Fua o le gaosiga

Malala: faamatalaga, sui, ata

O malala o se tasi lea o laau e sili ona taatele o le fugalaau i faatoaga. E tele a latou gafa ma ituaiga o manu ma e tufatufaina atu i soo se mea i le lalolagi. E ui lava i lea, o nisi o palapeti e aoga ma ua tupu i laufanua, ae o isi e mafai ona lamatia ma e oʻo lava i le oti. O fea oi latou e leaga pe aoga, e talafeagai mo togafitiga poʻo teuteuga, pe faʻapefea ona faʻaaoga meatotino o na laau totō - o le ae aoaoina e uiga i lalo.

Faamatalaga o ituaiga

Malulu, po o se seleni, e auai i le vasega o faʻataʻitaʻiga. E masani lava o vao masani, laʻau laiti ma laau e le masani ai. I le aofaiga atoa e sili atu ma le 3,000 ituaiga ma e sili atu i le 300 ituaiga o nei gafa e tufatufa atu ile fogaeleele atoa. E masani lava o le faamalu e sili atu le maualuga o le tau, pe o le tele foi o mea e ola ai i Europa, Asia ma Amerika. E le gata i lea, o nei meaola e ola i totonu o atunuu o le taumafanafana, ae o le tele o nofoaga i mauga.

E te iloa? Ua talitonu saienitisi e le gata ina iloa e laau le lagona ma le manatua, ae ua maua foi i le malamalama. Ma e mafai ona latou fesoʻotai ma le tasi ma le isi e oʻo lava i isi mea ola. E le gata i lea, o loʻo fai mai tagata suʻesuʻe e vaʻaia e laʻau lanu ma e mafai ona tetete ma le fefe.

O fua o laau ua faʻamatalaina e le mumu, faatasi ai ma isi laulaau eseese, o fugalaau e masani lava laiti pe itiiti, o le saʻo ma le ituaiga uma. O fugalaau e iloagofie ai lenei aiga, ona o latou faigofie ona iloa, poo faamalu. O le lanu o fugalaau e masani lava ona paʻepaʻe, ae o nisi taimi o loʻo i ai se piniki mālū, pale samasama ma le lanumoana. O eleele uma ma lalo o le eleele e ese i totonu o mea o loʻo faʻaaogaina o suauʻu ma resins taua.

O a laau e aofia i le faamalu

Faatasi ai ma se faamalu e mafai ona e feiloai i soo se tagata i le olaga, ae le gata i le atunuu, ae na o le savali i totonu o le paka. E i ai nisi o taatele o latou sui e feagai ma tagata i aso uma ao latou savavali ma galue i totonu o le togalaau, faʻateleina pe faʻatau i faleoloa:

  1. Laʻau fualaʻau. O nei mea e aofia ai le pulu iloga, pasili, parsnip, celeri, kāloti ma le tele o isi.Uma
  2. Laʻasaga taua. O nei laau e masani ona faʻaaogaina e pei o ni vaitau i le taimi o kuka - kumumu, coriander, anise, fennel ma isi.Cumin
  3. Laʻau oona. Hemlock, pasisa ma mea oona e sili ona matautia. O nei mea uma o ni mea inu ma e le mafai ona 'aina.Pasi pasi
  4. O le tele o isi laau, o mea e masani ona mafaufauina o vao ma e seleseleina i le taimi o le veleina i le saite.Borschovik

Le lelei ma le afaina o laau toto

O nisi o sui o le faamalu e mafai ona maua ai ni faʻamanuiaga sili, ma o nisi - e afaina ai le tino. O nei laau toto e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi eseese ma e faʻatauaina mo a latou mea maualuga o suauu taua, mo se faataitaiga, anise, coriander poʻo fennel.

E taua! E ui lava o vailaau oona, o vaega ia o vailaʻau ona oa latou vailaau faʻaleagaina. Ae o le le faʻatagaina o le 'ai po o togafitiga e latou e matua faasaina, e mafai ona lamatia ai le ola!

O le toʻatele oi latou e iai mea faʻapipiʻi ma antiseptic, e le na o vailaau faʻamaʻiina, ae o loʻo iai foi le fesoasoani, e faʻamalosia ai ma faʻateleina le tetee o le tino. O le mea moni, o loʻo i ai foi ni mea matautia matautia o le aiga, o le le faʻaeteete le faʻaaogaina lea e lamatia ai le gata o le tino, ae o isi foi mea faanoanoa. O le mea e sili ona leaga o le vevela, kororysh ma mea taua.

O vailaau faʻamalosi e iai foi: anufe o le pata, poppy meconopsis, fanua larkspur, arizema, carissa, fulufulu, mata vevela, belladonna, lanu mumu ma le mumu.

Laʻau faʻasoifua

O se fuainumera tele o laau afu mai le aiga o le Malalela o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino ia e faʻaaogaina e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i togafitiga faʻapitoa. Mai aʻa o le ea ea Siberia, o le fualaau faasaina o Dimidin, o se antispasmodic ma vasodilator, ua saunia. O fua o le kumini e taua tele e le gata mo lo latou tofo. O a latou uiga faʻapipiʻi e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai tiga i faʻamaʻi o le manava ma le totoga i togafitiga faʻaleaganuʻu.

O le ae fiafia e fia iloa po o le a le aoga o le kumumu, o le sima cumin, ma ia aoao e uiga i foliga o le ola o le kumini i le dacha.

O le ageluica e ese mai le lautele o le faatinoga - o vaega uma o le laau e faʻaaogaina e togafiti ai nifo ma le ulu tiga, e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le neuralgia ma le vevela, faʻafitauli gynecological ma e pei o le anti-inflammatory mo le faʻaaogaina fafo.

O le angelicus ua leva ona faʻaaogaina i Saina ma Iapani e avea o se sui sooupu, e masani ona faaopoopo i fualaau oona mo le maualuga. I le avea ai o se faʻauluulu o Angelica i le pulu mai le moa moa. E masani lava o se vaega o le auala o le toto, totoga ma mea faʻaleaga. Volodushki e faʻaaoga foi i togafitiga masani ma aganuu. O loʻo aofia i totonu o fualaau faasaina e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi o le ate. I vailaau faʻataʻitaʻi, volodyushki ua faʻaaogaina e faaosofia ai le faʻamalositino o le sua oona: latou te faʻateleina lona aloaʻa ma suia le kulimi o le talo.

O le teuteu o aʻa e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela i le malaria ma fevers, ei ai lona malosi, e masani ona faʻaaogaina o se visepisi. Volodushka foi ei ai sona aafiaga lelei i le gafatia.

E faʻaaogaina foi e avea o se antiseptic: olati lanumeamata, violetine violet, pine paina, catalpa, rosa, bison, persimmon, puna totogo, fatu o le ivy, moli ma laau.

Ina ia faʻamalosia le faʻatinoina o feusuaiga, o le a saunia se mea e afaina ai: 30 kalama o aʻa o le volodushki ma le ginseng e tatau ona liligi atu i le 0.5 lita o le ava malosi ma tumau ai mo le itiiti ifo ma le masina i se nofoaga pogisa. Inu 20 pa'ū aʻo leʻi fafaga faalua i le aso, e tatau ona faaauau le vasega mo le 2 masina. Guzzle-aʻa i togafitiga FaʻaSaina ma Korea e faʻaaogaina foi e fai ma fofo mo mea vaivai, e pei o se tonic. Malosiaga mai fua e afaina ai manuʻa.

Laʻau teuteu

O nisi laau toto e maualuga o latou uiga teuteu, aua e masani ona totōina i togalaau, ola aʻe i luga o faʻamalama pe faʻaaogaina mo le teuteuina o palu.

E te iloa? Fugalaau e mafai ona tupu ma fuga i avanoa. O le muamua o le arabidopsis, lea na tupu i luga o le nofoaga i Rusia i le 1982. O le ola o le laau ua na o le 40 aso.

O le taatele o volodushki, astrantia ma eryngolates. E iloga i latou i le vaʻavaʻa ma le vaʻaiga vave, o le mea lea latou te foliga tutusa lelei ai i totonu o laʻau faʻamalosi laiti po o totonu o fagu. E masani ona maua le erykium i luga o vaʻa vevela, aua e mafai ona teuina le lanu uliuli lanu moana mo se taimi umi. E lelei tele i rosa po o cereals, e faʻatoʻa maeʻaeʻa mea uma o pastel. E pau le fuga i le amataga o le taumafanafana, e masani lava o le faaiuga o Iuni poʻo le amataga o Iulai. I le tausiga o se fugalaau e aunoa ma se laʻau, e fiafia i le susulu ma le la. E sili le fiafia i alavai - pe afai e tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona tatala pea.

E taua! E matua leaga le erykium pe afai e susu ma malulu le tau. O le lanu lanumoana matagofie, lea e taugata, e toetoe lava a toesea pe afai o le taumafanafana e timu, o lea e taua ai le tuʻuina atu i se mafanafana ma le mafanafana.

O ata tetele tetele e foliga matagofie i le tuufaatasiga ma le euphorbia, logo, geraniums po o au i luga o le saite. E foliga lelei foi e tetee atu i talaaga o meaʻai. O le lanu lanu e lautele lona lautele, o lea e mafai ai ona e filifilia tonu le paolo mo le mamanu o se fugalaau poʻo se fugalaau, lea e manaʻomia. I le taamilosaga o leo malu - paʻepaʻe, kulimi, piniki. E masani ona i ai foi le paʻu ulaula po o le fugalaau lanumumu. I le tausiga o le tusi tusi e le mautonu.

Faatoaga laau

Faatasi ai ma le lapisi, o laau afu ma fualaau faisua, aemaise lava kāloti, pasesa ma le otaota, e sili ona taua i totonu o le aiga. O Carrot o loʻo taʻua o se tasi o fualaʻau autu o fualaau faisua e tupu i luga o le teritori o lo tatou atunuu. O ona aʻa o loʻo i ai le tele o vitamini, aemaise lava pati, faʻapea foʻi ma suauu tāua. O le meaʻai foʻi lea e fesoasoani i le ania poo le fualaʻau.

Pasili, opu ma seleni e faʻaaogaina e le gata o meaʻai, ae pei foi o meaʻai faʻafefiloi i ipu. I totonu o le vasega o aʻa ma lālā, lea e aofia ai se tele o suauu taua ma fuamini C.

O le kulimi e lauiloa foi ona o ona togafitiga faafomaʻi - o mea faʻaleagaina mai lea mea e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasao ma se auala e faʻaosofia ai le fia 'ai.

O Coriander, anise ma cumin e mafaufauina i totonu o laau autu. Mai le laʻau basal coriander, o le cilantro meaola e lauiloa i Asia. E le gata ina faaopoopo atu i ipu e pei o ni mea suamalie ma mea manogi, ae faʻaaoga foi mo mea manogi.

Coriander o se tasi o laau masani masani manogi e faaaoga i le tele o atunuu. Faʻasalaʻau oe lava i mea aoga ma faʻailogaina o le coriander, faapea foi ma metotia o le seleselega mo le taumalulu.

O lovage, kupyr, vao, parsnip ma fennel e masani ona faʻaaoga i le kuka. Laʻau vao, e pei o snyt, o loʻo faʻaaogaina e avea ma mea taua mo le sauniuniga o salakeke. E pei ona faʻaaogaina laau o le ethereal ma laau vevela ma Ayovan, Ammi ma Myrrh.

Laʻau leaga

O le aiga ei ai ni laau e sili ona matautia. E le gata ina fautuaina e tupu pe faʻaaoga mo le teuteu, ae leai se mea e le mafai ona 'ai - e sili atu le aveeseina o mea uma e le mailoa mai le togalaau ae le o le aoina mai i le natura.

E taua! E leai se tulaga e le aumaia ai fale e le o iloa, e tusa lava pe matagofie, e pei o kakorysh. E mafai ona lamatia pe aona! Ina ia iloa lelei se pulu anufe oona mai se mea faigofie, ia sogisogi lemu: afai e manogi e pei o le kalaka - toto matautia!

Kokorysh, poʻo le pasili dog, o loʻo i ai se manaia matagofie ma le paʻepaʻe sinasina tele. E i ai foi ona laʻau o foliga matagofie - e manaia ma faʻasese. Ae ui i lea, e masani lava ona fenumiai ma pasi faigofie, e pei o le laau lava ia e talitutusa ma lea. I luga o aualatele ma vaomatua, i lalo ifo o le eleele, e mafai ona e feiloai ma se manua po o se limu, e pei ona taua i le uiga o le "gutu". I le nofoaga lava e tasi e mafai ona e feiloai ai i se mea e faʻaleleia ai le vai poʻo se puipui puipui lautele.

Faitau le faʻamatalaga ma faʻamalologa o meatotino.

O le mea oona o se tasi lea o tagata sili ona matautia o le aiga. O se numera tele o lafumanu e afaina i le taimi o le sailiga mo meaai i luga o auvai, vaitafe, po o luga o laufanua suamalie, aina ona lau ma aʻa. O le mea oona e tumau pea pe a uma le faʻamago. E mafai ona faʻamaua manu i vaovao, pe afai e te faʻaaogaina i meaai. Malulu - o se aiga tele, e aofia ai se tele o fualaau eseese, e aoga uma ma matagofie, ma matautia. O nisi ua i ai se aoga faapitoa ma ua faʻaaogaina i vailaau, o isi ua fautuaina mo le taumafaina ona o le maualuga o mea o vailaʻau ma vitamini e manaʻomia mo le tino, ma o nisi e sili atu le le aumaia i totonu o le fale.

E te iloa? I nisi o vaega o Asia ma le Pasefika o Faalavelave Tutupu Faafuaseʻi, o se laau matagofie e tupu, ua lauiloa o le "fugalaau o le talie". Naʻo le tasi le fatu, fua leai ni peʻa, mafua ai le taliega e aunoa ma se mafuaaga mo le 30 minute. A maeʻa ia te ia, e masani lava ona moe le tagata. O le mea lea, o fomai nifo e tuʻuina atu nei fatu i tagata o loʻo mamaʻi i Novocain.

O le aiga e aofia ai maʻau teuteu teuteu ma fugalaau e iai le matagofie ma le alofa tunoa. Ae peitaʻi, afai e te leʻoloa tonu pe o le a le ituaiga o laau e sili atu - e le lelei le toe aumaia i le fale.