Lafumanu

E i ai le lapiti e mafatia i puaa?

I le taimi nei, e tusa lava pe iloa e se tamaitiiti le matautia o le maʻi ma le igoa taua "rabies". O le siama e ulufale atu i totonu o le toto i le taimi lava e afaina ai manu pisia, o lea pe a feagai ma i latou, e fautuaina e faamautinoa o loo maua tui, tusa lava pe o se lapiti teuteu fale. E pei o isi, o nei meaola e ono aʻafia i le faʻamaʻi, o lona uiga e mafai ona avea i latou ma ona pusa ma taʻitaʻi atu i le maliu o se tagata. O le fua o le alualu i luma o le faamai e faalagolago i lona tulaga, o lea e taua ai le mafai ona iloa faailoga muamua o le maʻi.

E i ai lapiti e mafatia mai i vaovao

E ui lava o le mea moni o nei manu felelei e mafatia tele mai puaʻa e tele lava ina le masani ai nai lo isi meaola, o lenei avanoa e le mafai ona taofia.

Ua lava le lapalaiina o le lapiti e se manu pisia ma ua ulu atu le siama i le toto, ma o le a le umi se taimi e faatali ai le tupu o le maʻi. E le tatau ona avea ma pusi, se taifau, poʻo soʻo se manu feʻai, aua e oo lava i ponesa e tele lava ina galue e avea ma faʻamaʻi.O le lapiti e mafai ona afaina i isi meaola. E le gata i lea, e le tatau ona e galo o manu felelei o loʻo savali solo e tele lava ina ono aafia nai lo manu vaefa, o le mea lea, pe a faatulagaina se savaliga, e tatau ona e tausia le pa mai itu uma.

E taua! Afai e te vaʻai i se osofaʻiga i le lapiti a se isi meaola, vave tuʻu le manu i se isi potu e matamata ai mo le 10 aso. Afai a maeʻa se taimi patino e le o faaalia mai le siama, o le a mafai ona toe faafoi le kiore i totonu o le televise masani.

Faailoga o vavave i laasaga eseese

O faʻaaliga autu o vavalalata e mafai ona matua fesuisuiai, e faalagolago i le tulaga patino o le atinaʻeina o le maʻi. Na o le toatolu oi latou, ma e taʻitasi e faʻaalia i ona foliga tulagaese. E mafai ona faʻasalalauina le siama valea e ala i fesootaiga i mucosal

Laasaga faʻasolosolo

O lenei laasaga e amata mai i le tasi i le tolu aso ma masani ona maua mai ai faʻamaoniga natia. Ae ui i lea, e mafai ona matauina e le au faifaatoaga o le lapiti le suiga o suiga ma amioga i le amio a le manu: mo se faataitaiga, e mafai e le lapiti ona 'ai ma meaʻai o meaʻai e masani ona teena muamua.

E le gata i lea, e masani lava ona i ai se suiga tele i le uiga o le fulufulu, faatasi ai ma suiga vave i taimi o le le fiafia ma le fagua.

I nisi o tulaga, o se manu pisia e mafai ona faamanualia o ia lava ona toso ai lea o se manua mo se taimi umi. O le mea moni, ia maitauina uma nei faailoga o le taimi ole taimi, e taua le mataʻituina lelei le tulaga o le meaola, aemaise lava pe afai e te mautinoa o le isi mea na afaina.

Saili mea e mafai ona e maua mai lapiti.

Vaega o le fagua

O le laasaga lona lua e mafai ona amata mai le aso lona tolu ma e na o le tasi le aso, ma o le taimi lea e matua pulea lelei ai e le siama le tino o le manu.

O faʻamaoniga autu o le faʻalauiloa o le:

  • le lelei o aʻoaʻoga i avanoa;
  • leai se faamaopoopoina o gaoioiga;
  • sili atu le osofaiga, faatasi ai ma le mea o loʻo i ai i le taimi muamua e mafai ona osofaia le tagata e ona le fale ma sasaina o ia;
Leai le anufe
  • leai se meaʻai (ona o le spasm o le larynx);
  • o foliga vaaia o le popole i le vaaiga o le vai, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona taʻua le valea o le "popole i le vai";
  • amioga le atoatoa e tusa lava pe i totonu o se fale puipui: o le lapiti e masani lava ona vaʻaia mai le tasi itu i le isi itu, vevela, uila ma faia isi leo e le masani ai o ia.

E mafai e se peti pisia ona amata ona fefe i le matagi ma le susulu o le malamalama, ona o le tele o faailoilo e tele. I soo se tulaga lava, o faailoga ia o le laasaga lona lua lea e masani ona vaaia e le au faifaatoaga, e logoina ai le i ai o se faafitauli matuia e pei o le valea.

Faʻalogo lelei i le tumama o mea o loʻo i totonu o lapiti, o tulafono o le faʻamaʻotiina o sela, o faʻavae o le tausiga fale o lapiti.

Laasaga mulimuli

I le faʻasalaga mulimuli, o le osofaʻiga o osofaʻiga mataʻutia ma le osofaʻiga ua matauina tele lava. O le manu e amata ona manava malosi ma toetoe lava o taimi uma i se tulaga le fiafia. Faatasi ai ma isi faʻamaoniga o le faʻasalaga mulimuli e matauina foi:

  • uma le teenaina o meaai ma vai;
  • photophobia;
  • faateleina faʻamalolo;
  • faateleina le televave;
  • coma ona o le maʻi pipili;
  • maliu o se manu.

Mai le faʻamaʻi o le manu ma seia oo i lona maliu, i le averesi, e tusa ma le 10 aso. A maeʻa le oti o le lapiti o lona tino maliu e tatau ona susunuina ina ia puipuia ai le salalau o le siama ma le afaina fou o le maʻi.

O le a le mea e fai pe a maua le maʻi

E oʻo lava i le taimi e fuafua ai le faʻamaoniga tonu ile amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e le mafai ona aloese mai le oti. O fualaau mo togafitiga o vavalalata e le o iai, o le mea la pe a iloa ai tagata ua afaina, o le a vave lava ona latou faʻaumatia ma susunuina.

E taua! O le taumafaina o aano o se manu mamaʻi ua matua faasaina. E oʻo lava i le faʻafesoʻotaʻi ma le tino maliu e tatau ona faia i le tausisia o mea mama ma mea mama ma na o le faʻaaogaina o totigilima.

Auala puipui

E ui i le matuia o faʻamaʻi mafai, e seasea lava ona faʻamaonia tui lapisi, e masani lava ae leʻi aveina atu i se isi atunuu. Ae peitai, o lenei ituaiga tui puipui o se fua faʻatatau, e pei o le faʻamaʻi o le manu o loʻo i ai se taufaamatau moni i lē e ona.

O le mea e masani ai, o le lapiti e faʻamaʻi tasi i le tausaga e 1.5-2 masina, e ui lava o isi tui e mafai ona faia i le taimi muamua:

  1. Mai maʻi faʻamaʻi pipisi - 1-1.5 masina (faʻamaʻi muamua), a maeʻa le tolu masina o le isi e faia, ona toe faʻafoʻiina lea i le ono masina;
  2. Mai myxomatosis - o le muamua - i le 4 tausaga le matua, le lona lua - o le masina mulimuli ane, le lona tolu - 5-6 masina i le maea ai o le tui muamua;
  3. Vaʻaia faʻamaonia: myxomatosis + VGBK; salmonellosis + pasteurellosis poo pasteurellosis + siama pipisi. I le tulaga muamua, o le tui e faia i le 1.5, 4.5 ma le 9 masina uma, i le lona lua - i le tasi le masina o le matua ma le toe faʻamaʻiina ina ua mavae le ono masina, ma i le mulimuli - i le 1.5 ma le 4.5 masina faʻamaʻi faʻamaʻiina i le ono masina.
O meaola uma e tatau ona tuiina e tatau ona maloloina atoatoa, o lea afai e te matauina se tasi o nei mea, e tatau ona tolopo lau tui.
Aoao atili e uiga i coccidiosis, scabies, lichen, listeriosis, encephalosis, pododermatitis, manava, manava, rhinitis, helminthiasis i lapiti.
O nei foliga e aofia ai:

  • maualuga le vevela i +39.5 ° C;
  • leai se tuinanau;
  • tulaga o le le fiafia;
  • solia o faiga o fualaau faasaina;
  • seneezing;
  • foliga vaaia o le lafoaʻi mai le isu ma mata.

I le avea ai o ni puipuiga faʻafefe e puipuia ai le mai le afaina i le vavalalata, e mafai ona tatou faʻamaonia le faʻamalosia o sela ma nofoaga e savali ai, 10-day farantine mo manu fou faatoa taunuu mai ma le puipuia o le faʻafesoʻotaʻi o manu ma isi meaola, aemaise lava le se ese.

E te iloa? O mataupu o vaʻavaʻa ua tusia i konetineta uma o le kelope, sei vagana ai le Antarctica. I le taimi lava e tasi, e sili atu ma le 90% o mataupu uma na matauina i nuʻu matitiva o Aferika ma Asia.

E i ai le lapiti e suamalie i tagata?

Afai o le tagata na tosoina e se fagafao, faatasi ai ma tui uma talafeagai ma le leai o se faʻafesoʻotaʻiga ma isi meaola mo se taimi umi, ona lava lea e na o le fufuluina o le manua, togafitia i se antiseptic ma faʻaaogaina se ofu e le faʻamaonia. O le faʻaleleia atili o le a matauina i nai aso e sosoo ai, ma afai e le o mulimuli mai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le manaʻomia mo le tofiaina o vailaʻau faʻasaina faapitoa e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o le vevela o le tino o le tagata ua afaina, fulafula i luga o le saite o le saite, mumu, vaivaiga lautele ma e oʻo lava i le suppuration o le manua.

Afai e le afaina le lapiti mai i vaovao, ona mafai lea ona mafaufauina o ia e le saogalemu, lea e faʻamatalaina e le tele o mea taumafa a manu laiti. O meaʻai e leai se tele o meaola ninii, o le mea lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o microflora maʻi i le gutu o manu.

I le tulaga e leai se talitonuga i le soifua maloloina o le lapiti, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mo se gaioiga faʻasolosolo o le antibacterial serum.

A aʻafia i le gasegase ma le ulu atu o siama i totonu o le nerve o le tagata, ua le mafai ona laveaʻi ia te ia. O le faʻalavelave e masani ona tumau mo le tausaga atoa, ma le oti e tupu mai le gasegase, ona o le paʻu o muso respiratory. O le mea moni, o se faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le taulimaina o ona taunuuga; o le mea lea, e aoga i taimi tatau tui o manu ma tausisi i tulafono o fesoʻotaiga ma i latou, i le aoaoina oi latou ma lau fanau.

E te iloa? O tausaga taʻitasi i le aso 28 o Setema, o le aso o le taua e faasaga i rava e faamanatuina i le salafa o le lalolagi. O le aso lenei i le 1895, na maliu ai Louis Pasteur, o le fausiaina o meaola ninii o meaola ninii ma le ola mama. Na ia faia le tui muamua mo lenei maʻi.
O faʻataʻitaʻiga o se faʻamaʻi matautia lava, ae o le usitai mausali i mea uma e puipuia ai ma le vave tali atu i le maʻi e mafai ona laveaʻiina ai le ola o se tagata, o lea aua le faʻatalale ia i latou.

Vet Tips: Vitio

Faʻamatalaga

Ma o fea na e faʻatau ai le lapiti ??? O laʻu lapiti e paʻu le tama o loʻu tina ona alu ai lea i le potu faʻalavelave mo vaiaso e tolu ... Faʻataʻu)). O laʻu tama i le 2 tausaga na 'ai e se pusi i luga o le auala i le dacha ((Sa tui le tamaititi i le iuga ina ua mavae le 6 itula i le maʻi tigaina ma le le mautonu o le tiga ... Na maua uma le pusi faatasi ma ia masani ... Ua 8 tausaga. Rabbits pe afai latou te leai ni faʻailoga i le fale )).
tvistkrol
//kroliki-forum.ru/viewtopic.php?id=5336#p114010

I soʻo se tulaga, e leai se afaina o le gaioiga poʻo le ola. E mafai ona uia oe e se puaa vale. Afai e te manaʻo ia mautinoa o loʻo maʻi le lapiti. Fesili i le faleoloa mo le fesoasoani e ola maloloina le lapiti. Tuu i latou e faaauau le auiliiliga o le lapiti. Ma afai latou te mumusu, taufaamatau ma se vetnadzor. Ou te manatu o le a avea ma lesona e le ave ai oloa mai tufuga. Ma i fale tausimai lelei, e masani lava o mea uma lava iina. I le ala, o se mafuaaga lelei e aʻoaʻo ai faleoloa e galulue ai. E ui ou te manatu o le lapiti e maloloina. Ae o le a aoga le lesona. E uiga i tui puipui faasaga i vavao. Latou te aʻafia, e pei lava ona e afaina i le olaga atoa. E leai se tui faʻasalaga faʻatasi ma le ola atoa. Lafumanu, foi, e totoina ai fale, o se mea taumatemate. E tusa lava pe maloloina lau manu ma faʻatagaina e le mamai ona faʻauʻu, o le a momoe i luga o se tasi o oe. O sea faiga faʻavae. I lenei tulaga, faatasi ai ma le tolotolo. I le tui ua e tuai, mo le 40 injections gamma gglobulin. Mo lenei mea ou te fautuaina oe e siaki le toto o le lapiti ma e moe lelei ma o le a maua e le lapiti se tusi faamaonia e maloloina.
Lilu2009
//krolikdoma.ru/threads/krolik-i-beshenstvo.824/#post-44269