Laʻau

Cinquefoil Goldfinger - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

Ona o lona le mautonu, o Goldfinger cinquefoil e masani ona faʻaaoga e teuteu ai togalaau ma togalaau aina. O le togavao e laʻitiiti i le tele ma i le taimi o le fugalaau e ufiufi i tamai fugalaau lanu papaʻe, samasama poʻo le piniki. E mafai ona e totoina se laau i luga o le eleele avanoa ma i totonu o se pusa i luga o le loggia poʻo le balcony. O le toto o le Goldfinger e talafeagai mo le fatuina o ni mea manaia matagofie o laufanua.

Faamatalaga o Goldfinger Bloodroot

E faasolosolo lemu le aganuu ma e le manaʻomia ona tausia i taimi uma, o lea e faʻaaoga ai e le faifaatoaga o se pa puipui. I le maualuga, e le sili atu i le 1.5 mita le oʻo atu o le laau, ma o le tuputupu ae i luga o le 20 tausaga e le sili atu i le 30 cm le maua.

Goldfinger shrubby cinquefoil

O laulaau o le vao e mole, o le pale e lapotopoto. O le fugalaau o le Goldfinger e mafai ona tumau mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le faaiuga o le tautoulu, o le mafuaaga lea e faʻaaoga ai mo le teuteuina o fanua.

Pe a toto se laau, e tatau ona manatuaina o ona aʻa e le lelei ona atiina ae, o le mea lea e le mafai ai ona faʻaloloto se laau i le eleele. O le maualuga maualuga faatagaina e 80 cm. O le togavao e fetaui lelei i taumalulu humuga, faapaleni gutu, ae le fiafia i le lamala.

Fiafia! O le cinquefoil e puipuia i le asu ma le kesi, o lea e mafai ai ona totōina e latalata i se ala pisi.

Totoina o se laau

Cinquefoil Rolffinger e sili ona fiafia i le paolo nai lo le susulu lelei o le la. O nisi vailaʻau e mafai ona paʻu i le la, ae o le a le tupu i totonu o le malu malu.

Grassy cinquefoil - totoina ma tausi

Afai e te fuafua i le fausiaina o le laau ma fatu, ona muamua lea ona totoina mo sina taimi i se vaivaiga vaivai o le potassium. Talu ai o fatu e laʻititi ma vaivai, e totoina i luga o le eleele, ona faʻafefeteina lea i le eleele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻafefeteina le aganuʻu i le vai, ma a maeʻa le 20 aso o le a mafai ona faamemelo i fualaau muamua.

Taua! E tatau ona toto fatu fatu i Mati.

E mafai ona totōina vine totō ma laʻau i tioata. O le faʻaleleia o le eleele e faatoa faia i le faaiuga o le taumafanafana, pe a oʻo ina atiaʻe lelei le laau.

Pe a totoina ile laufanua, ole mamao ole va o laau e tatau ona le itiiti ifo ile 30 cm. Mo le taumalulu, e tatau ona ufiufi le cinquefoil.

Toto le cinquefoil i le togalaau

Faʻafefea ona tausia le toto toto o Goldfinger

O le laau e le lelei, o lea e faigofie ai ona tausia.

Faʻasa

Bloodroot Abbotswood - faʻamatalaga ma le tausiga

Bloodroot e fiafia ile maualuga maualuga. E manaʻomia le faʻaleleia o le vai, aemaise i le tau vevela. E lava le vai e faalua i le masina, 15 lita mo laau taʻitasi.

Taua! O le faʻasaga o le laau e tatau ona faʻamafanafanaina i le la, aua e mafai e le malulu ona faʻaumatia le laau.

Laʻei pito sili

O faʻamalositino faapitoa mo le laau e le o gaosia, ae o fomaʻi faʻapitoa mo laau teuteu e talafeagai. I le amataga o le vaitau o le tuputupu aʻe, ua fafagaina le vao i fualaʻau o minerale, aʻo le i fuga mai - potassium ma phosphorus, ma i le tautoulu - faʻapena foʻi ma meaʻai faʻamalosi.

Teuteu

O le Goldfinger shrubby cinquefoil o loʻo teuteuina ile tasi i le 3-5 tausaga. E taua le tuʻuina atu i le togavao le mamanu saʻo. Ina ia faia lenei mea, e tosoina lala taʻitasi i le tolu po o le afa. Ua vaeluaina lala ua mamae pe mama.

Laʻau

Taua! Cinquefoil e peritomeina ia Setema poʻo Aperila.

Faʻatauga auala

Shrubby cinquefoil - pe faʻapefea foliga, ituaiga ma ituaiga

Toto se laau i se tasi o auala e tolu: i le vaevaeina o le vao, tipi po o fatu.

Bush division

E faia le faʻatinoga i le tautotogo. Latou teliina se togavao, fufuluina aʻa i lalo o le vai taʻavale ma faʻaaoga se naifi e vaelua ai i ni vaega. Soo se mea e tupu ai le togavao e tatau ona i ai le tuputupu ae o le fatu.

Laʻau

Mo lenei ituaiga o toe gaosia, e tatau ona e tipiina lau laau i le tausaga talu ai, aveese laulaau pito i lalo ma togafitia le laau ma Kornevin. Ina ia faatumauina le suavai talafeagai, e totoina le fatu i totonu o se fale puipui i totonu o se fale kiona poo lalo o se fagu. A maeʻa le 20 aso, e mafai ona tuʻu i se nofoaga tumau i le laufanua. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea i timuga poʻo timuga.

Fatu

O fatu e aoina mai le vao. E mamago lelei ma faʻamamaina, mulimuli ane tuʻuina i taga ma teuina i se nofoaga matutu. Tui fatu i le tautotogo.

Suiga

Potentila e mafai ona gafa mai le lua tausaga. Taualumaga

  1. Ua tuu le laau i totonu o se pu e le sili atu ma le 50 cm.
  2. E maua ai le alavai mai papa, iliili ma piliki piliki ma le mafiafia o le 20 cm.
  3. Ona sasaa lea o le humus ma le oneone i luga.
  4. E tuʻuina se fatu i totonu o le lua ua saunia, faʻaputuina ma faʻafefete i le eleele.

Taua! E le mafai ona faʻatumu le ua o aʻa i le eleele, e tatau ona i luga o le fogaeleele.

Maʻi ma meaʻai

Goldfinger shrubby cinquefoil o le faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e faia galuega faʻaletausaga i lea taimi ma lea taimi. Pests e le fiafia i laau talatala, ma taumafai e pasia.

Mai lea taimi i lea taimi i laulaʻau o se laau e mafai ona e vaʻai i se mea e pei o le otaota - o se maʻi faʻaleaga. O le iʻuga, o laʻau ma lālā e amata faʻagogo. E faʻaaogaina le fofo, fuluʻi ma le 1% o le vai o le Bordeaux.

Faʻaleagaina o le tino o Goldfinger

Vaitaimi

Fugalaau cinquefoil e amata ia Iuni e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O nisi taimi e tupu ai le kiona e ufiufi ai se lau laau ola pea. Mo lenei mafuaʻaga, e masani ona faʻaaogaina lenei vao mo le teuteuga o togalaau teuteu. Mo le totoina vave, o le cinquefoil e sili ona tuʻuina i luga o se nofoaga lelei, ae o le a mautinoa lava e tatau ona e suaina tele.

Sauniga o le taumalulu

O le lelei tele o le cinquefoil o le le manaʻomia ona saunia lelei mo le malulu. Faatasi ai ma le tuputupu ae, o le a sili atu le malosi ma faigofie ona onosaia e tusa lava pe sili atu ona malulu.

Taua! O nisi taimi o tumutumu o le vao e mafai ona malolo mai le malulu, ona oʻo lea i le tautotogo latou te manaʻomia ona teuteuina.

O le suamalie e maua ai le fugalaau le sili ona matautia, o se taunuuga o le a fagua ai pupufana, ae o fulufulu fou e mafai ona faaleagaina i latou. Ina ia aloese mai lenei mea, ao lei amataina le tau malulu, e tatau ona mulimulu le palapala i lalo o le laau ma se laulau malulu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le toto o le Goldfinger o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i soo se tuufaatasiga i totonu o le togalaau. Mai lenei togavao e mafai ona e faia se pa puipui, teuteu i se mauga mauga. Ua totoina pe avea o se laau e tasi pe teuteu foi se togalaau fugalaau.

Le faʻaaogaina o laau mata i le faʻasologa o le laufanua

Mea aoga

Talu mai aso anamua, na viia e le au faamalolo le Goldfinger cinquefoil mo ona faʻamalologa. E leitioa a lona igoa lona lua o le lauti Kuril. Mai fualaau matagogo poʻo le laʻau o le laau, ua saunia se vai inu e pei o le lauti. E manaia le lelei ma se mea vaivai. O le inuina o leuti mai le mamanu, e mafai ona e faʻateleina le puipuiga ma faʻaleleia le faʻatinoina o le cardiovascular system.

E manaia lenei mea! O laʻau o le potato Goldfinger ua tumu i le tele o vitamini C. E 5 taimi sili atu nai lo lemoni.

O le kola Kuril e maua ai lona malosi, antiviral, diuretic, ma e aoga foi mo le malosi ma le manava.

Shrubby cinquefoil (Potentilla fruticosa) o le a mafai ona teuteuina soʻo se laufanua ma mo lona tausiga e le manaʻomia ni tau faaopoopo. E le gata o se tagata poto masani, ae o se tagata amata e mafai ona tausia le vao. O le laau e sili ona puipuia i le malulu ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le filifiliga o se nofoaga mo le totoina e tatau ona matua taua ina ia fiafia tele le vao mo ona taimi.