Lafumanu

Faʻaaoga le Brovaseptol mo lapiti

O lapisi, e pei o isi meaola, e maʻi foi. O le faaleagaina o le gasegase e mafai ona mafua ai le oti o le lafu lapiti atoa, lea e mafua ona o le leaga o le ola mama o tagata. Ina ia faʻafetaui nei faʻamaʻi, e te manaʻomia se sui antibacterial ma se tele o aʻafiaga. I lenei tulaga, o le vailaau faasaina a Brovaseptol na fautuaina ia lava, o lona faaaogaina o le a talanoaina mulimuli ane i le tusiga.

Fualaau faasaina

O loʻo maua le vailaʻau i le paʻu pepa, faʻapea foʻi ma le pepa laulauina:

  1. Pills 10 po o le 30 fasi vaega o loʻo tuʻuina i totonu o fagu (tioata poʻo le palasitisi) poʻo le 100 fasi vaega i totonu o ato (polyethylene).
  2. Malosiaga o loʻo afifiina i totonu o pusa (mai le 12 i le 240 g), ae o vaega tele (mai le 500 g i le 1 kg) o loʻo faʻatauina i taga. Ma o na mea ma isi mea na faʻapipiʻiina e faia i mea faʻapitoa.
  3. Inuina paʻu faatauina atu i tioata (fagu vai ma le gafatia o le 3.5 ma le 6.5 g), o se seti oi latou o le 8- ma le 16-milligram ipu ma le 0.9 pasene sodium chloride.

Talu ai ona o lenei vailaʻau e faigata tele, o lona gaioiga faʻapitoa o loʻo i ai le tele o itu e fesoʻotaʻi ma ona vaega o loʻo i ai nei (silasila i lalo mo lona fatuga). E taatele i vaega uma seʻi vagana ai le tasi (sulgin) o se mea sili ona lelei i le faʻaogaina o le tino.

Atonu o le a aoga mo oe le aʻoaʻo pe faapefea ona faʻaoga: "Penicillin", "Lactic acid", "Chiktonik", "Yod", "Gamavit", "Baytril" ma "Dithrim" mo lapiti.

O faʻamatalaga faʻapitoa faʻakomepiuta e pei ona taʻua i lalo:

  1. O le inumaga e le toe tumu i le nicotinic acid, thiamine ma riboflavin, ma E. coli ua le toe tupu pe ua atiina ae.
  2. O loʻo i ai se fusi faʻalagolago mo germs (gram-negative ma gram-positive).
  3. E i ai ni soliga ogaoga i le gasegase siama, o lea o le siama matautia e mate.
  4. O le membrane cytoplasmous e matua tele lava le leiloa o meatotino, i le taimi lava e tasi ua faʻalavelaveina ai le faagasologa o le poloka. Mycoplasmas, rickettsia ma chlamydia ua le toe mafai ona latou tuputupu ae ma atiina ae.
  5. Ole fuainumera o meaola faʻaleagaina (faʻaleagaina), lea e taofi ai le faʻapipiʻi (faʻagesegese lalo), faʻapipiʻi foi spirochetes, ma faʻamaonia le faʻateleina o siama pathogenic.

Faʻavae

O le tuufaatasiga o Brovaseptol (fuafua i le 100 g o vailaau) e faapenei:

  • 8 g o norsulfazol;
  • 7 g o sulgin;
  • 4.5 g o le oxytetracycline hydrochloride;
  • 3 g o le trimethoprim;
  • 2.5 g o tylosin tartrate.
O le isi vaega o loʻo tuʻuina mai e le kulimi kulimi ma le lactose, lea e lagolagoina ai le matafaioi.

E te iloa? O le lapiti vao e mamao ese mai le fale e tusa ai ma le umi o le ola: e na o le tasi le tausaga e ola ai, ao mafai ona oʻo atu i le 12 tausaga le matua, e ui o loʻo i ai se faamaumauga e 19 tausaga.

Faatonuga

Mai le faʻamatalaga o le gaioiga e mafai ona iloa o le "Brovaseptol" e talafeagai i le tele o faʻamaʻi e aʻafia ai ituaiga eseese o le tino:

  • respiratory;
  • urinary;
  • mamanu.
O le vailaʻau e sili atu ona lelei mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e pei o le dysentery, erysipelas, salmonellosis, ma isi.

E tatau ona aʻoaʻoina e le au faifaatoaga le auala e togafitia ai: cysticercosis, psoroptosis, flatulence, maʻi vailaʻau faʻamaʻi, conjunctivitis, pasteurellosis ma le scabies i lapiti, ma faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi o lapiti o loʻo tuʻuina atu i tagata.

O le lisi atoa o faʻamaʻi o loʻo faʻamaonia ai e veterinarian lenei vailaʻau faapitoa, e silia ma le lua sefulu lua.

O le tofiga e aofia ai le vaitau o lapiti, lo latou mamafa ma le auala o le faʻatagaina o fualaau faʻasaina i le tino. I le taimi lava e tasi, o le mataupu aoao lautele o le faateleina (i le 1.5-2 taimi) muamua le aumaga, lea e faʻamoemoeina i luga o le faavae o faʻamaoniga faapitoa e faʻamaonia ai le ogaoga o le maʻi.

O le umi o le vasega o togafitiga e tutusa uma, e aofia ai le lima aso o le vaiaso ma faʻalauteleina mo isi aso e lua, pe a iai ni faʻamatalaga faafomaʻi. I le va o le tagofia o fualaau (injections) o le taʻaloga e tausia mai le aso i le tasi ma le afa.

Pe a fai le tautala

Afai e tele ni lapiti e maʻi i le taimi e tasi, ona faigofie lea ona faʻaogaina i totonu i le taimi lava e tasi le faʻaaogaina o vailaʻau. E faʻaopoopo i mea taumafa pe faʻafefiloi i le vai. I le tulaga muamua, 100 g o le paʻu o le faʻafefiloi o loʻo faʻafefiloi ma le 400 g o meaʻai, i le tulaga lona lua, 1 ml o le sauniuniga e faaopoopo i le 1 lita o le vai. O le fua faatatau o aso taitasi e le silia le 1.2 g i le 10 kilokalama o le mamafa o le tino.

Mo le tuiina o le intramuscular

E tusa lava po o le a le matua o le manu, o injections i le intramuscular e faia i le fua faatatau o le 0.1 ml o le vailaʻau faʻasaina i le 1 kg o le mamafa o le lapiti.

Contraindications ma le afaina

Afai o le lapiti o loʻo maʻitaga poo pepe tausi pepe, ona le mafai lea ona faʻaaoga Brovaseptol mo togafitiga.

O le tui o se tasi lea o auala autu e puipuia ai faʻamaʻi pipisi eseese. Matou te fautua e faitau pe o le a le tui e manaʻomia i lapiti ma le taimi e tui ai, ma toe iloilo faatonuga mo le faʻaaogaina o Rabbi Rap ma Vailaau Vaʻaia mo lapiti.

E le gata i lea, o le faʻamaonia o:

  • le talafeagai le tali a le manu i vaega o le vailaʻau;
  • tulaga tiga o le ate ma / po o le fatu o le lapiti.
Le talafeagai le tali a le lapiti, o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Brovaseptol"

I lenei mea e tatau ona faaopoopo e faapea e le fetaui lelei le fofo o le fofo mo le fatuina o le inisiua.

E tusa ai ma fomaʻi ma galulue veterinarians, o aʻafiaga i le faʻaaogaina o Brovaseptol e leʻi tusia.

Matou te fautuaina oe e mafaufau i auiliiliga uma o lapisi o lapiti i le fale.

Tulaga o le teuina

Pogisa ma le mago - o mea autu autu mo le teuina o vailaʻau. Vaitaimi o le vevela - + 5-25 ° C. Fufulu mo le tuiina, e teuina Brovaseptol i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le tolu aso.

O le aso e muta ai le vailaʻau e 2 tausaga mai le aso o le gaosiga.

O se vailaau faʻasaina faʻamalosi tino - Brovaseptol - o le a puipuia tele ai lapiti mai le tele o siama, ma o latou tagata mai le faʻalavelave ma faʻaleaga.