Laʻau

Ardizia - togavao ma pulu

Ardizia o se laau totino ma se pale lanumeamata matagofie. E mafai ona faaliliuina le igoa o le "ufanafana". O ona faʻamatalaga e foliga mai o ni fugalaau fugalaau laiti. Ardizia o le aiga o Mirsinovy. E tupu i Iapani, Asia i Saute ma Atumotu o le Pasefika. I luga o le eleele, e mafai ona ola tupugo i laau vevela. Ae o nei laau e faifaimalie ona totoina e lagona lelei i totonu. E fua tele Aretia, e ufiufi i fuifui vine. "Coral beads" e sau mo le taumalulu ma avea o se teuteuga masani mo aso malolo.

Faamatalaga faʻatau

O Ardizia o se laʻau faʻavavelaʻau ma lauʻau matagofie. I le siosiomaga faalenatura, o lona maualuga e 2-8 mita, ae o le tuputupu ae faaletausaga e le sili atu nai lo le 10 cm. O pupu uamea e ufiufi i se paʻu enaena enaena. Mai le faavae, latou te faasolosolo malie ma faʻamaonia e le malosi ma le gafatia.

O laumei lanu meamata lanu meamata i petioles pupuu e faatulaga i se isi itu pe i totonu o le tolu. O le paʻu pepa lamolemole e faʻatapulaʻaina poʻo le ogatotonu. O lona umi e tusa ma le 11 inisi. E masani lava i pito o laulaʻau ona fuga. E le o se faʻamaʻi laau, ae o se faʻavae masani e aofia ai le siama e aoga mo le faʻasolosolo. Sa iloa foi e saienitisi o aʻa o le laau o loo i ai i symbiosis ma nisi ituaiga o pulo.











I le matua o le sili atu ma le tolu tausaga, e fuga mai le ardisia. O fuga lanu e pei o fetu e paʻepaʻe paʻepaʻe po o moli lanumoana e fuga mai ia Me-Iuni. Ole maualuga o le corolla lanu e le sili atu i le 1.5 cm. E aofia ai 5 peti vavalalata. Fugalaau e aoina i racemose e le masani ai poʻo faʻalavelave faʻalavelave. Latou te lafoaia se manogi matagofie ma le manaia. O laau taʻitasi e maua ai fugalaau tane ma fafine, e oʻo lava i se kopi se tasi o le a fua mai. O le faʻaleagaina e tupu i le fesoasoani a iniseti ma le matagi.

O se taunuuga o le palotaina, o lanu moli po o le lanu mumu (drupes) e vevela. I aso nei o loʻo i ai ituaiga eseese o le kiona-paʻepaʻe ma kulimi. O latou laʻau e 8-13 mm. Inflorescences, ma fua mulimuli ane, ua vaevaeina i lalo o le tele o laulaau, o le mafuaʻaga lea ua taua ai i latou o "pulu."

Ituaiga o Aisia

O le ituaiga sili Aisisia e matua tele lava. E tele selau ituaiga meaola. Le tele lauiloa:

Aisia o se taulaga. O lenei ituaiga e masani ona faʻaaoga i aganuu. E mafai ona maua i mauga tumutumu o Korea ma Saina. O le maualuga o se fale e masani ona le sili atu i le 90-120 cm, e ui lava e lima mita mita e maua i le natura. O le teuteuga sili o laʻau manogi lanu o le malachite. E ufiufi i le ogaumu i tafatafa o le lau ma ola e oʻo ile 10 cm le umi ma 2-4 cm le lautele. O aʻafiaga o aʻa i lalo o le paʻu i lalo o lau. I se taimi mulimuli ane, na susunuina ai vine mumu mumu.

Ardizia angustica

Ardiziy Malouyan. Laʻau e maualalo le tuputupu ae i le umi (oʻo atu i le 25 cm), lau lauusiusi. O fasi uumi uumi umi e mafai ona vaaia i luga o le pepa, ma o le vaega pito i lalo o loo valiina i le piniki.

Ardiziy Malouyan

Ardia O le laau e ola i le maualuga o le 80 cm. O loo faia ai se pale mafiafia, salalau le pale. O lauulu e sili atu ona vaapiapi ma maua ai se mata laititi. Ia Iuni, o fugalaau manaia e fuga mai i lalo o le ulutala o laʻau, ma ia Novema o le a amata ona toe totoina fua. O fualaau tetele o fugalaau e faʻaaogaina ai se manogi sili ona manaia ma matagofie.

Ardizia e suʻe

Ardizia o Iapani. O vao vao e oo i le 40 cm le maualuga e ufiufi i laʻau lanumeamata lanumeamata. Ole laulaau e 5 cm le umi ma 1-4 cm le lautele. A maeʻa le faʻavasegaina o fualaʻau, laʻau paʻu-paʻepaʻe e mama. E mafai ona faʻaaogaina le laau e fai ai se mea e fai ai le talo.

Ardiaia leapani

Ardizia e maualalo. O se vao e oo i le 60 cm le maualuga e ufiufi i lau lanu lanu meamata susulu. O le uumi o le lau o le lau o le vavalalata e mafai ona oʻo i le 18 cm. O fuga lanu piniki e faʻaputuina i ituaiga racelose inflorescences. O vine e muamua lanu mumu-enaena, ae a oʻo i le paʻu latou te liu uliuli.

Ardizia maualalo

Tofiga

O le aisaia o loʻo faʻaleleia e ala i le vavaeina ma le luluina o fatu. E ui lava e faigata le faapipiiina, e mafai ai e oe ona vave maua se laau talatala ma puipui uiga eseese. E seleseleina seleselega mai tumutumu o tipu ia Aperila-Me. Aʻo leʻi aʻaina i le palapala, o loʻo faʻamaluluina i latou mo le 2-3 aso i se sauniuniga o le hormonal (Kalavine). Ua faʻaaogaina oneone ma oneone paʻu mo le totoina. O fualaau e tatau ona fafagaina ma le faʻaeteete. Tuu i totonu o se nofoaga lelei ma susulu. O lea la e vave ona maua aʻa, e fautuaina e faamafanafana le eleele i le 25-28 ° C. Faʻavae aʻa e mafai ona ave ni nai masina. O le faʻamaeʻa manuia o le faagasologa o loʻo faʻaalia e ala i le tulaʻi mai o ni paʻi fou. A maeʻa lenei mea, o totogo e totoina i totonu o potopotoga laiti ma eleele mataga, mafiafia.

Ia Ianuari, pe a matua lelei fua, e tatau ona e filifilia nisi o mea sili ona telē. O ponaivi mai ia i latou ua faasaolotoina mai le pulupulu, fufulu ma totō ile eleele i le loloto 10 mm. O le atigipusa o fatu e ufiufi i se ata tifaga ma teuina i se mea lelei i le vevela o + 18 ... + 20 ° C. E foliga mai le lanu pe a uma le 4-5 vaiaso. O fualaʻau ma le 3-4 laulaʻau e totoina e aunoa ma le vai inu i ipu eseese. E te le manaʻomia le fusiina oi latou, o lala ardizia e aunoa ma le faʻaaoga. O le fugalaau e faamoemoe i le 2-3 tausaga talu ona totoina.

Tulafono faʻavae

Faʻatulagaga o le Ardisia e fai pe a ufitia uma aʻa i le eleʻele ma amata ona faʻaalia i luga. I le tautotogo, o se ipu lapoa e sailia mo le laau, i le pito i lalo o se mea faʻaleleia e tatau ona sasaa. O le totoina o eleele e tatau ona i ai le eletise. E mafai ona fatuina le togalaau aina, oneone ma vaega o malala.

O le gaosiga e faʻatinoina e ala i le faʻasalaga. E taua le aua neʻi faʻaleagaina aʻa ma faʻasao se vaega o le tino tuai. Mo le fugalaau ia ola lelei, o tausaga taʻitasi e suia ai le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo.

Aiga Tausi

E ui lava i lona matagofie matagofie, ae le o le afaina o ardizia. O le tausiga o ia i le fale e faigofie lava.

Malamalama O le laau e fiafia ae susulu malamalama. E sili ona lelei le tuu i luga o le faamalama sasaʻe poʻo sisifo. I le taumafanafana, e fautuaina e ave le fugalaau i luga o le auala, ae faʻamaonia e faasaga i le susulu saʻo o le la ma puipuia ai mai faʻataʻitaʻiga.

Lulu O le maualuga o le ea o le ea e + 20 ... + 22 ° C. Ina ia mafai ai e le alotisia ona faapalepale lelei le vevela o le taumafanafana, e masani lava ona faʻafeinuina ma suʻe. I le taumalulu, e teuina le laau i totonu o se potu malulu (+ 14 ... + 16 ° C, ae le o lalo ifo o le 10 ° C). E mālūlūina i le vaitaimi o loʻo momoe ai o le a maua ai le tele o fuālaʻau i le vaitau fou. E le taliaina e Ardizia le vavalalata o mea masini eletise ma mafai ona paʻu lalo laulaau.

Totogi. O se tagata nofomau o le vaomatua e fiafia i le maualuga o le susu. E manaʻomia le suʻeina i ni nai taimi i le vaiaso ma tuʻu i totonu o fata ma susu susu. I lenei tulaga, e le tatau ona fesootai le eleele ma le vai. Ona o le vevela o le ea, e ono aliali mai lanu enaena i laulaau. I le vaitau o le vavao, e tatau ona faʻalauteleina le faʻamamaina ina ia faʻasoa fua. Afai ei ai le ardisia i totonu o le potu, ona tatau ai lea ona faia le palota ma le pulumu vaivai. E feauauai i lanu uma.

Faʻasa. O le tele o lau laʻau e faʻafefe ai le susu, o lea e tele ai le vai o le ardisium. O le eleele e tatau ona susu susu i taimi uma. I le taumalulu, e mafai ona faʻagogo ile eleele ile 1-1.5 cm. Afai e teu le fugalaau i totonu o se potu malulu, ona mafai lea ona faʻamago le eleele ile afa, o le a le mafai ona aloese le pala.

Fertilizer. Ia Mati-Novema, o le Aryizia ua faʻamaʻaina i le faʻalauteleina o minerale. Ua faʻamaligiina i luga o le eleele le faʻaofuofu maualuga. E faalua faalua ona faʻaaogaina faʻamaʻi.

Maʻi ma faʻamaʻi. Aisisia e seasea ona aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi. O le tele o taimi, o faʻamaʻi faʻaleagaina ona o le le lelei o tausiga. O meaola faalafua e sili ona taatele o meaola faalafua, sikuea iniseti ma mealybugs. I le uluaʻi faailoga o parasite, e tatau ona faʻamalolo le laau faʻatasi ma se iniseti ma le palapala.