Laʻau o manu fasi lapisi

Jikol rabbiti: faʻapitoa i le fale

O le tele o faatoaga tumaoti ma faatoaga tetele o le totoina o lapiti o aano o manufasi. Mo lenei lala o meaola manu, o le lelei o le fatuina o le a matua taua lava o se tupe maua vave. O lenei meatotino o loʻo faʻatumuina atoa e le fomaʻi Farani o fatu lapiti, chicol.

Faʻamatalaga ma foliga o le uila

O le ituaiga o Jikol e taua mo le vave maua o le gaioiga, o lona uiga o le sini autu o le fafagaina o nei lapiti o se meaʻai o meaʻai e sili ona lelei. Faʻasalaga talavou e maua i le 50 g o le mamafa i le aso. O le masani ai o meaʻai i le fasiga e sili atu ma le afa o le mamafa o le lapiti. I le faʻato'ā fanauina o lenei ituaiga, e tatau ona saunia le tagata faifaatoaga mo le mea moni e faapea o le a tulaʻi mai ni faafitauli i le toe gaosia faalenatura. Ina ia faʻamaonia le mamā o laina eletise, e tatau ona faʻaaogaina na o iniseti faʻamalosi, lea e manaʻomia ai tupe faʻaalu mamafa, o le mea lea e sili atu ona lelei le gaosia o nei lapiti i faatoaga tetele.

E te iloa? O le lapisi o le lapisi e masani lava ona aofia ai le 10-12 kulupu, lea e fananau mai pe a uma le 30-aso le gaioiga. Maʻai ua saunia mo le faʻamalosia i le fitu tausaga, ma tamaitai - i le 4 masina. O lona uiga e tasi le tausaga e mafai ai e le lapiti fafine ona maua mai i 800 ulu o fanau.

Tala faasolopito

O lapiti o le talo chikol o se kulupu, na maua mai o se taunuuga o galuega filifilia o fomaʻi Farani. E oo mai lava i le asō, o le Falani Faletupe o "Hipfarm" e tumau pea le puleaina o le fausiaina o lenei ituaiga. O le kamupani o loʻo faʻatau atu nei manu i isi atunuu o le lalolagi.

Tagavai

Jikol lapiti fufulu ofuvae e valiina i lanu lanu: e masani lava o eseesega nei o paʻepaʻe, gutu ma beige. O le fulufulu o le lanu o meaʻai e tupu foi: o le lauulu i taliga ma isu e sili atu le paʻepaʻe nai lo le ofutino atoa. Tulaga faʻavae:

  • umi o le tino 50-54 cm;
  • mamafa o le tino 4.5-5 kg;
  • o se ulu laitiiti o loʻo nofo i luga o le gutu;
  • isu lemu elongated;
  • o le tua e lautele ma laugatasi;
  • o le pito i tua o le tino e sili atu le telē nai lo luma;
  • lanu mata - lanu mumu ma se lanu susulu;
  • mata vaetofia mata;
  • o le manava ua faʻaitiitia;
  • pito i luma vae vaelua ma lautele;
  • siʻusiʻu le pupuu ma saʻo, faʻapipiʻi malosi i le tino;
  • pupuu taliga (e oʻo i le 11 cm), faʻasalalau i le isi itu.

Siaki i laʻau aupito sili ona teuteuina ma maualalo o lapiti.

Malosiaga ma vaivaiga

Hikol o se tamaʻitaʻi e sili ona lauiloa i le lapiti, e pei ona i ai ni mea lelei:

  • vave maua tupe maua;
  • lelei le gaosia o aano o manu pe a uma le fasi (60% o le mamafa o le tino);
  • le faʻasalaga e tausi.
Broiler rabbits e oʻo atu i le mamafa o le tino o le 4.5-5 kilokalama (mamafa ola) i le 4 masina le matua, o sui o le ituaiga e le mafai ona faʻaaogaina le gaʻo. O se tasi o faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga o le lelei tele lea o tamaitai. E mafai e tamaiti taʻitasi ona aumai 10 po o le 12 tamaiti mo le tasi siama. I le faʻapupulaina o lapiti, o le fafine chicol e oʻo mai i le 10 taimi i le tausaga, a maeʻa ona le talafeagai lea mo le fausiaina. O aʻafiaga o le faʻatoaga e mafai ona mafua ona o le le mafai ona toe gaosia faalenatura e aunoa ma le leiloa o uiga lelei. O le mamā o le laina o le faʻatoʻaga e mafai ona maua naʻo le iniseti faʻamaʻi. Pe a feʻaveaʻi tane ma fafine i le fatu o le chicol, o le mama o le fatu ua leiloa pe a mavae le 2-3 augatupulaga.

Tausiga ma le tausiga

Ina ia mafai ona maua ni taunuuga maualuga, e tatau i le faifaatoaga lapiti ona saunia tulaga sili ona lelei mo le tausia o meaola vevela: ogaoga mafanafana ma mafanafana, moe mamago, paleni paleni paleni. E taua le aua le faʻagaloina le tui puipui taimi, aua o manu nei e faigofie lava ona aafia i faʻamaʻi pipisi.

E te iloa? O lapisi e matua malosi lava vae vae e mafai ai ona latou oso mamao ma maualuga. O nei manu e sili atu ma le afa mita mai le eleele ma i le tasi oso e manumalo i se mamao e oʻo atu i le 1.2 m.

Filifiliga ma le faatulagaina o sela

A o tausia le lapiti o se mea na tuʻuina i totonu o cages, o mea nei e tatau ona iloiloina:

  1. O le lapopo malepo o loʻo iai i sela ma se pito i lalo. Talu ai o paʻu o le manu ua lelei le teuteuina, o le papa uamea e le afaina ai i latou. O le pito i lalo i le faʻaogaina o se faʻaoga poʻo se faʻaogaina o le a faigofie ai ona faʻamamā le fale, ona e tuʻuina atu le lapisi o le lapiti. O uʻamea e faia i laupapa poʻo uamea, o le mea mulimuli e sili ona lelei, talu ai o le togi i totonu o ni nai tausaga ona faʻaaogaina ai vaega ole laupapa ole fale.
  2. O le pito i lalo e ufiufi i vao mamago, lea ua suia i le fou 2-3 taimi i le vaiaso. I le avea ai ma se mea e faʻaalu ai, e mafai foi ona e ave ni laau e le o ni maa papa. E tatau ona faʻamalolo ma faʻamafanafana le paluga.
  3. O siaki lapisi e mafai ona tuʻuina i le tele o itu - tasi i luga aʻe o le isi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona manatuaina e leai se mea e tatau ona tuu i luga o le eleele poʻo le fola o le lapiti, e tatau ona i ai ni vae po o 'oti i lalo o latou (pe a ma le 40-50 cm le maualuga). E tatau ona faia se vaalele i le va o le ea malulu e latalata i le fola ma le pito i lalo ole fale.
  4. O le tele o vaʻa mo lapiti ma le fala: o le umi o le fale e mai le 175 i le 185 cm, o le lautele e oʻo atu i le 1 m, o le maualuga e 55-70 cm. E tatau i lapisi ona lava le avanoa mo le saolotoga. O se "fale tausi fanau" laupapa ua faʻapipiʻi i fale lapiti i luma o le okol: o se tamai atigipusa laupapa ma se avanoa mo le ulufale. I ni nai aso aʻo lumanaʻi le mea sili ona lelei, o le fafine e toso ese le fulufulu mai lona peleue fulufulu ma ufiufi le pito i lalo o le atigipusa, lea e saunia ai mo tamaiti se moega mafanafana ma vaivai. A oʻo mai le taimi, e alu le lapiti i le falemaʻi o le tina, pe a fanau pepe. O le a latou nonofo ai iina seia oʻo ina matutua.
  5. E masani ona maua e tagata le mamafa o le tino e oo atu i le 5 kilokalama, o le mea lea o le a manaomia ai e le tagata taitoatasi se paʻi taitoatasi e oo atu i le 130 cm le umi, e oo i le 80 cm le lautele, e oo i le 60 cm le maualuga.
  6. Pe a faʻatumauina e se vaega le tele o manu i totonu o le fale e tasi, o ona fuataga e faʻapenei: mo le tasi le lapiti, o le lapisi le umi e 1 mita, lautele ma le maualuga e 60 cm.
  7. E tatau ona i ai i totonu o le fale o le lapiti se potu e fai i totonu o vaomatua. O le masani lava, o le vao gaosi meaai e maua ile pito i fafo o le pa puipui ina ia mafai ai e le lapiti ona faigofie ona 'ai le mutia vao, ae le mafai ona latou faʻasalalauina le fafaga ile laulau.
  8. Mo saito ma fafaga i totonu o le pa, o loʻo tuʻuina lelei ia fata i puipui o le itu. Mai le pito i lalo o le pusa i le fata fafaga, e tusa ma le 20 cm le maua, o lenei mea e taofia ai manu mai le toilalo i fata fafaga.
  9. Faʻamafa vai inu tane i luga o le puipui o le fale i le mamao mai le pito i lalo (15-20 cm), ina ia mafai e le manu ona inu e aunoa ma le tu i ona vae.

Tuutuuga o le taofia

I le tau mafanafana, e mafai ona faʻapipiʻi fale puipui i fafo ma totonu. E taua le filifilia o nofoaga o loʻo puipuia mai matagi malulu matu ma tusi. E le taliaina foi le pa i le taualuga o le fale i le susulu o le la, e pei ona pagatia manu mai le vevela i le taumafanafana.

E taua! O le lapeni rabbeni e fanauina fanau mai le 28 i le 31 aso ma ua sauni loa e feosofi ma faʻamalolo vave pe a maeʻa. E masani ona faia i totonu o le 1-3 aso talu ona fanau, ma o le lapiti e toe fai e fanauina pepe.

Mo le taumalulu, o loʻo faʻafeiloaʻi siaki i se potu vaʻaiga. O le vevela aupito sili ona lelei mo le mea o loʻo i totonu o lenei ituaiga totoga e + 20 ... +23 ° C. E le manaʻomia le faʻatagaina o le vevela e paʻu i lalo + 16-17 ° C, ae maise lava i le taumalulu. Faʻatoʻa tausia tagata i totonu o nofoa taʻitasi, lapisi e nonofo i le au a le toʻalua pe toʻatolu i totonu o le tasi fale.

Tausiga ma le tumama

O le potu o loʻo i ai sela e faʻagasolo i aso uma. I se aso mulimuli ane, e fufulu mama i siama ma suia le palapala palapala e faʻamamago. E tasi le masina e manaʻomia ai le faamamaina lautele ma le faʻapalapala. O le faia o lenei mea, e faʻasaʻolotoina mo se taimi le tumau mai tagata o loʻo nonofo ai, pe a uma ona faʻamamaina ma fufuluina e faʻaaoga ai mea oona ma fomaʻi. O le faʻamaloloina o le faʻatagaina o loʻo faia foi ia Me, i le amataga o le vaʻa. A o faagasolo lea taimi, o loʻo faʻalauiloaina e namu fafine faʻamaʻi pipisi e lamatia mo lapiti, o le mea lea, ina ia faʻafefe ese ai nei iniseti, o pito uma o suauʻu e faʻafefeteina i le tar poʻo le masini afi.

E te iloa? O le faalogoina o le lapisi e tutusa lava ma tagata, ae e mafai foi ona latou faalogoina leo maualuga atu nai lo mea e avanoa i tagata. O taliga o le lapeti e avea o ni tagata sosoʻo lelei ma e mafai ona vaʻavaʻavalea le tasi i le isi - o se galuega e faaaoga e lapiti e fuafua ai pe o fea e sau ai le leo.

Vaʻava

O lapiti uma i totonu o le faatoʻaga ua faʻamaʻiina e faasaga i myxomatosis ma le faʻamaʻi pipisi. Atonu o se tasi o tui puipui lautele e faʻaleagaina uma faʻamaʻi poʻo vailaʻau eseese mo faʻamaʻi taʻitasi.

Le polokalame o le tuiina o lapiti mai maʻi o le hemorrhagic viral:

  1. O le tui muamua - i le 6 vaiaso atoa, pe a oʻo i le mamafa o le tino o le 0.5 kilokalama.
  2. O le tui lona lua e faia i le 3 masina pe a maeʻa. E manaʻomia le faʻamalosia o le puipuiga.
  3. O tui uma mulimuli ane e faia i vaitau o le ono masina.
Aʻo lei faia le tuifaʻagata faasaga i myxomatosis, e tatau i le faifaatoaga lapiti ona mautinoa o loʻo faʻailoa lelei meaola. I le tulaga o gasegase o le manu - ua tolopoina le tui seia maeʻa ona toe malosi.

Faitau foi e uiga i ia ituaiga o aano o lapiti e pei o: Soviet chinchilla, tagata lanu papaʻe, lapisi lanu viennese, lapiti Rex, butterfly, rabbit rabbit, flandre ma New Zealand rabbit.

O le polokalame o tui o lapiti mai myxomatosis:

  1. O le tui muamua e faia i le tautotogo, o le laʻititi ifo o le matua o le manu na tuiina e 4 masina.
  2. O le tui lona lua - na tuiina manu i le 4 vaiaso ina ua uma le tui muamua.
  3. O le tui lona tolu - o le lapiti ua tuiina le tui 5-6 masina talu le tui muamua.
  4. O faʻamalositiga mulimuli ane o manu puipui e faalua i le tausaga (i le amataga o le tautotogo ma le tautotogo o le autumn).
Ole faʻamaʻi muamua o se meaola (manu vaefa tasi) e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le matua o le lapiti, pei o le taimi o le tautotogo. Talu ai o namu o loʻo tauaveina le myxomatosis, e faia tui i le tautotogo, i le taimi e amata ai ona mafanafana mo le tele o le alomomo lele e amata ai.

O isi faʻamaʻi viral e lamatia ai lapiti.

Pasteurellosis, salmonellosis (paratyphoid fiva), rabies ma le listeriosis: o tui fou ua faʻataʻitaʻiina e faasaga i nei siama i aso muamua talu ona latou mauaina ma le fesoasoani o tui puipui. Pe'ā faʻaaogaina tui puipui e tasi i faʻamaʻi taʻitasi, ia le itiiti ifo ma le 14 aso e tatau ona pasia i le va o tui.

E te iloa? Myxomatosis o le uluai auupega o meaola e faʻaaogaina e faasaga i ituaiga uma. I le 1950, na amataina ai lenei siama i lapisi a Ausetalia, lea na avea nei ma faalavelave matuia a le atunuu, ao latou 'ai uma le mutia, ma leai se mea mo isi meaola. O se taunuuga o le faʻasalaga, o le fuainumera o lapiti i Ausetalia ua matua paʻu, ma o le myxomatosis ua salalau atu i isi vaega o le kelope, o lea ua toetoe lava a le mafai ona totoina ai lapiti e aunoa ma ni tui e faasaga i faamaʻi viral.

O le a le mea e fafaga

I totonu o nofoa e tatau ona faʻapipiʻi fata mo meaʻai ma mea inu, e tatau i lapiti ona maua avanoa e le aunoa. E masani lava ona faatumulia pea le meaʻai i meaai. Suavai i le inu ava ua suia faalua i le aso. E mafai e tagata taʻitoʻatasi ona '' aina 'e tusa ma le 50 taimi i le aso. O nei tagata e leai ni meaʻai i meaai ma e fiafia e faʻafefe uma meaʻai ua fuafuaina.

I le taumafanafana

I le tau mafanafana, o se laumei lanumeamata, laititi vavalalata laumei, laumei lauusiusi, ma vaovao o loo i totonu o le lapiti meaai. O aganuʻu pia e tatau ona fafagaina, o le faʻaaogaina e faʻaititia ai le manaʻomia mo meaai faʻanatura, ma faʻaitiitia ai le tau o le faʻatoʻaga. Mo le 10 kilokalama o fualaau lanumeamata o mea totino o le leguminous, o loʻo i ai le 25 g o le fugalaau sili digestible. Meaʻai e 'ai ma le loto i ai: fou, mulumulu muamua fuālaʻau fuālaʻau (kāloti, suka suka ma le laulau), saito, sana ma paleni paleni.

E taua! I le taumafanafana mo lapiti, o le chicol e tatau ona selesele vao. O le taimi sili mo le faʻatau mai e pau i Iuni-Iulai. I le taimi nei, o le mutia e tumu tele i polotini ma o loʻo i ai le taua maualuga o taumafa.

I le taumalulu

I le taumalulu, e fafaga ai manu i luga o ituaiga eseese: latou te 'aina vao vao, fuālaʻau fou ma fualaau faisua, fatu (sana, karite, saito). O se mea e manaʻomia muamua mo le lelei o le mamafa o meaʻai mo tagata e faʻafeiloaʻi ai, o se faʻaopoopoga i le aso o meaai faʻanatura.

Fugalaau fou, pei o beets ma kāloti, e tatau ona i ai i aso uma i le fafaga. I le taumalulu, o lenei manaoga e mafua mai i le mea moni e faapea, o fualaau suamalie o lapiti e faʻamalieina ai o latou fiainu. O le inu malosi o le vai i tagata inu i lenei taimi o le tausaga e itiiti ifo nai lo le taumafanafana.

Totoina o tamaʻi tamaʻi fale i le fale

O uiga masani o lenei lapisi o lapiti e faasaoina i le na o le insemination. Mo lenei faiga, naʻo meaola faʻapitoa (fatu), faʻatau i ofisa o le kamupani Hipfarm, e talafeagai. O taumafaiga uma e faʻatoʻaina lenei ituaiga e ala i matata faalenatura ma fefaʻatauaiga ua le manuia. I le taimi o ia taumafaiga, na maua ai i lenei tulaga ua le maua e le fanau uiga o le ituaiga.

E te iloa? I totonu o le vao, lapisi o lapiti e ola i paʻu, fatuina o se faʻalavelave lavelave o alalaupapa eleele i auala e tele ma fafo atu. O le aiga lapopo o le tele o fafine ma le tane e iai lona lava tulaga faʻapitoa, i le mea e pule ai le tamaitai matua. I totonu o le pa o loʻo nonofo ai tane, o se faatulagaga faʻapipiʻi foi e fai. O le tane sili e fiafia i le tele o mea lelei. E maua e ia le nofoaga sili, amata ona 'ai muamua ma e malosi i le taumafai e pule.
O le tausiga o le aano o lapisi chicol o se galuega sili ona aoga. O le mafuaaga lenei mo le faʻalauteleina o le taʻutaʻua o le kulupu o le broiler i le gaosia o lapiti. E fautuaina le mauaina o le gaosia o gaosi oloa po o meaola laiti mo le fausiaina i faaaliga o meaola, i fale tausimai poo mai sui aloaia o le kamupani Hipfarm.