Sauniuniga mo laau toto

E mafai ona faʻaaoga le fungicide "DNOC" mo fai togalaau ma fai togalaau?

O ē e ona fanua o loʻo iai le tele o faʻafitauli. Pests ma faʻamaʻi o ituaiga uma e faapitoa lava le ita ia i latou - ua maitauina mai mai lea tausaga i lea tausaga latou te na o le sili atu ona puipuia i le gaioiga o fofo tau togafitiga masani. O lea la e tatau ona e faʻaaogaina i ni faʻatonuga malosi (mautinoa). Mafaufau i se tasi o nei meafaigaluega, aʻoga atili e uiga i le fualaau faasaina ua taʻua o le "DNOC" ma pe o le a foi le mea e faʻaaogaina ai.

E faatagaina pe leai?

Ina ia amata, saili pe faʻafefea "tulafono" le faʻaogaina o lenei fatuga.

I luga o le upega tafailagi e mafai ona e maua le tele o iloiloga e uiga i ai, ma o nei manatu e teteʻe saʻo. O nisi tagata e pei o le aʻafiaga o togafitiga, ae o isi e matua le faamalieina i latou.

Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai. O le mea moni o le "DNOK" o se fatu malosi ma o loʻo faʻaaogaina mo le galueaina o vine ma isi faʻatoʻaga i luga ole laʻasaga o galuega. E oo lava i luga o nei vaega tele, o le faagasologa e le sili atu ma le 1 le taimi i le 3 tausaga.

Ona o lona "malosi" o lona uiga e le o iai i totonu o vailaʻau faʻatagaina mo le faʻatau atu o fai togalaau poʻo fai togalaau. O lona uiga, o lona faaaogaina i faatoaga tumaoti ma vaega i totonu o le nofoaga e nofo ai ua faasaina. Ae ui i lea, o le tele o "pisinisi tumaoti" latou te faʻaaogaina i luga o latou nofoaga. O le mea moni, mo lenei mea e tatau ona latou fuaina saʻo le fualaau ma faʻamautinoa le vaeluaga o togafitiga, ae le galo ai taunuuga talafeagai.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina

O le mauaina e le manaʻomia ai se tele o "mea e faʻaaogaina" ma ituaiga uma o mea faʻaleleia. O le mea moni, o se paluga o le masima ammonium ma le dinitroorthozole i le 60/40 tutusa. E maua e 40% le faʻapitoa. Suauu po o le ammonium sulfate e mafai ona galue e avea o se mea e tumu.

E taua! E le na o le pau lenei o le igoa mo se sui soʻo. E mafai foi ona faatau atu "Selinon", "Mamanu", "Ulutala", "Dinosaur", "Dinon", "Cresoton". Afai o fuafuaga - togafitia se tamai togalaau, e sili atu ona lelei le tuʻuina o lenei pusa.

O se taunuuga o lenei "fefiloi" e sau ai se paʻu lanu samasama lanu ma se malosi malosi. Faʻalēaogāina muamua, o le tuufaatasiga e maua ai se auala o le tele o gaoioiga.

O le faʻatonuga o loʻo faʻamamafa mai ai o DNOC o se faʻavae mo togafitiga o laau toto e maua ai le fomaʻi (antifungal), mea faʻasaʻi ma mea faʻasaina. E le lelei le solu i totonu o le vai, ma o solvents o mea masani e masani ona faʻaaoga e maua ai le tele o le suavai galue.

Gaoioiga aoga ma le masini o le gaioiga

O le mea autu o le 4.6-dinitro-o-cresol. O le fofo, pau i luga o laulaʻau ma fatuga, faʻaumatia ai sela o gaʻo afaina, faʻavevelaina ai le maʻi i se taimi muamua ma faʻamavae ai iniseti - o faʻamaʻi mafuaʻaga o ia faʻamaʻi.

O le aʻafiaga pe a maeʻa ona faʻaleleia pe a uma le 3-4 aso, e ui o le aʻafia o le dinitro-o-cresol i totonu o vailaʻau e masani ona masani ai le 2 aso. E lava lenei mea e faʻafefe ai le faʻapogai o faʻamaʻi ma faʻaumatia i se taimi puupuu. O se aafiaga tumau e matauina mo le itiiti ifo i le masina.

O afea ma pe faapefea ona faʻaogaina le fungicide?

O le taimi autu o le faagasologa o le amataga o le tautotogo. E tatau ona "puʻe" i le taimi e tusa lava pe leʻi oʻo i le paʻu, pe a faʻatūina le vevela malulu i le + 4 ... +5 ° C.

Ua iloa e le au fai togalaau masani o le taimi aupito sili lea mo sea galuega: e le o salalau sua, ma o iniseti leaga o loo i ai pea i le taumalulu, o lea e faigofie ai ona mama.

E te iloa? I le amataga o le faʻatautaia o meaola a le fale na tu ai DI Mendeleev. O le saienitisi talafesa na fiafia i aafiaga o le lime ma le superphosphate i luga o palapala eleele eleele.

Faatasi ai ma "tagata faatau" o le tali malosi o aphids, fuainumera iniseti, eseese mites, suckers, fusi laʻau ma isi avega o faamaʻi latou te fiafia e aoina i laau ma laau toto.

E sili atu ona itiiti le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i le gaosiga o le autumn. O le ai ai se taimi e faatali ai seia pau lau lau. Mafaufau i le taimi lena e tusa lava pe maualalo ifo i lalo, o le fofo e mafai ona faʻaaogaina e sili atu ma le 1 le taimi i le 3 vaitau. E masani ona sili atu le leaga nai lo le lelei o le pipiiina o taimi masani. Pe a sauniuni le paluga, taumafai e aua nei pipiʻi. E pei ona uma ona tatou iloa, o le paʻu e faʻavaivai le faʻavaivai i le vai. E toatele e sailia se auala e ala i le faia o le fofo i lenei auala:

  • 50 g o le fungicide (faʻamaʻaloga masani) faʻaititia lelei i totonu o le 1-2 l.
  • Ona faʻamaligiina lea o le mafaufau i totonu o se pusa e 10-lita, e aunoa ma le faʻagaloina e faʻafefiloi malosi.

Sei o tatou vaai pe o le a le tau o le faʻaaogaina mo fualaau eseese.

Apple, pi, quince

O iinei, o le faʻatonuga o le a avea ma tasi o sili ona tumu i le 100 sikuea sikuea. m o le a manaomia 15 lita o fofo.

E taua! O le i ai o se eleele e latalata ane i le tele o laau poʻo togavao, faʻaaoga mo le totoina o fualaʻau poʻo isi mea totō, e faʻapupulaina ai le lavelave o le faʻatinoga. O le "tuaoi" e masani lava ona ufiufi i se ata e taofia ai le sao mai le palapala. E tumau pea lona paleni.

O le vavalalata taimi o le a puipuia ai le paʻu, moniliasis ma ituaiga eseese o laulaau i laulaau. O le a iai foʻi avanoa e maua mai ai i le aphids ma leafworms.

Peach, apricot, cherry, plum

I le itu lava e tasi o le a le tatau ona sili atu nai lo le 10 lita. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻe o moniliozu ma klyasterospiozy. O le taua tele e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻalelei o uiga. O togi ma fuainumera iniseti e le taliaina ia ituaiga fofo.

Gooseberry, currant

O le faʻateleina o vao ma rhizomes malolosi e manaʻomia ai se fua faatatau talafeagai o le 15 l / 100 "sikuea".

O le a le mafai ona ave laupepa i le palapala ma faapipii. O le foliga mai o se laulaau laʻau po o le moth plaque e le talafeagai, ma o se faʻaaliga lenei o le malosi o le insecticidal o lenei sui.

Vine

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻamalosi e pei o DNOC mo le gaosia o fualaʻau ei ai ona lava uiga.

E masani ona faʻaaogaina e le au fai togalaau togafiti pei o "Apikoli-Pik", "Fundazol", "Khom", "Tiovit Jet", "Phytodoctor", "Thanos", "Oksihom" e faafetaiai ai faamaʻi eseese.

Faatasi ai ma le amataina o le vevela o le a faia le teuteuina, lea o le a le faatagaina ai le salalau atu o ni mea taua ma finauga. E amata ona sosogi vave pe a maeʻa pe a maeʻa, e aunoa ma le faatali mo le "lafoaia" o sua i luga o lala. Mea taumafa - e tusa ma le 8 lita i le itulagi 100 sikuea mita. m. A maeʻa lena, e mafai ona galo oe ile aufaasālalau ma siaki mo le vaitau atoa. Afai ei ai se taimi i le taimi, e oʻo lava i le amataga o le tautotogo, e mafai ona e puipuia vine mai "tiga" tiga, lea e masani ona aafia ai laulaau i le amataga o le taumafanafana. I le lisi lava e tasi o loʻo maua ai septoriosis ma anthracnose.

E te iloa? Mai le amataga o le 1960 e oʻo i le faʻaitiitia o le USSR, na ia umia le taʻitaʻiga i le lalolagi i le gaosia o meaʻai faʻamalosi. I le isi itu, o le tele o faatoaga faʻale-aganuʻu na leai lava se mea e teuina ai "felauaiga" na latou maua, ma o lenei mea na sili atu ona maualuga - masani o eleele ua tumu i le gaosi po o le le aumaia o mea taua i le fanua, lafoina i totonu o vaʻa.

Atonu na e matauina o vaega tetele o loʻo faʻaalia i faatonuga. E talafeagai lenei mea, ona o tagata autu o le fofo o ni faatoaga tetele ma ogalaau tetele. E manaʻomia e le aufaifaatoaga ona gauai faapitoa atu i le "saogalemu" pe a galulue ma se meafaigaluega malosi.

Faʻamasinoga

O le malosi malosi o le fualaau faasaina e manaʻomia ai le faʻaeteeteina lelei o le paʻu ma le vai galue. E le gata i lea, o maʻalaʻau lanu samasama e sili ona matautia ma mea pāpā.

Afai tatou te ave "e tusa ai ma le faasaienisi", ona mafai lea ona pupuva laau po o togalaau e na o se mamao (mamao atu i le 1 km) mai fale ma nofoaga e nonofo ai. O lona uiga, e le fetaui mo se lotoa tumaoti. E tutusa foi le faaaogaina i le vavalalata o le vavalalata a dacha, e ui o le tele o tagata latou te le amanaiaina lenei manaoga.

O le isi vaega o le TB e oʻo mai i lalo nei:

  • Ia mautinoa e faʻaaoga fusi paʻu ua uma ona tapunia, seevae ma respirator (faʻalelei - mask mask). E tatau ona ufiufi le ulu.
  • Aua le faʻatagaina le vai e faʻafeiloaʻi ai foliga paʻu, mucous membranes, aemaise ile tino.
  • Faʻaauau ona faʻaaogaina i le leai o se matagi.
  • Faʻaauau aʻo totoina isi tagata poʻo fagafao e le manaʻomia. E faatatau foi lenei i tuaoi i le eria.

E taua! E le mafai ona ave ni laei e faʻamaʻaʻaina e lima lima, e tumu i le paʻu o le paʻu, e le mafai ona "fufulu ese" i le laasaga e tasi.

  • A maeʻa le galuega, e tatau ona faʻamamaina lelei le pulumu, aloese mai le tuʻuina atu i totonu o ni vai vaʻaia poʻo i totonu ole vai.
  • Aua nei galo e uiga i le tumama. A maeʻa ona aveese ni laʻau eleelea, ave se taʻele poʻo le fufuluina lelei oe lava.
O le lamatiaga o lenei tuufaatasiga e le gata i le lamatiaga o le afaina o le manava ma le paʻu. Faatasi ai ma se aafiaga loloto, e mafai ona faaleagaina ai le metabolism poo le mafua ai foi o le oona matautia, lea i nisi tulaga e avea ma taimi masani.

Ina ia faia lenei mea, e tusa lava pe itiiti se tali o loʻo folasia ua lava. Ia matua faʻaeteete.

Taimi ma taimi e teu ai

O le ola ola o le paʻu o le 3 tausaga, o le aso o le faʻasalaga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O nei taga e teuina i le pogisa, nofoaga matutu, ese mai meaʻai, meaʻai (ipu, atigipusa, pans) ma pusa e faʻapipiʻi ai vai.

O le i ai i luga o le ea o vaalele vaʻaia poʻo le "diesel" e le aofia - o le paʻu o le mea pāpā. E masani lava, o ato e seleseleina e le tatau ona paʻu i lima o tamaiti.

E te iloa? I le amataga o le seneturi lona luasefulu, o fomaʻi ua taua o le "gaʻo". O lenei upu na faʻaaogaina e tagata e ona fanua ma tagata e galulue i meaola, ma e le o toe faaaogaina i le faaiuga o le 1930.
O lenei ua e iloa le aoga (ma i le taimi e tasi e matautia) "DNOC" ma pe o le a le mea e fai mo aganuu eseese o faatonuga mo le faʻaogaina o le gaioiga. Matou te faʻamoemoe o le tuliloaina o le aʻafiaga o le a le afaina ai lou ola maloloina ma i latou o loo siomia oe, ae o le a latou mafaufau ma le atamai i mea uma. Le seleselega lelei!