Fualaau aina

Tekonolosi o le totoina o tamato i luga o le windowsill. Faatonuga mai le A i le Z

O le faʻaaogaina masani o fualaʻau totoina e oe lava ia e le faigata tele, e tusa lava pe leai se fanua mo laʻau. E mafai lava ona totō tomato i luga o le windowsill, aua o le mea nei e aoga tele le matauina o ni mea.

O lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe pe mafai ona totoina tomato i luga o se faamalama i le fale, auala e filifili ai ituaiga tomato, nofoaga, auala e totō ai tamato, fatu ma fatu, auala e faʻafeinu ai ma faʻafefe ai, tipi ma pinu, ma mea e ono lamatia ai tumutumu o totonu.

E mafai ona ou totoina tamato i luga o le faamalama tuputupu ae i le fale?

O galuega filifilia e faʻaauau pea ma o latou taunuuga ua tele ituaiga o kulupu eseese o tamato, e talafeagai mo le ola i totonu o se fagu. E iloga i latou i le le mautonu ma le gauaʻi.

O se faʻaaogaina tele o nei togavao faʻaletausaga, ma le iloa o le taimi e matua ai, e faigofie ona e maua se seleselega i le taimi tonu mo le laulau o le New Year. O le mea autu - ia filifilia le togi sao.

O le le lelei o le totoina o le togavao e mafai ona mafua ai i le faatapulaaina o laau toto, aemaise lava pe afai e le lautele le faamalama i totonu o le fale, ma, o le mea moni, o fua o le fale o le a eseese i le tele mai mea e selesele mai laau toto.

Galuega sauniuni: tuputupu aʻe lelei

E faʻapefea ona filifili se nofoaga?

Po o le a le itu e alu i fafo o le faamalama, e mafai lava ona e maua le seleselega. O vaivali, e fuafua mo le galueaina i luga o le faamalama, ua fetuunai mo se aso puupuu o le malamalama ma le leai o se la susulu.

Tomato o se laau vevela alofa, o lona uiga o le vevela i tafatafa o le vao e tatau ona tausia i le + 22-25 tikeri i le aso ma e le laʻititi ifo i le +15 tikeri i le afiafi. E manaʻomia foʻi tomato i le susu. Aemaise lava i le tau o le taumalulu o le totoina o laau, pe a vevela e le susulu o le mafanafana le ea tele, lea e mafua ai se faamai o le laau. O totonu o le ea e tatau ona faʻamaualaloina i taimi uma.

Vaʻaia faʻapitoa

Mo moega i luga o le faamalama, o ituaiga ma tulaga ese e talafeagai.. O ia laau toto e le sili atu i le 35-45 centimita. Filifiliga sili:

Micron NC


O le taumafai e tafe ese ituaiga, e le sili atu ma le sefululima senitimita. O fua e suamalie - lanu samasama pe mumu, e le sili atu ma le sefulu lua kalama. O le tulaga o le soifua maloloina o le fale e matua tutoatasi mai le umi o le ao.

Pinocchio


O laʻau e faʻatapulaʻaina, o fualaau suamalie e suamalie, lapotopoto, e luasefulu lua kalama. Afai e te lūlūina fatu pe a maeʻa le luafulu o Setema, o le uluai seleselega e mafai ona aoina e le Tausaga Fou.

Snow bull


Vaʻaia vave vine, fualaau vavae lauulu, 30-40 cm le maualuga. E le o se siteki, o fua e mumu, lapotopoto.

E taua! O fualaau mama e mafai ona fua mai mo le lima tausaga, faʻaitiitia faʻaitiitia le malosi. O le vao e faʻateleina le tele i le lua ma le tolu tausaga.

Pot

Mo le totoina o tamato papago o se fugalaau fugalaau talafeagaifaia i le palasitika. Filifili le lapoa e te manaʻomia e taulai atu i le tele o se tagata matua.

Eleele

Mo le totoina o kulimi mama e talafeagai lelei e pei o se mea e teu ai meaʻai, ma le faʻafefiloi o eleele, e kuka ai oe lava. O lenei mea e manaʻomia:

  • humus - 50%;
  • Chernozem - 45%;
  • oneone - 5%;

Auala e toto ai i le fale: tekinolosi mai A i Z

Fatu

  1. O mea totō e sili atu ona faʻatau i totonu o le faleoloa ina ia mautinoa i lona uiga ma le tausisia o uiga taua.
  2. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻavasega manoa gaogao e le mafai ona totogo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu ifo i lalo i le masima mo le sefulu minute ma o le a fetogi fatu, ae o le a goto ifo le soifua maloloina i lalo.
  3. Ma le isi, o le fatu ua gagau mo le afa itula i se vaifofo o le paseka e masani ona atiaʻe le puipuia o le puipuiga mai le gasegase i laau i le lumanaʻi.
  4. A maeʻa uma taualumaga, o fatu e tuʻu i totonu o se ie susū.
  5. A maeʻa ona totogo, e totoina fatu i le eleele, faʻalauteleina le inisi, matauina le umi o le tolu senetimita.
  6. E mama le palapala ile palapala, e ufiufi le fagu i le paʻu palasitika ma fufulu i se nofoaga mafanafana seia oʻo i le germination. I le ata e te manaʻomia e fai ni pu laiti mo le faʻaogaina o le ea.
  7. I le vaiaso, o le a aliali mai pine. E tatau ona faʻamautinoa o le eleele e masani lava ona susu susu.

Fatu laau

  1. Fualaau o tamato e paʻu i le vaega o laʻau moni e lua.
  2. Ina ia faafaigofie ona vavae ese e aunoa ma le faaleagaina, o le vai e taofia i le lua aso ao lei faia le taotoga.
  3. Faʻapipiʻi ma le faaeteete se tatupu ma se vaʻa ma se paʻu oneone, e tuʻuina atu i se koneteina fou i le eleele ina ia mafai ai e le aʻa i totonu o le eleele.
  4. O le eleele e faʻapipiʻiina ma faʻasaina i le vai mafanafana.
  5. I le masina, i le taimi e tatau ona fafagaina ai fualaʻau i mea faʻaleleia o minerale, o le ola aʻe o fualaʻau ua totoina i se nofoaga tumau e ala i le auala e faʻafefeteina ai.
  6. E mafai ona totō laau taʻitasi i vavae eseese.
  7. A maeʻa le tauʻeleʻele, e tatau ona faʻamautinoa le vevela o le +18 +20 tikeri ma puipuia ai le aafia i le susulu o le la.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le tausiga o le aganuu

Faʻasusu ma faʻamaina

Toto toto e matua faʻafetai tele mo le faʻavaivai. O le faʻamamaina o le eleele e fesoasoani i le tuputupu aʻe ola maloloina, faʻatalanoaga faauo o ovaries ma fua o fua. E faʻalua ona faia le faʻaluaina i le vaiaso, e aunoa ma le paʻi i 'au. I le amataga o le fuga, e faʻasaina le vai ma toe faʻaauau pe a foliga mai o ovaries.

I le tolu vaiaso talu ona ave le togi, e faʻaaogaina ai faʻamafanafana faapitoa mo le taimi muamua. Fafaga le tamato i taimi o vaiaso e lua, fai le faʻamaga i le aso lona lua pe a uma le fafaga.

Trimming ma pinching, pasynkovanie

Ia mautinoa e aveese le tipufaia i totonu o laʻau, o lona uiga, pasynkovanie. E talafeagai mo le faʻatulaga lelei o le laau. E leʻi faʻaumatia i le taimi, o laasaga e taʻitaʻia ai, ave meaʻai ma faʻaitiitia le fua o tamato.

Fesoasoani! A maeʻa ona faia e ovaries matua, e tatau ona e togi le pito i luga, ma tipi lau pito i lalo, ua mamae i le faagasologa o le tuputupu aʻe.

Polokalame, tautau

O ituaiga e talafeagai mo le galue i luga o le windowsill, e leai se faʻala, o loʻo i ai se ogalaau malupuipuia, o lea latou te le manaʻomia ai se pa. A e ui i lea, pe a tulaʻi mai se manaʻoga, ona pipii ai lea o se pine i le eleele ma le faaeteete, ina ia le faaleagaina ai aʻa, ma o lala o loʻo pipii i ai.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • Paʻu mumu - faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e ala i le ea, palapala, alalaʻau ma vailaʻau. Faailoga - o lanu enaena uliuli i luga o laulaau, faʻatasi ai ma le taimi e ufiufi ai atigi ma fua. E mafai ona faʻaumatia atoa le fua. Mo le faʻasolosolo, o se metotia o le suamalie o fatu i le potassium pati e faʻaaoga i le tulaga o le germination, e mafai foi ona togafitia togalaau laiti ma le vai o Bordeaux.
  • Lanu uliuli - O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le totoina o le faʻateleina ma le leai o se malamalama. O le faʻavae o le aʻa e liua le lanu uliuli, ua leaga le laau, pau ma mate. Mo faamoemoega puipuia, o le palapala ua faʻamaoaigaina i le efuefu ma le oneone. Afai o le maʻi ua i ai i le gaioiga galue, o le togafitiga e faia faʻatasi ma tapenaga sauniuniga.
  • Septoria- faʻamaʻi pipisi i le palapala. O laʻau pito i lalo o le laau e ufiufi i fasi lanu paʻepaʻe ma togitogi uliuli, ona liu enaena ma laugogo le lau. Puipuiga - faʻaleagaina o le eleele ma le potassium faʻasalalau, o vaega ua aafia, ua faʻaumatia, ma togafitiga e faʻaaogaina ai togafitiga.
  • Brown lau - malamalama lanu enaena i laulaau, o le mafuaʻaga o le faʻalauteleina o le suasami ma le eleele. Togafitiga e talitutusa ma septoria.
  • White fly - o se iniseti laitiiti e fafasi i luga o se laʻau ma e tutusa ma fua. Faʻaalia se taufaʻatau e pei o se avega o faʻamaʻi. O le faʻaopopoina o le tele o meaʻai e fesoasoani i le teteʻe, ma iniseti ua uma ona oʻo mai ma mafai ona fufuluina a latou laʻau i vai paʻu poʻo le falalaʻau.
  • Thrips - iniseti, siosiomaga o le ola lea e faʻaalia i latou lava i le foliga o le matutu, pau o laulaʻau ma le mamago. O le taua e aofia ai le fafagaina ma togafitiga ma iniseti.

O le totoina o tamato i le windowsill o se avanoa e selesele ai fua o fua manogi, e le gata i le tautotogo po o le taumafanafana, ae o le tausaga atoa. O se gaoioiga manaia lea e maua ai le fiafia tele e oʻo lava ia i latou oe na manatu muamua ia i latou lava e mamao ese mai le autu o le totoina o togalaau. A uma ona faitau le tusiga, na e iloa le taimi e totō ai tamato ma mea eseese e filifili ai mo se seleselega tele.