Lafumanu

E faʻapefea ona vele le povi

E le tusa ai ma le faaupuga e le tuuina mai e le Atua ni gaʻo i se povi povi, o nisi o sui o manu e le gata na i ai lenei auupega malosi, latou te faʻaleagaina foi.

Pe faʻapefea ona taulimaina lenei mea, ma o le a talanoaina atili.

Aisea e povi ai povi ma povi

I le natura, o povi ma povi latou te faʻaogaina o latou nifo e fafagu ai osofaʻiga osofaʻi. E le gata i lea, o povi ma le fesoasoani a lenei auupega e maua ai lo latou tulaga faʻaautaitai i le lafu. A o nonofo faatasi ma tagata, o nei meaola e masani lava ona saoloto mai le taufaamatau o tagata taufaaleaga, ma o le pule e faatonutonuina le taliaina o povi i povi, ae le o ni povi. Ae ui i lea, o povi ma povi e iai taimi latou te faʻaalia ai lo latou malosi e fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi faʻapea foʻi ma tagata.

E te iloa? O tamaʻi povi poʻa ma povi e mafai ona faʻavavevave i se saoasaoa i le 50 km / h.

O le tele o taimi e mafua mai ai mafuaʻaga nei:

  1. O meatotino faʻaleaganuʻu o le natura o le manu lea e le mafai ona faʻasaʻo auala e le faʻaleagaina.
  2. Taumafaiga a povi e puipuia a latou tamaʻi povi mai foliga e lamatia.
  3. Faʻafitauli o loʻo taumafai nei povi e fausia se mafutaga faʻavae i totonu o le lafu.
  4. O le tali atu a manu e faʻamalosi ai le feosofi ma le leo tele i totonu o latou tagata.

O le a le mea e fai, pe faapefea ona vele

E toetoe lava a le mafai ona vili se paluga manu ma se uiga faʻavalevalea mai le fanau mai. O nei manu o le a tumau pea seia oʻo i le oti. Afai o nei povi e leai ni a latou gaʻo maualuga, ma o povi e leai ni aano o manufasi pe gaosia mea lelei, o ia meaola e i ai se ala saʻo i le fale gaosi meaʻai.

Aoao e uiga i ituaiga o lapisi o lafumanu e sili ona lauiloa mo le gaʻo ma le uiga o le fausiaina o ituaiga gobies.

A le o lea, e tatau ona faia ni fuafuaga e faaitiitia ai le ono faaleagaina mai osofaiga a ia ituaiga meaola.

Oti ese pu

O nisi taimi o povi i le tupulaga o povi e faʻaumatia uma ai nifo. O lenei mea e foʻia ai le faʻafitauli o le gafatia o le gaʻo. Ae ui i lea, o le ulu atu i totonu o le lafu ma ni tagata o le tino, o se ituaiga o povi pulu e masani ona afaina ai le ita mai lana uo teine, o le a taumafai e faamamafaina lo latou tulaga maualuga.

O iinei mo ia ituaiga o tagata e faʻamaonia ai o loʻo i ai se tulaga ogaoga o aʻafiaga faʻasalalau, lea e aofia ai le tipiina o pito i luga o nifo.

A maeʻa ona faʻamalolo le manua faʻamaʻi, o le a faʻaauau pea ona osovale le povi, ae, i se isi itu, o le a sili atu ona tausia ma le faaeteete ona nifo, e aunoa ma le sasaina ma le faʻamalosi i soo se mea.

E te iloa? I aso nei, e sili atu i le piliona piliona i luga o la tatou paneta. O le mamafa o lo latou mamafa e lua taimi sili atu nai lo le mamafa o le faitau aofaʻi o le lalolagi.

Fufulu faʻamalosi i luga o le pu o pu

O se isi auala agamalu e puipuia ai isi mai le osofaʻiga o manu feʻai o loʻo i ai ni mea e paʻu ai, e ofuina i luga o le pu. O nei mea e faateʻia ai e pei o ni vaega laiti o se paʻu uʻamea mafiafia poʻo ni mama faʻapipiʻi e tuu i pito o nifo ma faʻapipiʻi i luga. O le mauga e tatau ona malupuipuia, a leai o le a aveeseina e le manu nei masini e teu ai le faʻaaogaina o le pa lata ane po o le fafie.

Laeiina se solofanua (pupula mata)

Mo le faʻagataina o lafumanu i le fegasoloaiga ma puipui ai isi mai le osofaʻiga a se manu feʻai, o tamaʻi povi e faʻafefe i luga o latou foliga, lea latou te nonoa ai le manu i se laau, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se maea o le umi manaʻomia.

O le povi o loʻo i ai le malosi e fafagaina ai i se tasi eria, ae i le taimi lava lea e faʻasaina i le gaioiga ma e le mafai ona aʻafia ai i latou ua afaina i ni gaʻo malolosi.

E taua! O le le manao e alu i le fale mo le suamalie, o se povi e mafai ona faʻaalia le le fiafia ma e oʻo lava i le osofaʻiga e le ona o le ita ita, ae ona o le palapala i le fale e le talia e nei manu mama.

O se auala lelei e taofiofia ai le fusi, o lo o fusi mata e povi, ma puipuia ai mai le vaai i le mea o lona osofaiga. O le sili atu le manino o lenei metotia, o le fulufulu mata o le paʻu po o le paʻu, lea e faigata ai i se meaola ona i ai se vaaiga i itu, ma faʻaitiitia ai le numera o mea e faʻaaoga ai.

Faʻapipiʻi papa i luga o nifo (laupapa laupapa)

O se tasi o auala pito i sili ona aoga o le faalēaogāina o taumafaiga a se povi vevela e mafua ai le faaleagaina tele o se tasi o se ipu faʻalagolago mai i luga i nifo o le manu. O le umi o le fuafuaga e tatau ona sili mamao atu i le va o pu o le centimeters ile 20.

O le a aoga mo oe le iloa po o le a le ituaiga o povi ua faʻaigoaina o le susu: Dutch, Brown Latvian, Ayrshire, red steppe, ma o aano o manu: Hereford, Belgian Blue, Highland, Aberdeen-Angus.

E lua pu e puʻe i luga, e tatau ona fetaui lelei ma pito uma o nifo, i le mamao i le va oi latou ma le lautele. O le ipu o loʻo tuʻuina i luga o le pito o le nifo ma faʻapipiʻi i sikilima ma fafie.

Faatasi ai ma se masini faapena i luga o povi palu mo vaiaso e lua, e masani ona talitonuina le le aoga oa latou osofaiga, pe a maeʻa ona aveese le pa. Afai e le aoga lenei metotia faaleaoaoga, o le a toe tosoina niu o povi i luga o le ipu - o le taimi lenei mo se vaitaimi umi atu.

Sulu i taliga po o le isu

I povi, o mata, taliga ma isu o nofoaga sili ona maaleale ile tino. O nisi taimi, ina ia mafai ona aumai se povi i le ola, e aafia o ia i ona taliga po o le isu. E faʻafeiloaʻi faʻamalosi i le pito i lalo ma se paʻu paʻu, ma mafua ai le tiga i le meaola e le toe ala.

Ma i luga o le isu le patipati pamu. O le mea lava e tasi o nisi taimi e faia i taliga. O nei metotia, e mautinoa, e matua vevesi lava, ae ui i lea, o povi na latou faʻaaogaina e le o se meaalofa.

Fua faʻatatau

O nisi o taimi e sili atu le ogaoga o fuataga e le faʻaalia ai le malosi tele o povi, lea e aofia ai lenei uiga mai le fanau mai. O le mea lea, e leai se mea na totoe ae ia auina atu i le fale gaosi meaʻai. Ma e na o le maualuga o meaʻai e mafai ona faasaoina ai se manu feʻai mai se fale fasimanu.

E taua! Faatasi ai ma se manatua lelei, e le galo ia povi a latou tagata solitulafono. O le mea lea, aua e te fefefe ia i latou, talatalanoa pe mafua ia i latou le tiga le talafeagai.

O se tamaʻitaʻi faatoʻa fanau, o loʻo taumamafa filemu i se togavao ma avatu susu, e masani lava o lenei ata e le fetaui ma le moni. O se lapoa tele, malosi, faʻapipiʻiina i ni manogi mataʻutia, o le manu e mafai ona avea ma punavai o le lamatiaga moni i faatoaga o lafumanu, lea e mafai ona puipuia i na o taumafaiga tele.

E tatau i tagata taʻutaʻua uma povi ona iloa pe faapefea ona faʻaoga.