Berry

Ni auala aoga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi

O vao Coniferous Evergreen teuteu toetoe lava o taumafanafana uma. Latou te fiafia i la latou teuteu, faʻaauau pea i le tausaga atoa, le lelei i le tausiga, tetee atu i le malulu ma le leaga o le siosiomaga. Peitai, pei o le tele o laau teuteu, vine i totonu o le togalaau e mafai ona afaina ma osofaia e meaola faalafua. E faʻapefea ona puipuia le vao mai ia faʻafitauli, sei tatou talanoa i lenei tusiga.

E te iloa? I le faaopoopo atu i teuteuga, o le vaipuni o loʻo i ai le faʻaogaina o le eleele-puipuia ma le faʻaleleia o le vai. Mai i ona aʻago e maua ai le suauu taua, ma o fua e faʻaaogaina i vailaau masani.

Faailoga ma auala e faʻafefe ai faamai pipisi

O le tele lava o taimi, e pagatia le vaomatua i soʻo se maʻi i le tautotogo, pe a le toe foʻi mai lona tino puipuia i le tino pe a mavae le taumalulu. O le televave o le palapala i le taimi o tafega o le tautotogo ma le siitia o le maualuga o le suavai i lalo o le eleele e iai se aafiaga le lelei i le teuteuina o le laau. O ona nila e lanu samasama ma oti. O le vevela o le tautotogo ma le faʻafefe e masani ona oʻo atu ai i le malulu o le pale ma aʻa. O tamaʻi vao e sili ona faigofie i lenei mea.

O Junipers e mafai foi ona mafatia mai le afaina o le tautotogo po o le faamamaina o le physiological, lea e faaalia i le samasamaina o nila ma le toe faamatuu atu. E tupu lenei mea ona o le amataga o le tautotogo o le la, i le faaiuga o Fepuari - i le amataga o Mati, o le palealii o le ogaumu e matua vevela tele lava, o le photosynthesis o loʻo galue malosi i totonu, lea e manaʻomia ai le susu. O le le mafai ona ave vai mai le eleele malulu, e fufulu ai vaovao intracellular. Ina ia puipuia le laau mai lenei mea matautia, ia Fepuari-Mati, e tatau ona teuteuina i le agrospan, lutrasil, spunbond, mūlūina o fuga laau poʻo isi mea.

Ae ui i lea, o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi o loʻo avea ma lamatiaga tele i laau faʻasalalau. I le tele o latou masani ma le tausiga o le vaomatua i le vaitau o gasegase, vaʻai i lalo.

Alternaria Juniper

Alternaria - o se faʻamaʻi pipisi e salalau e le fungus Alternaria tenuis. O ona faailoga o ni meaʻai lanu enaena ma le lanu uliuli luga. O se taunuuga o le liona, o le a faʻapalapala ai nila, ma faʻamago ai lālā. O le fomaʻi e ola i le paʻu, ola ma meaʻai. O le mafuaʻaga o lana gaioiga o loʻo faʻafefe. Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Ina ia aloese mai lenei faʻamaʻi, e tatau ona e mulimulitai i tulafono a le juniper agrotechnology. E le gata i lea, i le tautotogo ma le autumn, e faʻaaogaina ai vaʻa puipuia i le 1% Bordeaux, o le "HOM" tapenaga.

E tatau ona vavaeina lala o loʻo aʻafia, e tatau ona faʻamaʻi faʻasolosolo vaega o le tipi i le copper sulphate (1%), faʻapipiʻiina i le lotoa togalaau poʻo le vali suauu ma le sufuluina o le suauʻu i le tuufaatasiga. I le tulaga ogaoga o le faaleagaina i le taumafanafana, o togafitiga faʻatasi ma le vai Bordeaux poo ona analog ua fautuaina.

E taua! Pe a faʻaaogā sauniuniga vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi, e tatau ona muamua togafiti se tasi laau. Afai o le aso o le a leai se tali e le manaomia mai le laau, ona mafai lea ona e pamu isi vaomatua.

Juniper biortella cancer

O isi faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina mo vao vaomatua o le tui o le biorella. E foliga mai o ni lanu enaena i luga o le paʻu, lea e iu lava ina malepelepe ma pa'ū, maʻi o le tino ma tino tino. Ona liliu lea o le launiva, ma toilalo.

O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o le fungus Biatorella difformis, lea o loʻo teuina i totonu o le paʻu o le laau. Mafuaʻaga o le faʻamaʻi - faʻaleagaina masini i le cortex. O le siama e faʻasalalauina e ala ile totoina o laau totō ma i vao mafiafia.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. I togafitiga ma le puipuiga o le kanesa o le biorcellular, o auala lava ia e tasi e faʻaaogaina e pei o le tulaga o Alternaria (silasila i luga).

Juniper pepe nectriosis

Necriosis o le paʻu o lala e mafua mai i le malie Ole Nectria cucurbitula e taʻitaʻia ai le samasama ma le faʻapalapala o nila, le oti o lala ma le oti o le laau atoa. O lona tufatufa muamua e taʻitaʻia ai le fausia o le lanu mumu i luga o le paʻu, lea e mulimuli ane faʻapogisa ma mago. O le mafuaʻaga o le gaioiga a le pathogen o ni mea tetele o laau toto. Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Pe a togafitia le nectriosis o le paʻu o lala o le juniper, o auala lava e tasi e faʻaaogaina e pei o le tulaga o Alternaria. Mo le puipuia o siama e faʻaaogaina ai le tautotogo ma le togavao togafitiga o le vaomatua mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. E tasi pe lua taimi e lava e faʻaitiitia ai le lamatiaga o siama. O le togafitiga muamua e mafai ona faia faʻatasi ma se paluga vai o le "Ridomila Gold MC", "Caesar" ma le sodium humate. A maeʻa le lua poʻo le tolu vaiaso, e mafai ona faʻaaogaina le Strobe ("Skor", "Quadris") ma le lignohumate mo le suʻeina pea.

E te iloa? O le mea e sili ona manaia mo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, o loʻo faʻamafiafiaina, faʻasalaina vao vao.

Juniper Rust

O aʻafiaga a le Juniper o aʻafiaga lanu lanumoana i luga o paranesi o loʻo iai faʻamaʻi faʻamaʻi Gymnosporangium confusum, G. juniperinum, G. sabinae. O faʻafefe o sigi e vave ona salalau e le matagi i isi aganuu. Lago le lāpuni Juniper, faʻaputu ile tola. O le taunuuga masani o le oti lea o le vao. E lua ituaiga o vaipuni e sili ona faigofie ile lapisi: virginian and cossack.

E taua! Talu ai o nei pulou o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, lea e mafua ai le i ai o ni au se lua - e masani lava o le vine ma le suamalie (pear, apple, irga, hawthorn, ash ash, quince), mo faamoemoega o le puipuia o se mea e tatau ai ona totoina nei aganuu mai le tasi ma le isi pe faia se pa puipui i le va o latou laau toto.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Ae paga lea, o le togafitiga o lenei faamaʻi e le mafai. Ua aveeseina lala ma tumutumu, o vaega tipi ua fomai ma ua ufiufi i togalaau, suauu suauu. O lālā ola maloloina e togafitia i fomaʻi. O fua e puipuia ai le tupu o le 'ele o le a faʻapipiʻi vine i le tautotogo faatasi ai ma sauniuniga e pei o Tilt, Bayleton, Ridomil Gold MC, Vectra, ma isi.

Tracheomycotic oe (fusarium) o le juniper

Fusarium siama e tupu mai le eleele e ala i aʻa. O le fomaʻi o le Frog Fusarium oxysporum e muamua taʻitaʻia ai aʻa. Ona aʻafia ai lea o le tino o le laau, ma o le mea lea ua afaina ai le gaogao. Laititi le maliu o Juniper - i le taimi muamua o le nila i luga o le apical shoots e mumu, ona toso ai lea o lala taʻitasi, ma iu ai ina mamae le vao atoa. Ole ituaiga ma laʻamea laʻititi e sili atu ona faigofie i lenei faʻamaʻi matautia.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Mo le puipuia o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi i laʻu togalaau, e tatau ai ona filifili ma le totoʻa mea e totoina ai, ae le o le faʻatau i nofoaga e ono fesiligia, ae faʻatau i fale faʻapitoa. Afai e te masalosalo i le lelei o le laau, o le palapala ma aʻa aʻo leʻi totoina i le eleele tatala e tatau ona faʻamaʻi "Fitosporin", "Maxim", "Quadris."

O le eleele ua oʻo i le faʻapalapalaina i lalo o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma fitosporin-M, Gamar, ma Fundazol. O le a sili atu pe afai e mafai ona suia, talu ai o sauniuniga e le mafai ona mautinoa ai le 100% le faʻaaogaina o faʻamaʻi. O lālā paʻu mamago e tatau ona teuteuina ma faʻaumatia i se taimi talafeagai.

Totoina o lālā paranesi

Afai i le tautotogo e amata ona liu le lanu samasama ma togi matagi, ona vela lea o lālā i le tasi ma le isi, ona foliga mai lea o loʻo e feagai ma se faʻamaʻi e pei o le susulu o lālā o le juniper ma fiafia i le tele o fualaau pathogenic. O maʻi faʻamaʻi e faʻaali mai i se taimi mulimuli ane - i le foliga o ni mea e sili ona fua mai i luga o le paʻu. O le toe gaosia o musika e fesoasoani i le totoina o le eleele, eleele mamafa, le lelei o le ea o le lalolagi.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faatasi ai ma se lino laiti, ua aveeseina lala ua mama ma faaleagaina, sosoo ai ma le le toe faaleleia o vaega. E togafitia le laau toto i fomaʻi. Faʻatasi ai ma le salalau tele o masogi juniper ua le toe faʻaaogaina. E tatau ona aveese ma susunuina, ma faʻapipiʻi le eleele.

Lafo e Juniper

Pe a afaina i se mea masani, e tatau ona liu laulaau lanu moana ma lanu samasama. Ona pala lea, ae le pau mo se taimi umi. E oo atu i le faaiuga o le taumafanafana, e ufiufiina ni nila i foliga o le felafolafoaʻiina o le musika o le Lophodermium juniperinum - o meaola lanu uliuli e oo i le 1.5 mm le lautele.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. I le tautotogo ma le autumn o le totoina o vailaʻau mo puipuiga. Faʻamamaina lelei o nila o loʻo paʻu ma teuteu lala o loʻo aʻafia. Faʻamamaina togafitiga malosi i le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai Bordeaux, sauniuniga "HOM", "Ridomil Gold MC", ma isi.

Brown shyutte juniper (paʻu kiona paʻu o conifers)

O le atinaʻeina o le siama lanu enaena e fai i lalo o le kiona. Pe a sau o ia, o le nila o le manipopa mamai e lanu samasama pe lanu enaena. O loʻo faʻapipiʻiina ni nila ile paluga, lea e aofia ai le mycelium Herpotrichia juniperi ma N. nigra. Mulimuli ane, o tino o manulele uliuli e fai i foliga o ni polo laiti. O laulaau Brown ma le malogo e le pauu mo se taimi umi. O le vevette podyashivaet e masani ona faʻavaivaia laau totō, vine o loʻo ola i le paolo ma luga o eleele ma le maualuga o le suamalie.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. O le tautotogo faʻasao ma le tautotogo e faʻaleleia ai faʻamaʻi. Totoina fualaʻau taumafa. Mo togafitiga faʻaaogaina fualaau faasaina "Kvadris", "Ridomil Gold MC", "Faigaluega", ma isi.

E taua! Talu ai ona o maʻi faʻapitoa e faʻaosoina ai le tetee atu i fualaau faʻaaoga mo togafitiga faʻasolosolo ma togafitiga, e fautuaina e suia i latou.

Juniper pest control

E le seasea ona osofaia le osofaiga a Juniper. O le mea aupito sili ona leaga mai ia i latou e mafua mai i le suʻiina o parasite: masi, moli, moa ma aphids. E mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

Galliches

Galliums o ni namu laiti (2.2 mm). O le ogatotonu o le Gall o loʻo tupu mai i pito o tupugo - e tafe mai i le maualuga o le 10 mm le maualuga. A oʻo ina matua matua, o le pito i luga o nila e punou i fafo.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faʻaleleia togafitiga fomaʻi. Tipiina ma susunuina lala ma gala ua faia.

Spruce Spider Mite

Afai o loʻo faʻalavelaveina ni nila i ni pusa lapisi, e ufiufi i lanu samasama ma sasaa - o le faʻamaoniga lenei o le ola o le vaʻavave vaʻaia. O nei pepe mimiti, vave ma masani ona fausiaina, e mafai ona afaina tele ai le launiu, ma o le a oʻo i le faaiuga o le taumafanafana o le a leai se mea na maua muamua. E mafai ona mate tamaiti laiti ma se meaʻai.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Mo le puipuia o faʻamaʻi oso, e tatau ona tuʻuina atu le tausiga lelei i laau talavou ma matutua. Lafoaia i lea taimi ma lea taimi e faateleina ai le susu. I le tulaga o le tele o leona ma le siaki, faʻaaoga mea o le acaricides.

Juniper sawfly

O aʻafi o le sawfly e afaina ai nila ma le ulu o le vine e ala i le viliina o latou totonu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Talu ai o le vaipuni o le kiona e ola i le eleele, ua fautuaina le eliina o le poloka poloka. Faʻatasi ai ma sina faʻalautele lanu o le meaʻai o le a fesoasoani i le faʻamafunaina o tusi o nusi ma le tele. Faatasi ai ma le tele o leona - togafiti o togafitiga ma teuteuga o laau toto, iniseti.

Juniper aphid

Juniper aphid o se iniseti laiti e leai se ilaʻu (3 mm) o lanu uliuli ma ni faʻamaʻi se lua. Aphid e afaina ai laau talavou. E le afaina ai le sua mai ia i latou, o le taunuuga lea e taofi ai le laʻau i lona atinaʻe, faʻavaivaia, e sili atu ona faigofie ona maua i faʻamaʻi pipisi, ma ua leaga le popo.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Talu ai ona o le 'aphids o loʻo' ave e le togalaau, e tatau muamua lava ona taulimaina le mafuaʻaga - e faʻaumatia ai meaola o loʻo iai latalata ane. O le aveeseina o aphids mai se togavao, e tatau ona togafitia i le vai tafe i taimi taʻitasi ma le va o le 7-10 aso (10 g o le fasimoli / 10 l o le vai). I le tulaga o le tele o liona, faʻaaogaina o meaola ma meaola e faʻaaogaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaluina ni mea se lua i le vaeluaga o le lua vaiaso faatasi ai ma se sauniuniga o le olaola "Fitoverm".

Juniper Shchitovka

O se iniseti lanu enaena, e ufiufi i luga ma se afaina. E oʻo atu i le maualuga o le 1-1.5 mm. Sufuluina o le sua, e matua afaina ai laau talavou e taofia le tuputupu ae ma atonu e mate ai. I fualaau matutua, pe a faaleagaina se talipupuni, o le a faʻalanu enaena, mago ma pauu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Faʻaleleia o iniseti vailaau "Aktara", "Confidor", "Calypso", ma isi. O le faagasologa e faia ile lua pe tolu asiasiga. Vailaʻau fautuaina fautuaina. Mai auala agamalu e mafai ona e faʻaogaina ai nonoa faʻamalo ma le faʻamamaina lima o le palu.

Aneti

O siama e lamatia i le mea muamua aua latou te felaveaʻi le susu i iniseti pei o aphids, scutes, ma pili. Latou te ola foi i aʻa o laau totő, e taamilo laau.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Togafitiga o anthills ma fualaau faasaina "Aktellik", "Fufanon", sasaa vai inu i luga oi latou. I le taimi o le tuputupu aʻe o laau totino, o tapenapenaga "Thunder", "Medvetoks", "Ants" ma isi latou te faia ai meaola ma nofoaga o fuifui.

Paʻu moli pine moa

O le moa pine o le apaau o se pepe lanu violē laiti ma se apa e tolu mita. O le pepe mo le juniper lava ia e le o se taufaamatau. Ae o ona aʻa e fafaga i luga o nila. Latou te iloa i le ogatotonu o le taumafanafana. E i ai se tino 3 cm le umi lanu meamata ma taʻaloga uumi umi. Latou te toso i le palapala.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Totoina o le eleele i le lio lata ane. Taʻu ma toe fai (pe a manaʻomia) togafitiga o le mafanafana ma vailaʻau iniseti.

Snails

Snails e fafaga ai ni pine maina ma vine. Faʻafiafia tele i taimi o timuga mamafa. Latou te fiafia foi e nonofo i totonu o paolo ma nofoaga malulu, i eleele palapala.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu. Aoina ma le faʻaaogaina o tusi. Totoina, faʻafeololoina o le totō o le vaomatua.

E pei ona tatou vaʻaia, e tele naua faʻamaʻi ma meaola faalafua e afaina ai le vine. Ae peitaʻi, afai e te tausisia uma mea manaʻomia, filifili mea e sili ona lelei o le totoina, tausia o le laau, faia togafitiga faʻamalosi ma faʻamalosia ana faʻafitauli, e foliga mai o le ae le vaʻai i ni faʻafitauli o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga i luga o lau aulelei.