Faatoaga faatoaga

Faailoga o faatoaga a Polani - ituaiga o le hen

Greenback o se matua tuai o moa. O le uluai taua e uiga ia Zelenonozhek na tusia i le 1879.

O le taimi lena na taumafai ai tagata e fafagaina le moa e faia le uluaʻi faʻamatalaga o le ituaiga, lea na avea ma faavae o le lisi faʻaonaponei o uiga o tamaiti.

Greenbacks o loʻo i ai i le ulugalii tagata Polani o moa a le aiga. E pei ona iai i isi ituaiga ituaiga, e le mafai ona faʻamautuina lona mafuaʻaga tonu.

E sili atu i le taimi na filifilia ai tagata taʻitoʻatasi na nonofo i le teritori o Polani ma isi atunuu lata ane.

I le 1879, na tuufaatasia ai le faʻamatalaga muamua o lenei ituaiga o moa, lea na taʻua ai i latou o Carpathian poʻo Polish Greenworms. Ae ui i lea, o le faatulagaga o le ituaiga na faia i le na o le 1923.

Na faasolosolo malie ona maua e nei tagata moa le lauiloa i le au faifaatoaga a Polani, o lea e masani ai ona taʻua e le au atamamai Zelenonozhek o se faailoga o le faatoaga a Polani i le vaitaimi i le va o le muamua ma le lua o taua.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le moa o lenei ituaiga o loʻo i ai se tino malosi, e foliga mai o se faʻamaufaʻailoga uumi.

Ae ui i lea, o lona sulu e le foliga foliga tutusa, e pei ona ufiufi e le lush plumage le tino o le manulele. E umi le ua i ni fulufulu mafiafia. O fulufulu mumu o loo i luga o le ua o le moa ua leva ona latou momoe saoloto i luga o ona tauau ma se vaega i lona tua.

O le pito i tua o le moa e toetoe lava o le maualuga, ma o tauau e lautele. O apaʻau o loʻo mamafa malosi i le tino o Zelenonozhek roosters. Latou te pauu i lalo i le umi lumbar plumage.

O le siʻusiʻu o le faʻamalosi o le fanau a Zelenonopod e lelei le faʻaleleia. O loʻo i ai ni uʻamea faʻalanu uumi. O le pusa e faʻalautele ma lautele. O le manava o se moa e masani lava ona i totonu, ae lautele lava.

O le ulu o le moa e lautele ma lautele. I luga o le lanu mumu o le manulele ua leai atoa se mea. E mafai ona iai ni nifo e ono pe sili atu ma ni alofilima saʻo. O tamaʻi taligalu e umi, e leai se foliga.

Uluai lobes ua lanu mumu. O mata e laʻititi, lanumumu-mumu poʻo le mumu. O le gutu e umi ma malosi. E masani lava o le lanu samasama poʻo le lanu enaena.

Ona o le tele o fulufulu i luga o le tino o le vae ua vaivai le vaaia. O vae e umi ma malosi. E masani lava ona lanu lanu enaena, lea na maua ai e le ituaiga se igoa iloga. E vavalalata tamatamai lima e lautele.

Forverk o se ituaiga o moa ua iloa e le gata i Lusia. Mo a latou mea lelei ma fafo atu fafo ua latou maua ai le lauiloa i le lalolagi atoa.

Ae e uiga i le eseesega i le va o moa super Harco, faitau i le itulau http://selo.guru/ptitsa/kury/porody/myaso-yaichnye/harka.html.

I mata o le vao Zelenogodok o loʻo i ai sina tamaʻi tua i tua, o le manava atoatoa, o se pusa lapotopoto ma se siʻu faʻasolo. E sao foi le selu, ae e laitiiti tele. O le pito i tua o le susulu e lanu enaena.

Faʻapitoa

O le centipedes ua leva ona mafaufauina o ni laulau matagofie. Ona o lenei mea, sa lauiloa tele i Polani ma o se vaega i Ukraine.

O nei manulele e mafai ona tuʻuina atu i le tagata e sili atu i le 170 fuamoa i le tausaga. I lena taimi, o le gaosiga o gaosiga na manatu e toetoe a le mafai.

Sa masani foi ona alofa Zelenonozhek mo i latou lelei le atinaʻeina o pepe. O matua o lenei ituaiga o tausia lelei a latou fanau ma aua lava neʻi faia se solitulafono. O nisi o moa e mafai ona puipuia a latou tama mai isi fagafao.

O nei moa e matua le lelei lava. E mafai ona latou feoaʻi i le aso atoa i totonu o le lotoā, ma 'ai meaai latou te maua ei latou lava. Latou te le manaʻomia le fafagaina o fafaga faʻapitoa, o lea e talafeagai lelei mo le fausiaina i tuafale.

E le lelei le fanau i le soifua maloloina lelei. O lenei ituaiga o moa e seasea ona maua nisi faʻamaʻi catarrhal, ma pe a tupu se faʻamaʻi pipisi i totonu o le lafu, o le a vave ona faʻamaʻiina le faʻamaʻi ma le vave gaoioi o se tagata.

O le mea e leaga ai, o lenei ituaiga o moa o loʻo i ai ona tosina taua. E le tatau ona teu malu i totonu o pupuʻu vavao poʻo avia. E masani ona latou masani i fale e leai ni fale, o lea o manu felelei i totonu o se fale e le mafai ona avea ma tagata sili ona lelei.

E le gata i lea, aua neʻi galo o lenei ituaiga o meaʻai na leva ona fafaga mo sina taimi umi, o lea e lafoaʻi ai mea e tele e manaʻomia mo ona uiga lelei. E le gata i lea, e le mafai ona fafagaina i le tele o faatoaga vao, aua e le o saunia mo le savali.

O le isi mea le lelei o le ituaiga umi o le tuputupu ae o tamaʻi tamaʻi fasi. I le averesi, e oʻo atu i le faʻagatua matua i le ono tausaga, o le mea lea e le mafai ona taʻua lenei ituaiga o le lelei.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E leai se mea e tupu ai e le mafai ona teuina i totonu o cages ma avia. O nei manulele o tagata saoloto uma e alofa-alofa, o lea e le manaʻomia ai ona faʻagata i se mea.

E fautuaina e faʻapipiʻi i luga o le laupepa se lotoa lanumeamata lanumeamata, lea o le a suʻe ai moa mo le vao mo latou lava. O le mea e leaga ai, o nisi o faifaʻaili na taumafai e tausia le faʻailoga i cages. E masani lava o lenei mea na avea ma mafuaaga o le taufaaleaga i totonu o le lafu, ona o le moa na atili ai ona malosi.

Fafagaina Zelenonozhek e leai foi se mea faigata. O nei moa e faigofie lava ona 'ai le mash, e aofia ai saito, karite, millet ma isi meaʻai.

E tatau ona tuʻuina atu i tagata taofiofi meaʻai vela, fuamoa ma se vaega itiiti o fualaau faisua vaivai. E faasolosolo lava, o le moa ua tuʻuina atu i sana meaʻai, ma a maeʻa - e faʻafefe.

O le mamafa o le mamafa o taʻavale a le fanau a Zelenogodok e mafai ona eseese mai le 2.2 i le 2.7 kilokalama. O le tuʻuina o lupe o lenei ituaiga e mafai ona maua ai se aofaiga e oʻo atu i le 2.2 kilokalama. O le gaosiga o fua o lenei ituaiga e mafua mai i le 140 i le 180 fuamoa i le tausaga.

I le averesi, o fuamoa taitasi ma se atigi enaena lanumoana e mafai ona oʻo i le 50 g. O faʻataʻitaʻiga sili atu e fetaui lelei mo le susunuina ma le faʻavela.

Mea faapena

Nai lo o le Polenisi Polenisi Zelenonozhek i luga o le laupepa e mafai ona e amata manuia tele Leggornov. O nei fuamoa fuamoa fuamoa e mafaufauina i le sili, aua e mafai ona latou aveina atu i le 300 fuamoa i le tausaga.

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga uma ma le tele o faifaatoaga tutoʻatasi o loʻo galulue i le fafagaina o Leghorn. Ae ui i lea, o ia ituaiga moa e manaomia ai se taumafataga faapitoa, talu ai o le tuʻuina atu o fuamoa fuamoa e leaga le aʻafiaga o le hens.

Faaiuga

Greenbacks o se uluai tupuaga Polani o moa a le aiga. Na fafagaina o ia e faifaatoaga a Polani mo le tele o tausaga seia oo ina amata e le tele o ituaiga o moa ona fafaguina o ia i fafo.

O le taimi nei e faigata tele ona feiloai i nei manulele i luga o faatoaga o Polani, ma e leai lava se tasi e fanauina i latou i Rusia. Ina ia maua Zelenonozhek, e manaʻomia e le faifaatoaga Rusia ona faia se poloaiga i Polani.