Faatoaga faatoaga

Faailoga ma togafitiga o malulu i moa

O le malulu masani o se tulaga faʻaleagaina lea e aliali mai i le maeʻa ai o le malulu malosi. Mafaufau i mea o faʻaalia e faʻaalia ai le i ai o lenei faafitauli i le moa ma le mea e fai i lenei tulaga.

Mafuaaga

I le tau malulu, e mafai e moa ona maua se malulu. E tupu lenei mea mo mafuaʻaga nei:

  • le vevela vevela vevela o le moa moa;
  • laasaga savali o loʻo i luga o se ata;
  • mativa leaga.

Faailoga

I le taimi o le malulu, o moa ua i ai faʻamaoniga nei:

  • tale ma faanatinati;
  • manava malosi;
  • le vevesi ma le uila;
  • le lava le fiaai ma le masani ai;
  • lafoaia o fetaui mai fuaitau vavalalata;
  • pallo o le selu;
  • i lalo o le faʻaaogaina o fuamoa moa;
  • mucous mata mataga.
I le maʻi, o loʻo taumafai le moa e suʻe se nofoaga e mafai ona e nofo filemu ai. O lenei amioga e tatau ona mataala, aua e le masani mo tagata soifua maloloina.

E te iloa? O pou e ave fuamoa o lapisi eseese. I totonu o le faleoloa i luga o fata o fuamoa ia na pasia le faʻataʻitaʻiga muamua. Ina ia mafai e moa ona faanatinati i le auala lava e tasi, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo a latou mea.

Faʻasologa autu

Ina ia faʻaitiitia le numera o siama faʻamaʻi i totonu o le moa moa, e taua tele le faia o ni fuafuaga i le taimi lava e uma ai ona faʻamaonia tagata mamaʻi. O le maʻi maʻi e manava tele, vevela, le mautonu

Tuu ese moa mamaʻi

Ina ia aua neʻi oʻo atu i se faʻamaʻi, e taua le vavaeeseina o tagata maʻi mai tagata soifua maloloina. E sili atu le lelei o le suʻeina i se isi potu, ae afai e le mafai, e tatau ona e faia se pa. Faʻapitoa foi ona faia ni vavae ese ma ni faʻaoga. O le vaeluaga e tatau ona lelei ina ia le mafai e manulele ona sopoia. I le faaopoopo atu i ai, e sili atu ona lelei le fausiaina o le laumua, ina ia le faʻaogaina foi microbes i le nofoaga o le tausiga o lafumanu soifua maloloina.

Faʻamamaina ma le faʻamamaina

Ole vaalele e tatau ona faia ina ia faʻaitiitia ai le numera o siama. E le gata i lea, o nei gaioiga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le vevela i totonu o le potu.

O se mea tāua o le fufulu. E aofia ai le fesuiaiga o le otaota, fufulu ma le fufulu uma faamaumauga ma suia le vai i totonu o tagata inu.

E taua! E tatau ona mataitu ia manu felelei lelei. I le taimi lea, e taua tele le faʻaleleia o tulaga ma le fafagaina o moa, faʻapea foi ma le faateleina o le tele o vitamini ma minerale. I le taimi nei, o le faʻapalapalaina e tatau ona faʻatinoina e puipuia ai le amataga o se faʻamaʻi.

Disinfection

A maeʻa faailoga muamua o le malulu e mafai ona e faʻaaogaina le pisa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, i le taimi lava e tasi latou te faʻaumatia ai siama faʻamaʻi i totonu o le potu ma manufelelei.

Lafoaʻiina o le moa chicken coop smoke grenades

O le tele o taimi, pe a uma ona vaʻaia tagata mamaʻi, o le potu e faʻaaogaina i auala nei:

  1. Chlorine turpentine. Mo le sauniuniga o lenei vaifofo faʻafesoʻotaʻi le faufau ma le pisapisao i le fua faatatau o le 1: 4. O lenei sauniuniga e le afaina ai le ea i le aso. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona galue ai le ea.
  2. Yodotriethylene glycol. O lenei sauniuniga e faia mai iodine, triethylene glycol ma le iodide. Ole vaega ole vailaʻau e tatau ona faapenei: 2x3x1. O mea uma e faʻafefiloi ina ia maua ai se foliga tutusa, lea e sosolo i totonu o le falemoa.
  3. Lugol. O lenei vailaʻau ua faʻatau i le faʻataunuʻuina. E sosolo i le fale e oo i le 5 taimi i le aso. E tatau ona faia ma le faʻaeteete lenei mea.

Aoao atili e uiga i auala eseese e vaʻaia ai se moa moa.

Fafagaina o le moa moa

Ina ia tausia le soifua maloloina o moa, e taua le saunia o le moa moa mo le tau malulu o le lumanaʻi. O se fofo lelei lava o le fausia lea o se tamai fale i le va o le manulele o loʻo savali ma le moa. O lenei mea o le a avea o se ituaiga vaeluaga mai faʻataʻitaʻiga ma malulu.

Warming coop'ie fulufulu'oti

E taua foi le mafanafana o le taualuga, puipui ma le fola. Ina ia faia lenei mea, faaaoga plywood, drywall ma foam. E le gata i lea, e mafai ona faasaoina le vevela e ala i faamaufaʻailoga i puipui o le itu, pe afai ei ai. I totonu o mea e ofi ai, e manaʻomia ona sui le mea faʻaputu ma faʻapipiʻi lona papa.

A iai le faʻaitiitia o le vevela i le tau malulu, o le a faʻaaogaina le faʻamafanafanaina o le moa moa. Mo lenei faamoemoe, o se ata tifaga faapitoa o loʻo taatia i luga o le fola o le fola. O le fuafuaga o le paketi o le faʻafouina lea o le fola i le oneone mago po o le vaovao, lea o loʻo taoto i foliga o le moega loloto.

E le gata i le malulu masani, e mafai ona maua i le tuberculosis, rhinotracheitis, bronchopneumonia, laryngotracheitis, bronchitis infectious, mycoplasmosis, colibacteriosis, flu fluid bird.

Aumai ni vitamini

Ina ia faʻamalosia le puipuiga, e fautuaina e tuʻuina atu mea faʻapipiʻi malosi:

  • mea faʻapitoa;
  • moa faʻamago;
  • suamalie o le apple cider vailaau leaga;
  • iʻa.
E mafai foi ona e faaopoopo atu i falemaʻi o meaʻai fualaʻau ua saunia, lea e mafai ona faʻatau i se falemaʻi vailaʻau.

Pe a faaopoopo mea faaopoopo o le vailaʻau ia faitau ma le faaeteete faatonuga

Laʻau teuteu

E mafai foi ona togafiti i le moa ia moa ma le fesoasoani o fualaʻau lauiloa, e pei o le tele o mea e teuteuina i laʻau:

  1. I totonu o se tagata inu inu mama e sasaa ai le fala i le faavae o le upega.
  2. O taunuuga lelei o loʻo faʻaalia i se faʻafefeteina o linden, fusi ma lau lau fua.
O ia mea e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le amataina o le malulu.

E te iloa? E tusa ai ma nisi o saienitisi, o moa e na o le pau ia o fanau a tyrannosaurs. O lenei mea e molimauina e le gata i le tulaga o latou tino e fesootaʻi ma le lalolagi, ae faapena foi i le lelei lelei i avanoa, saoasaoa ma le vaʻaia lelei.

Togafitiga

O le tele lava o taimi, e faatonuina ai e veterinarian antibiotic mo le togafitiga o malulu, fualaau e maua ai ni taunuuga lelei ma e le manaomia ai se taimi umi e faʻaaoga ai le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le sili ona lauiloa o mea nei:

  1. "Biomitsin". Taʻuina mo togafitiga o faʻamaʻi viral. O le aoga o lenei fualaau faasaina o se ituaiga tele o gaoioiga. E le gata i lea, i le faaopoopo atu i le togafiti o togafitiga, pe a uma ona mauaina, o moa e vave ona atiina ae. O auala e mafai ona tuʻuina atu e oʻo lava i moa. Mo le fafagaina o moa e faʻafefe ai le fualaau faasaina i totonu o le vai ile ratio 1: 1. O le togafitiga e 5 aso. I le tulaga o faʻafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina le iniseti. Ina ia saunia le vaifofo, ave le 3 mg o le paʻu ma faʻafefe i le 2 ml o le vai. Injections e faia faatolu i le aso. O le togafitiga o se vaiaso. E matua faʻasaina le faʻalauteleina o le auala o le fualaau oona, e pei o le manulele e mafai ona ona oona.
  2. "Streptomycin sulfate". Used to treat bronchitis or other infections infection. Mo le tuiina o le intramuscular ave 35,000. i le 1 kg o le mamafa. O le togafitiga e le sili atu ile 5 aso. A oʻo mai mea e aʻafia ai meaola, o manu feʻai ua faatonuina vitamini ma taofi le ave o fualaau.
  3. Oxytetracycline. Taʻiala mo togafitiga o se numera tele o faʻamaʻi, faʻaopopo i le manava. O lona uiga o le 100 mg i le 1 kg o le mamafa o le ola. Ua faaopoopo le sooupu e fafaga pe vai. Ave le fualaau faasaina i se laina mo le 4 aso. Mo le puipuia, faʻaitiitia le fualaau ile afa.
  4. "Erythromycin". O lenei fofo e togafitia ai le rhinitis, sinusitis ma isi faamaʻi. O manu felelei na tuiina le fualaau faasaina i le ua. O le metotia e fuafua i luga o le faavae o le tulafono 0.5 ml o le vailaʻau i le 1 kg o le mamafa. O le togafitiga, e pei o isi fualaau oona i lenei vaega.
  5. "Tiamulin". O lenei vailaʻau mo le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai moa, isi manu felelei ma manu. E le pei o le tele o meafaigaluega, e mafai ona faʻaaogaina mo chicks, o le mea autu o le tausisia lea o le tui. Mo togafitiga o faʻamaʻi, faʻaaogaina le vai i le vai i le aofaiga 0.1 g mo le 1 kg o le mamafa. O le togafitiga e 5 aso. E faʻaitiitia faalua faʻasolo i lalo.
E taua! I le taimi o togafitiga o moa, ua matua faasaina ona faʻaaoga fuamoa ma aano o manufasi mo meaai i le aluga o le vaiaso. E mafai e le tino o le tagata ona tali atu ma le le fiafia i toega o le vailaʻau.

Puipuiga

I fua puipuia, o moa i totonu o le fafaga fafagaina nisi minerale ma vitamini. E mafai ona fuafua le suʻega i le faitauina o faʻamatalaga i luga o le afifi. E masani lava o le avefaʻau masani mo se matua matua e 4 mg i le aso.

E le gata i lea, i le avea ai o se mea e puipuia ai, e mafai ona e faʻapipiʻi se moli manogi ma suauu taua i totonu o le potu. O le filifiliga lelei i lenei tulaga o le faʻaaogaina o le ucalyptus oil.

Mai mea o loʻo taʻua i luga, e mafai ona iloa o le togafitia o le malulu i moa e manaʻomia ai vave le gaioiga. Afai e le amata togafitiga le taimi, o le a le aloese le oti o le manulele. Ole faʻalavelave ogaoga faʻafitauli e aliali mai ile talavou.

Faʻamālōlōga togafitiga mo le tuiina o vao: vitio

Togafitiga o le malulu i moa: iloiloga

E tatau foi ona maitauina ei ai tagata e le o togafitigaina, vevela faʻasalaga, ona toe fai foi lea. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faia o le faʻapalapalaina, ona avea lea o se vaega o vitamini ma e manaʻomia le togafitia o meaola.

Ona tulaʻi lea o le fesili: o a mea e maua ai le pala? Tali: 1 O meaʻai e faʻavaivaia ai le manulele. 2 Na maʻi laʻu uo, na faigata ona manava, e le alu i fomai, ona amata lea ona tataʻi. Sa tatau ona ou alu i le falemaʻi, ma o lona tino atoa ua pisia i siama ma le mafuaaga mo lenei mea. E masani lava ona iai foi le manulele

Pule
//www.pticevody.ru/t763-topic#7556

Lelei lelei Aua e te popole, afai e te amata togafitiga i se taimi tatau - e mafai ona faasaʻo mea uma. O le mea lenei: aemaise maʻi moa faʻamalolo vave! (o le a latou manaʻomia se tausiga faʻaeteete sili atu). O isi tagata uma, e tusa lava pe latou te soifua maloloina pe maʻi, tuʻu le solution furazolidone nai lo le inu (faʻasalaga 1 le papa, faaopoopo se lita o vai, faʻafefiloi lelei) ma, afai e leai se falemaʻi vave i totonu o lau nuʻu, ona faʻatau mai lea o se vailaau faʻasaʻi lautele i se falemaʻi masani (ampicillin , penisillin, amoxicillin) e sili atu ona lelei i le tulaga o le taofiga, ona o pepa ma pulu o le a le faʻamaʻapeʻa le vai i totonu o le vai. Talu ai e tatau ona tuʻuina faʻamalosi le faʻamalologa o le antibiotic i totoa taʻitasi (o lona uiga, sasaa mai se sisiuli i totonu o le gutu) ile fua ole 0.5ml. Maʻi faapitoa 1 ml. Ma faʻaeteete faapitoa i le fafagaina - e tatau ona mauʻoa i vitamini ('ai le' ai e 'ai atili ai laʻau, aniani). Masalo o le faamai o au moa na mafua ona o le atuatuvale e fesootai ma le siitia. Ona faʻamolemole taʻu mai lea o latou soifua maloloina.
Amarena
//fermer.ru/comment/1074096363#comment-1074096363

Taumafai e vavae faʻamaʻi mai moa mai isi, pe a mafai. Ae maise lava mai talavou. Ma inu i se vailaʻau faʻasalalau lautele, e mafai ona e vaʻaia le group tetracycline - 100mg / 1kg m / t. Na e fesili e uiga ia Biseptol ... 100mg 1 le taimi a / d mo le 6 aso.

O le malulu masani i moa e le tupu. O lea e mafai ona latou valaʻau mai naʻo le valea o le faʻamaoniga tonu. E le maua e chickini le malulu e pei o tagata. Ma o le malulu e tumau tele. E le tatau ona i ai ni gata, nifo, palapala ... Ma afai o le tau e malulu, ona latou fiafia ai lea i luga o le moega matutu.

Pagi
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=5563.msg302516#msg302516