Laʻau

Mallow ma rose laʻau: totoina ma tausi

Mallow (malva), poʻo le mallow-one-, e seasea lava le lua tausaga le matutua o loʻo tupu aʻe i latūmū ma vaʻaialalo faʻapitoa o Aferika, Europa, Asia ma Amerika. E masani lava, i lalo o le mallow, o lona uiga o se isi fatu o le aiga mallow - o le aʻa e tupu, ae peitai, e ui lava o latou aiga, ae eseese fugalaau. O le aso mulimuli o se lua tausaga poʻo le tele-tausaga le matutua ma tatou ola aʻe i fale o le taumafanafana.

Mallow description

E 29 ituaiga o mallow. O ipu e tele. Tufatufa piniki, samasama, mumu, lanu viole, fugalaau paʻepaʻe. O le maualuga o le aʻa e faalagolago i le eseese ma tulaga mai le 30 i le 120 cm.

Faʻamatalaga o rosa faʻatau

E pei ona uma ona tatou fai mai, o le mea e tupu ai luga o le laʻau tele. Faʻasolo pe tusa ma le 80 o ona ituaiga. E sili atu le maualuga nai lo le mallow, e mafai ona tupu mai i le 1.5 i le 2.5 mita. O le mea lea, o lenei fugalaau e masani lava ona teuteu i fugalaau e latalata i pa, puipui o fale.

O le laau e le lelei, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. A lūlūina ile laufanua, e fuga mai i le tausaga na sosoo ai, ma a oʻo i le taimi muamua e totoina ai lanu i le tausaga o le totoina. O le fuga e umi, e mafai ona faʻaauau seʻia oʻo i le malulu. A maeʻa le laʻau, e faʻapipiʻi se atigipusa ma fatu, e talafeagai mo le aoina ma toe faʻaleleia.

Mallow taʻitasi ma faʻalauiloa, ituaiga ma faʻamatalaga

E pei ona matou fai mai, o le mallow e na o se fualaʻau taʻitasi, lea e masani ona tupu mo le lua tausaga. O mea tatou te tutupu i totonu o le atunuʻu, o se faʻasao. Ae ona o le mea moni, e faʻaogaina e le au fai togalaau ma faʻatau i fale tausimai ia nei upu e lua e pei o upu tutusa, o le a tatou nonofo ai i lenei mea ma mo le faigofie o le a tatou taʻua o le stock rose mallow mulimuli ane i le tusiga.

VaʻaiFaʻamatalagaVasega

Faailoga o le vasega

Fugalaau

Tausaga taʻitasi
VaomatuaLafumanu faʻapitoa. I le totoina o togalaau, ua latou tuputupu ae e pei o le tausaga. E maualuga le 120 cm le maualuga o le upega. O vaega uma o le fale o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina.ZebrinaLanu mumu, lanu piniki, ma vevela mumu mumu.
Pogisa Black o le peninaLaʻau violē lanu violē tele i veins uliuli.
Taua
MuskyLaʻau e tusa ma le 1 m le maualuga, faʻatasi ma lanu paʻepaʻe poʻo le piniki. Mai ituaiga eseese uma, o le mallow e sili ona puipuia i le malulu ma le malulu, ma talia le timu.Pink towerO inflorescences e tele, lanu piniki pulu. E foliga mai o se vaitau umi e ola ai.
White tower

E oʻo i le 70 cm le maualuga.

Paʻepaʻe, e aunoa ma le mama o isi lanu.

Paʻepaʻe papaʻeO taʻavale e laʻititi tele, faʻatasi ai ma se numera telē o le faʻaaogaina o le kiona-paʻepaʻe.
SudaneseO le isi igoa o le hibiscus a Sabdariff. E ese mai i le faʻamalologa o meatotino, e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.Malva sabdariffa var. AltissimaLaʻau ogaoga laʻau ma lanu samasama, mumu poʻo le lanumeamata.
UmiI le vaomatua, o fugalaau e samasama, ma o lauolaola e tupu i le faaiuga o le taumafanafana. O ituaiga mea teuteu eseese o lanu eseese ma le umi o le fuga, e puipuia i le vevela ma le vevela o le tau. Na maua lona igoa ona o le fesoasoani.Tafaoga faʻaluaina a ChaterO ogalaau e uumi, faapaleina i fugalaau faalua fagu.
Palu puʻu e fefiloiO le maualuga o upega e oʻo i le 2 mita. E masani ona faʻaaoga e fuafua ai puipui.
Sa fefiloi MajoretteLaʻau laʻitiiti, e tele lava ina faʻasolosolo i le lua-faaluaina o meaʻai.
ApuLaʻau maualuga o le stockroses ma se vaitau umi o le tupu.Toa masi lanu pinikiO aʻa e oʻo i le maualuga o le 2 m. Fugalaau Terry, lanu piniki māmā.
Faʻasalalau Salmon e luaLaʻau eleʻele suamalie. Faʻaaoga tele i le mamanu o togalaau.
GibbortelloPogisa o le paʻu lanu viole.

Totoina o le mallow i luga o le eleele, e ola mai fatu

Mallow e tupu mai fatu e faʻaaoga ai fatu pe totō vave ile eleele.

Ina ia mafai e le laau ona tuuina atu se lanu lanu i lenei tausaga, o fatu e totoina e le metotia fatu.

VaegaFaʻamatalaga
Filifilia o se nofoaga mo le tulaueleele.Filifili nofoaga susulu ma sina paolo e fesoasoani e puipui ai laulaau mai le susunuina i luga o aso vevela. O vaega e maua ai le palapala susu, eleele maualalo, ma nofoaga o le faaputuputuina o le timu e le talafeagai.
Faʻaleleia eleele.E matala le lalolagi i le taimi muamua, fuafua i le masina o le totoina. Afai e lūlūina fatu i le masina o Me, ona faʻasaʻaina lea o le eleele ia Aperila. Oketopa o le luluina, ua saunia le palapala ia Setema. O le faʻaleleia o meaʻai o le eleele, e faʻamaʻaina i le fuga.
Fatuina sauniuniga.12 itula ao lei totoina, o le fatu ua gase ma tuu i le mafanafana, ae le vevela, vai. O fatu la e le mafai ona totoina o loʻo faʻapipiʻi.
Fertilizers mo le nofoaga e tulaueleele ai.O le eleele e faʻamaʻaina ma humus e faʻafefe ai.
Taʻamilo masina.Afai e totoina fugalaau mai laau totō, ona totōina lea o fatu i le afa lona lua o le taumalulu, ma ia May o le a totoina i totonu o le eleele. O le totoina o fatu saʻo i luga o moega fugalaau o loʻo faia ia Me poʻo Oketopa.
Faʻatauina o fuaFaʻaauau le faʻaleleia o le faʻafefe, aloese mai le faaputuputuina o le vai i le eleele.

Mo le faʻalauteleina o le faʻalelei o le manava, o loʻo faʻaaogaina le auala o le tipi.

Mr. Summer Resident: fautuaga mo le tuputupu aʻe o le mallow

Mallow e le lelei, ae ina ia mafai ona ola le vaitau i taimi uma, mulimuli i tulafono faigofie:

  • O ituaiga lauiloa e totoina i le tautoulu.
  • O fualaau mo le totoina o fatu e lūlūina i fualaau oona, aua o le malva e le taliaina se mea e filifili ai.
  • Laʻau ola o fatu e le silia 2-3 tausaga.
  • O laau totō o Terry e tupu mai fatu e seleseleina e masani ona le taofia uiga o le ituaiga. Ma o nei fugalaau fou e le maumau ai uiga o le tina, o loʻo faʻalauteleina e le togalaau vegetative.
  • Ona o le maualuga o laʻau ma le faateleina o le pala, o le mallow e le totoina i matala, matagi.

O le tele o le laumei o rose e sili atu ona talafeagai mo le galueaina i latitu latalia. I itulagi ma malulu malulu, e masani lava ona tuputupu aʻe faʻalautele ituaiga o meaola.

Mallow Care Rules

I le vaitau o le fugalaau, e manaʻomia faigofie le tausiga, ae o tausiga masani, lea o le a puipuia ai le palaina o laʻau ma le vave faʻaleleia o fugalaau.

FaatinogaFaʻamatalaga
FaʻasaFaʻaaloalo, faʻatasi ai ma sina vai, tasi i le vaiaso. A mavae le tatalaina o le eleele. I le vevela vevela, vevela vevela e masani ona faia lenei mea - i aso uma e lua. O le faʻaleagaina o le eleele ma le susu e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le foliga mai o le lau.
TotoinaFaʻatasi i vaiaso uma.
Laʻei pito siliE le manaomia, ae mo se umi o le faatupulaia i le tolu vaiaso, fafagaina i se falaoamata-paluga paluga.
GarterTui i luga e faʻateleina ai le mautu o le aʻa i matagi malolosi. O le maualuga o le pi e tatau ona le itiiti ifo i le 1.5 m.
TeuteuO fugalaau uma e paʻu i lalo e vave ona vavaeina, o isi fugalaau o le a puupuu.
MaʻiMafatia mai faʻamaʻi faʻamaʻi ma le le tausia lelei. O faʻamaʻi faʻaleagaina o paʻu paʻu, otaota. E faʻaaogaina fungicides faasaga ia i latou.

Totoina o le mallow

Mallow faʻasalalau e fatu ma tipi.

  1. Tele le faʻaaogaina o fatu. E faʻaaogaina laʻau e faʻasaoina ai uiga eseese o le fugalaau. O lenei faiga e faia i le tautotogo po o le taumafanafana. O le tipi e vavalalata i le aʻa i le amataga o le tautotogo poʻo mai le aʻa i le taumafanafana. O le vaega o le koale e totoina i totonu o se ipu ua saunia ma se meaʻai.
  2. O le auala e tipi ai o se mea sili ona mamafa, talu ai ona o le vavaeina o mea e mafai ai ona faʻaumatia le laau. O le mea lea, o lenei auala e faʻaaogaina e na o fugalaau fugalaau malamalama.

Mallow i le laufanua

E masani ona faʻaaoga i le fuafuaina o togalaau faʻatoʻaga. Ina ia mafai ona teuteuina le teritori i se auala papa, e totoina ai le fanua i tafatafa o se pa po o se puipui i se tuufaatasiga ma se tipisi ma ni polo auro. O le maualuga o laʻau o fugalaau o loʻo teuteuina i logo, calendula ma laverra, ma ua totoina ai le vao i luma.

E faʻaaogaina foʻi e puipui ai puipui puipui poʻo se pa tuai. O laau tetele ma olaola e puipuia lelei ai mea sese o mamanu, faia o se paʻu lanu.

O fugalaau nei e fetaui lelei mo le teuteuina o tulimanu mamao o nofoaga tetele. Latou te faʻafefe le lau, toe faʻafouina vaega o le togalaau.

O fautua a le tagata nofomau o le taumafanafana e fautuaina: faamalolo o meatotino a Malva

Talu mai taimi anamua, e iloa ai o fugalaau a le aiga Malvaceous o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo. E masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻaleaganuʻu, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga aoga ma vitamini:

  • Omea
  • Cadmium;
  • Pule;
  • Tannins;
  • Vitamin A
  • Vitamin C;
  • Nati Nicotinic;
  • Laʻasaga taua.

I le avea ai ma vailaau, e na o le mallow e faʻaaogaina, ae le o se faʻasologa o mea totino, lea e faʻaaoga uma ai fugalaau ma isi vaega o le laau. Mallow fatu e mauʻoa i suauʻu gaʻo. O le faʻaopopoina o sina fatu o fatu i le kofe poʻo le lauti e faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata ma e fesoasoani i le saturate o le tino i mea aoga. O lenei mea inu e tau faasaga i le valea, cystitis, faamaʻi fatu. Faʻaaogā teuteu ma infusions i totonu ma fafo atu.

O le faʻaaogaina o laʻau mallow e fesoasoani tele e faʻafeiloaʻi ai, faʻaleleia le vave faʻaleleia o le tino pe a uma le bronchitis. Faʻaitiitia le tiga tiga o le faʻaʻa. E le gata i lea, o laulaau e faʻaaogaina mo faafitauli ma le faʻaogaina o le tino. Fufuluina o mata i le infusion infusion fesoasoani i le conjunctivitis.

Mallow e faʻaaoga i le cosmetology ma le dermatology. O le kulupu, o se vaega o le laau, e fesoasoani i le vave faʻamalolo o manuʻa laʻititi, mumu ma vaʻa. O le afaina o le aʻa e susulu ai le paʻu o le paʻu, fesoasoani i le siama, faʻavaveina le faʻafouina o le tino. O le faapipiiina o le paʻu ma se decoction e aveesea ai le mumu, e maua ai foliga fou.

O le faʻamaunuʻu malulu ua saunia i le fua o le 1 tbsp. l otaota ma mago laau toto mo 200 ml o vai inu. Latou te faʻamalosi mo le lua itula, pe a uma ona fufulu ma faʻamafanafana. Mo le faʻaaogaina i ni teuteu teuteu, 2 tbsp. l

O se vaega o le tele o togalaau e sauniuni mo le tonsillitis, faʻamaʻi o le urinary tract ma totoina. O le lauti e faavae i le laititi e faʻaleleia ai le puipuiga. O le aʻa o le laau o loʻo faʻaaoga lelei i le taua i le anemia, vaivai, le lava le malosi.

Malva le mea e saogalemu - o suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai le i ai o faʻatagaga talafeagai. O le laau o se vaega o nisi fualaau faasaina ma ua faatonuina e fomai o togafitiga aloaia.