Laʻau

O totonu o laau - laurel, nolina poʻo le fagu, juniper

I totonu o potu tetele i totonu o laau e matagofie tele. O la latou lapopoa ma foliga vaaia lelei o le a le tuua ai se tagata e le fiafia. O laau vao (bonsai) e foliga mai e le itiiti ifo le manaia ma le matagofie i fale mautotogi.

Aiga fale i totonu

O totonu o laau o se tasi lea o elemene elemene e mafai ai e oe ona fatuina se siosiomaga saogalemu ile fale i totonu o se fale poʻo se fale. Latou te fetaui lelei i totonu o totonu ma e mafai ona fetaui uma ma avea ma ona autu autū.

O le tele o fale fale i totonu o ipu poʻo va i luga atu o le 1 mita le maualuga ua faʻamaonia lelei lava.

E faʻaaogaina e teuteu ai e le gata o fale nofo ai, ae o ofisa, fale talimalo, faleoloa, ma ua latou ola foi i totonu o greenhouses ma togalaau mafanafana.

Laʻau teuteu mo le fale

A tuʻuina ni laau fou, e fautuaina e vave filifilia se nofoaga mo i latou i totonu o le fale, ina ia aua neʻi toe faʻaaogaina le fagu fugalaau. E tatau ona puipuia mai pusa ma le susulu o le la. E le gata i lea, mo le atinae masani o le laau, o le nofoaga e tatau ona manino lelei.

O laau na tutupu i fale e foia faafitauli nei:

  • latou, e pei o laau masani laʻau, tuʻu le okesene ma faʻafefe carbon dioxide;
  • o le toatele oi latou e alu ese, ma o lea e afaina ai le ea;
  • talafeagai lelei mo le faʻatulagaina o avanoa avanoa tetele;
  • o le ea i totonu o le potu e faʻamaualaloina e ala i le faʻamamaina o le susu mai luga o lau;
  • teuteu faafitauli, mai se vaaiga o mamanu, laufanua i totonu o le potu.

I le iai o ni ogalaau i totonu, e mafai ona e faʻatautaia se vaomatua i totonu o se potu nofo mau a Moscow.

Mini-laau i ipu

Laʻau i totonu: Vaitafe Arabica cafe i le fale

O le isi filifiliga lauiloa mo le totoina o totonu o laau o se talo, po o se laau laititi e ola aʻe i se gaogao papaʻu. Na taʻua foi o le faatufugaga o le tuputupu ae.

E masani lava o se laau o se faʻataʻitaʻiga tonu o se laau e tupu i tulaga masani. O le faatufugaga o le faatupulaia o aitalafu na afua mai i Saina ao lei oo i lo tatou vaitaimi. E le gata i lea, o lenei auala na faʻapenaina i Iapani.

Laau laau

Mo laau talo ma laʻau laititi e talafeagai ma o lala fou e vave ona ola pe a uma ona fai le teuteu. I le taimi nei, e tusa ma le 400 ituaiga o laau ua ola i lenei ituaiga. O talofa nofofua ma fatuga mai nisi o laau e foliga matagofie. O le maualuga o le bonesai e eseese mai le 20 i le 100 cm.

Ina ia tuʻuina atu foliga manaʻomia i lala, faʻaaoga le uaea. Faatasi ai ma lana fesoasoani, nonoa lala ma fesili atu ia i latou le itu o le tuputupu ae. A maea ona taulotoina e lala lenei tulaga fou, ona aveese lea o le uaea.

Laʻau le lelei mo se fale mautotogi

Juniper - o se laau laʻau po o se laau, pe faapefea ona faʻaleleia ma totoina

Ona o le maualuga o le saoasaoa o le olaga, o le tele o fale mautotogi latou te filifilia laau e le manaʻomia se tausiga faapitoa.

O laau e sili ona le lelei mo le ola i totonu o fale:

  • taulaga;
  • faʻailoga;
  • pama
  • kofe
  • laurel;
  • falaoa;
  • fagu fagu ma isi laau ma laau afu.

Laʻau fagu nolin

O le a le mea o loʻo iai laau i le ogatotonu o le laina - laʻau ma le coniferous trees

O le laau na maua lona igoa ona o le tutusa o foliga o le paʻu ma le fagu. E le gata i lea, ua taua foi o ia o le ele elefane.

Nolina, po o Bocarney

O fanua o le Aigaland o le itu i saute o le Iunaite Setete ma Mekisiko i matu. I nei nofoaga, e seasea lava timuga. O le mea lea, o lenei fomu e mafai ai e le susu ona faaputu ma le laau e ola i taimi o le lamala. I taimi o timuga, faʻamafanafana, poʻo le nalu, faʻapupula. I le faagasologa o le faʻaaogaina o vai faasao vai, ua faʻaititia le laumei, ma o le mea o loʻo i lalo o loʻo gaugau.

O se pale paleni e aofia ai lau laititi ma lauitiiti. Ona o lenei mea, o le faʻaleleia o le suavai e toetoe lava a le tupu. E le gata i lea, o le pale e ufiufi ai le paluga ma faʻafefe ai le faʻafefiloi.

O aʻa o le bokarney e papaʻu, e faʻapipiʻi i le palapala papaʻu ma se mea lamolemole vaivai. O le mea lea, o se laulau lautele ma le papaʻu e talafeagai mo lona galueaina.

O le ogalaau e malosi tele, e faigata ona faʻaleagaina manu ma tamaiti. O tagata fugalaau fugalaau fiafia e talisapaia le nolina, faapea foi ma tagata amata e fiafia e ola i ni mea taua.

Ituaiga o nolin totonu

I le natura, e tusa ma le 30 ituaiga o bokarneya. Ae ui i lea, i totonu o vaomatua i totonu o le fale ua na o le fagafao o fale ua tupu. I lalo o le natura masani, e oʻo atu i le maualuga o le 10 m; i potu e oʻo i le 1.5 mita le maualuga.

Bokarneya punou

E faigofie lava le tausiga o le laʻau i le fale. O le mea sili o le mulimuli i fautuaga faʻavae.

Tulaga faʻatau

I le tautotogo ma le taumafanafana, e matua susu le fagu totonu. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e faʻaaoga le metotia o le faatofuina o le fagu fugalaau i se fagu vai. E faʻamaeʻa faʻamaʻi pe a maeʻa le eleele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faatagaina le tele o vai e faʻafefe.

I le va o le fausiaina o le eleele i totonu o se ulo fugalaau e tatau ona faʻamago. E masani lava e 1 le taimi i le vaiaso.

I le vevela o le tau, o le tausiga o aiga mo le fagu moli e aofia ai le vaeluaina o le taeao po o le afiafi. E tatau foi ona fufuluina ona laʻau ma se ie susū e aveese ai le pefu.

Afai e le faatulagaina e le laau se taimi malolo i le taumalulu, ona faʻavaeina lea o le vai i lenei taimi o le tausaga.

Laʻei pito sili

Bokarneya i tulaga masani e tupu i luga o eleele le lelei, o lea e le manaʻomia ai ni meaʻai faapitoa. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻamafanafanaina le laau ma faʻamaʻi vai. E sili atu i le tasi le taimi i le 2-3 vaiaso e faia ai laei. E mafai ona fesuiaʻi ma le mea oona. Mo le nolin, faʻaaoga le afa afa o vailaʻau faʻamaʻi mai le tasi o loʻo fautuaina i faatonuga.

E faʻaaogaina faʻamaʻi pe a oʻo i le taimi e faʻavaivai.

Fugalaau Tausi

O fugalaau fugalaau e lanu mumu ma aoina i panicles. Ae ui i lea, i lalo ifo o totonu o le fale, e le totogo le fefe.

Tausalaga moe

I le taumalulu, nolin faatulaga se taimi malolo. O le vevela e tumau i le + 10 ° C. I lalo o le natura masani, nolin malie le vaʻaia o mea leaga laiti.

Afai o le laau o loʻo i totonu o se taimi malolo, ona le manaʻomia ai lea ona faʻamalosi. O Nolina o le a lava le susu o loʻo teuina i totonu o le pusa.

Faʻalogo! O Bokarneya e faʻafefeteina le lāmala e sili atu nai lo le vai inu.

Faʻasagaina o le laau e tatau ai pe afai o le ogalaau o loʻo i lalo e siosiomia.

Sauniga o le taumalulu

I le taimi o le tautoulu, o le vevela o loʻo faʻaititia i lalo ifo i le 10 ° C. Faʻateleina foʻi le faʻaleleia o vaeluaga i le va o le faʻamaʻi. Ia mautinoa e taofi le fafagaina o le eletise i le vaitau lenei.

Laura

O le isi laumei vao mo le fale o le laumua mamalu. I le vivola e tupu i atunuu Metitirani, pe a oʻo i le maualuga 12 mita. Lolo ola e tusa ma le 300 tausaga pe sili atu.

Laʻau e faʻaaoga i le kuka. E manaʻomia le suāuʻu laurel taua i vailaʻau ma mea manogi. O le laau ua manatu o se faailoga o le tino ola pea ma le mana. O se mea manaia e faapea, o le au siamupini, tusisolo ma manumalo i taua sa faapaleina i se ie laurel.

E pei o se fale fale

O le Lora e pei o se togiga laau e mafai ona ola ae o se laau ma pei o se laau. E faigofie ona tausia o ia.

Laurel fale

Ina ia mafai e le laulu ona atiae masani, e togiina i le tasi taimi i le lua i le tolu tausaga. Ua pikiina le laau i luga o le ipu (2-3 cm le lautele). Malamalama lelei eleele e talafeagai mo le laau. A o laʻititi, o le la lal e faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi, i le matua - taʻitasi i le 3 poʻo le 4 tausaga.

O faʻamaʻi pipisi e pagatia se laau e seasea lava. O lenei mea e afua ona o le solia o faiga faʻaleʻagaina o faatoaga. I le fale, e faʻatupulaia mo le 15 tausaga ma oʻo i le maualuga pe a ma le afa mita. O le toe gaosia e faia e ala i tipi, fatu ma le taoto.

Tulaga faʻatau

Mo le tausiga lelei o le laulu i le fale, e tatau ona e mulimulitaia le faiga faʻainu. I le taumafanafana e fagogo le 1-2 taimi i le aso, e fuafua i le malulu ma le vevela i totonu o le potu.

E tatau ona tele le fufulu, ae e le mafai ona e faʻatumu le fugalaau. E mafai ona oʻo atu i se faʻamaʻi o le aʻa. O le mea lea, o se alavai lelei ua faatulagaina i totonu o le ulo.

O le togavao e faʻafeiloaʻi ai le lamala i taimi pupuu. E faʻamaʻaina le suavai i le vai malulu ma mafanafana.

O le laau e fiafia tele i le ea, o lea i luga o aso vevela e pulupulu le pale mai le pulumu e faʻaalia i le mafanafana, vai faʻasaina e oʻo i le 2 taimi i le aso.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu ae, e seasea ona fafaga le laumua. E masani ona faʻaalu le fafagaina o le masina i se faʻalavelave faʻapitoa o minerale.

Faʻalogo! Fafagaina e faia i taimi uma pe a uma le fafaga. E tatau lea mea ina ia taofia ai le mu i le aʻa o le laau.

Fugalaau Tausi

O fugalaau o le Lora e laiti, samasama. Ae ui i lea, e fuga mai le laau pe a tupu aʻe i fafo, ae le o totonu.

Mo le atinaʻe lelei, e manaʻomia e le laau ona faʻasalalau le malamalama. E mafai foi e le lora ona atiina ae i lalo o le paolo, ae e fefe i le susulu o le la.

Lola fugalaau

E tupu lelei i le tautotogo ma le taumafanafana i le vevela mai le 20 ° C i le 26 ° C. O lea e le afaina ai le laau, o le nofoaga o loʻo i ai le pusa fugalaau e tatau ona puipuia mai faʻatau. I le taumafanafana e fautuaina e ave i le ea fou: i le faapaologa po o le togalaau.

Tausalaga moe

O le taimi o totoe e amata ia Oketopa ma faaiuina ia Mati. Mo le faʻavaveina o laau, e tatau ona seti le vevela ile potu mai le 12 ° C i le 15 ° C. E mafai e se laau ona faʻafeiloaʻi i taimi pupuu i le malulu o le malulu.

Faʻasesega le seasea le laau. O le mea taua i lenei taimi o le puipuia o le eleele mai le faʻamago. O laʻei pito i luga i le taumalulu e le o faʻatinoina.

Sauniga o le taumalulu

Ina ia mafai e le laau ona ulu atu i se taimi malolo e aunoa ma se popolega, o le suavai e faasolosolo malie ona faaitiitia uma i le tele ma taimi. Ia Novema, faʻataunuʻuina le mama.

Juniper potu

Junipers (Juniperus) e aofia i laau o le aiga Cypress. O lenei laʻau laʻau po o le ogalaau e tufatufaina mai le Arctic i le mauga ma se vateatea. Mai ia mea, o matai e faia ni mea matagofie laupapa, o laau e masani ona faʻaaogaina e tagata e teuteuina le laufanua e teuteuina ai fugalaau fuga ma puipui.

Juniper i le mamanu

I le fale, e masani lava ona tuputupu aʻe le laʻau Saina ma le mausali.

I totonu o le fale, o le vaipuni totonu e faʻamamā lelei le ea o mea leaga faʻaleagaina, o se tino natucidide, ma faʻamalosia ai le popole ma le puipuia o le tino.

Faʻapenaina e ala i le taina, tipi, fatuga ma fatu po o fatu o loʻo i totonu o cones (cones). O le auala e sili ona talafeagai o le faʻaleleia e ala i le faʻaaogaina o laʻau ma le taoto.

I lalo o le natura masani, o le maualuga o le juniper e mafai ona oʻo i le 30 m. E toetoe lava a le maʻi ma e le afaina i meaola faalafua.

O nisi o ituaiga o meaola e iai ni vaovao malolosi, o le mea lea, pe a tausia i latou, e tatau ona puipuia ou lima. O le faʻamoemoe o le olaga e oʻo atu i le 600 tausaga.

Juniper e faʻaleleia ia lava i le gaosia. O Bonsai ua tupu mai ai.

Juniper Bonsai

E taua tele le faia o ni tulaga lelei mo vaomatua totonu. O nei laau totino e faʻapitoa, o lea e filifilia ai se nofoaga lelei mo le fugalaau. E manaʻomia le i ai i lenei nofoaga o le a mafai ona faʻatulaga lelei le felafolafoaiga o le ea.

Pe a tulaʻi i totonu o se tane, e tatau ona faʻatulagaina se alavai faʻavaivai o piliki piliki poʻo le tele-kalaupapa.

E mafai ona tupu le ulu i luga o eleele palapala, ae ia atiina aʻe lelei i luga o mea e fai ai le malamalama. Paʻu, oneone ma oneone eleʻele ua faʻafefiloi mo le palapala.

Tulaga faʻatau

E manaomia e le laau se suāuʻu talafeagai mo le tuputupu ae masani. I le vevela o le tau, e faʻafefete le pipi i taimi taʻitasi 2-3 aso, e faʻatatau i le saoasaoa o le vevela palapala.

Faʻalogo! E le mafai e Juniper ona faʻafeiloaʻi le vai.

Afai e vevela le taumafanafana, ona faʻaleleia lea ma le mafanafana, faʻafeiloaʻi vai.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu ae, o le laau e fafagaina i le mineral tuufaatasia i vaiaso uma e lua. E faʻamaʻape faʻamaʻi i le vai mo le faʻavaivai.

Fugalaau Tausi

O le ea vevela e leaga tele mo ia, o lea e lelei ai le faatumauina o le vevela o le 20-25 ° C i totonu o le potu. E le fautuaina le tuʻuina o le fale i tafatafa o le pamu afi.

Mo le faʻaleleia masani o le vaomatua, e tatau ona faʻapipiʻi faʻamalamalama le tele. E tatau ona faʻaeseese le susulu o le la i luga o le pale.

Tausalaga moe

I le taimi lea, o le ea i totonu o le potu e tatau ona malulu. O le vevela e tumau i le + 12 ° C. Aua le soona inu i totonu o le vaipuni totonu. E mafai ona faatulaga se laau taumalulu i luga o le loggia.

I le taumalulu, e tatau ona lava le malamalama o le laau, o le tuʻuina lea i totonu o potu pogisa e le fautuaina.

Faʻasalaga ma luga o laei i le taumalulu e le o faʻatinoina. Afai ei ai le laau i totonu o le potu, o le mea lea i lenei tulaga e faʻamamaina le vaipuni pe a maeʻa le otaota. Ina ia siaki le matutu o le eleele, ia faʻapipiʻi se laau i totonu. Afai e na o le pito i luga o le eleele e matutu, ona faʻafefe lea e le o faʻatinoina.

Sauniga o le taumalulu

I le tau o le autumn, e faʻaititia le laei pito i luga ma faia 1 taimi i le vaiaso. Talu mai Novema, e leʻi faʻamaʻaina le vine.

Afai o le laau ua i luga o le faapaologa po o le togalaau, ona faasolosolo malie lava lea o le vevela, o le sauniuni lea o le laau mo le taumalulu. Afai o loʻo i totonu o le potu le siaki, ona i ai lea i lenei tulaga e tatau foʻi ona faʻaitiitia le vevela. O lenei mea o le a aloese mai le atuatuvale ao faagasolo le suiga o le laau i tulaga o le taofiga ma le maualalo o le vevela.

O totonu o laau i totonu

<

O totonu o laau e faigofie ona tupu. O le a latou faaopoopoina se mea taua i totonu o fale taitasi.

Vitio