Lafumanu

Auala e toleni ai se solofanua e tietie ai

E le o leva tele, na feoai tagata i mamao mamao ma le fesoasoani a solofanua, ma o le taimi nei o loo mamafa e taavale eseese. Ae o tagata, e ui i lea, e leʻi lafoaia solofanua, ma e toatele e mananao e mafai ona tietie i se solofanua. O le mataupu o le aʻoaʻoina e tietie i se solofanua i nei manu matagofie o la tatou tusiga.

O fea e amata ai

Muamua e te manaʻomia se aʻoga mo lesona tietie. O faiaoga tomai o le a fesoasoani ia te oe e aoao ai auala saogalemu ma taʻu atu uma le poto.

Aoao pe faapefea ona filifili le solofanua saʻo mo oe lava ia.

Feiloai i le solofanua

O le mea muamua o le a ofoina atu ia oe faamasani i le manu o le a e tietie ai. E tatau ona manino le iloa o se meaola tele lenei, afai e faʻaaogaina ma le le faʻaeteete, e mafai ona mafua ai manuʻa ogaoga, faʻalogo lelei i le faiaoga ma mulimuli i nei tulafono:

  • aua nei e faalatalata atu i le manu mai tua;
  • aua e te fefefe i leo ma gaoioiga malolosi;
  • alu i le solofanua i le tauagavale;
  • afai e te manaʻo e fafaga le manu, ona e logoina lea o le faiaoga.
Ma o le mea pito sili ona taua pe a faʻafeiloai - o le faatoilaloina lea o le fefe. E tatau ona e toʻafilemu, e aunoa ma le popole, aua o nei meaola e lagona lelei lou uiga.

E taua! A o leʻi feiloai ma se paaga avetaavale talafeagai, e sili lava le le faʻaaogaina o mea manogi, deodorants ma se manogi malosi. O nei meafaigaluega e ono fefefe ai le manu.

Togafitiga

E mulimuli mai le faiga o le faʻaaogaina e le tasi le isi. E taua tele le faʻatuina o se mafutaga o le faʻatuatuaina ma le manu. O le mea sili e fai o le amata lea ona tausia se solofanua. Ole mea lea o le a fesoasoani ia te oe ile faiaoga o le a tauina atu ia te oe pe faapefea ona fafagaina ma faʻaleleia lau fagafao, auala e fufulu ai.

O nei faʻatulagaga o le a fesoasoani ia te oe e foia ai popolega, ma o le solofanua, o le a faʻaaogaina i lou auai. O le le talafeagai i le va o oe o le a fausia ai se vavalalata vavalalata lea o le a fesoasoani i le faʻaauau aʻoaʻoga.

Solofanua tietie

Mo se amataga i le tietie solofanua, o le filifiliga o lavalava talafeagai ma seevae o taimi uma lava e faʻafitauli. E leai se manaʻoga e faʻatau mea faʻapitoa mo tagata faimalaga i le taimi lava lena. Mo vasega muamua o se auala talafeagai. O le mea autu o le faʻalelei ma e mafai.

E taua! Aua e te uuina ni totoa pulu poʻo se meaʻai, o le a le lelei, ma, e le gata i lea, o mea faapena e ono paʻu ai lou paʻu.
Mafaufau foi i mea e pei o se pulou, totigilima, ma se sikafu e tusa ai ma le tau. Lulu lauulu e tatau ona aoina ina ia latou le faalavelave. I luga o vae o le a sili ona lelei le suʻeina o seevae poʻo seevaevaevae ma se tamaʻi tamaʻiʻumivae, a faʻapea o le a seʻe ese le vae mai le afifi i le taimi o toleniga. O aʻoaʻoga faʻapitoa e fautuaina ni seevae, o le a le faʻauluina tele. Afai e te filifili e faʻamaoni e auai i le tietie solofanua, o lona uiga, e sili atu le lelei e faʻatau ai mea faʻapitoa mo tagata faimalaga, e masani lava o le selu ma le pulou.

Faʻamaʻo saʻo

Faʻaleleia lelei - o le mea lea e amata uma lava i le faagasologa o le avetaavale. Afai e te nofo lelei, o le a faigofie ma fiafia le tietiega.

Faitau foi e uiga i le auala e nofo ai le solofanua.

O tulafono nei e tatau ona mulimulitaia pe a ulufale i se solofanua:

  1. Aʻa agai atu i se manu i le itu tauagavale, tuʻu le vae agavale i totonu o se fagu. I le itu tauagavale, ave le manava ma, taofi le mamae, toso i luga, vae vae taumatau ma tuu i totonu o le fagu.
  2. Faʻaalu malie i totonu o le nofoa nofoa, toe faʻasolo saʻo, tufatufaina le mamafa o le tino i luga o le papa.
  3. Tu i luga luga, tauau, tua ma pulou malolo, ogalima e paʻu i le tino.
  4. Faʻaauau pea ona fai sina taimi, ia tuu ou lima i luga aʻe o le mane ma le lautele o lou alofilima, faʻaoʻo ou tapulima.
  5. Vaʻai faalemafaufau o le faaauauina o le mea e tupu o lou lima.
  6. Faʻalu ou sulugatiti, tulivae, tamaʻi tamaʻi tautau mau i tua o lau meaʻai.
  7. Soʻo faʻatasi ma le tututumu o seevae i luga o laasaga o le afu, o le mulivae e tilotilo i lalo ma tamatamailima tamatamailima.
  8. Faʻasaga le uumi o fusipaʻu ina ia i ai le laasaga o le paʻu i le maualuga o le tapuvae o le vae, lea e tautau faʻamalosi.
Laupapa pe a tietie

Auala e nofo ai i le nofoa nofoa

Afai e te ausia le tulaga sao o le tino ile tulaʻi, manatua lenei tulaga. O lenei e tatau ona e tausia pea aoe tietie ma i le taimi lava e tasi ia faatumauina paleni. O ou vae ma ou lima e teʻi ai, aua nei tosoina i latou aʻoe alu, a leai o le a maua e le solofanua le le fiafia. Ina ia nofo i le nofoa nofoa, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona tumau le paleni e ala i le lelei o le faʻaogaina o maso o vae ma tua.

Atonu o le a le vave galue, o lea atonu e tatau ona e faia ni gaioiga eseese e faʻamalosi ai maso o lou tino atoa i lalo o le taʻitaʻiga a se faiaoga. Aua e te taumafai e nofo i luga o le solofanua e ala i le faapipiiina o le tino o le solofanua ma mea e taʻua o salu (o totonu o le vae o le tagata, e faasaga i le manu, mai le tulivae i le tapuvae). E manaʻomia na o le pulea o le solofanua.

Auala e aveina ai se solofanua

E mafai ona e pulea se solofanua i ni auala, e aofia ai:

  1. Faʻaaoga se mea. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei masini e mafai ona e faʻatonuina le solofanua i le itu saʻo, ia suia le saoasaoa. O le faʻalavelave e faia i se faʻaoʻo malu, aʻo uʻu lima o loʻo uu ma le lima matua ma oomi i luga o le tamatamailima. Afai e te manaʻomia le liliu, ona faʻamalosi lea o le mafuaaga tatau mo oe lava, pe a fai e iloa lelei e le solofanua mea uma, ona vave tatala lea o le manaʻoga.
  2. Faʻaaogaina Schenkel. O lenei metotia e aofia ai le kiliki i le itu a le manu ma faʻaaogaina i le amataga o le gaoioiga, e sui ai le saoasaoa poʻo le liliu.
  3. Faʻavae ma le tino. O na taga e faʻaaogaina pe afai o loʻo e taofi mau i lau solofanua ma e lelei le iloa o le solofanua. I ia tulaga, o le a lagona e le manu se lagona e lava e lagona ai le malulu, a maeʻa ona vave faatino lea o le tulafono e te manaʻomia.
  4. Spurs ma sasa. O nei mea e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata taʻavale tomai faʻapitoa. Ma e toatele le au amateurs e manatu o nei mea faigaluega e matua saua lava le pulea o le solofanua.
E taua! Aua nei galo e pipiʻi le manu i luga o le mimiti ao tietie solo, o le mea lea e iloa o se viiga.

Taofi ma alu ese mai se solofanua

O se tomai sili ona taua o le mafai lea ona taofi saʻo ma aluese mai le solofanua. I le tepa muamua, e faigofie tele, ae afai e te taʻitaʻia oe lava, ona mafai ai lea o faafitauli. Le taofi le faʻaaogaina o auala eseese i le taimi e tasi:

  • o le fefinauai o mea uma e lua i le taimi e tasi ia i latou lava;
  • faigofie faigofie i tafatafa o le solofanua i le taimi e tasi;
  • E le gata i lea, e mafai ona e toe faʻaaogaina le mataupu.
A maeʻa le maeʻa, amata le togi i le eleele. Loto muamua i luma o le nofoa ma lima uma ma agai i luma. Ona fuli lea o lou vae taumatau i tua ma taatitia le nofoa i le itu tauagavale. E mafai ona e toe foʻi i tua e lua vae i le taimi e tasi, ae o le mea lea pe a mafai e lau fomaʻi ona faʻatagaina. Manatua i soo se tulaga, e tatau ona e faia i le itu tauagavale o le mauga.

E te iloa? O nei manu manaia ei ai se tofo lelei musika. Latou te fiafia e faʻalogologo i musika toʻafilemu, fatuga fatuga, ae o le leo leotele e faʻaleagaina ai i latou.

Taʻitaʻia tulafono

Aʻo tietie i solofanua, e taua tele le mulimuli i tulafono faʻapitoa e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino i luga o le tino o le tagata, tausia le malosi o lau solofanua ma fesoasoani e aloese mai manuʻa. O tulafono nei o loʻo taua i lalo:

  • Paleni se solofanua aʻo leʻi amata ona alu, o lona uiga, o ona vae e tatau ona i lalo o le tino;
  • fafaga lou tino i luma, faʻatupulaia le mamafa i le maualuluga ma tosoina le motuga i ou luga, o le solofanua o le a amata ona siitia;
  • afai e te manaʻo e te alu sao, ona faʻasaʻoina lea o mea faʻaletonu ma gaioiga;
  • tosoina fatuga i se auala e i ai se fesoʻotaiga vavalalata i le va o lima ma le taula;
  • aua nei faia ni osofaʻiga faafuasei e aunoa ma se mafuaaga;
  • aua le faanatinati, ia e le itiiti ifo i le sefulu lesona mai se faiaoga tomai, faataitai ou tomai, ona e alu lea mo se savali filemu;
  • o se solofanua o se meaola tele ma e le o taimi uma e mafai ona vaʻaia, o le mea lea e tatau ai ona e faʻavae lelei pe a pa'ū.

E te iloa? Ua iloa e solofanua le lanu o le lalolagi, lea e faigata tele mo manu, latou te le vaaia na o lanu mumu ma lanumoana. O le maualuga o la latou vaaiga talafeagai e toetoe lava tulaga ese - toetoe 360 ​​tikeri!

O le tietie solo o se mea manaia tele, maloloina. A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga, e te iloa le mea e amata ai ma le fea itu e agai i ai, faʻapena lou tomai ma tomai, toleni lou tino, ma alu i luma e faʻafeiloai le matagi!