Fua o le gaosiga

Hydrangea curly (petiolate, aʻea) - o se pa puipui i lau togalaau!

I tulaga masani o Sakhalin ma Iapani, o lenei hydrangea - vine vavalalata ma aʻa ma suckers, e mafai ona feaei i luga o papa ma laau, ma luga o laufanua laugatasi - e aʻe i luga o le eleele. O le umi o ona aʻa e oʻo atu i ai 25 mita.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga


I le aganuu o lenei laau toto matagi, faigofie ona feaveaʻi se atemosia eleelea - o se lanu matagofie "laufanua" ma mea manogi o le meli le manogi. I le autumn, e maua e le laʻau se lanu lanu samasama.

O le falemaʻi "aʻea" o loʻo faʻatusalia e le tele o mea teuteu, fua tele ma fesuisuiaʻi, e aofia ai le faʻasao.

O le mea lea, o le laʻau o le sdrangea curlya Miranda teuteuina i se lanu samasama lanu samasama-kirimasi, ma "Ave Se Avanoa" e iai sona lanu paʻepaʻe poʻo se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe o le laulau atoa. O ituaiga uma e lua e puipuia i tulaga masani o le vevela o le vaeluagalemu o paʻu.

Totoina ma tausi lelei le sdrangea

Filifilia se nofoaga

Nofoaga mo le totoina o le hydrangea mo le totoina o laau e tatau ona lava le lagolago (puipui, fao, ogalaau) ma lava malamalama lelei - e le gata na faʻasaʻo, ae faʻasalalau foi le malamalama, e oʻo atu i se penumbra.

Ona o tauvaga mo le susu o le palapala, o le vavalalata o laau tele ma togalaau aina e le manaomia.

E mafai foi ona avea lenei vine ma vaovao e avea o se fale e puipuia ai le eleele.

Eleele

E tatau ona lava le eleele moli, faʻaleleia, faʻaleleia lelei, ma se gaioiga oona - mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o peat, humus ma le fanua o togalaau, poʻo le faʻafefiloi o humus, fanua lafulemu, peʻa ma le oneone i se tulaga tutusa 2:2:1:1.

Faʻamasinoga

Le taimi sili e faʻavae ai i fanua tatala - vave tautotogo po o le autumn. O le filifiliga aupito sili e lua i le tolu tausaga le matutua. O le mamao mai le tasi laau i le isi i totonu o le totoina o kulupu e tasi le mita.

O le totoina o le ogalaau e tatau ona lava le avanoa mo le tuputupu ae o le aʻa o le fatu. O le masani masani e 40 cm le umi ma le lautele, 50 cm le loloto.

O le faʻaaogaina o le eletise e sefulu senitimita o pebbles, faʻalauteleina o le kele, piliki poʻo le vailaʻau i le pito i lalo.

I le lua ua sauniuni, o se vaega o le paluga o le eleele o le 10-15 cm le mafiafia, ona tuʻuina lea ma le faʻaeteete o aʻa, ma o le a tupu tele lava le lautele.

Apalai le palapala, faamau faʻamaonia. O se taunuuga E tatau ona fusi le ua i le mata i le eleele - ae le loloto.

FUAFUAGA: tele lava le susu, ona o le fogaeleele ua mulimulu pasese peatusi po o paʻu paʻu. O lenei taotoga mulimuli e manaʻomia ina ia tumau ai le malulu o le palapala i lalo o le vao.

Faʻasa

TAIMI: Faʻamatalaga sili ona lelei vai e tatau ona faamaluluina, lelei - timuga vai.

Suavai mai lima e tatau ona fofo lelei ma vevela, ma mai lea taimi i lea taimi e aoga i faʻaopopo sina sina laititi o le sua o le tipolo poo le vineta.

I vaitau malogo, e manaʻomia le faʻamautuina o le vai: lua pakete vai i vine taitasi i vaiaso taʻitasi.

Lafoaia

I le taumafanafana vevela, e manaʻomia e tamaʻi mamoe laiti, faʻaopopo i le faʻafeinu, faʻaleleia masani.

Laʻei pito sili

Toto i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae tali lelei i fafaga masina telefoni faʻamalosi o minerale lea e mafai ona faʻaopoopoga i mea faʻalauteleina.

Tuputupu ae ma teuteu

O laau talavou e totoina lemu ma e na o le tolu tausaga e amata ona fausia ai ni pine tetele mamana.

O le vine matutua e vave ona ola i luga o lagolago faʻamau (e oʻo i le mita i le vaitau) manaʻomia le faʻaaogaina masani o le teuteuina. I le taimi lava e tasi, o laʻau autu e taʻitaʻia lelei ma fusifusia, ma o le "sese" e vavae ese, e faʻamalosia ai le tuputupu ae o le toto fou i le itu saʻo.

Ina ia faʻamautinoa le maualuga o le "'auʻaunaga o loʻo aʻafia ai" ma faʻamalosi malosi, latou te faia se teuteuga malosi i le amataga o le tautotogo, ma tuʻu ai se vaega o le mama ma na o le lua i le ono buds.

Afai o lenei hydrangea e faʻaaogaina e avea o se mea e puipuia ai le eleele, e le noatia i le teuteuina, ae na o le aveeseina o otaota, mamago ma vaivai.

Togi

E le manaʻomia e le tagata matutua hydrangeas se malulu malulu, ae laau laiti sili atu punou i le eleele ma ufiufi i lala paʻu. E aoga foi le mulchia o le aʻa o le paʻu o le peat.

Fuga

O le vaitau fugalaau o le taumafanafana: Iuni-Iulai.

Valivali mea faʻapitoa e faʻalagolago i le aoga o le palapala: paʻepaʻe i le faʻaogaina o laufanua fugalaau e maua ai lanu moana lanumoana i luga o le mea oona.

O lenei meatotino o le eletise e masani ona faʻaaogaina, aemaise lava talu ona faʻaleleia, vai suamalie e aoga mo laau.

Fugalaau "lanumoana" e pei o se vailaau faapitoa o le palapala, lea e avanoa mo pisinisi.

Tofiga

O fua o le aʻeina o hydrangea, e pei o se tulafono, o loʻo faʻasalaina i le ogatotonu, ae o le faʻalauteleina o le fatu e faʻaaogaina e aunoa ma le mafuaʻaga ona o le pupuu o le taimi e tumau pea le aoga o fatu. O le luluina e sau i lenei mataupu i le tautoulu. O se taunuuga fatuina o fatu ma le faasaoina o fatu manaʻomia se taumafaiga tele ia faatumauina le malamalama, vevela ma le faʻamafanafana. O le mea lea, o nei mea e masani ona faʻaolaina. vegetatively: tuʻuina ma tipi.

  • Faʻaleleia e ala i le taoto. I le amataga o Me po o Aokuso, ua punou ifo le lala i lalo i le eleele, ma amata ona amata i le ogatotonu ma le tumau. Ona tuʻuina loa lea ma faʻaopoopo le mataʻu i lenei nofoaga. O le pito i luga o le paranesi o loʻo nonoa i se lagolago ina ia mafai ona tuʻuina atu i ai le tulaga saʻo. I le tautotogo e sosoo ai, o le vaega prikopannaya e maua ai se aʻa ma maua ai le laau fou mai le matua.
  • Faʻasologa o meaʻaima O le taumafanafana, Iuni, o le seleseleina e oʻo i le 15 cm le umi e vavae ese mai le fuʻa. O vaega maualalo e togafitia i se aʻafiaga o aʻafiaga. Na totoina i totonu o eleele mama ma le ufiufi; tausisia le malūlū, ea ma, ao le i faia le pepuni muamua, puipui mai le susulu o le la. O le tāina, o se tulafono, e le sili atu ma le masina.

Maʻi ma faʻamaʻi


Hydrangea i luga o le 'upega tafaʻilagi ma tulaga e sili ona lelei auā e faʻasaʻo le faʻamaʻi.

Afai o le eleele o le eleele faʻasalaga poʻo le sili atu foi i le humus, e mafai ona atiaʻe le laau chlorosis, o laulaau, sei vagana ai le veto tutotonu, e avea ma sela-malamalama.

I lenei tulaga, faʻaalu le faʻavainu metotia o le potassium ma le maualuga o le 4g ​​/ l, ma i le mavae ai o le 3 aso - vailaau mataʻetaʻeta o le sulfate tutusa le mafaufau.

Downy mildew, lea o le a paʻu lemu, e faasolosolo lava le felafolafoaʻi o afifi i luga o laulaʻau ma fatuga, e aafia ai le hydrangea i le vevela o le 18-20 tikeri faatasi ai ma le maualuga o le vevela.

O se fofo lelei mo lenei maʻi faʻapipiʻiina i le paʻu kopa-soap solution: 15 g suauu sulfate ma le 150 g o le suauu lanumeamata i luga o se pakete vai.

Gau palalea e atiae ai foi i le taumafanafana ma le maualuga o le vevela, e manaomia ai le aveeseina o laulaau afaina ma lala e mulimuli mai i togafitiga o le togavao fomaʻi.

Afai e maualalo le maualalo o le suavai, ona faʻaoga lea o laau aphid ma pusi vavavelea e mafai ona aveʻesea i le vai faʻafefe.

Ae ui i lea, o le sili ona aoga i ia tulaga, le faʻaaogaina o fomaʻi vailaʻau.

I le avea ai o se puipuiga, e tatau i se tagata ona faʻaumatia otaota vao e avea o se nofoaga ma faʻaleleia eleele mo nei mea faʻavevela.

O le faʻataunuʻuina (fetogi, aʻe) o le hortensia o se tasi lea o ni nai lianas faʻamafanafana e fuga tele i le ogatotonu o taumafanafana i le vevela vevela.

O le tuputupu ae o se mea mataʻina, eseese ituaiga o meli i le aganuu e le tele se faigata.

O le laau totō, ua totoina i le acidified, faʻaleleia, faʻafefe, eleele faʻamamaina, tali atu i tulaga sili ona lelei e ala i le vevesi o le tuputupu ae ma le tupu vave.

Ata

O nisi faʻamatalaga o le vaʻaia o le hydrangea faʻaalia i lalo:

Faamatalaga aoga

E mafai ona e faamasani i isi mea e uiga i le togalaau o le hydrangea:

  1. Faʻafefea ona tausia lelei bobo paniculate hydrangea? Tuputupu ma saunia mo le taumalulu
  2. Faʻafefea ona tausia lelei Hydrangea Limelight?
  3. E faʻafefea ona faʻavaivaia le Duboliferous hydrangea?
  4. Frost-resistant hydrangea Pinky Winky i lau 'upega tafaʻilagi
  5. Hortensia paniculata grandiflora - uiga o le tausiga ma le toe gaosia i le togalaau togalaau
  6. Hydrangea tree Annabelle - teuteuga kiona-paʻepaʻe o lau 'upega tafaʻilagi
  7. Laʻau laau i lau togalaau - totoina ma tausi, faʻaleleia, taumalulu
  8. E faʻapefea ona faia ni uo i le serred hydrangea?
  9. Iapani hydrangea Kyushu i lau togalaau
  10. O le hydrangea lapopoa e faʻafefe
  11. E faʻapefea ona tausia se mea e sili ona lelei? Totoina, taumalulu, faʻaleleia
  12. E faʻapefea ona vaʻaia lelei le panilla hydrangea vanilla?
  13. Lelei "tamaʻitaʻi" hydrangea paniculata i lau togalaau: uiga o le tausiga
  14. Faamaumauga o le totoina o togalaau hydrangea
  15. Togalaau hydrangea: totoina ma tausi, tuaoi i le togalaau
  16. Aua le faʻatagaina le toinaina o le togalaau faʻasaina! E faapefea ona ufiufi le hydrangea mo le taumalulu?
  17. E faʻapefea ona puipuia le togalaau o le hydrangea mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi?