Laʻau i totonu

Geranium geone: tausi fale

O le geranium geone o se tasi o sili ona lauiloa i geraniums totonu. O lenei laau manaia o le a teuteuina e le gata i le potu, ae o le faapaologa foi, e mafai ona totoina i le taimi o le mafanafana o le vaitau i fugalaau.

Sei o tatou faamasani i ituaiga autu o le pelargonium zone, faatasi ai ma tulafono o lona galueaina ma le toe gaosia, pe faapefea ona taulimaina faamaʻi ma meaola faalafua.

Faamatalaga faʻapitoa o le laau

Zonal geranium, poo, e pei ona taua, e tuaoi, o le ituaiga Pelargonium o le aiga geranium, o le mea lea o le a saʻo ona taʻua e le Pelargonium ma le geranium. O se faʻalauiloa tele lea o le afi vevela, e manaʻomia ai faʻalauiloa taimi. E pei o le pelargonium uma, o loʻo i ai se mea faʻapitoa.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaoga le geranium mo togafitiga faafomaʻi.

Faʻasalaga faigofie, taʻitoʻalua pe lua fugalaau e faʻaputuina i totonu o se faamalu ma mafai ona sinasina i lanu pe eseese lanu mumu, lanu piniki po o le lanu viole. E masani ona eseese ituaiga eseese. O la latou eseesega tele mai isi pelargoniums, o la latou lau o loʻo i ai se lanu o se lanu eseese (lanu enaena, viole, poʻo le paʻepaʻe), lea e mafai ona mou atu i lalo ifo o le malamalama.

Faʻaʻau aʻaCaulis
StalkFaatonu
Pepa foligaPalmar poʻo le palamar-dissected
Lanu lanuGreen ma se lanu lanu eseese
Fugalaau fugalaauEse
Lanu o fugalaauPaʻepaʻe, lanu piniki, mumu, lapisi, lanu viole, fesuiaiga
Faiga FuaPusa

E te iloa? Fale o le Atunuu toetoe lava o pelargoniums uma i le itu i saute o le konetineta o Aferika. O lenei ituaiga o laau toto e tusa ma le 250 ituaiga.

Sorta

O le tele o ituaiga o geraniums ua fafagaina i ituaiga eseese o fugalaau - bouquets (fugalaau faigofie), fuga, fuga, fugalaau, fugalaau piniki (rousbad), fuga tulip, fugalaau fugalaau.

O le maualuga o le vao, e fuafua i le ituaiga, e le sili atu nai lo le 12.5 cm, ma e mafai ona ola e oʻo i le 80 cm.

O vaega nei e sili ona lauiloa:

  1. Multiblum. Eseesega o lenei ituaiga fugalaau i le mavae ai o le 70 aso, eseese i le tele o fugalaau. O fugalaau e lua-faalua e mafai ona ese lanu ma aapa atu i le 3 cm le lautele. O le togavao e oʻo atu i le 25-35 cm ma e mafai ona lafo i le 15 lush fuga laau.
  2. Chandelier. O nei mea o loʻo faʻapipiʻiina i laau e tusa ma le 35 cm le maualuga ma lanu eseese o le faʻalavelave. O Chandelier White ei ai fugalaau tetele i le paepae. Violet Chandeliers ei ai fugalaau faigofie e valiina i se lanu viole matagofie. O le solofanua a Scarlet ua i ai se lanu mumu sesega. O le Bicolor Chandelier e lua-tone fugalaau o lanu lanu-paʻepaʻe. Fans o geraniums e tele-lanu e mafai vave ona faʻatau mai se paluga o fatu o le vailaʻau Chandeliers. Latou te fiafia i le mea moni e iai a latou solofanua e pei o se solofanua i luga o lau.
  3. Nano. O lenei vaega eseese e iloga e laau e oo atu i le 20 cm le maualuga, lea e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e puipuia ai le eleele. O le tele o lapoʻa o faʻaletonu e ono i ai lanu eseese, ei ai suiga eseese.
  4. Rafaella F1. O lana palanikeke eseese (pe tusa ma le 12 cm) le faʻaogaina, le mafai ona fuga i le tausaga atoa ma le agavaʻa e tosina atu ai le tele o fai togalaau.
  5. Apache F1. Vaʻaia Varietal o lenei vaega o hybrids o le i ai o le lua-faalua ma le faaluaina o fugalaau lanu eseese.
  6. Tuscany (Toscana). O lenei vaega tele eseese e fai ma sui o laau lapopoa o ituaiga eseese ma le matagofie o polo. E tasi se mea e mafai ona faamalieina i lona lalelei mo le tusa o le masina, o le togavao susulu lelei ma le taʻi tausaga. Fugalaau i ituaiga eseese e mafai ona avea ma lanu aupito sili ona manaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le eseese o le Toscana Baldo, o le vaomatua e tusa ma le 25 cm) o loʻo faia, o le petals e piniki ma le ogatotonu ogatotonu. Toscana Hanna e mafai ona ola e oʻo i le 40 cm ma e lanu enaena lanu enaena ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. I Toscana Linus, o se laau vavao ma ni mea e sili ona manaia mai i fugalaau lanu moana vaivai ma se lanu mumu sesega.
  7. Maverick. O nei totoga e iloga i le vave fuga ma ola i le 40 cm. E mafai ona latou maua ni lanu.
  8. Ringo. Faʻasologa o vavao faʻaupuʻe ma le maualuga o le 30-35 cm, lea e mafai ona totoina. Fugalaau e mafai ona ese lanu.

E te iloa? O le taimi nei o le tele o vailaʻau o le pelargonium e tuaoi - e tusa ma le 75,000 ituaiga.

O le tele o hybrids e lelei uma i luga o le windowsill ma totonu o le togalaau pe pei o se fale faʻasa. E mafai ona e faʻatau faʻatoʻaga o le geranium zonal mo soʻo se tofo mai le gaosiga o fatu: Alyona F1 ituaiga lanu mumu lanu mumu, Yitka F1 salmon, Whiteca Blanca F1, pink Yarku F1 ma le tele o isi.

Mo i latou e le mafai ona filifili i le lanu e manaʻomia, e mafai ona e faʻatau ni faʻafefiloi lanu eseese:

  • Cabaret F2fuga mai i luga o le selau aso talu ona tulaʻi mai;
  • Colour f2tuputupu ae i le afa mita;
  • Capritaunuu i le 20 cm;
  • Berry Mixe aofia ai le pelargonium suamalie manogi.

E le o ituaiga uma ia o loʻo i ai i le asō na fafagaina ai le fafaga. Fugalaau fugalaau e fiafia i le pelargonium, e tele naua e filifili mai ai. E i ai ituaiga eseese eseese ma lanu enaena. O muamua e iai ni fugalaau fesuisuiai ma ua ola mo laʻau lanu.

Siaki ituaiga o tulip geraniums.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

Mo le alualu i luma manuia ma le vave totoina o le eleele o le geranium e tatau ai ona fatuina nisi tulaga.

Tuu se fugalaau

O le pelargonium area e fiafia i faʻamalamalamaga lelei, ae mafai ona faʻafeiloaʻi le paolo. E le fetaui lelei ma faamalama i matu, ma i le itu i saute e fautuaina e susulu laitiiti i le taimi o le vevela vevela, lea e mafai ona susunuina ona lau.. O le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le sili lea.

I totonu o le paolo, e tosoina le laau, pales ma atonu e le fuga. I le vaitau o le taumalulu ua fautuaina ina ia maua atili le malamalama, ina ia le faʻaosoosoina ai vao.

E taua! O le pelargonium mo le faia o se toniga i luga o le windowsill ua fautuaina ia faasolosolo faasolosolo faataamilo i le axis.

Tulaga o le vevela

O le vevela aupito mafanafana o le taumafanafana e tatau ona i totonu + 18 ... + 25 ° С, i le taumalulu o se taimi malolo i itulagi o + 10 ... + 14 ° С e manaʻomia. Aua nei fautuaina le faaitiitia o le vevela i lalo ifo o le 5 ° C - atonu e malolo le laau. O le suiga i le vaitaimi malulu e tatau ona faifai malie, e aunoa ma suiga faafuasei i le vevela. E tatau foi ona toesea le ata.

Faʻamamaga o le ea

E faʻafefea e le pelargonium le faʻaleleia o le ea. Naʻo le taimi o le mafanafana, pe a faʻamago le vevela o le vevela, e fautuaina e faʻafeʻauina. Ina ia faia lenei mea, e le tatau ona e faʻaaogaina sprays, ona o vai vai i luga o le laʻau atonu o loʻo tumau pea.

E sili atu le tuʻuina o se atigipusa i autafa o le vai poʻo le tuʻuina o se atigi fagu i luga o se palanikeke ma laumei vaivai.

Tausiga ile

O le Zonal geranium e aofia ai fugalaau i totonu, ma o le a manaʻomia ai sina tausiga.

Faʻasa

E faia le faʻatau pe a manaʻomia - pe a maeʻa le pito i luga o le palapala. Ole taimi ole fafaga e faalagolago i le vevela. I le vevela o le mafanafana, potopoto poʻo ipu faʻalapotopotoga e tatau ona faʻafeinu toetoe lava o aso uma, ma i le taumalulu, e tatau ona faia lenei mea i se taimi e le masani ai.

Vitio: auala e faʻafeinu ai geraniums

Aua neʻi faʻamago atoatoa le eleele poʻo ia faʻatumu foi. I le tulaga muamua, ua mate le laau, ma i le lona lua - e mafai ona pala o aʻa. E leai ni mea faʻapitoa mo le vai mo le faʻaleleia o le vai, e mafai foi ona e faʻafeinuina i vai e le o totoina, ae e le tatau ona malulu. Suavai e tele, ma le tele o vai ua tafe.

E taua! Zonal geranium sili atu ona lelei le susu ifo nai lo le suʻe. O le maualuga maualuga o le maualuga o le masimasi ona o le afaina o maʻi mama.

Laʻei pito sili

Ina ia mautinoa le tele o fuālaʻau i le vaitau o le tuputupu aʻe, e fafagaina geraniums i le 2 vaiaso. I le taimi o le taumalulu taumalulu, ua taofia le fafaga.

E sili le lelei i le va i le va o faʻamalaʻau ma mea faʻamalosi. I le muamua, e sili ona lelei le faʻaaogaina o vai faʻapitoa poʻo vaigogo mo pelargoniums ("Garden Club", "Pepa lautele mo le pelargonium", "Royal Mix"). E mafai ona e faʻaaogaina le faʻalavelave faʻalavelave lautele mo fugalaau ("Mo fua o laau totō", "Universal").

Faatasi ai ma minerale e tatau ona avea ma potassium, phosphorus, nitrogen, magnesium sulfate o le a aoga mo le fuga. I le avea ai o se faʻalaiga masani, e mafai ona e faʻaaogaina na o le mea e pala, ae aua nei faʻaleagaina, aua e tele meaʻai.

I le fale, mo le tele o le fuga o le pelargonium e mafai ona faʻamaʻaina e ala i auala:

  1. Miliki. E aofia ai elemene elemene manaʻomia mo lanu. O le kulimi ua faʻafefeteina i le vai i le fua o le 1:10.
  2. Ash. O se punavai o minerale taua, faigofie ona gauai i laau. I le 1 lita o le vai e faʻafefe 1 tbsp. l efuefu.
  3. Yever. O ia fafagaina o le a faʻaleleia le tulaga o le aʻa. I le 1 lita vai faʻafefe 3 g o le fefete ma le 2 tbsp. l suka suka.
  4. Fua mata. Punaoa sili ona lelei o le calcium. Ua faʻapipiʻi 'apa o le eleele i le palapala.

Fafagaina o iodine o le a sili ona aoga mo geranium - e faʻaleleia ai le tele o fugalaau. I le 1 lita o le vai, ia naʻo le 1 le mata o le iodine na te faataapeina ma sasaa atu ia le silia ma le 50 ml i lalo o laau taʻitasi. O lea meafaigaluega e le tatau ona paʻu i le vaega lanumeamata o le geranium, e faʻalauiloa i luga o puipui o le faatoaga toto.

Saili atili pe faʻapefea ona fafagaina geraniums mo le tele o fuālaʻau i le fale.

Teuteu

Zonal geraniums e manaʻomia le teuteuina e fai ai se vaomatua, lea e tatau ona faalua i le tausaga. E taua le teuteuina i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae - i le tautoulu (Setema-Oketopa). I le taimi nei, e faapuupuuina ia upega e 1/3 poo le 2/3 o le uumi. Aveese tipu vaivai pe tupu aʻe i totonu.

I le tautotogo, e teuteuina le vao i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati, pe a faʻaloaloa atu, ma faia ma le faʻaeteete, ma le itiiti ifo ma le 3-5 ni ata i luga o ata taʻitasi. Afai e tauva le vao i le maualalo o le vevela ma e le tupu tele, e lava lava le na o le togiina o le pito i luga ma le ogalaau ina ia le mafai ona taʻavale ia pu. O ia pine mo le fesuiaiga e mafai ona faia i le vaitaimi atoa o le tuputupu ae malosi.

I soo se taimi, o le teuteuga mama e faia i le aveeseina o laulaau lanu samasama ma lala tuai, faʻalauga o le gaogao.

Pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o meafaigāluega faʻamaʻi. O le tipiina o ia lava e faia i se tulimanu ma ufiufi i le pefu, o lenamon poʻo le sima i le lanumeamata.

Matou te fautua e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tipi ma tipi geranium mo laʻau vave.

Suiga

E masani lava ona faia le fesuiaiga i le faaiuga o Fepuari poʻo Mati. O togavao zonal geranium e totoina i tausaga taʻitasi, ma mea tuai - pe'ā manaʻomia, pe a faʻatumu e aʻa aʻa atoa. E lelei tele le ipu e filifili ai le omea, o le tele o aʻa poʻo le 1-1.5 cm sili atu.

Ia mautinoa ia i ai se pu faʻavaivai. O le alavai ia lava e tatau ona tusa ma le 2 cm le mafiafia. E mafai ona e aveina ni maamaa, piliki gau, fuamoa, mafolafola lautele.

E pei o le eleele, e mafai ona e ave le fusi ua maeʻa ma faʻaopopo sina mea faʻapena fuālaʻau ma le magnesium sulfate.

Vitio: auala e faʻaaogaina geraniums Pe a tuufaatasia e le tagata lava ia le mea e fai ai mea nei:

  • peat, o se lauʻeleʻele eleele lelei mai le togalaau, oneone lapoʻa i le fua o le 2: 2: 1;
  • turf, lau laʻau, humus, peat, oneone i se fua faatatau o le 2: 2: 2: 1: 1.
O le elemene o le eleele e tatau ona iai i le lautele o le 6.0-6.5 pH.

E taua! O le suia o le geranium zonal e tatau ona faia e ala i le auala e faʻafefe ai, e pei o le faʻasaoina o le lalolagi. O le tuusaunoaga o le siakiina ma le manaʻomia ona aveese aʻa ma meaola faalafua.

Tofiga

Faʻapipiʻi geranium zonal fatu sili atu pe ala i le faapipiiina.

Laʻau

O le tipiina o loʻo faia i le vaitaimi mai Ianuari ia Aperila. O lenei faagasologa e sili ona lelei ona faia i le taimi o le teuteuina i le tautotogo.

Mo le faapipiiina e tatau ona faʻaaoga pito o le laau. E tatau i 'au taʻitasi ona lua 2-3 laʻau. Keuati poʻo seleulu mo le seleni e tatau ona faʻamalosia ma faʻalelei. O le pito i lalo e faia i se tulimanu, ma luga (pe a fai e aʻafia ai) - saʻo. O le tipiina o mea totō totogo ua faʻamago mo le lua itula i le ea fou i totonu o se potu malulu. Ona tuu lea i totonu o le vai poo se mea faapitoa.

O ia eleele mo le totoina e aofia ai le oneone oneone o vaega ninii tetele, peat, vermiculite. E manaʻomia le faʻamalūina i se vaivaiga vaifofo o le palatini e faʻafefe ai faʻamaʻi fatu.

Matou te fautuaina oe e aʻoaʻo pe faapefea ona faʻapipiʻi le geranium royal i le fale.

O le faʻaleleia o loʻo lafoina i luga o se nofoaga lelei, faʻapipiʻi le vevela i le maualuga o + 20 ... + 24 ° С.

A maeʻa le 21-25 aso, ona maua lea o aʻa ma mafai ona totō i ni atigi pusa eseese, lea o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei. Mo le lelei atili, e fautuaina i latou e sasaa atu se faʻafefete (100 g o le fefete i le 1 l).

I le ogatotonu o Mei, e mafai ona totōina mea totō i eleele tatala.

Tuputupu ae mai le fatu

O le lūlūina o meaʻai fatu e faia mai Tesema ia Mati.

Muamua, o le faagasologa o le scarification. Mo lenei mea, o fatu e tuʻuina i le va o ni pepa se lua ma ni fasipepaitusi. E tatau ona faia lenei mea ona o le mea moni e iai fatuga o le atigi figota. Afai e te le faia lenei faiga, o le a faaitiitia le totoina o totogo, ma o le taimi o le germination o le a faateleina. I le tulaga pe a faatauina fatu i le faleoloa togalaau i le tulaga o timuga, e le o faia lenei faagasologa.

O le luluina o fatu e faia i totonu o le mea ua saunia. E aofia ai peʻa, vaitafe o le vaitafe o vaega tetele, vermiculite. E mafai foi ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o eleele vaʻaia ma peʻa, oneone ma vermiculite.

E te iloa? O loʻo i ai se isi auala o le taulaʻi - e ese mai ai mea e tuʻuina i le vai inu, ona sosoo ai lea ma le vai malulu. Ina ia faia le faaiuga, o lenei faiga e mafai ona toe faia i le tele o taimi. Ona tuu lea o fatu i totonu o le vai inu ma tausia mo se aso.
E matua faigofie lava le gaosia o fatu i totonu o pusa faapitoa o peat, o loʻo faʻatau atu i soʻo se faleoloa togalaau. E tatau ona faʻauuina le meaʻai aʻo lei totoina. O le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina, e tatau foi ona faʻamamaina i se vaivaiga vaivai o le potassium.

O fatu e tuʻuina i luga o le eleele palapala, ma faʻafefete faʻatasi ma sina mea itiiti ile pito i luga. Ona faʻamamaina lea i le vai mafanafana mai se fagu moli. Mai le pito i luga, o le fagu e totoina e ufiufi i se pusa cellophane e fatuina ai se aʻafiaga ma tuu i se nofoaga ma le vevela o + 21 ... 24 ° C. E faʻamamā le ato i aso uma mo le 15 minute mo le faʻavevelaina ma faʻamama le meaʻai.

O le eleele e tatau ona susu, e aunoa ma ni lapisi. Mo le faia o lenei mea, ia soso le pulumu i le vai mafanafana. Faʻatasi i le vaiaso mo le puipuia o le suavai faʻafeinu i se vaivaiga vaivai o le paseka.

Sprouts e faʻapipiʻi i le 7-14 aso. Ae i nisi tulaga o lenei faagasologa e oʻo atu i le 3 vaiaso. A maeʻa ona faʻatūina nei laʻau e tolu, ona tupu ai lea o fualaau. Mo nisi laʻau vao e sili atu i le 6 laʻau e fai ai pine. A o le totoina i totonu o le eleele e totoina ma laau e tatau ona faamaaa. Ina ia faia lenei mea, e ave i fafo (balcony, loggia), i le taimi muamua, ae faasolosolo malie le faateleina o le taimi. O le malulu o le ea e le tatau ona maualalo ifo i le + 11 ° C.

Aoao atili e uiga i le auala ma le taimi e totō ai geraniums i le fale.

Faʻamatalaga faʻafitauli i le tuputupu ae

A oʻo ina tupu aʻe se vanu geranium, atonu ei ai ni faʻafitauli. E masani ona fesootaʻi ma foliga vaaia o faʻamaʻi, faapea foi ma osofaiga a meaola faalafua.

O nei faʻafitauli e mafua ona o le le lava o le tausiga poʻo le tulaga o aʻafiaga i fafo.

Maʻi

O le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le tele o le susu, o lea la i faailoga muamua o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻaitiitia le faʻamalosia i se mea maualalo.

O faʻamaʻi masani o le pelargonium o:

  1. Gau pala. E iloagofie i fasi lanu uliuli i luga o le lanu lanumeamata o le laau. O fasipepa i luga o le pito i lalo e sili ona afaina. Faʻaalia ona o le tele o le susu ma le tele o vailaʻau oona. O vailaʻau vailaʻau Vitaros ma Fundazol e faʻaaogaina e tau ai.
  2. Alternaria E masani ona aʻafia ai aʻa. I luga o le laau e foliga mai o lanu enaena ma se pito i totonu. I le gasologa o taimi, o le a avea le lanu ma pogisa ona o le maualuga o le vevela. Ina ia faʻataʻitaʻi e faʻaaoga fomaʻi "Skor", "Ridomil Gold".
  3. Rhizoctonia rot. I luga o le laau e foliga mai o ni nifo o le lanu moana. E mamago le laau, i luga o le va o le taimi e mafai ai ona e vaʻai i se fugalaau fuga (fungal mycelium). E tatau ona faia togafitiga ma sauniuniga vailaʻau "Vitaros", "Fundazol", "Rovral".
  4. Verticilous wilting. O le laau e ufiufi i lanu samasama o loʻo aliali mai i le pito i lalo, ona salalau lea i luga. O lenei maʻi faʻaleaga e mafai ona tumau i le eleele e oo i le 15 tausaga. Ina ia foia le faafitauli, ia faia togafitiga ma fualaau faasaina "Vitaros", "Fundazol", "Rovral".
  5. Roto. E i ai se mea mataʻutia e foliga mai i laulaau i le vaega pito i lalo, ma o lanu samasama e aliali i le pito i luga o le laau. I lenei tulaga, e tatau ona aveese vaega o le gasegase o le laau ma faʻaaoga ai le Topaz fungicide.
  6. Paʻu mumu. E mafai ona aʻafia aʻa ma toga o vao. Ua malepelepe le laau, ma o le toilalo o le aʻa, ua foliga mai ua foliga mai o loo i ai se tulaga atuatuvale. E faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi o vailaʻau faʻamalosia e pei o le "Profit-Gold" poʻo le "Ridomil."
  7. Laʻu aʻa ma pala. Ua mate le laau.O aʻa e lilo i le pouliuli, ma i le ua o le aʻa e mafai foi ona e vaʻai i pogisa pouliuli, lea e mulimuli ane amata ona pala. E masani lava ona tupu le faʻaleagaina ile eleele. I lenei tulaga, faaaoga le "Previkur" poʻo le "Ridomil-Gold."

E te iloa? Pink geranium i esoterica ua manatu o se faailoga o le alofa ma le fiafia i le aiga, ma o lona uiga e talafeagai i totonu o le fale e nonofo ai ulugalii faaipoipo. Mo tamaʻitaʻi e leʻi faaipoipo poʻo tamaʻitaʻi nofofua e fia maua se tasi o loʻo ola, ia fautuaina foi ia i ai se eseesega i fugalaau lanu piniki.

Pests

O le faʻaalia o le tele o meaola ninii iniseti e fesoasoani i le malulu i le taumafanafana.

O le tele lava o taimi, e aʻafia ai e le zonal geraniums ia mea faʻamaʻi:

  1. Aphid I luga o laulaau e foliga mai o le paʻu, o lau e lanu samasama. Ina ia fesoasoani e faʻaumatia lenei meaola o lona uiga "Aktellik", "Fitoverm", "Akarin", "Aktara", e mafai ona e faʻaaogaina le pefu asu.

  2. Whitefly. O 'auʻau o lenei iniseti i foliga o se lanu lanu e' ai i lau lanumeamata, lea e afua ai le afaina o le fugalaau. O fualaau faʻasolosolo "Aktara", "Aktellik", "Fitoverm" o le a aoga lelei mo le taua.

  3. Spider mite I luga o le laau e mafai ona e vaʻavaʻai i se moli vevela feaveaʻi ma fusi samasama. O vaega e aʻafia e lenei iniseti e tatau ona aveʻeseina ma fufulu laulaʻau i vai paʻu. Faatasi ai ma se liona malolosi, e tatau ona e faʻaaoga le fualaau faasaina "Vertimek", "Aktellik".
E faigofie le tausia o le geranium zone. O lenei matagofie matagofie le totoina o laau totō matagofie e mafai ona tupu mai fatu poʻo tipi.