Fua o le gaosiga

Le lanu o rosa, o ai e avatu

I le lalolagi atoa o se aga masani le tuʻuina atu o fugalaau: aso fanau, faaipoipoga ma isi aso malolo e le alu lava e aunoa ma lenei uiga. O Roses e faapitoa lava le paia, o latou totoga manaia e le gata o se manogi manaia, ae e mafai foi ona faʻaalia lagona o le tagata foaʻi e faʻatatau i le lanu po o le eseesega. O le a le mealilo o le faatusa o lenei fugalaau?

O fea e sau ai le faatusa o rosa?

O lenei fugalaau e mamalu ma faalilolilo, na vaaia e le au tusiata i lona fuga vine se faailoga o le le atoatoa po o le atinaʻe i se taamilosaga, o le solo na viia ai le tuufaatasiga o peti maaleale ma vao tuitui. O le faatusa o lenei laau ua mauaʻa loloto i le talafaasolopito. I Roma anamua, na manatu le fugalaau o se faailoga o le maualuga o le ola mama, lototele ma le faamaoni. I se taimi mulimuli ane, i le vaitaimi o Victorian, o le fugalaau sa tautalagia o se faailoga o le alofa, naunautaiga, ma le faauo vavalalata. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o fugalaau filifilia, o ituaiga ma ituaiga fou ua aliali mai, ma, e tusa ai ma lea tulaga, o avanoa mo le faʻaalia o lagona ma la latou fesoasoani ua matua faʻalauteleina.

E te iloa? I galuega a William Shakespeare, o le igoa o lenei fugalaau e foliga mai e tusa ma le 50 taimi.

O le a le uiga o lanu o roses

O le rosa ua manatu o le masiofo o fugalaau uma, o le mea lea o le fugalaau sili ona masani ai. Fai mai le tala, o le fugalaau na maua lona vao talatala ina ua mavae le pau o le tagata, ma o le mafuaaga lena e tuufaatasia ai le faailoga o le mama ma le agaalofa, talisapaia, faauo ma le faamaoni, faapea foi ma lagona le fiafia ma faaosoosoga. O le fugalaau e matua taua tele, o lea la e masani ona tuʻuina atu, e aofia ai ma tamaʻitaʻi i nisi taimi faʻapitoa - ia avea ma aso faamanatu poʻo se faʻamanatuga. Palu malosi O se aganuʻu le tuʻuina atu o laʻau o lanu susulu pupula: papa, pouliuli, mumu. Faʻafeiloaʻi, aʻafia o le pi, samasama, paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona lelei mo tamaitai. feusuaiga saʻo.

Aoao atili e uiga i le "masiofo o fugalaau": faʻamatalaga ma talafaasolopito o roses, le vaevaega i vasega ma vaega, o tulafono mo le tupuina o se fugalaau.

Paʻepaʻe papaʻe

Fugalaau paʻepaʻe e faʻatusa ai le mamā ma le mamā, e pei o se tulafono, e tuʻuina atu i teineiti laiti. E tele taimi e mafai ai ona iloa i latou i ni faaipoipoga, o lona uiga o le mama ma le alofa talavou.

Pero Roses

Fugalaau o lenei paolo o le a avea ma auala lelei e faʻaalia ai le agaga faafetai ma le talisapaia e aunoa ma ni upu. O lo latou solituli e faʻataga ai i latou e tuʻuina atu i mataupu aloaia e fai ma faailoga o le maeʻa o se mataupu taua. Afai o se fugalaau e fuafua mo se teine, e tatau ona ia faamamafaina lona tauagafau.

O rosa nofofale i totonu o se fagu e le sili atu ona manaia nai lo rosa, ae latou te manaʻomia le tele o le gauai.

Roses samasama

Faatasi ai ma tagata e valea, o loo i ai se manatu o fugalaau lanu samasama e tuuina atu i le tuueseeseina, ae e le o se mea moni lenei mea. O se fugalaau susulu, susulu, i se isi itu, o lona uiga o se faauoga malosi, alofa faamaoni, faaaloalo ma le faʻaaloalo, lea e tumau mo le tele o tausaga.

O rosa vela, e mafai ona e faia se sachet ma petals, mea teuteu, fasimoli manogi, pe na o le teuina o manatuaga o se pele.

Burgundy Roses

O le sili ona matagofie ma le faʻafefeteina paolo o rosa. E leai se masalosalo, e le o se mea e le mafaamatalaina, ma o lagona sili ona mataʻutia o le foaʻi, ae e masani lava ona tuʻuina atu i tamaitai matutua ni faʻailoga o le faamemelo mo lo latou le lelei.

Roses mumu

E leai se isi fugalaau e mafai ona faʻaalia le tele o lagona. E leitioa lanu mumu ma le mumu o lanu o le alofa. O se fugalaau manaia moni e tuuina atu i le au alolofa, taumafai e faailoa atu le tele o tuinanau e pei o le alofa faamaoni ma le alofa. E le gata i lea, pe a fai o fugalaau mumu e tuʻuina atu i se fonotaga faapisinisi, o lona uiga, o se tulafono, o lona uiga o le faʻafetai i le manuia.

O le faʻalauteleina o le ola o se rosa i totonu o se fagu, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono: tipi tipi, faʻafouina le vai, fufulu, mataʻituina le vevela ma le malamalama.

Pink Roses

O fugalaau faapena e masani lava ona tuuina atu i teine ​​ona o latou o se faailoga o le agavaivai ma le tauagafau.

E taua! E tatau ona iloga le lanu piniki. O fugalaau susulu e sili atu ona talafeagai mo se faʻafefe aloaia, ae o le a faʻaalia e le paʻu piniki lau alofa.

Lilac Roses

O se lanu e le masani ai o petals ei ai lona uiga tutusa i le muamua - o se faailoga o le lalelei, muamua le alofa. I le tuuina atu o sea fugalaau i lana pele, ua faaalia e le alii lona matagofie tele ia te ia.

O Roses violet o le taunuuga o filifiliga, i le natura o sea lanu e le tupu i rosa.

Orange Roses

O lanu lanumoana o ia lava o se faailoga o le fiafia ma le lagona maualuga, o le mea lea o le a faaalia ai e se fugalaau fugalaau lou lagona faamaoni ma le vevela, faamamafa atu se uiga lelei ma ni manaʻoga lelei.

Mai i petasina o le rose e saunia ai le uaina ma le siama.

Lanu moana ma le lanumoana

O se tasi lenei o fugalaau e sili ona mataʻutia. E masani lava ona tuʻuina atu i ai se faʻamaoniga faʻapitoa o se mealilo po o se mealilo, ma tuʻuina atu foi i tagata faʻapitoa e mafai ona talisapaia le tulaga ese o le teuga.

Green Roses

O lenei mea fou i le lalolagi o le fugalaau, e le pei o isi ona uso, e le o faamoemoe e faaalia lagona loloto. Nai lo lena, e talafeagai mo tagata pisinisi o loʻo manuia ia latou taumafaiga o se faailoga o le tamaoaiga, tamaoaiga ma le mautu.

O Roses i ai laʻau lanumeamata e le o - o loʻo i ai faʻapotopotoga o samasama, paʻepaʻe, lemoni, moli lanumeamata, lanu piniki ma le turquoise.

Black Roses

O se fugalaau, e ui lava o le fugalaau matagofie, e masani lava ona iloa o se faailoga o le faanoanoa po o le faavauvau, ae e le o se mea faapena. O se faailoga lenei o le amataina o se fou, foia o faafitauli, malosi ma le agaga.

E te iloa? O Roses lanumoana muamua o le lalolagi na faʻaalia i Iapani i le Faʻatauga Faʻatu. Sa faʻaaluina e saienitisi le sili atu i le luasefulu tausaga i luga o suʻega faʻapitoa e ausia ai se lanu uliuli lanumoana.

Eseese o rosa salu

E foliga mai, o le a le faigata o le filifilia o se teuteuga matagofie? Na e filifili lanu mumu lanu mumu, e ui i lea, e pei ona faaalia i le faatinoga, e tele ituaiga ituaiga o lanu ma, ina ia filifili ai, o le a le afaina le faamasani ma tagata sili ona lauiloa.

Peniuliuli

O lenei ituaiga o laʻau o le pipi vine, na tunu i le seneturi lona 19, seʻi oʻo mai talu ai nei na mafaufauina o le fugalaau sili ona lanu. O ona gaʻo e talitutusa ma veveve paʻu-uliuli ma shimmer. Buds lapoa, e tusa ma le 9 cm le lautele ma se manogi malosi. O lenei vailaʻau e puipuia ma o le a tu i totonu o se fagu mo se taimi umi.

Fausia se togalaau o le rosa i ou lava lima: aʻoaʻo pe faʻapefea ona tupu rosa mai se fuga mai le tipi, toto mai se pusa.

Grand Prix

Roses Grand Prix, masalo, o sui sili ona masani o le vasega. O lanu lanu uliuli lanu moana e manino lelei, o laʻau e lapoa tele, e tusa ma le 12 cm le lautele, faatasi ai ma gaʻo veveve. Maua se manogi manogi matagofie. O se ituaiga o ituaiga o le a tumau i totonu o se pusa mo le 2 vaiaso.

Astrid Decanter

O se fugalaau e faapitoa, matagofie le matagofie. Pulu lanu enaena o lanu, telefoni, tele-lapopoa, ma malosi malosi malosi.

Matou te fautua atu ia te oe e faitau e uiga i le galueaina o rosa. tea, Dutch, Kanata, Igilisi.

Black baccarat

O le faʻataʻitaʻiga o tagata Farani, o loʻo faʻapipiʻiina le kulupu, e latalata i le lanu uliuli. Na faasolosolo lava ona suia e ia le "Black Prince". O laʻau e leʻi tatalaina e lanu lanu uliuli. O le uiga ese o le ituaiga o lona uiga lea i le tau: i le tau malulu, o le fugalaau e toetoe lava uliuli, ma i le taumafanafana o le petals e avea ma pogisa pogisa.

Aoao atili e uiga i le rosa "Black Baccara".

Numera o rosa

O le gagana o fugalaau e afua mai i Sasae, o tamaitai i sasaʻe oe na muamua amata ona faʻamatalaina le uiga o upu ma lagona e ala i le mamanu o laʻau ma fugalaau. E le gata o foliga o fugalaau, ae o le numera foi oi latou i totonu o le fugalaau e momoli ai se savali taua, ina ia aua le sese, e tatau ona faamasani oe lava o faavae o lenei faatufugaga.

  • 1 rose e le o se faailoga uma o le matapeʻapeʻa o lē e foaʻiina, atonu o le auala lea e manaʻo ai o ia e faamamafaina e na o oe le tagata e tatau ona nofo i se nofoaga i lona loto;
  • 3 fugalaau o auala pito sili ona faigofie ma le mama e faʻaalia ai le mafaufau ma lagona alofa; e leai se faʻaliloga natia i totonu o sea teuga;
  • 5 galue o se moomooga mo le fiafia ma le manuia;
  • 7 e masani ona manatu o se faailoga o se tupua, o le mealilo o le alofa;
  • 9 ua taliaina e tuuina atu o se faailoga o le faaleleiga;
  • 15 ua tuuina atu, e avea o se tulafono, i taimi taua, o lona uiga o le amanaiaina ma le faaaloalo loloto;
  • o se fuga o 21 fugalaau ei ai lona talaaga masani, e masani lava i tua atu o lenei meaalofa o le maualuga ma le mama o lagona o le tagata foai na natia;
  • E faatagaina e foai atu fugalaau e fugalaau i lau pele, o le a taʻuina atu ia te oe ou faamoemoega taua, aua o lona uiga o le alofa e faavavau;
  • 33, e tusa ai ma le numera o tausaga o Keriso, o lona uiga o le faʻamagaloina ma le uiga matuia o le tagata foai;
  • 101 fugalaau e tuʻuina atu i se taimi faʻapitoa pe a manaʻomia ona e talanoa e uiga i ou lagona e aunoa ma ni upu, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina atu poʻo le ofoina atu o se lima ma le fatu.

E taua! I a tatou tu masani, e le taliaina se fuainumera o fugalaau, ma e oo lava i le leaga, ae o isi atunuu, aemaise lava i le Iunaite Setete, ma le tele o atunuu Europa, o se aganuu le tuuina atu o falaova i fugalaau fugalaau.

Vitio: le uiga o fugalaau rose

Pe a uma ona faitau le faatusa o le fugalaau matagofie e pei o se rosa, ona iloa lea o le uiga o le lanu ma le numera o pupula o loo ufiufi, e mafai ona faaiʻu faapea o le mulimuli i tu masani ma le gauai atu i le filifiliga o se teuga o le a le mafai ona galo se meaalofa,