Laʻau

Eggplant Valentine - faʻalelei ae manaia!

O se tasi o fualaʻau taʻutaʻua i totonu o togafusi amateur o le isalaʻelu. O fai togalaau masani o loʻo taumafai pea i ituaiga fou i le faʻamoemoe o le mauaina o nisi o mea e lei mafaufauina o latou fua e fiafia i ai. E mafai ona e faʻavasegaina ou moega ma le isalaʻelu o Valenine - o se laʻau faʻaleleia ma ni mea suamalie, ae o fualaau suamalie.

Faʻamatalaga o le fuamoa eggplant

Eggplant Valentina - o se kulupu na maua mai e le lauiloa Dutch Dutch MONSANTO HOLLAND B. V. O le talaaga o lenei totoga e le o se "anamua" - i Rusia na lisiina i totonu o le Setete Setete i le 2007 ma fautuaina mo le galueaina i itu uma i nofoaga tatala ma i totonu o greenhouses. E manatu o se ituaiga tele lava, aemaise lava pe a tupu aʻe i lalo o se ata tifaga.

Faʻaaliga

O le Valentine Valentine o se faʻatoʻaga faʻamalosi, malosi tele (e oʻo i le 80-90 cm le maualuga) faʻatasi ai ma se faʻavae laugatasi. E malosi le 'au, e ufiufi i le pubescence, ei ai le vaivai o le anthocyanin o le paʻu lanu violē. O laupepa o laʻau tele e valiina i le lanu meamata. Fugalaau Valentine lanu paʻepaʻe paʻepaʻe-paauli.

E ui lava i foliga matagofie, o fugalaau a Valentina e tetee atu i tulaga leaga o le tau e aunoa ma le malepelepe

O fua na vave sala, 2-2.5 masina talu ona totoina. Pe a faʻaleleia i lalo o se ata tifaga, e mafai ona tofo muamua fualaʻau ia Iulai.

O fua e matagofie lava foliga vaaia - lanu enaena, paauli paʻepaʻe. E i ai foliga o le paʻu, ae e umi le uumi (e oo i le 26 cm), o le maualuga e oʻo i le 5 cm. O le mamafa o le tasi eggplant pe mafai ona oʻo i le 200-220 g. O le peʻa e manifinifi ma e faigofie ona paʻu. O le pulupulu e pala, lanu enaena, lalelei ma e le oona tele.

O fua e tasi le itu ma faʻatasi faatasi

Le aoga ma le le lelei o le isalaʻelu o le isalata

O fualaʻau o le Valentine e masani lava ona faʻaalia e le tele o tulaga lelei:

  • vave-tuputupu ae ma fua tele (i luga o le eleele avanoa e mafai ona e maualuga i le 3.2 kilokalama / m2);
  • lalelei ma le manaia o le tofo;
  • foliga matagofie ma le laugatasia o fua;
  • tamai fatu o fatu;
  • tetee i vagavaga o le tau, fugalaau e le malepelepe tusa lava pe i ai ni tulaga leaga;
  • maualuga le tetee atu i le mosaic virus.

O le le lelei o nisi o togalaau e aofia ai sina vafiafia o fua, ma o le tofo e foliga mai masani i le tele (e tutusa ma le ituaiga Diamond). E talitonuina o le valea a Valentina e maualalo i le lelei i le eggplant Bibo.

Lauina ma le totoina o se paʻu

O le isalaʻelu o le Valentin e mafai ona vave totoina i le lauʻeleʻele (atonu i na o mafanafana mafanafana) poʻo fua muaʻi tupu.

Tuputupuina o laau

O fatu laau e totoina i le sefulu tausaga muamua o Mati. Talu ai ona o le fatuina o fatu o Dutch ua uma ona faatauina atu, ua latou le manaʻomia le puleaina o togafitiga. Ae ui i lea, o nisi faifaatoaga e talitonu o le galo i mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe (mo se faʻataʻitaʻiga, i le aloe juice) faʻavavevave le faʻaalia o fualaau.

Manatua o le isalaʻelu o le fuamoa o se fatu ma fatu e mafai ona e maua mai fua o le a le toe faʻaalia meatotino o le tina. O mea totō e tatau ona faʻatauina.

O le sua o le aloe o se mea e sili ona lelei le tuputupu ae o le tuputupu ae, o le saluina o fatu i totonu o lea mea e lava mo le afa aso

Mo le germination, o fatu e tuʻuina i solo susu poʻo fulufulu mamoe ma faʻapipiʻi mo ni nai aso i le vevela o le 22-25 e uiga iC. A o le fatuina o fatu, e tuʻuina atu ma le faʻaeteete i le paʻu, palasitika poʻo pepa pepa ua tumu i palapala.

O loʻo tuʻuina mea totino i totonu o se potu malamalama lelei - o le sili atu o le malamalama, o le maualuga o le lelei o fatu (e aunoa ma se malamalama, e totogo ai laau talavou). Ina ia mautinoa le tele o moli, e mafai ona e faʻaogaina meaʻai.

O meaola e maua ai le malamalama ole fusi e manaʻomia mo laau

E oʻo mai ia Me, o laʻau e telē tele mo le totoina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fanua avanoa. A o leʻi totoina, e faʻamaʻaʻaina laau - e tele ni aso, e tuʻu ai taimi uma mo se taimi uumi.

O le tusitala e manuia le totoina o le isalaʻelu e faʻaaoga ai le metotia lenei. O fatu e totoina i ipu paʻu i le aso 20 o Fepuari: latou te puleaina le lelei lelei, ma afai o le a mou atu nisi o laau, o loʻo i ai le taimi e lūlū ai. O le eleele aʻo lei totoina e tatau ona faʻamaligi ile vai vevela o le potassium. O fatu (mago, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga) e tuʻuina i totonu o le palapala ile lua ma ufiufi i se palapala o le eleele vevela. O tioata e ufiufi i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana. E vave ona vave tulaʻi, pe a uma le 1.5-2 vaiaso. O tioata ma laau laiti o loʻo tuʻu i luga o le windowsill, faʻafeinu i le vai mafanafana, ma fafagaina i le potassium faʻasaga 2-3 taimi (e puipuia foi mai le vae uliuli). Faʻagasolo (tasi) faʻatasi ma le fualaau faasaina Faʻaaogaina le vaʻaia o fatu mai luga o le fualaau.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

I le tautotogo, pe a lelei le mafanafana o le palapala, e mafai ona totoina laau toto i se nofoaga tumau. I vaega eseese, aso e tulaʻi mai ai e mafai ona tutupu i le faaiuga o Aperila ma i le ogatotonu o Iuni (i nofoaga malulu). O le faitioga autu mo le filifilia o le taimi e tulaʻi mai ai o le ea vevela: a vave loa ona faʻavae (po ma le taeao) i le maualuga o le 15-16 tikeri, e mafai ona e vaʻaia. I le taimi nei, o le totogo e oʻo i le 20-25 cm, 5-7 laʻau moni o loʻo faia.

Mo tuʻuga o le isalaʻelu e tatau ona faʻatulagaina se laufanua lanu, lea e susulu i le taeao o le taeao - e sili atu ona aoga mo fualaau faisua. Faʻasaʻo le moega mai sisifo i sisifo e aloese ai mai le faʻafefeteina o vao.

E le tatau ona totoina le laau i le maeʻa o isi togalaau vao! O muamua muamua o le a avea ma greens, legumes ma gourds, kāpeti ma kāloti.

E tatau ona eli le eleele i ni nai aso ao lei totoina (tusa lava pe eliina i le tautoulu). I lenei tulaga, o le humus, superphosphate, masima salts ua faʻafeiloaia i le eleele. Laulelei ma laufanua laulelei e sili ona fetaui mo le isalaʻelu. Afai o lau 'upega tafaʻilagi o le ele, e tatau ona e faʻaopopo le oneone i le palapala pe a fai ni moega.

Saunia o le eleele mo le isalaʻelu - ata vitio

O nisi tagata fai togalaau e fautuaina le totoina o le sinapi i le lumanai eggplant beds i le faaiuga o Aperila, ma totō fatu laulati i le palapala aʻo lei totoina laau. Ina ia faatelevave le pala o le sinapi, ia fautuaina e ufiufi le moega ma se ata tifaga, ae mo le 1-1.5 aso e tatau ona aveese.

E mafai ona e faʻaopopo faʻamaʻi faʻamaʻi i le palapala aʻo lei totoina laau (mo se faʻataʻitaʻiga, Rost poʻo Kemira).

O le lautele o le moega e tatau ona faitauina i luga o le nofoaga e le sili atu i le lua vao (ia le itiiti ifo ma le 1 m). O lea o le a maua ai laau toto ma se vaega talafeagai o mea taumafa. O le umi o le moega o le togalaau e mafai ona faia i soo se ituaiga, ae e tatau ona manatuaina o le fausiaina o le isalaʻelu e tatau ona faia i na o le vai vai, ma o ni moega umi e faigata ona faʻafeinu.

Tulafono faʻavae

O fualaʻau o le Valentine e mafai ona totōina i laina ma faʻafefe. I le tulaga lona lua, e maua e le laau le malamalama atili i se vaiti itiiti i le va oi latou. E le gata i lea, o moega e mafai ona faʻamaʻoti ma faigofie pe a manaʻomia, e ufiufi ai i se ata tifaga. O le lautele o le moega e tusa ma le 60-70 cm. Ma o le ata o le a lava i vaiaso muamua, pe afai oe popole e uiga i pulu e mafai ai po.

I le totoina o laau, o le mamao i le va o laina: 60-70 cm, i le va o laau toto: 40-45 cm.

Faʻatasi ai ma se laina eleele, o le mamao i le va o laina e tatau ona itiiti ifo i le 60 cm

E totoina le laau i le afiafi po o le taeao i pupu na faia muamua i le togalaau. O se fagu vai vai e sasaa ifo i totonu o vaieli taitasi.

O le 7-10 aso muamua, e manaʻomia ona faʻafefete laau toto o le fuamoa o le Valentine pe a vevela ma leai se ao. O le eleele ua faʻapipiʻiina lelei ma mulimulitaʻi.

Totoina o le isalaʻelu i le avanoa i luga o le vitio

Tausiga o togalaau

O le Hybrid Valentine e le lelei ma e na o le tausiga masani e manaʻomia. Suavai i le isalaʻelu ma le vai mafanafana 2-4 taimi i le vaiaso. Pe a uma ona faʻamaʻa, o le palapala o loʻo siomia ai laau totō ua vaʻaia lelei ina ia le faʻaleagaina aʻa, e sili atu le lelei o le palapala ile palapala.

O le uluai fafagaina o laau toto e faia i le 3 vaiaso talu ona totoina. I le 10 lita o le vai mafanafana e 1 le sipunipuni o Kemir. Liligi 0.5 lita i lalo o le aʻa. E mafai ona e faʻaaoga mea tau meaola: fafie laupapa, fusi faʻasusu o vao vao ma vao, faʻafofo manu.

I le taimi o le faatulagaina o ovaries, e faʻaaogaina ai le faʻamalolo-fugalaku i le vaega ole eggplant i le fua faatatau: 10 l o le vai: 25 g o le superphosphate: 25 g masima masima.

A o fafaga le mullein, e tatau ona ave le tausiga - o tui tetele e mafai ona mafua ai le faateleina o le laʻau i le leaga o le fua.

O le vao e umi tele, o lea ao lei fuaina, e tatau ona nonoa i lagolago.

E fautuaina le tausia o faʻasalaga o le isalaʻelu ma fasi uʻamea po o fasi ie, aemaise lava i taimi o fualaau aina

I le faaiuga o Iulai, latou te tilotilo atu i laau eggplant uma e filifili ai le tele o ovaries. E totoe, ao isi ua aveesea, pei o fugalaau. Ua faia lenei mea ina ia vave ona fua mai fua.

Aʻo ola i totonu o se kiona, e manaʻomia le faʻaleleia masani o le ea ina ia le maua mai le maualuga o le vevela. Talu ai ona o lo latou faʻamautuina, o laau toto o le fuamoa valea e taofi fugalaau ma ovaries, ae o fua e mafai ona laʻititi.

E le sili atu i le 70% le maualuga o le suavai, a le o lea e le mafai e le pollen ona gaoioi, o le a faʻaitiitia le fua. A maeʻa ona totoina i totonu o le falemaua, e faʻafeinu vai mo le taimi muamua i le mavae ai o le 5 aso (fua o le faʻavaivai o le 0.5-1 l o le vai, i lalo ifo o le aʻa). A maeʻa ona faʻasusu, faʻapipiʻi le mata.

Vaega o le tuputupu ae o le isalaʻelu - vitio

E faʻafefea ona puipuia le isalaʻelu mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Faʻasaga lelei i faʻamaʻi faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, mosaic tapaa) O le Valentine e mafai ona aafia i faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava i tulaga o le maualuga o le susu. O le mea sili e ono tupu mai o le faʻaleagaina o le lauulu enaena ma le tuai.

O fua o Rotten ua matua leiloa a latou aoaoga

E mafai ona e puipuia lau vaʻaia mai nei faʻamaʻi le lelei faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga puipuia ma togafitiga. Togafitiga ma Zircon ma Fitosporin o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi fatu. Afai o le a gasegase laau toto i le paʻu o le paʻu, e mafai ona laveaiina i latou i le fesoasoani a Quadris poo Anthracnol, ma o le pulupuluina ma Horus o le a fesoasoani e tetee i le pala.

Manatua, i le faaopoopo atu i togafitiga o vailaau, e taua tele le vaʻaia ma tausia le palapala mama i lalo o le eggplantal, faʻapea foi le tausisia o le maualuga o le suamalie - e masani ona fesoasoani e puipuia faʻamaʻi.

O meaola faalafua, o le isalaʻelu o le Valentine e mafai ona aʻafia ai le lanu potato potato Colorado, slugs, aphids ma miti spider.

Paʻu ma slugs e mafai ona faʻaaogaina lima pe afai e le telē tele le faʻatoʻaga. Mo le puipuiga, e mafai ona e toto calendula, marigold, sinapi i autafa o moega, aua o nei laau e mataʻu ai pi ma aphids ma a latou manogi malosi. Faʻatasi ai ma le malosi o le faʻamaʻiina e paʻu, siaki ma aphids, togafitiga o iniseti, mo se faʻataʻitaʻiga, Arrow, o le a fesoasoani. Ina ia matataʻu ma faʻaumatia slugs, e fautuaina e fufulu le palapala i luga o le eleele, faʻapea foʻi ma le mailei (mo se faʻataʻitaʻiga, fasi fafie) lea o loʻo natia ai slugs. O mailei e aoina ma susunuina.

Feteenaʻi ma meaʻai moli vaʻaia - vitio

Seleseleina ma le Seleseleina

O le Valentine e amata ona aoina le isalaʻelu i le ogatotonu o le taumafanafana. Ma o le a le afaina fua, e manaomia ona tipiina ma se meaʻai. A amata le vaitau o le fua, e tatau ona aveese le isalaʻelu i nai aso uma, aloese mai le vevela. Fualaau faisua e talafeagai mo le aoina, o le peʻa ua pogisa ma lanu. Afai o le peel ua mou ma faʻapalapala, o lona uiga ua sili atu le fua o le fua ma ua amata ona faʻamalosi fatu.

E tatau ona aoina fualaau eggplantelu, a le o lea, o le fausiaina o fua fou o le a faʻagesegese.

E mafai ona e tausia le isalaʻelu e aunoa ma se tofo o le tofo mo le tusa o le masina ile potu malulu. Faafetai i le manaia tele, o fualaau o Valentina e lelei mo le faia o soo se mea e teuteu ai le kuka.

Fried Valentina fua e lelei lelei ma tamato ma laau

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

Valentina's fruits smelled of acetone 8) Ma o Bibo o se mea suamalie tele i le tofo, o le a ou lulu na o ia ma le pito

Songbird

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=6270&start=195

O le tofo o le hybrids e le sili atu le leaga nai lo o le eggplant ulu. Tupu vave. Valentina fua vave mai.

alex1940

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=39793&st=40

Sa ou totoina Valentine. Fruiting e amata moni lava i le amataga, ma fua mai. Pau lava le mea, o fua o se mea manifinifi. Ae e le taua tele

Dune

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=39793&st=40

O Valentina o se fualaau aina tele, lamolemole, mafolafola, e faigofie ona fai le eggplant i le Korea.

Fairy violet

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=39793&st=40

O le tausaga na teʻa na ou totoina ai ni ituaiga se tolu o le isalaʻelu: Bibo F1, Valentina F1 ma Helios. Lobo Bibo, fua tele, tino paʻepaʻe, e le oona. Helios o se peti umi, ua ou totoina le soot mo le 3 tausaga talu mai laʻu fatu. Valentina - fua o le gaosiga, o le tofo e masani lava (e pei o Diamond), e lanu le aano.

Viki00

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=579590

E le manaomia e le eggplant valentine le tau o le tele o galuega mo lona totoina. Afai e te mulimuli i tulafono faʻavae o le tausiga, e mafai ona e maua se seleselega lelei i le amataga. O le mea sili e le o le tuʻuina atu o le fua o le fua!