Laʻau

Koufea - totoina ma tausi ile eleele

O le fugalaau o le cafeteria o se togalaau e le masani ai, e tosina ai fugalaau mananaia. O nisi e faʻatusatusa i latou i sikaleti, o le aganuu lava ia e taua o le sikaleti.

Mai le talafaasolopito o foliga vaaia

E le o mautinoa lelei pe faapefea ma pe afea foi le falemai na malaga ese mai Amerika i Europa i togalaau aina a Europa. E ui i le mea moni e le mafai ona e maua se tagata e teu ai se mea e le faalogo i se mea e uiga i le vao, ae o le laau e mafaufau pea o se mea faigata ma fugalaau mo tagata aoina.

Koufey - o se fugalaau e le masani ai

E ui lava i lea, faafetai i le atinaʻeina o le fanua o fefaʻatauaiga o fale gaosi oloa ma le faʻaofiina o auala faʻavae fou ma metotia i le faʻatoʻaga, o loʻo faʻalauiloa le tele o faʻatoʻaga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, talu ai nei lava ua i ai se manaoga faapitoa maualuga mo le foliga matagofie o se laau.

E foliga foliga foliga

Geicher: totoina ma tausi ile eleele

O Koufeya o se tagata gaogao e vave ona ola i Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O le ituaiga o le aiga o Derbennikov. O le igoa o le kufey laau e sau mai le upu Eleni "kyphos", o lona uiga o le "curve" poo le "tuliesea". E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o fugalaau ma fua o le seleselega ei ai foliga laititi. O laulaau o le fugalaau e lanumeamata, lanu ma lamolemole. E mafai ona ola fatu e oʻo i le afa mita. O fugalaau o le laau e laʻititi (e oʻo i le 3 cm), o latou lanu e mafai ona lanu violē, mumu, paʻepaʻe, ma isi. E totogo le laau i le taimi mafanafana - mai le tautotogo i le autumn.

O fugalaau fugalaau e mafai ona ese, e tusa lava pe tutusa ituaiga laau.

Mea masani masani

O le faʻalauiloaina faʻalauiloa e silia ma le lua selau ituaiga. I totonu o togalaau, o le tele lava o mea e mafai ona e mauaina na o ni nai ituaiga.

Kofeya issopolistic

Laʻau lapopoʻa lapopoa poʻo le faʻateleina - totoina ma le tausiga ile eleele

O Kaphisi isssopolistic o se tamai laau e maua i meaʻai i totonu o teritori o Mekisiko ma Kuatemala. E ui lava i le mea moni o le laau ua manatu o le thermophilic, e mafai lava ona totoina i se togalaau i tuafanua.

O le fugalaau e tupu i le tusa ma le 50 cm. O fugalaau e laʻititi, paʻepaʻe, lilac poʻo le piniki. E masani lava o latou feosofi i le vao atoa. O lenei ituaiga o meaola e masani ona totoina i luga o faletai i tane tane po o patios.

Taua! O le ituaiga e sili ona taua mo lona vaitau umi o le fugalaau, lea e gata i le taumafanafana uma.

A oʻo mai le taumalulu, o le fugalaau e ola i totonu o le ulo e faigofie ona faʻafeiloaʻi i le fale, laveaʻi ia te oe lava le manaʻoga e saunia se fale saogalemu ma le faʻamaoni mo le togavao i saute.

Koufea Dynamite

O le caffeine Dinamite o se isi ituaiga mea e mafai ona ola lelei ma le saogalemu i tulaga o togalaau a Rusia. O lenei foafoaga o faifaatoʻaga e fuga mai i fugalaau lanumumu mumu, o tafega matagofie. O le maualuga o le vao e pe tusa ma le 40 simita. O le fugalaau e amata mai ia Iuni ia Setema.

Koleti e mumu mumu

O le lanu enaena e masani ona faʻaleleia e pei o se fale e toto ai. E masani ona taʻua le laau o le Spark.

Taua! O le ituaiga o loʻo faʻaaogaina lautele i le teuteuina o togalaau i le avanoa.

O se pupuvaʻa ma puupuu le faʻamalosi e pei o fuga-foliga e pei o fugalaau, o ona lauulu o loʻo valiina i le lanu mumu uʻamea, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe. O le pharynx, o loʻo i le ogatotonu o le pua, o se lanu violē. O lenei ituaiga meaola e matua le lelei ma lelei mo le ola ae e le o ni tagata e sili ona lauiloa.

Kofeya Gel

E lagona e Kofeya Gelya le fiafia uma i totonu o se fagu i luga o se faamalama ma se togalaau fugalaau i luga o se togalaau togalaau. O le laau toto e ola i totonu o se laau faila ma lanu mumu mumu. O le maualuga o le fugalaau e seasea ona sili atu i le 40 sene. O fugalaau e laʻititi lava, e pei o se tulafono, faʻaalia i le tele o numera ma faʻaauau pea ona fuga i le taumafanafana. O le eseese e faʻafefe ai le matagi ma timuga.

Tausiga i fafo

Ipheon fugalaau - totoina o fafo ma tausi

E tatau ona faʻapitoa le tauʻave i le autu o le kafe. Faʻamamaga ma tausi ile fanua. Naʻo le tulaga lenei, o le a lagona e le aganuu le mafanafana ma le fiafia i fugalaau matagofie.

Ua lagona e Koufeia lagona lelei i fafo

Lulu

O le faʻamafanafanaga mo le vevela zafei i le taimi mafanafana e eseese mai le 22 i le 25 tikeri. I le taumalulu, o le a toleni le laau i le 12-18 tikeri. Afai o le taumalulu e fuafua i luga o le auala (o le fugalaau e le aumaia i totonu o se potu mafanafana), e tatau ona atofa se nofoaga faapitoa i le faʻaputuina o le malutaga ma le mafanafana.

Taua! I le vevela i lalo ifo o le 10 tikeri, e mafai ona mate le fale.

Malamalama

O le tuputupu ae o se fugalaau e fautuaina i luga o le la. Aganuʻu e manaʻomia le susulu o le la. O le filifiliga pito sili ona lelei o le itu i sasaʻe lea o le 'upega tafaʻilagi (i tulaga ogaoga, i sisifo).

Faʻasa

I le tulaga o le faleaiga, pe a totoina ma alu i le fale, e tatau ona totogi lelei le gauai i le fafaga. E masani ona lava le susu i faalua i le vaiaso e faʻaaoga ai le vai mafanafana.

Taua! E le fautuaina le suavai i le fale ma le timu, aua e ono iai ni mea leaga e le lelei.

E le aoga le liligiina o se fugalaau malosi - o le laau e gaoioi leaga i le malolo i vai.

Lafoaia

E le manaʻomia e le togavao le faʻaleleia e le aunoa, ae e gafatia lelei.

Totogi

O le malūlū o meaʻai o le laau e manaʻomia ai se maualuga ma tumau. O le eleele i se tulaga faifaipea e tatau ona susu, e le tatau ona faʻamago.

Soo

I le tautala e uiga i le fugalaau fefiloi ma tausia, e le mafai e se tasi ona taʻua nisi o mea manaomia mo le eleele.

E le o le faapea o le falefetafaʻi, pe a totoina ma tausi i totonu o le eleele, o loʻo i ai se mea e sili ona manaʻomia ile palapala. Ae o le eleele i soʻo se tulaga e tatau ona faʻaleleia ma susulu ai le susu.

Taua! O le eleele aʻo le i totoina e tatau ona togafitia i le humus ma faaopoopo i ai sina vaega ole fafie.

Laʻei pito sili

I le faaopoopo atu i mea faʻalauiloa ua faʻalauiloaina i le taimi o le totoina o le vao, e fautuaina le faʻaaogaina e faʻaaoga i le taimi o le fugalaau. I lenei tulaga, soo se sauniuniga mo le totoina o fualaau aina e talafeagai. O le tasi laʻei pito i luga i le lua vaiaso o le a lava lea.

Teuteu

O se tasi o foliga o kainisi o se tuputupu ae vave tele. E ola le laau i le maualuga maualuga i le taimi sili ona puupuu. Ina ia foliga foliga manaia ma lelei-teuteuina, e tatau ona e tipi taimi ma pipiʻi le tipu. O nisi e avatu i le vao le foliga o se polo po o se pa. Oti le laau i le amataga o le tautotogo, faauma le faagasologa ao le i fuga.

Taua! Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe o le seleselega, e tatau ona faapuupuuina ia upega i le tasi vaetolu o le aofaʻi atoa.

O afea ma pe faapefea ona fuga

I le tele o tulaga, ua totoina le faletele ona o lona fuga.

E tele ituaiga meaʻai e talafeagai lelei mo le totoina o fale.

Ituaiga fugalaau

E tusa lava po o le a le ituaiga, o fugalaau e tutusa lelei lava. O lo latou lapoa, o le tele i luga o se laau e ono fesuisuiaʻi. Ae o ata, e toetoe lava o mea uma e faʻatusaina sei vagana ai le lanumoana ma le uliuli. O taimi taʻitasi, e mafai ai e faifaatoaga ona faʻaalia se foliga fou o le fugalaau.

Fugalaau fugalaau

E tusa lava po o le a le ituaiga, o foliga o fugalaau e toetoe lava a tutusa - aliali. E faʻatusatusa e se tasi le falemai ma se sikareti ulaula, mo se tasi laau toto e pei o se laau e tautau faʻatasi ma le taʻaloga fou o le Tausaga Fou ma fofo alofilima eletise.

Taua! O le taimi vavalalata o le kufei e faʻatasi ma le mafanafana o le vaitau ma e amata mai ia Me ia Setema i tulaga vaʻalele a Rusia.

Fugalaau Tausi

E le faigata le tausia o le laau, ae i le taimi o le fugalaau, e manaʻomia sina gaioiga sili atu i le caffeine bush. A o faagasolo lea vaitaimi, e manaʻomia le tele o vai ma fafaga.

Fugalaau fugalaau

O le tele o taimi, e lua metotia e faʻaaogaina ai le laau: fatu ma vavae.

Fatu

Mai fatu o le cafeteria ua tupu, ae le tele taimi. E mafua ona o le maualalo o le fua o le germination. Afai e te alu atu e tupu se fugalaau mai meaʻai, e tatau ona e faia laasaga nei:

  1. Tuu fatu i luga o se mea susu.
  2. Fufulu mama i latou e aunoa ma le faʻafefeteina ile eleele.
  3. Ufiufi le fagu i le afifi palasitika.
  4. Saunia se vevela o + 22-24 tikeri.
  5. Faatali mo le totoina o fatu.
  6. Ave ese le ata tifaga.
  7. A maeʻa lau laʻau muamua, ia totoina totō i ipu taʻitasi.

Faʻasogaina o ni afifi

Pe a oʻo mai le tautotogo, e vavae ese tipi mai le malosi o laʻau o le laau, o lona umi e tatau ona tusa ma le 15 cm. A maeʻa ona faʻapipiʻiina le nofoaga o loʻo aʻafia ai le tuputupu ae, o le a totoina i totonu o se mea susu ma ufiufi i se pusa tioata. Mo le faʻamaina ma le faʻaleleia o le fatu, o le fagu e aveeseina i se taimi. E mafai ona e faʻamaeʻaina mulimuli ane pe a uma lau lau. A tupu le lau muamua, ma amata ona aliali mai fou, e mafai ona siitia le fatu i se nofoaga tumau.

Taua! Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le tulaga e ono tupu, afai e maua le togafitiga lelei, o le a aʻafia e aunoa ma ni faafitauli.

Vaalele i le ea

O le auala e taoto ai ile cafeteria e le faʻaaogaina.

Suiga

O laau talavou e fautuaina e toe totoina i le amataga o tautotogo taitasi. Afai ua lava le matua, ua lava lea e toe fai ai le faagasologa ile 2-3 tausaga.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

E ui lava i le le mautonu o le aganuu, o nisi faigata e ono tulai mai i le faagasologa o le tuputupu ae.

Lafoaia o laʻau ma tumutumu

O le faʻafefeteina o laʻau ma laʻau e masani lava o se faʻalavelave masani. I nisi o tulaga, o le faʻaaliga faʻaalia o loʻo taʻu mai ai tulaga le talafeagai o le tausiga o fugalaau: le lava o moli, faʻamaʻi, faʻaleleia o vai ma le tosoina o le eleele.

Taua! O nisi taimi o le mafuaʻaga mo laʻau e paʻu ai e mafua mai i le mea moni e oʻo mai le taumalulu, o le falefetafaʻi e le lelei le tulaga o le vevela.

Laʻau paʻu

O le tele o taimi, o le pallor o le laʻau e fesoʻotaʻi ma fuga o le vevela i le po ma le ao ma faʻataʻitaʻiga. O se mea talitutusa e tupu i fualaau totō o loʻo totō i eleele tatala i le vaveao ma faʻataʻitaʻiga o fugalaau o loʻo i luga o le eleele avanoa seia oʻo i le tautotogo.

Totoina o fautuaga laulaʻau

O le suaina o le lapataiga o laulaau i le siʻosiʻeni e masani ona fesoʻotai ma le le lava o le susu. I nisi tulaga, o nisi o meaola faalafua e mafua ai le faafitauli tutusa.

Taua! O le pa'ū o laʻau pito i lalo o le kufei e masani lava ona leai se mea. O se faʻagasologa masani lea e oʻo lava i le sili ona poto masani e le mafai ona aloese.

Pests

Kofeya e masani ona pagatia mai osofaiga e faʻamaʻi pipisi pei o:

  • vaʻavave mite;
  • fua puipui;
  • faʻasolosolo.

A osofaʻia e se apogaleveleve mite, e i luga o le laʻau ma lālā se upega uila. E tosina mai le anufe i le ea i totonu o le potu poʻo le eria o loʻo ola ai le fua. E mafai ona e faʻaumatia le iniseti i se vaifofo o le faʻamalolo o le palukala, e manaʻomia ona fufulu toto le fugalaau. Insecticides o le a le itiiti ifo le aoga.

Aʻo le iniseti o le iniseti, o lona i ai o loʻo faʻapipiiina i luga o le laʻau e pulapula lanu enaena faʻaali - o ia nei o atigi iniseti. O vaifofo ma mea iniseti e aoga tele i le tetee atu ia i latou.

A aʻafia le togavao i le vaovao, o le foliga o laulaau ua pala, o paleni e aliali mai io latou pito. O le pulea o pest e sili ona lelei e ala i le fufuluina o le togavao i lalo o le vai inu ma togafitia i iniseti.

Afai e tausia lelei le laau, e le afaina

<

I le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le faʻamatalaga o le aganuʻu, e mafai ona tusia se faʻamaoniga talafeagai e faapea, o le faletefe o se fale e faigofie tele i tulaga o le tuputupu ae. O lona matagofie i le gasologa o le vaitau o le vavao, e aoga tele le mafaufau e uiga i le totoina o lenei fugalaau matagofie i le togalaau.

Vitio