Faatoaga faatoaga

E mafai ona fafagaina moa ma le kapisi

E talitonuina o moa o manulele sili ona le lelei o tagata ola uma i faatoaga, ae e le o lona uiga e mafai ona fafagaina i latou i soo se mea.

Ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le tulaga o le ola maloloina o manulele, e taua le usitaia o tulafono o le fafagaina, aemaise lava, pe a faʻaofiina le kāpeti i le taumafataga.

I le a le faiga e mafai ona faʻaaogaina, pe fia le foaʻi ma pe o le a aumaia ai le manuia - faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

E mafai ona tuʻuina moa

Kapisi o se tasi o oloa sili ona fiafia i ai o moa a le aiga. E mafai ona latou 'ai i le toetoe lava a le faʻatapulaʻaina, taumafa toetoe o mea uma latou te tuʻuina atu. O le mea moni, o laʻau fou o le a sili atu ona lelei, e ui lava o manu felelei e paʻu lelei ma le saula o le saula, aemaise lava pe afai e te faʻaopopoina i meaai mama ma mash.

Mafaufau i le tele o filifiliga mo le faʻaaogaina o lenei fualaau aina ma lona aʻafiaga i le soifua maloloina o moa.

Sauerkraut

O kapeti fou o se punavai lelei o vitamini, ae i lenei pepa e le mafai ona faʻaaogaina i le tausaga atoa. O le mea lea, ina ia mafai ona faʻasoa i luga o vitamini mo le taimi malulu, o le laʻau tipisi na aoina ua gaosia ma vaʻaia.

Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma le gaosia o vitamini i totonu o sea oloa o le a le itiiti ifo nai lo le fou, o lona uiga o le a mafai e le moa ona toe faatumu a latou oloa. O le suamalie ma le fufuluina lelei o sauerkraut ua masani ona tuʻuina atu i moa e fai ma faʻaopoopoga i masini susu poʻo meaai mamago.

O manulele ma le fiafia e 'ai lenei ipu.

Ma o le sauerkraut o le a tutusa le aoga i le alualu i luma o laumei ma le tuʻuina atu o laumei, aua o le a:

  • auina atu le calcium, potassium, iron, phosphorus ma le magnesium i le organism avian;
  • o se punavai o vaitamini C, K, A;
  • ona o le i ai o le synthesized lactic acid e fesoasoani i le sili atu ona lelei o le faaaogaina o mea aoga uma;
  • faʻamalosia le gaoioiga masani a le manava ma le fatu;
  • mafai ona taofia le atinaʻeina o siama faʻasalaga ona o le i ai i totonu o le tuufaatasiga o vailaau faʻasaina ma le lactic (faʻaalia i le taimi o le faʻamalosi).
Ae o le tele o vaega, ona faia loa lea o le fuafuaina e faavae ile numera o manulele ile fale olemoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 10 moa e mafai ona e faia 2-3 kilokalama o le mash ma faʻaopoopo 300-400 g o kapeti i ai.

E taua! Faatasi ai ma le le lava o vitamini i le masani masani, e mafai ona 'ai e moa a latou lava fuamoa, aemaise lava pe afai ua uma ona faaleagaina. O le mea lea, i le i ai o nila i totonu o le falemoa, e aoga le mafaufau i le filifiliga o le fafagaina o kāpeti ma gutu e mafai ona totogi mo le le lava o mea aoga.

Fuga laʻau fou

E le gata e mafai ona fai laʻau kuka, ae tatau ona i ai i le taumafataga o moa, aua o se punaoa lelei o vitamini. I le faigofie faigofie, o ulu o loʻo tautau i totonu o le falemoa i se maualuga e mafai ai e moa lava ona tipi lau, latou te fiafia e fai.

E mafai ona faaopoopo ni laulaʻau gaosi i pateta pateta, beets, pe faʻafefiloi ma soʻo se isi masimusu susu, e pei o le fafagaina e le tagata manu na galo lava e uiga i le i ai o isi meaʻai.

I fua faʻatatau (e tusa ma le 100 g o kapeti e mafai ona faaopoopo i le 1 kilokalama o fafaga) o ia meaʻai o le a aoga tutusa i moa uma, e aofia ai faʻamau. Faatasi ai ma mea autu o kapeti fou o mea nei:

  • e maua ai le tino ma vitamini taua (A, E, C, B1, B2, B6, B9) ma elemene (potassium, calcium, sulfur, phosphorus, chlorine, bromine, molybdenum);
  • faʻaleleia le gaioiga o le manava ma fesoasoani i le leleiina o meaai;
  • ona o le i ai i totonu o le tuufaatasiga o le elemene faʻamalosi e faʻaititia ai le faʻaputuina o gaʻo;
  • e faʻamalosia ai le manava ma vave ona aveesea toxini ma toxins mai le tino.

Faʻasolosolo taimi e faaopoopo ai laupepa fou i le falesa, o le a vave ona e matauina pe faʻapefea ona faʻaleleia o latou foliga ma manaʻoga.

E te iloa? I totonu o le fuamoa e tasi e mafai ona i ai le lua yolks i le taimi e tasi, ae e ui lava i lea, o le a le mafai ona maua ni moa mamana ola maloloina. O le a latou oti i le amataga o le atinaʻe, poʻo sina taimi mulimuli ane, talu ai e le lava meaʻai mo le lua.

Contraindications ma le afaina

Faatasi ai ma le tulaga masani o le soifua maloloina o le manulele, e leai ni faʻailogaina i le fafagaina o le kāpeti, ae peitaʻi mo le aofaiga na tuʻuina atu, e aoga le iloa o le fua. Pe a tuʻuina atu i se mamanu mamanu pe faaopoopo i le mash i ni aofaiga tele, e mafai ona maua se manava ita, e ui lava e seasea ona tupu. Afai o loʻo i ai i le manulele ni faʻafitauli, o lona uiga e le tatau ona faʻamalosia atili le tulaga ma e sili atu le tuʻuina atu o lau kalone i taimi le tumau i meaai a manulele.

O le a se isi mea e mafai ona fafaga ai moa

Talu ai o moa e toetoe lava o manu felelei, e le o se mea e ofo ai le tele o meaai e mafai ona i ai i la latou taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pateta, laumei (aemaise peʻa ma pi), faʻapea foi ma iʻa ma mea e 'ai e masani lava ona faaopoopoina i fua masani. Sei o tatou iloa le aoga ma talafeagai o ia meaai mo moa.

Saili pe pe faapefea ona tuʻuina palu pateta, pi, masima, aniani, beets, oats, bran, grass, garlic, meat and bone meal, o iʻa.

Potatoes

Potatoes - o se mea e sili ona lelei e fesoasoani e vave faʻapalapala ai le manulele ma lelei ai ma isi ituaiga o meaai (cereals poʻo greens). Na o le pau le mea e le tatau ona e faʻagaloina pe a tuʻuina atu o se vevela muamua. I le maualuga o le vevela, o le mea matautia matautia o le suamalie, lea e maua i le tele o le peel ma pito i luga o pateta, ua faʻaumatia. E mafai ona e amata fafagaina moa ma se aʻa aʻa mai le 15 aso o lo latou olaga, e faʻaaoga muamua le 100 g o meaʻai kuka, ona faʻagasolo malie lea o lenei aofaiga.

O pateta pateta e le tuʻuina atu, e masani ona faʻafefiloi i le mash susu.

E taua! O le kulimi o le pati e sili atu le lelei e le tuʻuina atu, ona e matua vevela lava ma umi ona nutimomoia e le manulele o le manulele.

Iʻa

O iʻa moa ma iʻa e masani lava ona iloa lelei, ma o nisi taimi latou te tau ai mo lenei ituaiga o meaai. O se punavai lelei lenei o le calcium, lea o le a aoga tele mo manu laiti - i le taimi o le faamalolosia o le ponaivi o meaola, ma le faapipiiina o laumei - mo le malosi o le fuamoa. O le mea moni, tatou te le o talanoa e uiga i le fafagaina o iʻa i aso uma, ae 1-2 taimi i le vaiaso e tatau ona faaopoopo i le meaai, usitai i tulafono nei:

  • iʻa mumu ma ulaula - tapuni mo moa;
  • A o leʻi tuʻuina atu le iʻa, e tatau ona kuka lelei ina ia lava le susu o ponaivi uma;
  • pe a fafaga iʻa i se manulele, ia tausia lelei se aofaiga o vai mama, aua e mafua ai le fia inu malosi;
  • mo le sili atu digestibility o le oloa, e tatau ona faʻafefe ma faʻafefiloi ma isi fafaga.

E sili atu ona faigata le faʻatatauina o le aofaʻi o le taumafaina o iʻa e moa, ae i le averesi, 100-150 g o oloa gaosi kuka kuka e mafai ona faaopoopo i le 1 kg o le mash.

Pea

Peas o se tamaoaiga o punaoa o fualaʻau e manaʻomia e moa e pei o isi meaʻai. I le taumafataga, o lenei oloa e amata ona ulu muamua muamua i foliga afifi ma i ni vaega laiti. A o tupu le manulele ma fetaui lelei i le fafaga, e mafai ona faasolosolo malie le suia o pusa pusa poʻo peʻa vevela ma mea mamago, ma ina ia mafai ai e manufelelei ona 'ai lelei ia, taumafai e faʻafefiloi pi ma isi mea taumafa.

O faifaatoaga o moa ua uma ona faʻataʻitaʻiina se lisi o loʻo taʻua e uiga i le siitiaina o le fuamoa o moa, ae, e le mafai ona fafaga manu felelei. I le averesi, e tele taimi i le vaiaso e faʻatumu ai i le 200-300 g i le 1 kilokalama o isi meaʻai.

E te iloa? Peas sa faʻaaoga e fai ma meaʻai mo lafumanu i Eleni anamua, o lona uiga, i le 4th-3 seneturi. TLM e., ma e oo lava i na aso, na manatu o ia o le meaai autu lea a tagata matitiva.

Peni

E pei o pi, o pi o se puna lelei foi o polotini, o lea latou te i ai i ni aofaiga faapitoa i le taumafa o moa. E sili ona lelei le faʻaopopo i le masamu susu i foliga faʻapipiʻi, ma faʻapenaina ai pateta, fafagaina, gaogao ma isi meaʻai e faʻaaogaina. I se tulaga lautele, o le tele o pi e tatau ona i ai i le aofaiga atoa o meaʻai e maua i fulufulumanu.

E manaʻomia e le pou ni meaai paleni, e le itiiti ifo nai lo tagata, o lea pe afai e te manaʻo i manulele e ola pea i taimi uma, pe afai e mafai ona taumafai e fesuisuiai a latou mea taumafa i le tele e mafai ai, e aofia ai e le gata o pipi ma pateta, ae o isi mea uma na taʻua, tausisi i tulafono o lo latou tuʻuina atu.