Faatoaga faatoaga

E fia ma pe faʻapefea ona maua fuamoa fuālaʻau mo le incubator

Afai e te filifili e amata le gaosia o gase, muamua o mea uma e tatau ona e mafaufau e uiga i le fausiaina o meaola laiti. O le mea moni, e mafai ona e faʻatau tala laiti, ae faʻatasi ma nisi ato o faʻamatalaga masani, onosaʻi ma mulimuli i tulafono faʻapitoa, e mafai ona ausia i le fale se pasene maualuga o tamaʻi pepe e ola aʻe.

E faʻapefea ona tausia ma pe fia ni fua o goose

I le taimi mafanafana, e tatau ona e aoina fua faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi. I le tautotogo, ona o le fesuiaiga o le vevela, ua lamatia ai i latou i le maalili, i le taumafanafana vevela o se taufaamatau. Taumafai e faʻamafanafana i latou ma teuina i se nofoaga malulu.

E le tatau i se tasi ona faʻaavanoa le mea faʻapipiʻi e nofo i totonu o le faamoega mo se taimi umi e tusa lava mo le mafuaʻaga lenei: o le ea e ulu atu i le fuamoa i totonu o le potu vaalele, ma pe afai o le nofoaga o loʻo i ai o loʻo eleelea ma manava, e maua ai siama.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona ese fuga nifo moa mai fuamoa moa ma le auala e kuka ai.

Mo le faʻavevesiina, e tatau ona e aoina se vaega o fuamoa. I le vaitaimi o le aoina, e tatau ona teuina i luga ma faʻafesoʻotaʻi e le aunoa. Tulaga sili ona lelei e teuina ai:

  • vevela - e oo atu i le 12 ° C;
  • susu - e oʻo atu i le 80%.

O le taua tele o le vaitau lea o loʻo taatia ai le mea faʻasaga. O le masani o se vaitau e 10 aso, ona amata lea ona faʻaitiitia le tulaga o le faʻamaʻi manuia.

Faʻafefea ona faʻalautele le ola

O le soifuaga o le mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻateleina i auala nei:

  1. Egg, 2-4 aso talu ona faʻaumatia (ae le sili atu i le 4 aso), tuʻu i totonu o se incubator (i le 38 ° C). A maeʻa le 5 itula, aveese ma teuina mo le teuina i totonu o se potu malulu.
  2. Faʻaoʻoina o le mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se moli matala quartz. O le mamao e 0.4 mita, o le umi o le taualumaga e 1/2 itula. O le faʻaleagaina o lenei mea e faʻaolaina ai le gaosia o le vitamini D, lea e sili ona taua mo le gafatia o le pepe.
  3. O aso uma, e vevela fuamoa i le vevela o le 37 ° C. O le umi o le taualumaga e 1 le itula. O lenei metotia e taua o le "nest artificial", o lona uiga o le i ai o se kusi i totonu o le faamoega.
  4. O le vevelaina o le meafaitino i le taimi lava lea ao lei tupu. O lea fuataga e faʻaosofia ai faiga faʻasolosolo, o le faʻamafanafana e le mafai ai ona latou tutu tumau. O le mafanafana e faia i le 22-26 ° C mo le 12-18 itula.
  5. Teuina i totonu o se kesi e maua ai le maualuga o le kulimi. O meafaitino pe a uma le aoina o togafitiga e togafitia i vailaʻau, faʻamalosi ma tuʻuina i afifi o le polyethylene eletise. O pusa na faatumuina i totonu o le pulupulu i le gaʻo mai le kulini ma faʻamaufaʻailogaina. Teu mo le 16-18 aso. O le Nitrogen o se kesi inerua, i lona i ai o le gaioiga o microorganisms o loʻo faʻaitiitia, faʻapena ona faʻagasolo faʻasalaga.
  6. Faʻateleina le maualuga o le vevela i le taimi muamua. O le faateleina o le vevela e faʻaleleia ai faiga faʻasolosolo ma faʻaleleia ai le gataifale, ma o se taunuuga, o le tulaga o le alualu i luma faamanuiaina e faateleina.

Tulafono mo le faʻatulagaina o fuamoa i totonu o se incubator

Ina ia mafai ona faʻaaogaina lelei, e tatau ona amanaʻia faʻamatalaga o lenei faiga mai le amataga:

  1. Afai e mamanuina le incubator mo le fausiaina o manulele o ituaiga eseese, e tatau ona tuu fua o le kusi i fata na fuafua faapitoa mo i latou.
  2. E tatau ona tatou mautinoa o latou tutusa uma lava ma saoloto mai mea leaga.
  3. A o leʻi faʻatuina fuamoa i totonu o le incubator e tatau ona faʻailogaina ma se faailoga, mo se faʻataʻitaʻiga, "+". O lea faailoga e aloese mai le fenumiai pe a liliu.
  4. E tatau ona vevela laumei ao le i tuu i le vevela, ma tuu ai mo le 8-10 itula i totonu i le 25 ° C.
  5. Aʻo leʻi amataina le taotoga, e tatau ona vevela le incubator i le 37.6-37.9 ° C.

Auala e filifili ai fuamoa

Muamua taʻitaʻia se asiasiga vaaia o le mea faʻapipiʻi. Mo le suʻesuʻega i totonu e faʻaaoga ai le ovoskop.

  1. E tatau ona filifili fuamoa o le saʻo saʻo, e aunoa ma le tuputupu ae, o le laʻau tele, faʻapitoa mo lenei ituaiga: mo faʻamafanafanaga - 120-140 g, mo mamafa mamafa - 160-180 g Haʻa - 8-10 cm, le lautele - e oo atu i le 5 cm.
  2. Mo le faʻavevesi, o mea mai i le va o le 2 ma le 4 tausaga e talafeagai.
  3. O le i ai o lanu lanumeamata (atonu e lanu mumu) i luga o le atigipusa e faʻaalia ai ua teuina mo se taimi umi - masalo, ua amataina i totonu ia auala.
  4. O le kulimi ma le porotini e tatau ona vavae ese mai le tasi ma le isi.
  5. O le kulimi e tatau ona tasi, e aunoa ma ni mea e le afaina ma ni fusi, ia aua le paʻi i le atigi. Totonu i totonu e le tatau ona i ai ni afifi, ni togitogi laiti po o ni fusi.
  6. O le potu malulu e tatau ona i lalo ifo o le moli, taofi mausali, aua le alu.

O le siakiina o fuamoa, ao le i oʻo i le faʻasusu ma le taimi, o ni laasaga taua i moa feʻaveaʻi. Faitau pe o le a le ovoscope ma le auala e fua saʻo ai fuamoa.

Faaaoga le ovoscope mo suʻesuʻega i totonu ole fuamoa.

E tatau ona fufuluina au fua aʻo leʻi faʻauluina?

E na o le pau lava le mea e fufulu ai pe a palapalā. Mo lenei faiga, ia faʻaaoga se vaivaiga vaivai o le paluga popo poʻo le suavai. Faʻaaogaina ma le faaeteete le fufuluina o le fufulu, taumafai e aua nei faʻalavelave le pito i fafo o le atigi. E le mafai ona fufulu ma fufulu fuamoa pe a uma ona fufuluina, e mafai ona faʻalavelaveina le pito i fafo.

E manaia le iloa pe mafai ona e inuina pe 'ai fuamoa fua ma pe o le a le mamafa o fuamoa.

Faiga faʻapipiʻi fuʻa fuʻa

A maeʻa le faʻavaeina o le faʻaoga, e tatau ona mataʻituina pea ia mea taua:

  • vevela;
  • masima;
  • liliu i nisi o vaitau.

Ina ia maua se pasene maualuga o le brood, e tatau ona e gauai atu i nisi o vaega o le fesuisuiai:

  • mo le 2 vaiaso muamua, ia mautinoa o le mea faʻapipiʻi e le o le manava, ae o le malamalama ma le pupuʻu puupuu e mafai ona faatagaina;
  • o le 2 vaiaso lona lua, i le isi itu, e le tatau ona faatagaina e faʻafefe, mo lea, 2 taimi i le aso, ua tape le masini mo le 1/4 itula.

E iloa e iai se fuamoa umi, latou te leiloa a latou meaʻai ma e lamatia ai le ola maloloina. Aoao pe faapefea ona fuafua le fou o le fuamoa i le fale, aemaise pe faapefea ona siaki le fou o le fuamoa e ala i le sasaina i totonu o le vai.

O le taua tele o le saʻo lelei. O fuamoa fuamoa o loʻo i ai se atigi vaʻaiga, ina ia mafai ai e le moa ona mitiia, e tatau ai ona faʻatonutonu le maualuga o le ea e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i lalo:

  • vaiaso muamua - 70%;
  • le lona lua-fa - 60%;
  • i le aso 28 ao lei puʻeina, o le maualuga o le ea o le ea e oʻo atu i le 90%.

I le ono o aso o le afaina, ua amata ona latou faʻafefeteina i sina pulu lanu piniki o le potassium i le taimi (0.02%). Faʻaleleia na faia i lenei auala:

  • mai le 6 i le 10 aso - 1 le taimi;
  • mai le 11 i le 20 - 2 taimi;
  • mai le 21 i le 24-3 taimi;
  • mai le 25 i le 27 - 4 taimi.

E taua! O aso taitasi o le teuina e faʻaopoopoina le 1 le itula i le taimi o le faʻaosoina. O le mea lea, pe a tusia le faʻatulagaina o le faʻatumu, e tatau ona e mafaufau i le aofaʻi o aso na teuina ai le mea faʻapipiʻi.

O lenei faiga e faʻamafanafanaina ma faʻamaonia ai faiga faʻafefe o le gas. Laʻau fufulu fuālaʻau ma le palatini faʻatoʻaga Ina ia faʻafefeteina i se tulaga lelei, taumafai e aloese mai na mea sese:

  • le le tausisia o le puleaina o le vevela e oʻo atu ai i le oti o le pepe, poʻo le faʻaalia o moa ma maʻi faʻapitoa;
  • masusu tele po o le magogo e mafai ona taofia le kusi mai le vele;
  • ona o le le tausia o vaitau o taimi mo le fesuiaʻi o fuamoa, o le kusi i le lumanai e mafai ona malogo i le atigi;
  • 'aua le faʻapipiʻi le masini i le aso o le faʻamalosi - ia faʻamago le gosles, a leai o le a latou feoti mai le maalili a le maalili;
  • faʻavavega faʻavavega o le malamalama i le masini e mafua ai le maliu o le tama.

E faaopoopo atu i fuamoa, o fuamoa o loʻo i ai foi mea aoga. Siaki po o le a le aoga o fuamoa oona mo tagata, pe faapefea ona kuka ma pe faʻapefea ona faʻaaoga i vailaʻau masani.

I le averesi, mai se kusi e mafai ona e maua 45-75 fuamoa i le tausaga. Pe a faʻatusatusa i le fuamoa o fuamoa, o fuamoa fuamoa e matua laiti lava. O lea la o se mea taua lenei, lea e tatau ona togafitia ma le faaeteete, matauina tulafono uma mo le fafagaina o moa. Ma mo lenei mea e tatau ai ona suesue i foliga o le faʻavevesi i le fale ma taumafai e aloese mai mea sese sese.

Vitio: pe faʻapefea ona aoina ma fea e teu ai le fuamoa o le pulou