Lafumanu

American vete cow

O le tele o faifaatoaga e aafia i le fafagaina o povi e tausia ai povi ina ia maua ai susu, aano o manu ma paʻu. Ae ui i lea, e tele ituaiga o povi, o aoga o le tuputupu aʻe lea e faʻatatau i se itu faʻavae ese. O se tasi o nei ituaiga o povi o le American cow.

I totonu o lenei tusiga o le ae maua ai faamatalaga talafeagai uma e uiga i nei meaola, faapea foi ma faʻaoga autu o le tausia o latou ulu ma mataupu faavae o le faia o se meaai mo i latou.

Talafaasolopito o le amataga

O se vaega o le American flush breed o lo latou ofutino uumi ma le fulufulu e ufitia ai o latou tino atoa, e aofia ai o latou vae ma le siʻu, e aunoa ma se faʻasaga.

E te iloa? O faʻalapotopotoga faʻavae a le lafumanu e faʻatagaina le amanaiaina o tamaʻi povi ona e latou te le manatu i latou o se tasi ituaiga ituaiga o manu, ma latou fai mai ua na o se paluga o isi ituaiga.

O le "tama" o nei meaola e mafai ona taʻua tonu lava o Matt Lottner, o se tasi o Iowa o loʻo soifua ma faʻaleleia lenei ituaiga o povi mo le silia ma le luasefulu tausaga. O le uluai manumalo tele o lona faʻailogaina o Lottner na faʻaosooso ia te ia i le amataga o le 2011, ina ua tuʻuina muamua ia ata o ana moliaga i le Initaneti. Ma i le 2013, o lana povi, na faaigoa ia Texas Tornado, na muamua ave i le faaaliga faaletausaga o povi.

O le faateleina o le tului e faatatau i manu ia e le masani ai i fafo atu o fafo na faamalosia ai Lottner e matua lafoaia le fausiaina o aano o manufasi ma lafumanu o povi ma fesuiaiga i le fausiaina o ituaiga matua.

O povi e aofia ai Simmental, Bestuzhev, Caucasian Brown, Sychev, Schwyz, Yakut, Krasnogorbatov manu ma susu.

O le toatele o tagata faitio o lenei ituaiga o finau ua finau faapea o sea foliga vaaia ua tuuina atu i manu e ala i tulaga faapitoa faapitoa mo le teuteuga, lalaga ma le fufuluina o fulufulu mamoe.

Foliga vaaia ma tino

O faʻamalosi fafine Amerika e faʻaalia foliga nei:

  • peleue lanu eseese tele, e mafai ona e faʻafeiloaʻi i le uliuli, enaena, kulimi, paʻu, ma paʻepaʻe, faʻailoga, sui lanu enaena ma lanu. O le mea e sili ona manaia, o le mea moni, o le fulufulu mamoe o nei manu. I le paʻi, e pei ona taʻu mai e le igoa, e foliga tutusa ma le isi, o se mea malie, manaia i le paʻi, lea e mafua ai le manaʻo e uʻamea ma faʻasolo atu i le tino atoa faasaga i ai;

E te iloa? O le povi vaʻavaʻa na o le pau lea o manu o manu i le lalolagi o loʻo i ai lona faailoga aloaia o meataalo mama.

  • ulu o lenei ituaiga o povi e eseese i nai laiti laiti;
  • mata, taliga ma mata foliga tutusa ma tutusa i le tele o le ulu;
  • o se tasi o foliga iloga o lenei ituaiga ua toetoe lava a maeʻa leai ni nifo (e na ona mafai ona lagona i lalo o le pulou, e le o vaaia);
  • sulu E i ai ona foliga lautele, e lautele ma lapotopoto, o itu taua. Nape ulu alu saʻo i tua, o le pito i tua e ala i luga. Tatala - umi lava, o loʻo i ai se pusa lapoa i le pito;
  • o le tele o fulufulu mamoe i luga o vae e foliga mai ai o ni ituaiga o koluma, ae i le taimi lava e tasi latou te le maua ai se alofa tunoa;
  • O nei meaʻai e faʻataʻitaʻiina e laʻititi laʻitiiti (maualuga i le mago e le sili atu i le 135 cm), ae ui i lea e le taofia ai i latou mai le mamafa o le mamafa: o le tele o povi e tusa ma le 800 kilokalama, ma tamai povi - e oo atu i le 550 kilokalama.

O fea e mafai ona ou faʻatau ma pe fia le tau

Ona o le lata mai o le aso fanau o lenei ituaiga ma le faigata o fesoʻotaiga i totonu o le lalolagi i mataupu o felauaiga i lafumanu, e leai se avanoa e faʻatau ai sea ituaiga manu i luga o le teritori o le vaʻalele Soviet.

Ae ui i lea, o le tagata fai manu o Iowa e faʻatau atu ma le fiafia ana uarota i tulimanu uma o le kelope, e na o le tatau lava ona mafai ona faʻafesoʻotaʻi ia te ia ma tuʻuina atu femalagaiga i povi.

O le tau mo se sui faʻatusa o le tama tane e tusa ma le 5 afe tala. O le a sili atu le tau o tamaʻitaʻi, o le a latou totogia pe tusa ma le 7-8 afe tala. Faʻaopoopo i ai iinei le manaʻoga mo le lesitalaina o se tusi folau vailaau, o le tau o felauaiga ma tiute tiute.

I le aotelega, o le aofaiga e eseese mai le 8 i le 11 afe US.

O le mafuaʻaga autu o lo latou faʻaleleia, o le mauaina lea o se fiafiaga matagofie. O meaʻai o ia meaola, e moni, e mafai ona 'aina, ma e oʻo lava i le lelei tele o uiga faʻalelei. Ae ui i lea, o sea tau maualuga mo nei fagafao e le mafai ona manatu ia i latou e pei o aano o manu ma manu.

O le toʻatele oi latou e fafagaina mo le faʻamoemoe o le auai i faʻaaliga eseese ma tauvaga.

Fafagaina o lauulu ma Fafagaina Meaʻai

O le tausiga o le fulufulu mamoe, e pei ona taʻua muamua, o se tasi lea o mealilo taua o foliga vaaia o nei povi ma tamai povi. O aso uma lava, o la latou fulufulu mamoe e tatau ona tuʻuina atu i faʻapitoa faʻapitoa, e aofia ai le fufuluina, faʻafefe, solo ma vali.

O mea uma e leiloa, ua leiloloa ma le fulufulu mamoe ua tatau ona tatau ona ave i se taimi talafeagai, ina ia le afaina ai ni vaega o lauulu e lata ane.

E taua! O se tasi o mealilo autu o uiga faaopoopo o le fulufulu o nei povi ua afifi i le neoprene.

Aʻo leʻi faia faaaliga taʻitasi poʻo tauvaga, e faʻaopoopoina le fulufulu mamoe i pulumu faʻapitoa ma gaosia i suauu ma gaʻo eseese, lea e tuʻuina atu ai le siʻosiʻomaga ma le susulu.

E masani ona maua e tupulaga talavou le lauiloa sili i le au faatonu, ona o la latou fulufulu mamoe lea e tele taimi e sili ona mataʻina ma faʻamaonia ai faʻataʻitaʻiga. O mea taumafa o loʻo taua i lalo:

  1. E fautuaina e fafagaina nei manu e tusa ai ma le masani masani mo o latou tagata. O le auala e sili ona talafeagai e fafaga ai meaai. O le tele o le vao e manaʻomia e le tagata e toʻatasi mo le soifuaga masani e tusa ma le 5-7 sikuea kilomita.
  2. I le vaitau o le taumalulu, e fautuaina e fafagaina masani meaai masani, e pei o vao, vaovao, beets, kāloti, kapisi, ma isi.
  3. O le puipuia o le tulai mai o faamaʻi eseese, aemaise lava i le taumalulu, faatasi ai ma le le atoatoa o mea e gaosia i le tino o povi, e fautuaina ia tuu pea ia i latou apu, pears, quinces, plums, ma isi.
  4. I le taumalulu, e taua tele le tuʻuina atu o fagafao i le faasologa o le taimi e fafaga ai, o lea ia taumafai e tuʻu ni pusa lapisi i luma o peni o le a aofia ai le tele o meaai.
  5. I le taumafanafana, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le fafagaina o povi, ia maua i taimi uma le avanoa e inu ai vai fou mai se mea malulu.

E taua! I le taumalulu, o vaega laiti o maʻa laiti e tatau ona faʻaopopo i le mea e fafagaina ai meaai - o lenei mea e tatau ona faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai.

E mafai ona susu

O le uu o nei povi ua matua leaga lava le mamanuina mo le suamalie, ona e latalata tele i vae ma ua matua vaivai lona faamatalaina. E le talia e povi le milking, atonu latou te taina, taumafai e taia oe ma faʻaalia isi faailoga o le popole.

I le faaopoopo atu i foliga faʻaanatura o nei meaola ua uma ona taʻua, e fesoʻotaʻi foi ma le le aoaoina o le tele o augatupulaga o lenei ituaiga o povi i le suamalie. O le mea lautele, o le mea moni o le ae susuina lau povi, o le a le leaga. O le mea autu o le masani lea masani ia te ia i lenei faagasologa. I le faaopoopo atu i ai, e taua le manatua o le faagasologa o le milisiina latou te tuʻuina atu se poloaiga o le maualuga e itiiti ifo (na o le 1-1.5 lita) o le susu nai lo aano o manu ma manu.

Ia manatua e le faatagaina faʻatasi male povi e faʻataʻavaleina aʻo tausia tamaiti, talu ai e le mafai e la latou laʻau laiti ona tuʻuina saʻo le susu ma le tamaʻi povi, ma oe.

Manatua e na o le popole ma le mataalia o uiga i au fagafao, o le faamalieina o mea uma o latou manaʻoga o le a taʻitaʻia ai le faʻatulagaina o aiaiga e faʻamautinoa ai oe sili atu tamaoaiga tau tamaoaiga. Faʻatinati e avea ma se tasi o tagata muamua o loʻo i ai se ituaiga uiga ese o povi i le CIS.