Faatoaga faatoaga

E mafai ona tuʻuina atu i tamaʻi namuni le tuʻuina o fuamoa o lens

I le taumafataga o moa o loʻo i ai le tele o meaʻai, ae o le mea sili ona ofoofogia, o nei manulele e fiafia e 'ai le atigi oa latou lava fuamoa, o nisi taimi latou te tulei saʻo i totonu o le faamoega.

O faifaatoaga poto masani faifaatoaga i na ituaiga mataupu e fai mai e uiga i le le lava o le calcium i totonu o le tino o manulele, ae pe mafai ona toe faatumu i lenei auala - ia tatou iloa.

E mafai ona tuu fuamoa fuamoa?

O le fua o le fuamoa e tatau ona saunia lelei o le a tutusa lelei le aoga mo talavou uma ma le faʻapipiʻiina o tioata, aua e na o le tele o mea aoga. O autu e aofia ai mea nei:

  • o le atigi figota o se fuamoa o se faleteuoloa o micro-ma macronutrients, o loʻo i ai le magnesium i le mea muamua, sosoo ai ma le isi 30 minerale māmā faigofie;
  • faatasi ai ma le atigi, o se aofaiga tele o le calcium e ulu atu i le tino o le manulele, faatasi ai ma le osofaʻiga e leai se faafitauli;
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina masani e faʻaleleia foliga vaaia o manulele, pipi ma faʻamalosia;
  • o fuamoa fou e sili atu ona mafiafia, o lona uiga o manu felelei o le a le mafai ona lavea faʻafuaseʻi i latou;
  • pe a fafagaina moa ma moa matutua, e le manaʻomia e se tasi ona popole e uiga i le malosi o a latou ponaivi, faʻapea foʻi ma le ono mafai ona atinaʻe ni moa.
E te iloa? Le teuina o fuamoa i totonu o le pusaaisa i le umi e mafai ai, pe a tuʻu le sili atu e liliu i latou i le pito i lalo ile pito i lalo.

Auala e tuʻu ai fuamoa i moa

O le tele o le calcium e faʻaalu mai le tino o le faapaleina o le tuna, e pei ona manaʻomia e fausia ai le atigi eggshells.Ina ia totogiina le leiloa o le tasi hen, 3.5 g o se vailaau i le aso e lava, ao mo moa po o tane o lenei tau e mai le 1.1 i le 1.3 g. I le pasene, o le sea o fuamoa (faapea foi ma isi punavai o le calcium) e tatau ona tusa ma le 5% o le aofaiga atoa o fafagaina na tuuina atu i le manulele.

E le manaomia mo moa ia fafagaina mai ipu poo le palapala. Matou te fautua atu ia te oe e fai ni faga faga manu mo moa: suauu, moli poʻo le PVC faʻatoʻa fafaga.

Ioe, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona saunia saʻo, fufulu lelei ma faʻapipiʻi ile ogaumu mo le lima minute i le vevela ile 100 ° C. O pulu tuʻu ua paʻu i totonu o se falaoamata (e mafai ona faʻaaogaina se mea e gaosi ai le kofe), ona faaopoopo lea i meaʻai na faia e manulele, faʻamalosi lelei. I le avea ai o se isi mea, e mafai lava ona e sasaa le laei i totonu o se pusa eseese ina ia mafai ai e manulele ona latou aveina meaʻai e pei ona manaʻomia e o latou tino.

E taua! Pe a selesele lauulu, e fautuaina ina ia faʻamamaina lelei mai vaega o le palatini ma le ata tifaga, a faʻapea o le a faasolo ina leaga ma amata ona pala.

Contraindications ma le afaina

O le sili atu o le calcium i totonu o le tino e tutusa lava le le manaomia pe a le lava, o le mea lea, pe a tuʻuina atu i ai moa fuamoa i moa, e tatau ona faʻaauau pea lenei masani. O le faʻateleina o le faʻaogaina o lenei elemene i totonu o le organism avian e mafai ona faʻaosoina ai le solia o le faʻaoga o aʻafiaga o le nasu i fiva musika poʻo foliga mai o maa i totonu o totoga taʻitasi. O le mea lea, pe a faʻaaoga le atigi o le a faʻagataina ai le faʻaaogaina o le kesi mai isi punavai.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

E mafai e chickini ona 'aina uma lava meaʻai mai lau laulau, ae ia aloese mai faʻalavelave i le gaogao o manulele, e tatau ona e iloa po o le a le tele ma le tele e faʻaaoga mo meaai. Mafaufau i filifiliga sili ona lauiloa mo na ituaiga meaai.

I le taumalulu, o moa e le lava lau lauusiusi. Ina ia paleni a latou meaai i le tau malulu, matou te fautua atu ia te oe e fafaga manufelelei i le siama o le saito.

Potatoes

O le a lelei le kuka i le taumafataga o moa, aʻo latou vave faʻamaʻaʻaina o latou tino ma faʻatumu a latou fila. E le gata i lea, e mafai ona faʻafefiloi lenei oloa ma soʻo se meaʻai, aua i soo se ituaiga o manulele e sili ona manaia le 'ai. Pau lava le mea e tatau ona amanaia pe a tuʻuina atu pateta - lona foliga mai: o le oloa faʻanoanoa e le gata ina le manaomia, ae mafai ona lamatia i le soifua maloloina o manufelelei. O le mea moni o le i lalo ifo o le aʻa o loʻo aʻafia ai le tele o vailaʻau oona, naʻo lalo ifo o le malosi o le vevela maualuga. O le mea lea folauina pateta i luga o le afi, e te le aofia ai le ono mafai ona inuina le manulele. O le paluga o pateta o le a avea ma se auupega lelei i masini vailaʻau, mutia lanumeamata po o masamu susu, ma e tusa ai ma le fua faatatau o le lomiga, e faalagolago lava i le tausaga o le manulele: e tolu vaiaso le moa ua tuuina atu i le 60-100 g pateta i le aso, ma o sina taimi mulimuli ane latou aumaia i le 200 g i le 1 tagata matua manulele. Ae peitai, e le o le uiga o nei moa e tatau ona 'ai pateta i aso uma, lua pe tolu taimi i le vaiaso e lava.

E te iloa? O le ituaiga o pateta aupito sili ona taugata i le lalolagi o La Bonnotte, o se tofo sili ona maaleale. O le tau mo le 1 kilokalama o lenei oloa e oʻo ile 500 tala.

Peni

Pini - o se punavai lelei o le polotini, lea e faʻaleleia ai le lelei o fuamoa, ma le soifua maloloina o le manulele lava ia. Ae ui i lea, e le o malie uma manulele e 'ai fua, o lea ao lei tuuina atu e sili atu ona lelei le kuka. O le faiga o le kuka e faigofie ma e aofia ai le faʻafefe o le afa itula ma le kuka mulimuli ane ile vevela vevela mo le taimi e tasi. O le gaʻoina o oloa e sili atu ona faigofie ile suʻeina o le tino ma e le mafua ai le mamafa i totonu o le manava. O pi pi e na o le seleseleina, e sili ona gaosia i le falaoamata. Ae o le fua faatatau o le lomiga, e mafai ona faia se faʻaiuga ma tuʻuina atu i le tele o taimi i le aso, 1-2 taimi i le vaiaso. E pei o le pateta, e mafai ona faʻafefiuʻi pi pi ma palu mash, faʻapipiʻi i mea faʻafefiloi pe tuʻu i totonu o se fale moa i se isi vaʻa.

Iʻa

O iʻa ma iʻa e mafai ona taʻua o se ituaiga o meaʻai moa, lea e 'ai faʻamaʻi manulele. Ae peitai Mafaufau i le i ai o le tele o ponaivi o loʻo i ai, fautuaina e faʻapipiʻi ao le i tuʻuina atu, seʻia maeʻa faʻamalosia mea uma.

E taua! O iʻa e faʻaaogaina mo le fafagaina e tatau ona fou, a leai o le a le mafai ona faʻamavaeina le tino o le manulele, lea e sili ona atagia i le maʻi o le manava ma le manava.

O iʻa e aofia ai le tele o le phosphorus ma le calcium, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le ivi o manu ma le malosi o fuamoa. Ae ui i lea, o le tele o taimi o le tuʻuina atu o "iʻa iʻa" e le tatau ona sili atu i le 1-2 taimi i le vaiaso, e faʻaaoga ai le 100-150 g o iʻa moa ua faʻafefiloi ma fafaga. O lenei aofaiga e mafai ona tuʻuina atu i le taimi, ma e mafai ona vaevaeina i le tele o fafagaga i le aso.

Kapisi

Pepa Kapisi - o se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai mo moa a le aiga. Latou te 'aina ma le lelei i se mea ua nutimomoia, ma faasolosolo lemu le ulu i le fale. I se faaopoopoga, e mafai ona tuʻuina atu le fugalaau i le fulufulu ma le fugalaau, o le mea autu o le fufulu lea ma toso, aveese le masima tele. Kapisi e nanaina ia elemene taua e pei o le potassium, magnesium, calcium, iron, ma vitamini A, C, K. I le taimi o le fermentation o sauerkraut, o le lactic acid e aoga mo le manava o le manulele, e faʻaleleia atili ai le faʻaogaina o fualaau. E mafai ona faaopoopo ni laulaʻau tipi i le tele (pe tusa o le 100-150 g i le 1 kg) pe mafai foi ona e tautau ulu i luga o le fale ma faatali seʻi oʻo lava ina 'aina e le manulele laulaau, aʻo le i oʻo atu ile ulu.

Faitau le auala e fafagaina ai moa ma le kalaiki, aniani, fuālaʻau fatu, beets, oats, masima, pi.

E naʻo se soifuaga lelei ma paleni paleni e mafai ona mautinoa ai le soifua maloloina lelei ma le maualuga o le gaosiga o au manulele, o lea e mafai ai ona fafagaina i totonu o moa fuamoa, kapisi, pateta, ma pi i nisi o aofaiga.

Vitio: Auala e tuʻu ai fuamoa i moa

Faʻamatalaga

Matou te tuʻuina atu i moa le atigi fagu fuamoa ma vela. O le mea sili e teu ai, ae le o le tuʻuina atu atoa. Toa e 'aina le atigi eleele, ona togi lea o latou fua.
svetlananikput
//www.lynix.biz/forum/yaichnaya-skorlupa-v-ratsione-kur#comment-105628