Fua o le gaosiga

Lalelei matagofie - Phalaenopsis Big Laʻu. Faamaumauga o le tausiga ma le fugalaau ata

O le Orchid e mafai ona taʻua saʻo o se tasi o lanu sili ona lauiloa i aso nei. O le manaʻoga mo le taimi nei ua matua tele ma i le mea e le muta le tupu. O le mea lea, tagata faifaatoaga, ina ia mafai ona faafiafiaina e sili atu i le sili ona faigata ma le "gaoia" fugalaau fugalaau, taumafai e aumai ni mea fou ma sili atu.

Phalaenopsis Big Lip, lea na faʻaalia i totonu o Orchids talu ai nei. Le igoa lona lua o lenei matagofie, lea e mafai ona vaaia i le ata oi lalo - Leontin. O lenei tusiga o le a maua ai faʻamatalaga uma e uiga ile Phalaenopsis Big Lip.

O le a le mea: faʻamatalaga faʻailoga

Pusa faapuupuu le pusa vavae. O laulaau e lautele, e mafai ona ola e oʻo i le tolu senetimita le umi. O laulau pepa e ola pea i taimi uma. E masani lava i tagata matutua Leontinov e tusa pe lima pe ono laulaau.

E leai se avanoa e tupu ai le vaomatua, e pei o isi meaola uma, talu ai o tuputupu aʻe uma ua na o luga lava. E masani lava e mai i le tasi i le tele o fugalaau, lea e aliali mai ai ni fugalaau eseese. O se tasi o foliga o soo se ituaiga o togi e mafai ona mafaufauina o le i ai o aʻa.

Fugalaau i le maeʻa o le fugalaau e pei lava o le pata. Ole fuainumera o fugalaau ma pulumu ile 90% e faalagolago i tausiga. Rhizomes e masani ona lanumeamata ona o le chlorophyll o loʻo iai i totonu. O lona uiga e aʻafia le aʻa i le photosynthesis faatasi ai ma lau.

Leontin o se ituaiga o fomaʻi e mafai ona maua e seasea maua i le maketi saoloto.

Fesoasoani! O le uiga autu o le Leontinov o le pito i luga o le petals. Ma le isi, o fugalaau o lenei ituaiga e mafai ona oʻo i le sefululima senitimita le lautele. O le lanu o le petals e matua ese lava: e lua lanu samasama ma loloto.

Ata

I lalo o le a e vaʻai i se ata o se vavaega o lenei ituaiga meaola:





Talafaasolopito o

I nai tausaga talu ai, sa tuʻuina atu ai le Big Leap i le lautele - i le 2012. Na tupu i Holani. O le vailaʻau o loʻo ola ma e mafua mai i le faʻafefe o isi ituaiga o Orchid. O le laau na maua lona igoa lona lua e faʻaaloalogia ai le televise lauiloa TV i Netherlands - Leontin Borsato.

Eseesega mai isi meaola

E leai ni feeseeseaiga e fesootaʻi ma le totonugalemu o le Big Lipa, e le oi ai. E masani lava o ituaiga fou e faʻaalia mo le tasi mafuaaga: ia faʻalauteleina le lanu lanu o meaola o le orchid. Leontin e leai se tuusaunoaga. O le maualuga o lenei ituaiga o fugalaau ma fugalaau fou, lea e le o iai i le natura.

Podsort ma lanu lanu

Fesoasoani! I le taimi nei, e le o mea uma lava o Leonty o loʻo i ai igoa, o lea e na o le lanu e taʻitaʻia ai le faatoʻaga fugalaau.

O lea, i le taimi nei e mafai ona e mauaina ia ata o loo mulimuli mai o le orchid ua faamatalaina:

  • lanu
  • paʻepaʻe ma le faʻauʻu uliuli;
  • pulumu vaivai;
  • lilac (seasea mauaina i le papae);
  • mama papaʻe;
  • papaʻe ma togitogi piniki;
  • lanumoana (toetoe a le mafai ona maua i le faʻatau).

Fuga

O anafea ma pe faapefea?

I tulaga masani (vaomatua o vaomatua) o le orchid e amata ona tatalaina ona tumutumu i le faaiuga o le vaitau timuga, o le umi e mafai ona oʻo i le tele o masina.

E masani ona tupu le fugalaau i le faaiuga o Novema. Ae ui i lea, i le galueaina o fale, vaai fugalaau fugalaau i soo se taimi. O le mea autu - ia tuʻuina atu tulaga talafeagai mo lenei mea. E le gata i lea, e mafai ona fuga mai i le tele o taimi i le tausaga. Ae aua nei ave ese lenei mea, ona o le fugalaau e manaomia ai le tele o le malosi mai le togi. Ma afai o lenei faagasologa e umi pe faʻaauau, e mafai ona amata ona afaina ona o le leai o se malosi.

Tausisi i luma ma pe a uma ona fuga

A o leʻi oʻo mai fugalaau muamua, e tatau ona faʻataʻitaʻi le tausiga o le togi (o le a faʻamatalaina i le tusiga o loʻo i lalo). Ma iinei pe a uma ona totoina Phalaenopsis ona o lona vaivaiga e manaʻomia ai le gauai faʻapitoa ma le faʻaoga. A maeʻa ona faʻavaivai uma mai mai le limasini, e tatau i le tagata fugalaau fufulu ona fai taga nei.

  • Faʻasolo le pou.

    Ae o lenei mea e le tatau ona faia loa. E tatau ona faʻatali seia maeʻa atoa. I le taimi ua tuanaʻi e le mafai ona faia lenei mea i soo se tulaga, ona o totonu o le fuga o le lauola lea o mea uma e fesoasoani ai ia Bill Lip e toe ola pe a uma ona fuga o pusa.

  • Aveese le fugalaau e manaʻomia le saʻo.

    Afai e magumagu atoa, ona tatau loa lea ona vavae ese atoa, ma tuu ai le lua sikimita. Afai o le a faʻatagogo le aū, ona tatau lea ona tipi ina ia lua lua senetimita o le nofoaga mamago tumau i luga atu o le vaega lanumeamata. Aua e te paʻi i le fulafula o fatu - o se faʻamaoniga lea o le fugalaau e sosoo ai.

  • Tipi vaega e manaʻomia togafitiga.

    E sili le faia o le masani masani. O ia togafitiga o le a tapunia ai le "tiga", e le faatagaina ai le susu e ulu atu i totonu, ma taofia ai foi mai le vevela. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e aua neʻi faʻamago le laau pe faʻagogo.

  • Faʻapipiʻi phalaenopsis mo aso e fitu i se nofoaga pogisa.

    O le a avea lea ma ituaiga o malologa mo le laau. I lenei vaitau, e leai se mea e tatau ona faʻamamaina ai le palapala aemaise lava i le faʻaaogaina o le faʻamalolo.

  • A maeʻa le toe faʻaleleia, pe a manaʻomia, faʻapipiʻi leontin.

Ae a pe afai e le fuga?

Ina ia mafai e le togi ona fiafia i lona totoina, e tatau ona e faia ni mea muamua e manaʻomia.

  1. Tuʻu tele le malamalama.

    Ae e tatau ona faataapeapeina. E leai se tulaga, e le tatau ona pauu le vaega o le kulimi i le la.

  2. Filifili le faiga saʻo faʻainu.

    Aua nei faia lenei mea i taimi uma. Manaomia e suʻe solo i aʻa ma palapala. O mea uma lava e tatau ona faʻamago, tuʻu i totonu o lenei pepa mo le lua pe tolu aso, ma pe a maeʻa e mafai ona toe faʻamamaina le palapala.

  3. O le a manaia pe a oʻo mai se taimi o le lamala mo le phalaenopsis.

    E mafua lenei mea i uiga o vaomatua o vaomatua. I le timuga mamafa e leai ni iniseti e paʻu le fugalaau. O le mea lea, i le fale, ua manatu Big Leap afai e tele le susu, e le o le taimi e fuga ai.

  4. Fafagaina Leontin e tatau ona tauva.

    E tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le tuufaatasiga o meaʻai. Afai latou te aofia ai le tele o le potassium, ona naʻo le vaega lanumeamata o le laau e masani ona tupu. Ina ia taunuʻu le fugalaau, e tatau ona faʻafefeteina mea tetele, lea e aofia ai le nitrogen ma le maika.

  5. Fatuina se tulaga popole.

    E mafai ona maua lenei mea i auala eseese: faʻaitiitia le faʻafeinu, faʻaitiitia le faʻafia o le faʻaaogaina o le tonisi, toe faʻafouina le fugalaau i se mea sili ona pogisa. O lenei auala e manatu mamafa. Faʻaaoga i ai i le mataupu pe a le o fesoasoani fesoasoani i luga.

E taua! Aua e te aafia i suiga masani o le nofoaga e nofo ai le orchid. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o lona tulaga.

Laʻasaga taʻitasi i lea Laasaga

Filifilia se nofoaga

O le taofi i luga o lenei fesili, e tatau ai ona faʻamanatu o soʻo se togilo e fiafia i le tele o faʻasalaga. O le mea lea e tatau ai le tuʻuina atu o le fiafia i itu i saute o le potu. Afai e le mafai, ona taumafai lea e tuu i le itu i saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo. E le gata i lea, o le potu e tatau ona fafaga pea. Ae fai i se auala e faʻaitiitia ai foliga vaaia o faʻataʻitaʻiga.

Faʻaleleia eleele ma fagu

O le ipu e tatau ona manino ma faigofie. O le tulaga muamua e faʻamatalaina e le mea moni e faapea o le aʻa e aofia i le photosynthesis, o lea e tatau ai ona maua avanoa i le la. O se tulaga lona lua e tatau ona matauina ina ia le aʻafia aʻa i totonu o le ipu. O tagata e leai ni aʻafiaga e sili atu ona lelei e faʻatau ai mea e saunia i le faleoloa. E tatau ona mamanuina le eleele faapitoa mo Orchids.

O i latou e mananao e kukaina ia lava, e tatau ona e faʻaaoga vaega nei i tutusa tutusa:

  • paʻu;
  • malala;
  • laʻau oneone;
  • moa;
  • otaota omea;
  • fiva fualaʻau.

Lulu

I le taumafanafana, o le ea vevela e mafai ona eseese i le 20-23 tikeri. I le taumalulu, o nei fuainumera e mafai ona faʻaititia i le 16-18 tikeri.

Faʻalogo! O se tulaga taua mo le tausiga o phalaenopsis o le eseesega lea o le vevela i le ao ma le po. O le eseesega e tatau ona tusa ma le 4-5 tikeri.

Totogi

E fiafia Orchid i le susu. Ae e sili atu le aua le faʻapipiʻi tuusao le laau. E tasi i le vaiaso e mafai ona faatulaga se vaiinu mamā mo ia, e pei foi o le suluina o le ea i ona tafatafa. O le isi filifiliga e faʻamautinoa ai le faʻamalieina lelei o le tuʻuina lea o se atigipusa i vai i tafatafa o se fugalaau ma se orchid.

Malamalama

Toe fai: o le malamalama e tatau ona tele. Ae e tatau ona le toe mafaufau o ia. O le malamalama o le aso e eseese mai le sefulu i le 12 itula.

Faʻasa

I lenei tulaga, e sili atu le faʻagaloina o vai nai lo le faia soo. E tatau ona e faatali seʻia maeʻa le pito i luga o le meaʻai, faatali mo ni nai aso ae na o le susuina o le palapala. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua: faatofu ma fagu. I le auala lona lua, e le gata o le a faʻamamaina le palapala, ae o le a faʻamamaina laupepa laʻau mai le efuefu.

Laʻei pito sili

Fertilize Big Lip fugalaau fualaau fautuaina e le silia ma le tasi i le sefulu tausaga. Filifili mo lenei mea faʻapitoa vavave tuʻufaʻatasi, fuafua lelei mo fomaʻi. Fertilizer e tatau ona faʻamalosi faʻamaoni mulimuli i faatonuga.

Suiga

E le mafai ona faia lenei mea pe a oʻo le taimi e oso ai Leontin.

Ina ia faʻafouina le palapala, o faufautua e fautuaina i le lua i le tolu tausaga. Aʻo manaʻomia, e te manaʻomia le suia o le ulo. E tatau ona filifilia e tusa ai ma le tele o le aʻa: o le lapoa o le fugalaau e le tatau ona sili atu le telē nai lo le puʻu ma aʻa.

Tofiga

Faʻaiʻu tele. Ae ui i lea, e mafai ona e faamasani oe lava i metotia o loo i ai - e na o le toalua lava.

  • Tamaiti.

    E le masani i luga o fuga fuga o loʻo i ai auala masani. E taʻua i latou o tamaiti.

    E tatau ona faʻatali seʻia oʻo ina fai e nei laasaga o latou lava aʻa, ona vavae ese lea ma le vaʻaia ese o le laʻau ma se lau ma toto i totonu o se tamai ulo. Tuu le taʻavale e gaosia ai le koala.

  • Le vaevaeina o rhizomes.

    Ae o lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina pe a oʻo ina atiaʻe le aʻa, ma e tele ni laʻau i luga o le laau. I lenei tulaga, e tatau ona vaevae aʻa i se auala e tumau ai le tasi pseudobulb i vaega taitasi. Toto se fugalaau fesuisuiaʻi i le auala masani.

Maʻi ma faʻamaʻi

Le tupuga o soʻo se faʻamaʻi ona o mea sese ile tausiga. O le mea lea, pe a iai ni mea e le masani ai i le atinaʻeina o phalaenopsis (mo se faʻataʻitaʻiga, samasama poʻo le fesuiaʻiina o poloka), e tatau ona toe iloilo le tulaga mo le tuputupu aʻe o le orchids ma, pe a tatau ai, sui ia.

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi i ni auala se tolu:

  • Mechanical. O lona uiga o le aoina o lima osofaia. Ae o lenei auala e le o se faʻamaoniga o le manumalo aʻiaʻi i faʻamaʻi.
  • Vailaʻau O sauniuniga i le insecticidal e lelei mo lenei mea. E tatau ona fai le gaioiga e le itiiti ifo i le faalua, tausia le va o le pe a ma le 5-7 aso.
  • Tagata. E mafai ona latou maua se numera tele. Ae o le sili ona lauiloa o le paʻu i se fasimoli solution. O nisi tagata faifaatoaga latou te faaaogaina le faʻaaogaina o le ava malosi. Ae e le saogalemu mo le laau, talu ai ona o le ava e mafai ona susunuina laulaau pe a vaʻaia.
Faʻalogo! E mafai ona foʻia faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma na o se auala faʻapitoa ma talafeagai.

Puipuiga o faafitauli eseese

Ina ia aloese mai so o se faigata i le galueaina o Big Lipa, ua lava lea e mulimuli ai i taiala o loʻo faamatalaina i luga. Aua le faia ni suʻega ma auai i le amateur. E taua le manatuaina o le Leontin o se ituaiga o phalaenopsis e le masani ai. O le mea lea, ia togafiti ia te ia ma le popole tele ma le maofa.