Faatoaga faatoaga

Faʻafefea ona fausia se tapuni mo moa ma o latou lava lima

Corral e manaʻomia mo le savali o moa. I le ea, o le soifua maloloina o moa ua maua le lelei, ua faateleina le gaosia o fuamoa. I lalo o ave o le la i totonu o le tino o manulele na maua ai le vitamin D, lea e fesoasoani e faamalosia ai le skeleton. Ina ia faatapulaaina moa ia latou gaioiga faataamilo i le saite, e sili foi ona faʻaaoga se peni. O lenei mamanu e mafai ona faia e le lima. Mafaufau i ituaiga o peni ma mea uma e tatau ai mo a latou gaosiga ma o latou lava lima.

Pusa o peni mo moa

Mafaufau i tuutuuga o le fasi fanua o loʻo i ai ni moa, e mafai ona e faʻaaogaina se peni feaveai poʻo se pa.

Mobile

O nei mamanu e lelei e faʻaaoga i le taumafanafana, aemaise lava i le i ai o se nofoaga tele mo le savali. E mafai e tagata e toʻalua ona faigofie ona latou faʻataʻamilo i luga o le saite. Afai o le fausaga e faʻapipiʻiina i uili poʻo lima faʻalelei, ona mafai lea e se tagata e tasi ona ave.

O moa savali i totonu o ia peni i luga o le mutia o le a mafai ai e le manulele ona maua ni meaʻai lanumeamata ma anufe eseese. O nei meaʻai fafaga e mafai ai ona e faʻasaoina meaai a nei moa. A maeʻa ona filifilia e le hens meaai mai le tasi fasi fanua, o le peni feaveaʻi e faʻafeiloaia i se nofoaga fou, leai se togafiti, ma fualaau fou.

Mai luga, o lea ituaiga o loʻo ufiufi i se upega poʻo isi mea ina ia le mafai e moa ona lele i luga o pa. O le fale e faʻapipiʻiina i le fafagaina ma le fafagaina o fagavai, faia se pupuni mai le la, faʻapea foʻi ma timuga.

Ina ia aua neʻi puʻeina manulele mai i lea paʻu i le taimi atoa i le moa moa ma toe foʻi mai, e masani ona latou faʻaaogaina se fasi moa moa faʻatasi ma alo. O sea fale mo moa ua faia i luga o lagolago ina ia mafai ai ona e faʻaaoga le avanoa i le fausiaina.

Mo le savali o moa e faʻaaoga le peni i le foliga o se fale tele na tuʻu ai i le ao. O ia mea feaveaʻi ua faʻapipiʻiina foi i se fagu, o se mea e fafaga ai meaai ma se pusa.

E te iloa? O chickeni o se tasi lea o manu felelei i le lalolagi. E toʻatolu tagata taʻitoʻatasi o nei manulele i totonu o le atunuʻu o loʻo nonofo i le paneta.

Faletupe

Corral mo le faʻaaoga tumau e fausia i tafatafa o le moa moa ma e latalata i ona puipui. E le mafai ona faʻaogaina se pupuni i lenei mamanu, aua a talafeagai, e mafai e le manulele ona lafi i totonu o le falemoa.

Ae ui i lea, e tatau ona faia le tausiga e uiga i le ufiufi. Mo lenei, o nisi o faifaatoaga moa e totoina laau i totonu o le peni. Afai o le laau o se fualaau aina suamalie, o ona fua pau e mafai ona avea o se fafaga faaopoopo mo manulele.

Mo le soona fai, mea mamafa aano po o aano o manufasi-fuamoa, ua lava le faia o se peni i le maualuga o le 1.5 m. Ma mo ituaiga gaioiga o manulele, e tatau ona maualuga (e oo i le 2 m) pe tapunia ile pito i luga. Afai o tagata faimalaga (vaʻaia, ferrets ma isi) e mafai ona asiasi i le 'upega tafaʻilagi, ona tapuni lea o le peni ma se upega upega masani, lea e le mafai e manu nei ona goto.

Aoao pe faapefea ona filifili le saʻo saʻo moa pe a faʻatau.

Fua faʻatatau

O le tele o le peni mo manulele e faalagolago ile numera o manulele. O le leai o se avanoa e mafai ona oʻo atu ai i le gaogao i taimi o fafagaina, ma mafai ona mafua ai le atuatuvale, lea o le a faaitiitia ai malosiaga gafatia o moa.

Pe a faʻatusatusa ia tulaga, mafaufau i mea nei:

  • mo tagata matutua taʻitasi e tatau ona i ai le 1-2 sikuea mita. vaega: mo se faʻataʻitaʻiga, 10 moa nofoaga lelei mo le savali o le a 14 sikuea sikuea. m - o lapopoa ia e talafeagai mo le tuʻuina o pou, talu ai o loʻo latou gaoioi i le savali;
  • mo moa o aano o aano o aano o aano o aano o manu fasi o loʻo nonofo mamao, e mafai ona e faia se nofoaga laʻititi mo le savali: mo se faʻataʻitaʻiga, 4 sikuea sikuea o le a lava lea mo le totoina o fafie. m 6-8 tagata taitoatasi.

Filifilia se nofoaga mo aviary

E taua tele le corral stationary i le taimi muamua e faʻatonuina ai. O pou e tatau ona ulufale i totonu mai le falemoa vave. E sili ona lelei le maua i le itu i saute o le moa moa ma tapuni le pito i matu o matagi malulu. O le puipui o loʻo feagai ma le itu i matu e fautuaina e faʻamautu ma faʻaaoga mea e pei o le taga pepa, faʻamalama, ma isi.

Aoao pe faapefea ona fai se aviary mo moa.

A uma ona faia uma se moa moa ma se peni i le taimi e tasi, o le nofoaga mo i latou e tatau ona filifilia mai le auala. E mafai ona e faʻapolopolo le tele o avanoa e ala i le filifilia o se moa moa i luga o lagolago. E leai foi se mea e manaʻomia ai le fausia o se fale, e pei o moa o le a lalafi i lalo o le falemeli mai vaʻa ma le susulu o le la.

E le tatau ona e maua se pou moa faʻamalosi ma se aviary i le vanu. I ia nofoaga, e maua ai le suavai, ma le maualuga o le timu e afaina ai le falemoa ma le soifua maloloina o ona tagata. O le faamalama o le coop e tatau ona alu i le sunniest (itu i saute) ma e leai se mea e puipui ai.

Aoao pe faapefea ona fai se perch, ofe, fafaga, mea inu.

Fausiaina o se peni feaveaʻi ma o latou lava lima

O le fale feaveaʻi e fausia mai mea mama ina ia mafai ai e se tagata ona toe fausiaina i luga o le vaega. O ia peni e lelei mo le tuputupu ae o lafu povi ma moa o aano o aano o aano o manu lea e maua atoatoa le mamafa i ni nai masina ile taimi mafanafana.

Faataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o se peni feaveaʻi mo moa

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Mo se peni feaveaʻi e tusa ma le 2x1 m ma le maualuga o le 0.6 mita, e tatau ona e faʻatau mea nei:

  • laupapa laau 5x5 cm, 2 mita le umi - 10 pcs.
  • uʻamea uʻamea - 6 mita le uumi ma le lautele o le 1 m poʻo le 3 mita le uumi ma le lautele o le 2 mita, faatasi ai ma le tele o le telefoni 20x20 mm (o lenei faasologa e fetaui mo moa ma tagata matua);
  • tamai fao mo le faʻapipiʻi;
  • loka ma faamau i ai.

Aoao pe faʻapefea ona filifili se jigsaw, screwdriver, vaai.

Mai meafaigaluega tatou te manaʻomia:

  • fua fua;
  • hama;
  • vaai

E te iloa? E mafai ona faigofie ona tipi le faʻata uʻamea e ala i le tuʻuina i luga o le pito o le faʻata uʻamea ma se laina o tipi ma lavea i se samala. Afai e tatau ai, o le laina tipi e punou seia maeʻa. Ina ia vavaeese le faasologa i luga o le ie, e tatau ona e suʻeina se filo se tasi.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

I le gaosia o se peni feaveaʻi 2x1 m, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Taʻu laau i 11 vaega 0.6 mita le umi. O nei mea, e 7 vaega o loʻo faʻaaogaina mo laʻei o le matou fale ma 4 vaega mo le laupepa. Mo pusa o luga ma lalo maua ai 4 pcs. 1 m ma faʻaaoga vaega totoe e 4. 2 m taʻitasi
  2. Faia o le faavaa o la tatou peni. Ina ia faia lenei mea, matou te taia ia tulaga ma se uumi o le 0.6 mita i le maualuga ma le pito i lalo ma le va i le va o le 1 m. Aua nei galo e uiga i le 7 ato mo le faitotoa.
  3. I se tulaga ese, matou te faia le vaalele o le faitotoa i luga o le 0.6x0.6 m. I luga o faʻamau mo le faitotoa matou te faʻapipiʻi ai se loka ma faʻamau.
  4. Matou te tipi le faasologa i fasipepa e tutusa ma le ata na maua, aua nei galo e uiga i le vaega i luga o le faitotoa.
  5. Matou te faʻalauteleina le manoa io matou fausaga ma faitotoa, faʻapipiʻi i fao.
Ua saunia le mamanu autu. O nisi o eria e mafai ona pritenyat pe a manaʻomia.

Vitio: fausiaina ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o se moa feaveaʻi moa, e taʻua foi o le "moa moa"

Fausiaina o avanoa avanoa e savali ai i luga

O le masini o le savali pea i le falemoa o loʻo iai ona lava uiga.

Aoao pe faʻapefea ona fausia se moa moa ma faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le auala e toe faʻaleleia ai se fale kesi i lalo o le moa.

Meafaigaluega ma mea faigaluega

O le fausiaina o se pusa paʻu vavalalata vavalalata o le auala sili ona faigofie o le faatulagaina o se teritori mo manulele savali. Mafaufau i le filifiliga o se taʻaloga mautu mo 10 moa ma le maualuga o le 2x7 m ma le maualuga o le 2 m, tasi le pito latalata i le puipui o le moa. Pe a faʻatusatusa meafaitino, o puipui o loʻo i ai nei e faʻaaogaina mai le nofoaga lautele.

Faataitaiga o se fuafuaga a le moa moa

Le faatulagaina o sea peni e tatau ona teuina i meafaigaluega ma mea nei:

  • le uila vavalalata-sootaga 2 m lautele - 16 m;
  • faʻamaufaʻailoga faʻapipiʻi i le limite 5-10 cm, umi 6 m - 5 pi.
  • uaea;
  • tui ma puipui;
  • Bulgarian;
  • seleselega;
  • fua fua;
  • hama;
  • maʻa ma oneone;
  • maualuga mo le fausiaina;
  • fofo lima;
  • vailaau faʻamaonia.

Aoao pe faʻapefea ona fai le mafanafana, faʻaleleia, moli i le moa moa.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

O le mea masani, o le fausiaina o se faʻataʻamilosaga vaʻaiga o le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa e fai e pei o se faʻaopoopoga laʻititi i le tasi o puipui o le moa moa, e faʻasaoina ai fale ma avanoa.

Aoao pe faapefea ona fausia se fale lupe, se fale o se 'oti, se lafu mamoe.

E fautuaina e le au atinaʻe le fausiaina o ia nofoaga e mulimulitaʻia i laasaga nei-i-site-step instructions:

  1. Le faia o se makaina mo le faʻapipiʻi o faʻaigelu faʻalanu mo se fausaga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le lautele o le mamao savali mai le pito o le moa moa e fuaina mai itu e lua e faʻaaoga ai se fuataga. O ia itu e tatau ona tutusa ma le tasi.
  2. Faailoga le nofoaga o le faitotoa ma fua le lautele mo le tatala. E masani lava ona seti le wicket i le lautele o le 0.8-1 m.
  3. Ma i le va o ato o loʻo i luga o tulimanu, fai faailoga i le va o le 1.5-2 m mo le faʻapipiʻiina o lagolago, lea o le a faʻalavelaveina ma faʻapipiʻi ai le laina.
  4. Faatasi ai ma le fesoasoani a se vaalele faapitoa, o le faailoga e faʻaaogaina e toso ese mai ai le 35-40 cm le lautele, e laʻititi atu nai lo le lautele o le paipa lagolago. Afai o le eleele e matua vaivai lava, ona faia lea o le lautele i le 35-40 cm.O le loloto o le lua, e faalagolago i le ituaiga o palapala, e 60-100 cm.
  5. O paipa e tipi le umi manaʻomia, ma mafaufau i le loloto o loʻo tanumia ai i latou ile eleele. E 2.8 mita le matou, lea e 0.8 mita o le a lalo ifo. I le aotelega, matou te maua pe a uma le valu vaega. paipa 2.8 mita le umi (mo fagu) ma le 2 pcs. uumi o le 0.8 m ma le 2 m (mo le faitotoa).
  6. A maea ona tuʻuina lenei tulaga i totonu o le togavao ma ufiufi i kalaupapa matagofie i le oneone. O loʻo tuʻu faʻamau i luga o le itu i luga ma faʻasaina i se fofo o le sima. A maeʻa ona faʻatali mo aso e tolu, o le sima e pei ona faʻamoemoeina. Afai e lava le palapala, ona faʻapipiʻi lea o se pa mai se paipa paʻu, e mafai ona e tietie i le eleele. O lea faʻapipiʻiga e mafai ona faʻasaoina le sima. Mo lenei mafuaʻaga, o pu e puʻeina i nofoaga ua filifilia, o la latou vaega e laʻititi nai lo le tele o paipa. Ma i totonu ia i latou, e tatau ai i le puʻu o paipa ma se samala. O le a ave ai ni tagata se toʻalua e ave le paipa i totonu o le eleele.
  7. E ala ile uʻamea, ua faʻapipiʻi faʻamau uʻamea i paipa paipa i le faasologa lenei: 15 cm i lalo o le eleele, 12-15 cm i lalo o le pito i luga i le ogatotonu ma luga.
  8. I luga o le puipui o le moa moa i le nofoaga o le faapipiiina o le filifili-filifili net, o se laupapa laupapa e iai le tele 5x5 cm ua faʻapipiʻiina ma se samala ma fao. Nai lo o le pa, e mafai ona e faʻapipiʻi se pito uʻamea ma pu muamua na puʻeina mo le uaea e faʻaoga ai faʻamau.
  9. O le pa mai se faasologa o fesoʻotaʻiga-ua tuʻuina. O le pito o le fesoʻotaʻiga o loʻo faʻapipiʻi i le puipui o le moa moa faʻatasi ma fao poʻo le uaea. Ona tuʻuina lea i le va o lagolago ma le fesoasoani o matau. E tatau ona maitauina o lagolago uma e tatau ona i totonu o le peni, ma le laina e pasia mai fafo. O taʻavale mai le upega e fesoʻotaʻi le tasi i le isi i le uaea, lea e toso mai i luga o le pito o le upega, ae e mafai foi ona faʻaogaina le uaea uaea mo le sooga. O le upega e sili atu i le tasi, talu mai le tele o le taimi, e mafai ona vaʻaia le feeseeseaʻiga, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faia o ni pupuni i le pa e faʻaogaina ai moa.Faaaoga le uaea faapitoa e faʻapipiʻi ai le manoa.
  10. Ua faapipii le faitotoa. E aofia ai se paipa uʻamea i totonu o le nofoaga ma faʻapipiʻi i ai e ala i le uʻuina o se manoa fesoʻotaʻi. Nai lo paipa, e mafai ona e faʻaaogā faʻamau laupapa, o loʻo tuʻuina i tulimanu e faʻaaogā ai papatusi uʻamea. Ona faʻapipiʻiina lea o pou, uu ma seti le faitotoʻa.

E taua! Afai e le o le paipa paipa e faʻaaogaina ai se laupapa laupapa, ona togafitia muamua lea i se pa puipui faʻapitoa (mo se faataitaiga, "Senezh Ecobio" poʻo se isi antiseptic tutusa), lea o le a puipuia ai le pa mai le pala, lea o le a faʻalauteleina ai lona soifua auaunaga.

Afai o le eleele e leai se totogi ma mama, ona totoina lea o le meli mai le pito i lalo 18-20 cm i luga o le pa atoa. E faia lenei mea ina ia mautinoa ai e le o mai moa mai le peni, aua latou te fiafia e eli i le eleele.

Talu ai ona o le gaioiga o moa e teuina i le eleele, e manaʻomia le faʻamalosia o le pito i lalo o le faʻaoga ma mea e faʻaaoga.

Afai o le eleele e papaʻu ma e tele le fausaga, ona lava lea mo le faasologa o le filifili-sosoo e paʻi i le tulaga o le eleele. Pe a faʻamalieina le filifili-fesoʻotaʻiga, e tatau ona faʻamautinoa e le o iai le pito i luga o le peni, e pei o le moa e mafai ona manua e ala i le puʻea faʻafuaseʻi.

Aoao pe faapefea ona faia se pa mai se filifili-uila, gabion, pa pupuni, piliki.

Fausiaina o se peni puipuia

E faia se peni tumau pe afai e mafai ona felelei solo le moa a le moa i luga o le pa, poʻo le mafai foi ona maua ni nai manu laiti po o manulele. Seʻi tatou avea o se faavae o se peni o le 2x7 m ma le maualuga o le 2 m, lea e sosoo ma le lua mita i le puipui o le moa moa.

O se faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga o se pa laupapa laupapa ufiufi

Meafaigaluega ma mea faigaluega

Mo le fausiaina o se pusa saogalemu, e tatau ona e teu i luga meafaigaluega ma mea nei:

  • paipa paipa i le diamita o le 2x4 cm, umi 6 m - 4 pcs.
  • paipa paipa ma se vaega o le 4x4 cm, umi 6 m - 2 pi.
  • paipa paipa ma se vaega o le 6x6 cm, umi 6 m - 5 pcs.
  • o le filifili-sootaga grid 2 m lautele - 26 m;
  • togi ma le tapuni mo le faitotoa;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • fofo;
  • Bulgarian;
  • seleselega;
  • fofo lima;
  • hama;
  • masini faʻaleleia;
  • nati ma uʻamea;
  • maualuga fale;
  • fua fua;
  • fusi uʻamea.

Faamasani oe lava i metotia o le fausiaina o le taele, vai taele, keke, faletalimalo, potu, faletaele, fale.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

Tagata tomai faapitoa mo le fausiaina o se peni pipi mautu e fautuaina e te mulimulitaʻia nei laasaga taʻitasi taʻitasi:

  1. Fua i se fuataga fua ma fai se pine mo le faʻapipiʻiina o lagolago i tulimanu. O laina faʻavaitaimi e seti i vaitaimi o le 1.5-2 m. Taʻatasi le lagolago e faʻatatau i le tele o le faitotoa.
  2. E tusa ai ma le faailogaina mo le faʻapipiʻiina o fagu, latou te eli i luga o le taʻi 1 m le lautele o 35-40 cm faʻatasi ma le fesoasoani a se vaʻa faapitoa.
  3. O le paipa e 6x6 cm le tagata e tipiina le 8 pcs. 2.8 mita le umi (mo ato) ma le 2 pi. uumi o le 0.8 m ma le 2 m (mo le faitotoa). E pei o fagu, e mafai ona e faʻaaogaina se pa e faia i laupapa.
  4. O paipa o loʻo tuʻuina i totonu o sauniuni, o loʻo momoe faʻatasi ma kalaupapa ma oneone, faʻatusatusa i luga, ma sasaa i le sima. Ina ia faʻamalosi le sima, mo lenei faʻamoemoe latou te vaʻaia 3 aso. Mo lenei vaitau, ua taofia le galuega.
  5. Mo le faʻaleleia o le malosi o le faʻavaa, o le fausaga o le 2x4 cm o loʻo faʻapipiʻi i le puipui o le fale. O le talafaamaumau e tutusa le umi i le maualuga o le puipui ma tuu i totonu o se vaalele o loʻo tu i pito.
  6. Fausia se pupuni. Mai i luga o fagu e faʻapipiʻi ai le uʻamea pito i luga o le 4x4 paipa paipa e ala i le uʻamea. O le uʻamea pito i lalo mo le fusi e faia i se paipa ma se vaega o le 4x2 cm. I le va o na fusi e faʻapipiʻiina i luga o fusi paʻu i le 4x2 cm i le maualuga o le 45 tikeri.
  7. Faia se fusi mai se talaaga laʻitiiti. O le a vavaeina i totonu o taʻaloga manaʻomia ma faʻapipiʻi i luga o fagu mai fafo. Ina ia faia lenei mea, i totonu o fagu ma ufiufi fai ni pu mo le faʻapipiʻi. O le faapipii i lalo e 5-10 cm mai le maualuga o le eleele, ma o le pipili i le pito i luga e tu i le maualuga 150-170 cm. A o faʻapipiʻi le uila, o le a totoe se avanoa mo le uila.
  8. I luga o le faavaa e faʻapipiʻi ai se filifili, faʻapipiʻiina i le uaea tiliva. E mafai foi ona faʻapipiʻi matau i luga o tu ma fesoasoani i le faʻafefe ma faʻamalosi se upega upega i luga oi latou.
  9. O faʻamau i luga o le faitotoa o le faitotoa e ala i le faʻamafanafanaina, ona faʻaaogaina lea o le wicket ma ua faailogaina ia mea e faʻaoga ai. Ona tautau lea o le faitotoa, ma toso le pito i luga o le matasele. I le isi foloa i le faʻamau e faʻamau ai le valve e ala i le ufiufi.

    Faʻatulagaina o falaoa 1

    Faʻatulagaga o falaoa 2

    Faʻatulagaina o matau i luga o le pulou

    Polycarbonate faʻatulagaga

A maeʻa le fausiaina ma le faʻapipiʻiina o le fale, e tatau ona taulimaina le faʻatulagaga i totonu o le pa. E mafai ona e faʻapipiʻi ia apefaʻi, tu mo ni mea e iai, faʻapea foʻi ma le tele o pylons.

Faamasani oe lava i le faʻatulagaina o se gaioiga, fa fagu, taualuga o le manardard.

Ona tatau lea ona e tuu le numera manaomia ole fafaga ma meainu mo moa. Feusuaʻiga i totonu o pusi faʻamalosi e sausau i oneone, vaovao poʻo vaomago. O taimi taʻitasi, e faʻamamāina mai i meaola eseese - otaota, meaʻai e leai ni meaʻai, ma isi.

E taua! Ina ia puipuia mai le mailei mai le ulu, e fautuaina e fausia se moa moa i luga o le faavae ma ia faamaufaailogaina lelei uma avanoa i totonu. Ua fautuaina le pa o le peni ina ia faia se kesi lelei ma ufiufi i le pito i luga, e pei foi ona eli i pito pito i lalo o le laina 0.5 m i le eleele. O le a lelei le i ai o se fale apitaga ma se taifau lata ane, e pei o le manogi o le maile e mafai ona faʻafefe ese ai mea laiti.
I le fausiaina o se fale mo le fagaina o manu felelei, o le ae faʻaleleia atili le soifua maloloina ma le faatinoga o moa. I le taumafanafana, o le a faigofie le faʻaaogaina o se peni feaveai. Faʻatasi ai, e mafai ona e tuʻuina atu moa ma meaʻai lanu meamata, faʻaleleia le talavou. Ae a faʻaaogaina se peni faʻamalosi ma se moa moa, e tatau i se tasi ona amanaia le i ai o nai tagata faimalaga i le itumalo ma faia ni fua e faʻamalosia ai le fausaga.

O le malutaga o le totonu o le fale mo moa: ata vitio