia ni fuamoa o kukama, muamua e gauai atu i le mea moni e le o laʻitiiti o ia. I fualaau ua saunia mo le totoina i totonu o le eleele, e tatau ona itiiti ifo ma le 3-4 laulaau moni, faʻapea foi ma se mea ua uma ona 2/3 ua ufitia i lauulu.

E taua! E le fautuaina le faʻatau mai o fatu ma fatu mai faletusi tumaoti ma maketi faʻapitoa, talu ai e masani lava ona le faʻamaonia e le au tufatufaina le moni o le ituaiga ma le tau mo le lelei oa latou oloa.
Suesue ma le faʻaeteete le atigi pusa, lea o loʻo i ai fatu mo mea leaga ma mea leaga o se ituaiga eseese - o le a fesoasoani le pusa atoa i le fetaui lelei o femalagaiga o fualaau aina i le laufanua o loʻo tulaueleele ai i nofoaga tatala. A maeʻa lena mea, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa laulaau ma le aʻa o le laau mo ituaiga manuʻa ma faʻamaʻi: paʻu uliuli, lanu uliuli ma enaena, pito, vaevaega o le tino, ma isi.

Ona lelei lea ona eli laitiiti sina eleele e tupu ai le fatu, ina ia mautinoa ai e le susu tele, aua o le aʻa i lenei tulaga e ono iai se afaina faʻaleagaina.

Sola ma le faʻapala

O lenei laau e sili ona lelei ona totōina ile palapala ile vaega ole eletise, faatasi ai ma le eletise latalata i le le mautonu (pH 7.0-7.1).

Matou te fautuaina le faitau e uiga i ituaiga o eleele, pe faʻafefea ona faʻaleleia le fua o le eleele, pe faʻapefea ona fuafua i le tagata lava ia le elemene o le palapala i luga o le 'upega tafaʻilagi, ma faʻafefea foi ona faʻataʻoto le palapala.

E mafai foi ona totoina ana laau totō i oneone ma oneone malu ma le maualuga o le perosity, ae i lenei tulaga o le a tatau ona faia le fafagaina faaopoopo i le ituaiga o humus, o le mullein vai, diluted 1:10 i le vai, po o fuga o manu felelei, e pei foi o se vaega itiiti o le vao mafu nitroammofoski. E le fautuaina e totoina "Sina Saina" i na nofoaga i luga o lau 'upega tafaʻilagi, pe a ola ai kukama poʻo isi tagata o le pumpkin aiga. E mafua mai i le mea moni e faapea, muamua, o vaega o aʻa ma gaʻo e mafai ona tumau i totonu o le eleele, lea na ono mafai ai ona faʻaleleia faʻamaʻi ma pathogens, mafua ai faʻamaʻi i laau o le aiga e tasi.

Ma le lona lua, o laau o le aiga lava e tasi latou te faʻaaogaina se seti o micro-ma macroelements mai le palapala, e tutusa lava le faʻamaeʻaina, o le mea lea o le avanoa e maua mai ai fua lelei pe a toe totoina.

Tulaga tuputupu ae

O lenei vailaʻau faʻasaina na faʻapitoa aemaise lava mo le faʻaogaina o lauʻeleʻele, lea e le taofia ai mai le ilogaina e le maualuga o le toʻa. O le maualuga o le vevela i aso taitasi mo nei kukama o le aso masani o +25 ° C, ma i lalo o ia tulaga o le vevela latou te atiina ae ai le tele o le malosi ma aumaia ai mea sili ona lelei. O le i ai o se punavai tumau o le malamalama e le o se mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina lelei o "gata Saina", i le paolo latou te faaalia ai gaioiga talafeagai.

Kukama o lenei ituaiga e pei o le susu, o lea e tatau ai ona tuʻuina atu ia i latou se vai e faʻavaivai pe tuu ai i totonu o se nofoaga e maua ai le suavai palapala.

E taua! E fautuaina e filifili mo le totoina o nofoaga o loʻo i lalo o lau 'upega tafaʻilagi. O le tele o le vai e aoina iina, ma o le a mafai ona suavai le fualaau aina itiiti.

E mafai ona faigofie ona faʻasaʻo le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga ma e oʻo lava i matagi malolosi, ae a o latou matutua, o lo latou tetee atu i lenei mea tau le siosiomaga e pa'ū tele. I lenei tulaga, ua fautuaina e totoina laau o lenei ituaiga i nofoaga e le mafai ona maua i le matagi.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O le tekonolosi lautele o le totoina o laau totoma o lenei ituaiga e le ese tele mai le faiga tutusa mo isi ituaiga laau toto, ae o loo i ai pea ona togafiti.

O le a aoga ia te oe le faitau pe o le a le taimi e sili ona lelei mo le totoina o kukama mo laau totō, faapea foi ma le auala e totō ai kukama mo tipu.

Fatuina sauniuniga

O le faagasologa lenei o le saunia o fatu mo le totoina o laau i luga o laau:

  1. Faʻaauau le salalau o fatu i luga o se tapoleni poʻo le gau.
  2. Faʻailoa i latou i se filogide poʻo vailaau faʻasaina (thiabendazole, vai Bordeaux, formalin, ma isi).
  3. Tuʻu le fatu e faʻagogo mo le 1.5-2 itula.
  4. Tuu fatu i totonu o se ipu vai, tuueseese ma lafoai i latou o loo tumau pea i luga o le ea.
  5. Faʻamataʻu solo fatu o loʻo totoe i le gau - ma e mafai ona e amata toto.
Vitio: saunia o fatu kukama mo le totoina

Initaneti ma nofoaga

E sili ona lelei le totoina muamua muamua o pusa i totonu o se atigipusa lautele po o se atigipusa, ma, pe a uma ona liliu le tele o laau laiti ma lafoaʻi muamua la latou laulaau moni, e mafai ona totoina laau taʻitasi i totonu o se atigipusa laitiiti (200-400 ml ipu).

E te iloa? Prickles i luga o kukama e talafeagai mo le sili atu o le susu e sau mai le fua. O le mafuaʻaga lea i le taeao ua latou susu.

E sili ona lelei le tausia lelei o fualaʻau, ae manaʻomia le tele o le malamalama. E le afaina pe o le sola pe mai se moli a le UV, ae o le umi o le ao mo le masaniina o fatugaina e tatau ona 10-12 itula.

Fatuina o togalaau

O le faagasologa o le totoina o fatu mo laau toto e pei ona taua i lalo:

  1. O mea e faʻaleleia ai le alavai i foliga o piliki malepe, oneone, peʻa, tamaʻi lapoa po o lapisi ua tuʻuina i totonu o se pusa lautele.
  2. I le pito i luga o le alavai e sasaa ai se palapala o eleele lauusiusi.
  3. O le peni na faia le loloto o le 1-1.5 centimita i se mamao e 10-15 centimita le tasi mai le isi.
  4. O fua e masani ona faʻaaogaina i ogalaau ma fusi i luga o le eleele.
  5. E sasaa le eleele i sina vaega itiiti o le suavai ina ia faʻavave ai le 3-4 inisi o lona pito i luga.
    Aoao atili e uiga i ituaiga o moli e talafeagai mo le faʻamalamalamaina o laau totō, faʻapea foi le auala e fai ai le faʻasalalaʻau mo laau i le fale.
  6. Ufiufi le pusa faʻamau i le tioata poʻo le pepa palasitika ma tuu i luga o se faamalama poo lalo o se moli UV.
Vitio: totoina fatu totoma mo fatu

Totoina o togalaau

O le tausia o kukama i le lumanaʻi o le siakiina pea o le susu i totonu o le atigi pusa (piki i luga le eleele ma lou tamatamailima po o le penitala 3-4 inisi le loloto ma vaai i le taunuuga), faaopoopo vai pe a manaomia e le tulaga, ma faatonutonu le umi ole ao.

A maeʻa ona faʻaalia muamua laʻau lanumeamata muamua, e mafai ona e aveeseina le ipu tioata po o le paʻu palasiti mai le atigi pusa ma faʻatali seʻia amata ona aliali muamua ata muamua - o se faailoga lea ua amata ona amata le totoina o fualaau i totonu o pusa eseese.

E taua! Taumafai e faʻapipiʻi le atigi pusa i le tele e mafai ai, o le a fesoasoani i se atinaʻe talafeagai ma vave.

Pe a 2-3 laulaau moni i luga o laau toto, ma le vevela o le ea i fafo atu o le faamalama e oʻo atu i +10 ° C, e mafai ona e amataina le faagasologa o le faigata. I le faia o lenei mea, ua fautuaina e ave ni koneteina ma ni laau mo le ea fou, mo se faataitaiga, i se faapaologa po o se faamalama matala, muamua mo le 10-15 minute i aso uma, ona faasolosolo malie lea ona faateleina lenei vaitaimi.

O lea e te maua ai laau laiti o le a sili atu ona faigofie ona onosaia tulaga leaga uma o le siosiomaga ma mauaa i se manuia sili atu.

Faʻaliliuina i eleele tatala

E talafeagai le amata o le toe totoina o laau i totonu o eleele matala pe afai o le fua o le vevela i aso taitasi ua pasi ai le faailoga o + 19 ... +22 ° C, a le o lea, o le a le mafai ona faaaoga le "gata Saina" e tupu ai.

Vitio: totōina totō pepe i le lauʻeleʻele avanoa O le taimi sili e amata ai lenei taotoga o le faaiuga o Me ma le amataga o Iuni. Totoina o laau e fautuaina i se siaki siaki, e le sili atu le mamafa nai lo le 3 laau ile 1 sikuea. mita

O le faʻaopoopoga o lenei fuafuaga:

  1. O le lua 15x15 cm i le lapoa ma le 20 cm le loloto e viliina.
  2. O sina vaega itiiti o le oneone poʻo le peat e faʻaofiina i le pu. Ona - o sina mullein, faʻafefete i le vai 1, 10 poʻo le manulele o manulele, faʻapea foʻi ma le 2 sipuni tele o le pefu laupapa ma le 4-5 grams o le nitroammofoski.
  3. O le tamaʻi laau e ave i totonu o le tane taʻavale faatasi ai ma le paʻu eleele ma tuu i totonu o le lua.
  4. Malosiaga i le eleele ina ia mafai ai e le tagatanuu o le eleele ma le fatu o le laau ona maualuga i luga o le tulaga lautele o le eleele e ala i le 0.5-1 cm.
  5. E tele le vai e toto, ma o le ogalaau e mulimulu e faʻaaoga ai le peat, o le vao ma le vao.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

O le totoina o fatu vave i le eleele tatala o se mea matautia, aemaise lava ona o le laititi ma le vaʻaia o aʻafia. Ae ui i lea, o le toʻatele o fai togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina lenei metotia.

Faitau atili e uiga i le taimi e toto ai kukama i luga o le eleele.

Tulaga i fafo

O le mea taua e tatau ona amanaia o le manaʻomia o puipuiga mai le matagi, e tatau ona e filifilia le vaega e sili ona leai se matagi, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona e manatuaina le manaʻoga mo le eleʻele, lea o le a sili atu ona faʻafeiloaʻi ai le savili.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

I le tulaga lautele, o le faagasologa o le totōina o fatu i totonu o le eleele e eseese lava mai le faagasologa o le totoina o fatu mo laau toto, vagana ai i se lapoʻa lautele ma aunoa ma le faʻaaogaina o atigipusa ma isi koneteina.

Vitio: totoina kukama i fanua tatala O le mea lea, o le toe faʻamatala atu ia te oe e le taua tele. E sili le amataina o lenei faʻatonuga i le ogatotonu o Mei, o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o na vaitaimi e mafai ai mo le maualuga o le germination.

E taua! I lalo o le eleele vevela, totoina o fatu i le eleele avanoa e mafai ona faia i isi 2-3 vaiaso muamua atu. O lona uiga, i le faaiuga o Aperila-amataga o Me.

Faʻasa

"Kites Saina" e tatau ona faʻafeinu i taimi uma e mafai ai, aemaise lava i aso uma. I le taimi muamua, e faʻafefeina laau i le 1 lita o le suavai mo laau taʻitasi, ma faʻaititia le fua i le 7-10 lita ma le tuputupu ae o laau totō. O le vevela o le vai i le taimi o le faʻamaʻi e tatau ona tutusa ma le vevela o le vevela

I le tau vevela, e fautuaina ia kukama e faalua i le aso, tasi ao lei oso aʻe le la, ma le taimi lona lua e oʻo i le afiafi, pe a pasi le pito i luga o le la. E tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa e le pa'ū le vai i luga o laʻau ma laulaau o le laau, aua e ono mafua ai manuʻa e le mafai ona toe faʻaaogaina, aemaise pe a faʻaalia i le susulu o le la. I timuga timuga, e leai se manaʻoga faapitoa mo le fausiaina.

Aoao pe faʻapefea ona fafagaina kukama i totonu o se kativa ma le avanoa avanoa.

Lafoaia eleele ma veleina

E manaʻomia le faʻamalolo ina ia mafai ai ona aʻafia aʻa o kukama ma le okesene. E na o le tatau lava ona manatua o le loloto o le vavalalata e le tatau ona sili atu i le 4-5 centimita, pe i ai se maualuga maualuga e ono faaleagaina ai aʻa o vao.

O le veleina e mafai ai ona e faʻaumatia vao. E sili ona lelei le faia o le sufuluina ma le tataina o le palapala i le taimi lava e uma ai le faʻasusu pe a uma ona timu - o le a fesoasoani tele i nei faiga. Ole taimi o faʻavae uma e lua e tatau ona 2-3 taimi i le masina.

Masking

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga kukama e masani lava e le tuʻuina ai ni itu laau, o nisi taimi o loʻo i ai pea i le tamaititi, ina ia le maua ai meaʻai mai le pusa autu ma le taofia ai mai le tuputupu ae.

E taua! I le faagasologa o le faʻamalosi taumafai e aua le faʻaleagaina eletise, lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le lagolago. O le mea lea e mafua ai ona paʻu le laau i le eleele ma mamae ai.

I le avea ai o se tulafono, e leai lava ni ovaries i le itu o le itu, ma latou tosoina le tele o laau vegetative i luga ia i latou, o lea e tatau ona aveeseina.

Ina ia mafai saʻo ona aveese le tafatafa o le itu, e tatau ona maua saʻo se nofoaga i luga o le ala autu, lea e aluese ai.

Vitio: taloina kukama A maeʻa lena, ave se naifi po o se meaʻai ma tipi le ata lona lua i se mamao e 3-5 inisi mai le autu i le maualuga o le 30-40 °.

Matou te fautuaina oe e faitau pe o afea ma pe faʻapefea ona toto kukama.

Garter belt

Mo le tuputupu aʻe masani ma le fua lelei, e tatau ona tuʻu ni laasaga talafeagai i tafatafa o nei vavao e mafai ona faʻamautu ai le ala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi le lagolago i luga o le laina i luga o le nofoaga o le tulaʻi mai o "Keni Saini", 1.8-2 mita le maualuga ma se fesuiaiga i se tulaga faʻasaʻo pe a maeʻa le maualuga o le maualuga.

5 aso i le maea ai o le totoina o laau i totonu o le eleele, o le mea muamua o le faʻapipiʻiina o laau laiti i lagolago, o le mea lea e tatau ona faʻamalosi faʻamalosi e le laau le lagolago.

Laʻei pito sili

I le vaitau atoa o le tuputupu ae, ua fautuaina e faatino e tusa ma le 2-3 fertilizing faatasi ai ma le fesoa- soani o fomaʻi maualuluga o le minerale ma le 1-2 fertilizing ma fugalaʻau. O le pito muamua pito i luga (tatau ona fai) e tatau ona faʻatautaia ma faʻamalaʻau minerale, mo se faʻataʻitaʻiga, nitroammophoska poo le ammonium nitrate i le fua faatatau o le 10-12 kalama i laau taʻitasi e tusa ma le 1-1.5 vaiaso talu ona totoina.

Atonu o le ae fiafia e faitau e uiga i le fafagaina o kukama i le taimi o le fuga ma fua mai.

Ona sosoo ai lea ma le fugalaina ma meaʻai faʻamalaʻau ma le faʻamalaina o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, moa felelei manu felelei, faʻamaunuʻu vao vao pe faʻafefe 1:10 i le mullein vai. O le numera atoa o feedings ma le manaʻomia mo i latou, fuafua e faʻavae i le tulaga masani o le laau ma le fua o lona atinaʻe.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

O aʻafiaga lelei ma soifua maloloina "gata uogo" e le fefefe i le tele o faʻamaʻi faʻaleagaina lea e aafia ai laau mai le aiga o le pumpkin.Ae ui i lea, o loʻo i ai se togafitiga e ono aʻafia ai lenei kukama - o le elemene. Ina ia puipuia au fualaau mai le oti, iloilo ma le totoa ia vao mo le foliga mai o soʻo se ituaiga o mea manogi ma isi faailoga. Afai e iloa ia ituaiga o faaaliga, e tatau ona vave vavae ese le vaega ua afaina ma susunuina, ma togafitia le laau o loo totoe faatasi ma le paʻu o le sinapi poo le paluga Bordeaux.

O faʻamaʻi pipisi mo le toa o le tatou tusiga, o le faʻalavelave sili ona lamatia ma faʻalavelave faʻalavelave ma aphids, miti vaʻavaʻaveʻa ma le gamon nematodes. Ina ia mafai ona faʻafefe nei faʻamaʻi, e fautuaina le togafitia o laau ma se vaifofo o soʻo se iniseti ("Fitoverm", "Aktellik").

Ina ia puipuia le tupu mai o faamai i le totoina o kukama laiti, e pei ona uma ona taua, latou te taumafai e aua nei totoina i latou i nofoaga na ola ai laau mai le pumpkin.

Vitio: sauniuniga mo togafitiga o kukama mai faʻamaʻi ma meaola faalafua Laʻau ma laʻau laʻau e totoina i tafatafa o latou, e tatau ona eliina le eleele aʻo leʻi malulu ina ia mate le pala i lalo o le aafiaga o le maualalo o le vevela ma ia togafitia i togafitiga o le fungicide ma inisitela pe a uma ona totō fatu i le laufanua, faʻapea foi ma le tuputupu ae.

Seleseleina ma teuina

E sili ona lelei le seleseleina o le seleselega pe a manaomia, aua o le a le mafai ona tausia nei fualaau faisua mo le lumanaʻi ona o le maualalo o le gaosiga o loʻo taʻua i luga. O le fiafiaga i le aoina e sili atu le lelei e tuʻuina atu ai fua o loʻo tupu i lalo ifo.

E taua! Ina ia faʻaleleia le ola o kukama, e fautuaina e vavaeeseina i latou ma se vaega itiiti o le ala e faʻalautele mai le ala.

Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona mulumulu kukama, ma e fautuaina foi e tipi ese le paʻu mai ia i latou, talu ai ona o nisi tulaga e maua ai sina tofo oona. O kukama e mafai ona pepelo fou mo se vaitau puupuu lava, o lea e fautuaina ai ina ia 'aina i le vave e mafai ai pe faia i ni avanoa.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

Laʻau e mafai ona paʻu i le taimi o le tuputupu aʻe ola. I le tulaga e iai se foliga vaaia lelei o le laau ma faaauau pea ona maua le tele o le vegetative, aua e te popole, o se tasi lea o suiga masani.

Ia faʻamautinoa ma le faʻaeteete o laulaʻau ma le au o le laau e le maua ai le suauʻu i le faagasologa o le faʻaogaina o ofu pito i luga, aua o lenei mea e mafua mai i se vevela faʻamalolo ma le oti mulimuli ane o le laau.

O fua e masani ona paʻu ona o le le lava o le susu po o minerale i totonu o le palapala, o le mea muamua e siaki ai, o le lelei o lou totoina o kukama, aoina o le eleele i le vaega o le laau, poʻo le tuʻimomomoina o le polo i totonu o lou alofilima. Afai e le o le faafitauli lea, e mafai ona e saogalemu e amata ona fai le ofu talaloa nei. O nisi taimi e tupu ai e le mafai ona faʻaleagaina le laau ona o le leai atoa o le matagi po o le iniseti eletise e mafai ona aʻafia.

O le mea lea, afai e le maua ni fua i luga o lau vao, ia taumafai muamua e faʻafeiloaʻi malie le poli mai le fugalaau i le fugalaau ma se pulumu pe taumafai e faatulaga se ata o le a oso i luga ia i latou.

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu o le "gata Saina" - o le tele o kukama mo le ola i le fale, lea e mafai ona faamalieina i ona uiga taua ma le tele o le sili atu ona lelei le togalaau.

Aua nei e fefe i faafitauli e ono aʻafia ai ma le faagasologa o le tutupu aʻe o nei laau toto, aua o le manuia e mafua mai i lo latou tuputupu ae e aoga tele!

Faʻamatalaga mai le upega tafailagi

I le tausaga ua teʻa, totoina lenei ituaiga. Na o le mataʻu lava !!! Le tele o fugalaau fugalaau. Kukama e le lelei. Na o se nofoaga i totonu o le fale lauʻeleʻele na latou aveina. Faʻasalaga faanoanoaga! O lenei tausaga, o le aʻafiaina o le faʻamaʻiina o Saina. Iloiloina e iloiloga lelei lelei. O le a tatou vaai.
Oksana
//rudachnik.ru/comment/12017#comment-12017

Na ou totoina kukumba ituaiga gata gata mo le lua tausaga, vevela-vevela. Ua i ai i le amataga o Me latou latou 'ai a latou kukama. Ma o lenei ua latou maua fatu, tasi fuga lanu. O le tausaga lenei, na toso uma ai. Tuu isi.
Vasilina
//rudachnik.ru/comment/12020#comment-12020