Laʻau

Metrosideros - fugalaau matagofie ma se manogi manogi

Metrosideros o se faʻalauiloa matagofie ma le matagofie o mea faʻapitoa. O le tele o ituaiga o vine, vao ma laau o le aiga o Myrtle. O lo latou atunuu o Indonesia, Malaysia, Niu Sila ma isi motu o le Pasefika. O tagata fugalaau o loʻo i totonu o le atunuʻu e na o le tilotilo i le matagofie o meaola, e ui lava o le fugalaau i tafatafa o le ata e faʻamalosi vave ai oe e faʻatau.

Metrosideros

Uiga o le Botanical

I le ituaiga o metrosideros, o le epiphytes ma le lianike stem, o le faasalalauina o laau toto, ma laau e oo i le 25 mita le maualuga o loo i ai. Mo le malosi, o nisi ituaiga e taʻua o "laau uʻamea." I itulagi o loʻo i ai se tau le lelei, o loʻo faʻatupuina ai ni vaega laiti, o loʻo tupu aʻe e pei o ni fale fale.

Metrosideros ei ai lau laʻau matagofie. O le mafiafia, lanu pepa lanu lanumeamata. O le pito i lalo o lau o loʻo i ai se malu malu ma e mafai ona ufiufi i se vili puupuu. E iai foi metrosideros ua suia. O lau o loʻo i ai se foliga lapotopoto pe ovalu ma se pale faʻatapulaʻa ma se faʻamaufaʻailoga poʻo se faʻafefe. O le umi o le laʻau e 6-8 cm. E leai se taimi e malolo ai le laau, ma e le lafoaia le laʻau.







I le vaitau o le vavao (mai Ianuari ia Mati, o nisi taimi ia Me), o loʻo fefiloi i luga o le itu i ni lanu e le masani ai. O le fugalaau e leai ni meaʻai, ae o loʻo i ai ni paʻu umi. Pink, mūmū, fuʻe paʻepaʻe poʻo le kulimi 'oloʻo faʻaputuina i ni mea faʻapitoa poʻo ni faʻalavelave faʻapitoa. Latou te faia i le ogatotonu o weni laiti ma mai se mamao e pei o se pulumu matagofie po o se pulumu. O fugalaau e lafoaia se manogi manaia e tosina ai iniseti ma tamai manulele.

A maeʻa le fugalaau, faʻapena ona fai fugalaau laiti. A o latou matutua, e avea i latou ma uliuli enaena. O loʻo i ai ni fatu laʻititi e vave ona le maua ai o latou germination.

Manatu lauiloa

I le genus metrosideros, e tusa ma le 50 ituaiga meaola. Toeitiiti lava o mea uma lava e mafai ona faʻaaogaina e fai ma fale. E oo lava i ituaiga laau e pei o laau pe a tupu aʻe i totonu o le fale e fai ai le maualalo o le fana e oo i le 1.5 mita le maualuga.

Le tele o mea manaia Metrosideros kermadeksky. O se laau e taamilo i luga e oo i le 15 mita le maualuga. O lanu lanu meamata lanu meamata e fesuiaʻi. O faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai lala i totonu o le tausaga. E faavae i luga o lenei meaola, o loʻo i ai ituaiga o totonu ole fale:

  • fesuiaiga - i tafatafa o le pito o se lanu lanumeamata lanumeamata ei ai se tuaoi lema-paʻepaʻe;
  • Dewis Nikkols - o laulaau ei ai le tumutumu auro ma se lanu meamata lanu meamata.
Metrosideros kermadeksky

Metrosideros lagona. Ole ituaiga e masani ona maua i Niu Sila, pe a fai o se laau paia ma e faʻaaoga i sauniga faʻalelotu. O le laau o loʻo i ai se ogalaau e faʻalauteleina mai le faʻavae ma se paluga lautele. O lanu lanumeamata lanumeamata e oʻo atu i le 8 cm le umi. O le pito i luga o le laulamole e lamolemole, ma o le pito pito i lalo o loʻo ufiufiina i le vaʻaiga lautele. O le fugalaau e amata ia Tesema, pe a ufiufiina lala talavou i le tele o mea o le paʻu piniki po o le mumu. Ituaiga masani:

  • aureya - fuga ma le lanu samasama;
  • aureus - i laulaau lanumeamata ei ai se tuaoi auro.
Metrosideros lagona

Metrosideros hill fai se ogalaau umi poʻo se laau e maualuga lona maualuga e oʻo i le 4 mita le maualuga. O lālā e ufiufi ai laulaau laiti, lapotopoto. Fugalaau e aoina i le moli moli, lanu samasama po o samasama samasama. O totonu o le fale e taʻua o metrosideros Thomas. O loʻo faia ai se vaomatua matagofie e oʻo i le 1 mita le maualuga.

Metrosideros Thomas

Metrosideros malosi o loʻo i ai se foliga o le salalau, umi laʻau. O laulaau lauolaola laiti e ufiufi i lanu enaena, lea e faasolosolo ina mou atu. I le laʻau matutua o loʻo i ai se mataʻitusi iloga i le pito. Talu mai Novema, o le laau e ufiufi i le tele o mea mumu mumu.

Metrosideros malosi

Metrosideros karminea - o se laau o le vao ma lanu lanumeamata lanumeamata. O laʻau lamolemole o loʻo faʻafeiloaʻiina i mea lanu mumu lanu mumu. O le ituaiga o ituaiga e taʻua o le Carousel. E foliga tutusa foi ma se tamai vafusi ma ua ufiufi i fugalaau matagofie mai ia Fepuari ia Mati.

Metrosideros karminea

O lenei ituaiga e mafai ai e oe ona filifili ma faatau metrosideros, lea o le a tumau pea le avea ma tagata sili ona fiafia i ai le tagata e tausia.

Tofiga

Faʻapenaina o metrosideros e faʻatino i le auala o le lūlūina o fatu poʻo le faʻasolosolo. O le faʻaleleia o fatu e manatu e le aoga. E oo lava i le lima o fatu e tupu mai fatu fou. O le luluina o loʻo faia i totonu o se oneone susunuina meaʻai. O fatu e tanumia i le palapala ile 5-10 mm. E ufiufi le ipu i se ata tifaga ma tuʻu ai i se mea susulu ma mafanafana. O aso uma lava, o le eleele e faʻafefeteina ma felafolafoaʻi pei ona tatau ai mai le fana fana.

O foliga vaaia e foliga mai i le 2-3 vaiaso. Pe a uma le 4 laulaau moni, e togiina i totonu o ipu eseese. O le fuga i laau e amata i le 4-5 tausaga o le ola.

I le taimi o le vevela vegetative, o le apical cuttings with 2-3 internodes, e oo atu i le 10 cm le umi ua vavaeina. Ua aveeseina paipa o laulaau, ma o le tipi ua togafitia ma se stimulator mo le tuputupu ae o le aʻa. O le faʻaleleia o loʻo faia i le susu palapala mai le oneone ma le paʻu. Ua ufitia le ogaumu i se fagu. A oʻo mai aʻa, toto laau toto ma aveese le fale. O fuga o aʻa o aʻa e mafai ona tupu pe a mavae le 3 tausaga.

Tulafono Laiti o Tausi

E leai se aoga, e fefefe nisi o fai togalaau e aʻafia i lenei mea. O le tausiga o metrosideros i le fale e faigofie lava. E manaomia e le laau se malamalama malamalama ma se aso umi. E le gata i lea, o le susulu o le la e sili ona lelei. E lagona lelei e Metrosideros le lelei i sasaʻe ma sasaʻe. I le taumafanafana e fautuaina e ave ipu i luga o le faapaologa po o le togalaau. E le tatau ona faʻapipiʻi.

Po o le a lava le taimi o le tausaga, e manaomia e le laau se faʻaauau pea o le ea fou. E le fefe i le faʻamafanafana ma le susu. O le maualuga o le vevela o le ea + 22 ... + 25 ° C. A maeʻa ona faʻamaeʻa, e fautuaina e faʻaitiitia le vevela i + 8 ... + 12 ° C. O ituaiga e sili ona malulu-o le malosi o metrosideros. E taofiofi le malulu e oo i le -5 ° C ma e mafai ona tupu i luga o le eleele.

Mo le tele o fugalaau, e manaʻomia e le laau ona maua le ea malulu i taimi o taotoga ma le la susulu. Faʻasaʻa tele i le vaiaso. O le fogaeleele e tatau ona faʻamago e afa. Pe a paʻu le vevela, e faʻaititia le suavai. Metrosideros e le o manaʻoga i luga o le malulu o le ea. I le taumafanafana, e mafai ona fufuluina pe fufuluina laulaau mai le pefu i lalo o se mafanafana. Ae ui i lea, o le suavai i luga o laʻau ma mea e tutupu i luga o le laʻau e taʻitaʻia ai i laʻau ma le mimiti.

Mai Mati e oʻo ia Setema, faʻafefiloi faʻatasi ma le faʻalua faʻalua i le masina. Mo metrosideros, faʻapitoa mea e faʻaaogaina ai minerale mo fua o vaovao e talafeagai. E taua le aua le sili atu i le metotia. Afai e amata lanu samasama, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

A o tutupu le rhizomes, latou te totoina. E masani lava o le metrosideros e totoina i le 2-4 tausaga. I le pito i lalo o le fagu o loʻo i ai vaitafe lapoa tetele o loʻo tuʻu ai se vaega o pebbles poʻo vermiculite. O le paluga eleele e mafai ona aofia ai vaega nei:

  • eleele suamalie;
  • peat;
  • laʻau oneone;
  • lau laʻau.

O se laau tele e masani lava ona le toe totoina, ae o le pito i luga o le palapala e faʻafouina i taimi uma. Metrosideros e iloa lelei le teuteu lelei. E mafai ona faʻatinoina le faʻatinoga i le gasologa o le tausaga, faʻateʻaina le tuputupu ae le manaʻoina.

Metrosideros e puipuia i le tele o faʻamaʻi. O le faʻamalosia tele e mafai ona tupu ai aʻa. I le ea mālūlū, moli vaʻaveveve po o le iniseti iniseti e faʻavae i luga o laupepa. O loʻo faʻaaogaina faʻasolosolo faʻatasi ma le fesoasoani o iniseti faʻamaʻi lelei (Actellik, Fitoverm ma isi).