Lafumanu

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Amppilium" mo lapiti

Fomaʻi o lapotoga rabbits iloa o nei manu vaefa e masani ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi o loʻo salalau vave i le faitau aofaʻi o tagata ma e afaina. O le a taʻuina atu ia te oe le auala e togafitia ai le tele o siama masani i lapiti ma le fualaau oona Amprolium ma i le a le vailaʻau e tatau ona faʻaaogaina.

Amprolium: o le a le ituaiga o fualaau faasaina

Amprolium o se paʻu paʻepaʻe. O le fualaau faasaina ua fuafuaina mo le togafitia ma le puipuiga o faamaʻi pipisi ma le parasitic i manu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faaopoopo le elefiti i le fafaga poʻo le faʻamaʻapeʻa ile vai ile vaega lea o loʻo faʻamatalaina ile faatonuga i lalo.

Aoao foi pe faʻapefea ona faʻaaoga le "Faʻatonu" mo lapiti.

100 kalama o le paʻu e aofia ai le 30 kalama o le mea galue malosi - o le hydrochloride ole mea, lea e vave ona ulu atu i totonu o le masini eletise o parasites ma faʻalavelave ai lo latou metabolism. O lenei meafaigaluega e fa laasaga o le saogalemu, o lea e le afaina i manu ma, i le noatia ma le fai fuafua i laasaga fautuaina, e le mafua ai aʻafiaga. E oʻo atu i le 97% o le vailaau o loʻo faʻasolosolo i totonu, o le isi o loʻo faʻasalaina e fatugaʻo e ala i le faʻavave. O loʻo faʻapipiʻi le meafaigaluega i pusa paʻu po o taga o le 0.5 kilokalama, 1 kg ma le 5 kilokalama.

E te iloa? O le lapiti fafine o loʻo i ai se mea na tuiina ma e mafai ona fanauina ni maʻitaga se lua i le taimi e tasi, e afua mai i tane eseese ma i vaitau eseese.

O le a le mea e faʻaaogaina

I le faʻateleina o le lapiti, ua faʻaoga Amprolium e togafitia ai faʻamaʻi o loʻo faamatalaina i lalo.

Coccidosis

O le faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, e mafua ai ona le mafai ona faʻaaogaina meaʻai mai mea taumafa ua faʻaaogaina, e faʻafefe ai le toto ma le manava o le tino. E le gata i lea, ona o le coccidosis, o le puipuiga o le manu ua matua faaitiitia, lea e faateleina ai le lamatia o siama ma isi inisiua. Faʻasalaga sese pe leai, e mate manu.

Trematodosis

O faʻamalosiaga o faʻatoʻaga o mea e sili ona manaia e sili ona taua (flukes). O nei ituaiga o helminths e pei o laʻau faʻatasi ma suʻavaʻa e toʻalua i le tino. Pe a osofaia le lapotodo i lapiti, o le a le lava le fia ai, pe, i se isi itu, e ono faateleina le fiaai, ae latou te le maua le mamafa, o le a le lava a latou amioga.

E tatau i le Rabbitheads ona iloa auala e togafitia ai le conjunctivitis, pasteurellosis ma le scabies i lapiti, ma ia e faamasani i faʻamaʻi pipisi o lapiti o loʻo tuʻuina atu i tagata.

E ono pagatia le manu mai le manava, faʻalogo poʻo le suia pea o nei tulaga. O le lauulu i luga o le tino ua amata ona le mautonu ma ua paʻu ese.

Ulufale

O faamaʻi faʻaleagaina na mafua mai i ectoparasites, e pei o le fuʻa, lice, lele, ma lela, lea e mafua ai le namunculosis i le tino o manu. O se taunuuga o la latou gaioiga taua, o le parasites mafua ai le vevela ma le paʻu o le paʻu, faʻapea foi le paʻu, anemia, ma le atinaʻe ma le tupu aʻe.

Cestodosis

O le faamaʻi e mafua mai i meaola o le cestode e aʻafia ai le ate o le lapiti, e mafua ai faʻafitauli e pei o le peritonitis. O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi parasite o amioga faʻavalevalea o le manu ma le le lava o le fiaʻai, lea e mafua ai le vaivai o le tino. O le oti o manu mai lenei faʻamaʻi e maualuga tele.

Eymerioz

O le parasitic leion, lea e mafua mai i le sili ona faigofie eimeria. O le maʻi e lua ona ituaiga - o le togafiti ma le hepatic, e aʻafia ai i le faʻaogaina o le tino ma le malepelepe o le tino. O lapisi maʻi e paʻu le mamafa, faʻasauāina, o latou tuinanau o loʻo faʻalavelaveina, manava o le tino, manava, samasama o mucous membranes, cramps, kulue ma faʻanoanoa ua faʻamauina.

O le mea e leaga ai, o lapiti e faigofie ona lele e pei o isi meaola. Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e tatau ai ona fufulu ese vaʻa mai lapiti.

Ona o le vaivai o le faʻailoaina, o manu e tele lava ina mate, ma o tagata o totoe na avea ma avega o le pathogens mo le 1 masina ma afaina ai tagata soifua maloloina. Coxidia Eimeria-magna i lalo o le microscope

Faatonuga mo le faaaogaina

"Amp Amplium" e mafai ona faʻaaogaina mo le puipuia o faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina i luga, faʻapea foi ma a latou togafitiga vave. Ma le isi, tatou te mafaufau i auala e lua e faʻaaoga ai.

E taua! E tatau ona manatua e tatau ona avea le vaifofo malosi o le Amp Amplium ma punavai e inu ai le lapiti i taimi o togafitiga.

I le vai

Ina ia saunia se vaifofo vaifofo o le Amp Amplium, e tatau ona e faia e pei o nei:

  1. Saunia se pusa mo vai ma se voluma e lava mo le faitau aofaʻi o lapiti.
  2. Mo lita taitasi o le vai, faʻaopopo le 1 gram o le elemene Amprolium ma faʻafefiloi lelei.
  3. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i mea inu inu ma se vai tutoatasi pe sasaa lima.
  4. I le gasologa o le aso, e tatau ona faʻapipiʻi le vai i fualaau i tagata inu.

Malilie i ai mo le masani ai o le ola o manu e naʻo le manaʻomia o se tagata inuinu lelei. Mafaufau i itu uma o le faia o se pusa inu vai mo lapiti.

Faʻafefiloi ma fafaga

O se isi suiga i se vaifofo o le Amprolium o le faʻafefiloi lea o fualaau faasaina i le fafaga. Ina ia faia lenei mea, masani ona faʻaaoga aʻa, vaomago, sana po o fafaga faʻalauteleina. Isi gaioiga:

  1. Saunia se tane mo se meaai e lava le manogi.
  2. Liligi le suavai mama i totonu - pe'ā manaʻomia mo manu uma.
  3. Faaopopo i le meaai "Amprolium" ma fefiloi (1 gram o le fualaau faasaina i le 1 kilokalama o meaʻai).
  4. Fafaga manu.

Contraindications

E ui lava e le afaina ai Amppilium i le lapiti, ae o nisi faʻasogaga i lona faʻaoga e iai:

  • e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo poo vailaʻau faʻasaina;
  • tasi le le faapalepale i fualaau faasaina o le vaega o le furan;
  • hypersensitivity i le fualaau faasaina;
  • ina ua mavae le 16 vaiaso le matutua i tausiga o tamai povi;
  • faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi;
  • faʻamaʻi pipisi e fesoʻotai ma le faigata faigata o feeseeseaiga ma urine.

Ina ia mafai ona faatulaga lelei le tausiga ma le tausiga o manu felelei, e tatau ona masani lelei i mea uma o togafiti o lapiti i le fale.

O nei faʻamaʻi na lapisi e faigofie tele ona ogaoga. Afai e amata la latou togafiti i le taimi ma le faʻaaogaina o le antibacterial drug Ampliolium, ona oʻo lea i le faafitauli e mafai ona manuia i luga.