Laʻau

Farani fugalaau Darselect: o le talafaasolopito o le ituaiga, uiga ma mealilo o le totoina

Toeitiiti lava o tagata fai togalaau uma o loʻo galulue i le galueaina o le manogi suamalie i lana togalaau aina. Tamaiti e le malolo, matutua matutua ma tagata matutua matutua alolofa ia te ia. O se tasi o ituaiga lauiloa o lenei fale o Darselect. O ona lelei e tele-fua ma o le tofo muamua.

Le tala i le fatuga o strawberries Darselect

Strawberry Darselect na muamua vaaia i le 1998. O le atunuu o lona fanau mai o Farani. Faʻatupulaia e le aufaʻatasia se ituaiga fou e ala i le filifilia o Yelsant ma Parker o matua. Darselect e le o se meaola toe faaleleia. I le taimi nei, o lenei fale o se tasi lea o ituaiga taatele sili e tolu o faʻatau pisinisi faapisinisi i Farani. E lauiloa i Europa atoa, o le a faasolosolo malie lava ona faatoilaloina loto o le au Rusia, tagata nonofo i le mafanafana.

Faailoga o le vasega

Faʻatonuina e tagata faʻatoʻaga ni galuega ofoofogia pe a aoina fua o le Darselect - e oo atu i le 20-25 kilokalama i le itula. Ma e le o se faalauiloa faalauiloa lenei: o le mea moni o loo taoto i uiga o le eseesega.

Berries

O le gasegase o fualaau aina e toetoe lava tutusa foliga ma le tele. O le maualuga o vine e mumu ma se lanu enaena po o le moli. I totonu, o le lanu mumu, e mama. O le pulupulu e paʻu ma e fetaui lelei. E taofia ai le pogisa ma le suavai o le fua. E le mausali le peduncle, o lea e faigofie ai ona tuʻu. Mo se taimi uumi, o le a taofi pea e le vine a latou faʻamatalaga, aua neʻi faʻaumatia i taimi o felauaiga.

O fualaau aina tetele o le mea sili lea ona aoga i le ituaiga o fualaau aina a Darselect

O laʻau o le Darselect o loʻo iloga i uiga faʻapitoa:

  • tele le manaia (oʻo atu i le 30-35 g, o nisi fua e ola i le 70 g);
  • ata faʻalanuʻumiʻesega e faʻasaga i luga o le pito i luga o le pusa;
  • o le suamalie o le suamalie o fualaau aina ma se mea e le mavavaeeseina, lea e na o le faaopoopoina o le eseese i le fusi o le fusi o manu;
  • le manogi e faamanatu ai le manogi o fualaʻau vao.

Gaioiga

Faʻatonu mai tagata e maua mai le gaosiga mai le tasi vao mai le 700 i le 1000 g fualaau suamalie. Faʻatau mai le Faatoaga e faʻapea, i le maʻi tigaina, e mafai ona e faʻateleina lenei fuainumera i le 1200.

E mafai e se tasi o le Pulelaupapa Fualaʻau Lavela ona gaosia le silia ma le kilokalama o vine

Darselect - o le tele o itula pupuu o le malamalama, ogatotonu o le vave ona matua. Pe a tupu aʻe i moega avanoa, e amata mai le aso 10 o Iuni i le aso 20 Iuni. Afai e totoina Darselect i lalo o se ata vela, ona mafai lea ona seleseleina le seleselega pe a maeʻa le aso 20 Me.

Faʻamatalaga Bush

O le laau e tu i fafo mo ona foliga mai i ituaiga tutusa. O uʻamea e uumi, ola saʻo. O le faʻaleʻaleʻaina o le mea e le mafai ona tupu ai le vao. O le numera o antennae o loʻo i lalo ifo o le masani masani, lea e le faʻaosofia ai foi le faʻateleina o lauʻeleʻele. O se aʻa malosi malosi e faateleina pe a e matua. I le lona lua ma le tolu tausaga, o le vao o loʻo faaalia ai le maualuga o gaosi, ona i ai lea o le faʻaititia. Mo le fa i le lima tausaga, e tatau ona faafou le totoina.

Bush Straselect e tupu saʻo, e le faʻamalosi

E fautuaina e le Faatoaga le faʻaaogaina o se auala "agavaʻa" e faʻaleleia ai le gaosiga o meaʻai - tipi uma fugalaau i le tausaga muamua. O lenei faiga e faʻataga ai oe e ausia le maualuga o le gaosiga i le vaitau e sosoo ai.

Faatasi ai ma le le tausia lelei, faapea foi i le faaiuga o le fuaina, o le a suia le fua. E mafai ona faʻauuina, o lona uiga, fatu-foliga, foliga tutusa poʻo i luga o laʻau leaga.

Uiga o ituaiga eseese o le vine vine

O le vailaʻau e mama, e ui lava e faʻafefe ai le 40-tikeri o le vevela. I le vevela i luga atu o le 30 ° C, e manaʻomia ai e le strawberries ona faʻavaivai. Pe a latalata ile 40 ° C, e tatau ona ufiufi le laau ile upega tafaʻi poo le ata lafoia. A aunoa ma ia ituaiga, e mafai ona tupu se osofaʻiga o vine.

Fualaau aina Darselect faigofie ona faapalepale le vevela, ae a oʻo i le maualuga o le vevela i le 40 ° C, e tatau ona ufiufi vao

E le eseese le ituaiga o teteʻe. Lavega malulu ma gutu ifo i lalo ifo o le 20 ° C malosi o fai togalaau e ufiufi ai laau e puipuia ai mai le malulu.

Aoga Maualuga:

  • fua tele;
  • meaʻai suamalie suamalie;
  • maualuga le mafai ona feaveaia;
  • tetee i le vevela;
  • talafeagai mo togafitiga faapisinisi.

O le le lelei o le ituaiga:

  • faaitiitia ma le faaleagaina o fualaau aina i le faaiuga o le fuaina mai;
  • le manaomia mo le faʻafeinuina faifaipea, aemaise lava i taumafanafana māgogo;
  • ma le le lava o le susu - vavaeʻesea o le aʻa ma le pulupulu, o foliga mai o vaʻavaʻai totonu o le papa.

Vitio: Darselect - tagata asiasi mai Farani

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

Strawberry Darselect e manaʻomia le tausisia naʻo ni nai nuances i le totoina ma le tausiga.

Fatuina sauniuniga

Laʻau faʻamalosi i totonu o auala e tolu - e ala i le vavaeina o aʻa, fatu ma alavai:

  • A vaeluaina le aʻa, faʻaaogaina le tulafono o loʻo mulimuli mai: ave lua pe tolu ni fuʻa ma aʻa malosi. Vaevaeina le vaega i le taimi lava lea aʻo leʻi tulaʻi.

    Ua vaeluaina vaovao i ni vaega o ni taaiga, puipuia o aʻa

  • Sauniuniga o meaʻai fatu faʻatasi ai ma faʻasologa amata i le taumafanafana.
    1. O laina i luga o le nofoaga o le faia o le pusa e faʻamaʻaina. Ina ia faia lenei mea, o loʻo latou toso latalata i le eleele i le uaea poʻo le faʻasusu i le palapala.
    2. Laʻau faʻavae ua totoina i se nofoaga tumau. E fautuaina e le Faatoaga le tuʻuina atu o 2-3 i fafo i le tasi pu.

      Laʻau faʻamaʻi faʻamalosi e tafe i le eleele pe fufulu i le palapala

  • O le faʻapenaina o le Darselect ma fatu e matua faigata lava. E sili atu ona faigofie i le au fai togalaau ona faʻatau mai i totonu o pots ua totoina e fomaʻi i fale tausimai.

E faigata ona tupu le fatuina o fatu laau, e sili atu ona lelei le faatauina mai o ni fatu ua saunia i totonu o le vasega pepe faapitoa

Totoina o strawberries

E sili ona lelei le totoina o le Darselect strawberries i se avanoa tatala ma lelei. O le la o le la ma le leai o se ufiufi o le ai ai se aafiaga lelei i le faateleina o gaioiga. O le paʻu o le a mafua ai le tuputupu ae o fualaau miti laiti ma le mama.

O vao vao e sili atu ona malosi le toto pe a toto i le tautoulu. O le taimi lelei mo le totoina o lenei fale o le afa lona lua lea o Aokuso - le sefulu tausaga muamua o Setema. I le taimi nei, o le vevela ua uma ona faʻaitiitia, ma ua i ai le taimi e toto ai aʻo leʻi amataina le taumalulu. O le seleselega i le tausaga muamua o le a le maualuga tele, ae e mafai lava ona e fiafia i se pusi suamalie.

  1. Eli lelei ia moega, faaopoopo le oneone ma le humus (o se pakete o le tasi ma le isi ile sikuea mita).
  2. I se va o le tusa ma le afa mita kili lua e oo i le 15 cm le loloto.
  3. O loʻo faʻamaligiina pits i le vai i le lita i totonu taʻitasi ma ua tuʻuina atu fua.

    O fualaau o Strawberry ua saunia mo le totoina o loʻo i ai se faʻaleleia lelei o luga o le eleele

  4. Faʻaauau fuafuaga mo le totoina o vine: faʻatasi ai ma se laina e tasi i le va o fuamoa - 35-40 cm, ma le laina lua - 40 cm. I le va o laina - 90-100 cm. O le mea lea, e le sili atu i le fa laau toto i le sikuea mita.

    E tatau ona faʻasasaʻi fafaʻi i sikuea mita

  5. Ona ufiufiina lea o aʻa i le eleele, ma tuua ai se fuga o le tuputupu ae i luga ae o le fogaeleele.
  6. O le eleele faʻataʻamilo i le vao ua nutimomoia ma toe faʻafeinuina i le tele o le vai.

I le taimi o le totoina, e tatau ona totogo laau toto. Mulimuli ane, e manaomia e le laau le tausiga masani mo strawberries:

  • fafaga lua i le tolu taimi i le vaiaso,
  • vaitaimi e vele ese mai vao leaga,
  • tatalaina le palapala i le vaiaso.

Vitio: auala e tolu e totō ai strawberries i le tautoulu

Strawberry dressing

E manaomia e le laau le laʻei pito i luga i le taimi o le fuga ma fua mai. I le vaitau, e tatau ona fafagaina Darselect e tolu taimi:

  • i le tautotogo, i le taimi lava e uma ai le paʻu o le kiona;
  • i le taumafanafana, pe a uma le seleseleina o fualaau aina autu i le ogatotonu o Iuni;
  • autumn, i le ogatotonu o Setema.

I le tautotogo, e manaomia e strawberries le gaʻo e faaosofia ai le tuputupu ae. Mo laau taitasi e tatau ona e sasaa e tusa o se lita o fofo. E mafai e le fai togalaau, i lona faitalia, ona filifilia se tasi o ituaiga o laʻei.

Laulau: ituaiga o le faʻamaʻiina o strawberries i le tautotogo

Tele o vaiFaʻavae ma le tele o faʻamaʻi
10 l1 sipunamu o le ammonium sulfate, 2 ipu o mullein
10 l1 sipunipuni nitroammofoski
10 l1 lita mullein
12 l1 lita o manulele manu
10 lO se ipu manogi, 30 mataua o iodine, 1 sipuni ti boric acid

I le tau mafanafana, e totoina ai fugalaau o le seleselega e sosoo ai, o lea e manaʻomia ai e le vao le elemene ma le potassium. Mo aʻa taʻitasi - o le afa o le lita o le faʻamaʻi.

Laulau: ituaiga o le fafagaina o strawberries i le taumafanafana

Tele o vaiFaʻavae ma le tele o faʻamaʻi
10 l2 sipuni tele nitrofoski + 1 teaspoon potassium sulfate
10 l2 sipuni masima tapuni
10 l1 ipu vermicompost
10 l1 ipu fafie fafie

A maeʻa vaiaso e lua, o lenei laʻei pito i luga e tatau ona toe fai. O le laau pe a uma fualaau aina e manaʻomia ona toe faʻaleleia.

Ina ia sauniuni mo le taumalulu, e manaomia e le taameni talavou se sapalai o meaʻai. I le tau vevela, 300 i le 500 ml o fofo o loʻo faʻaalu i luga o laau taʻitasi.

Laulau: ituaiga o le fafagaina o strawberries i le tautoulu

Tele o vaiFaʻavae ma le tele o faʻamaʻi
10 l1 lita o mullein ma le afa o ipu tioata
10 l30 g o le magnesium sulfate, o se ipu malamalama ma le 2 sipuni tele o le nitroammophos
10 l1 lita o mullein, o se ipu malamalama ma 2 sipuni tele o le superphosphate

Vitio: tausiga o le suka i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn

O fualaau o le Strawberry mo le seleselega o le tausaga e sosoo ai o loʻo tuʻuina ia Aokuso - amataga o Setema. I le taimi nei, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le ao i le 11-12 itula ma le paʻu malie i le vevela.

  1. I le maeʻa o le tautoulu, faʻapipiʻi vine, ma vavae ese uma laulaau.
  2. Laʻau o loʻo ufiufi i vaovao, laʻau matutu poʻo mea e leʻi faʻalauteleina mo se taumalulu manuia.

Faʻamatalaga mai le au fai togalaau

Laʻau eseese Strawberry - Ua ou fiafia lava. Faʻapitoa: tofo, manogi, lapoa, feaveaʻi. Mea le lelei: mo au e le o latou. O fua e tele. Le lanu e matagofie. Eseesega felauaiga. Matou te lei faitio lava faapea na tafe mai strawberries ma e leʻi oʻo atu i le pasi. E saʻo, e tele taimi i le vaitau o le seleselega, e tatau ona sosolo i se sauniuniga faapitoa, mo se faataitaiga, Teldor. O le manogi Darselect e manaia le manogi. Afai ei ai le la, ona suamalie lea o vine lanumeamata. E moni, o lenei tausaga e toetoe lava a leai se la ma fualaau suamalie. O le taimi muamua tatou te maua ai lenei mea. E ui lava, atonu tatou te na o le faaleagaina o le tagata na tatou togafitia, latou te fai mai e manaia.

Analsur

//otzovik.com/review_4934115.html

Ae o lenei ua ou faamatalaina o Darselect. Busu ma fugalaau e malolosi, o vine e moli-lanu mumu ma suamalie, e oʻo lava i le sua o le susu.

Marinessa

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=7391.100

Darselect o lo tatou tausaga lona lua. O le tausaga ua teʻa na faatauina ai le 4 vao. O le tausaga lenei na matou maua ai se moega laitiiti mo se tina inu. Ou te fiafia i le tofo - o se totoa suamalie. E oo lava i luga o vao i lalo o le paolo o totoe i le fusi, e matua suamalie lava. O le lanu e faʻalavelave tele ia te au, e matua mumu lava, e foliga mai e le matua, ae a e taumafai, e te matua ofo lava.

Alena21

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=2890

O Darselect strawberries e le o ni meaʻai. O le tausia o lea mea e le ese le ese mai le tausia o strawberries i le aganuu. O le osofaʻi i faʻamaʻi ma meaola faalafua e mafai ai e oe ona tupu i luga o se tulaga o mea tau pisinisi. O Darselect e mafai ona ola e tusa lava pe leai ni togalaau fai togalaau. O le mea lea, o se seleselega lelei o se taui mo le taumafai e faʻamalo se malo mai fafo ma galuega i aso uma ile lalolagi.