Faatoaga faatoaga

Tausali o salu i totonu o se fale e le masani ai

O tagata e mananaʻo e faʻaauau pea a latou meaʻai o salu ma fuamoa fou i a latou meaʻai, e mafai ona amata amataina lenei manu i totonu o se fale, aemaise lava talu ai e leʻo tele le taimi e tau ai ma taugata. O le a taʻuina atu ia te oe le auala e faia ai lenei mea, e amata i le filifiliga a se manulele, ma faaiʻu i tulaga o le tausia ma le faʻaleleia.

E mafai ona ou tausia le salu i totonu o le fale

I faʻataʻitaʻiga i le lalolagi, o mea o loʻo i totonu o salu i tulaga falemaʻi e le fou. I le Iapani, mo se faʻataʻitaʻiga, o nei manulele o tagata masani ia i totonu o tulimanu faleoloa, e pei o canaries poʻo paʻu. Quails o manu felelei, aua o masani masani o se fale mautotogi e talafeagai mo la latou tausiga, ma latou te le pisapisao i tulaga o le taulaga. O nisi nei o manaoga faigofie mo lo latou tausiga ma tausiga:

  • meafaigaluega o suauu talafeagai;
  • paleni taumafa;
  • tausiga o le malamalama;
  • faʻaaogaina o pulou;
  • fufulu mama i aso taʻitasi.
E te iloa? I le 1990, na lafoina ai fuamoa o salu ma ni atigipusa i le vateatea, lea na gaosia ai moa i le taimi o le vaalele. O i latou ia o le "muamua", na fanau i fafo atu o le paneta.

Filifili manu

Ina ia mafai ona manuia ma totoina salu, e tatau ona e iloa po o le fea ituaiga e sili ona lelei mo lenei mea, ona filifili sao lea o manulele laiti ma maloloina.

O le fea o salu e sili atu ona aoga e tausia ai (faʻavae)

O salu o loʻo ola i le natura e maualalo le mamafa o le tino ma maualalo le fua o fuamoa, o lea na atinaʻe ai e le aufaifaʻalaʻaga ituaiga fatu e 40 o aano o manufasi ma fuamoa, ma o nei mea e sili ona aoga mo le faʻatoʻaga ma le tausiga:

  1. Iapani salu. Manu felelei o le fuamoa. Maʻa e tusa ma le 130 g, fafine - e oo atu i le 150 g. O le fuamoa o le fuamoa a Iapani e 280-300 fuamoa i le tausaga. E aoga le fausiaina o lenei ituaiga ona o le vave amata o ona fafine: i le 1.5-2 masina le matua ua mafai ona lafoaʻi fuamoa.
  2. Farao. Meat breed. O Farao o loʻo taʻitaʻia i totonu o fuainumera i fuaitau o le maua o le mamafa - e oo atu i le 280 g, o fafine e maua mai i le 300 g. O le lelei o lenei ituaiga e iai a latou fua tele e 18 g. O le fua o le fuamoa o le 180-200 fasi i le tausaga.
  3. Estonian salu. E mafai e fuamoa o le talo ona ave i le 285 fuamoa i le tausaga. O le mamafa o tamaitai e 190 g, mo alii e laʻititi ifo maualalo. O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai: vavalalata o le 35-40 aso, 90% o le fausiaina o fuamoa, 80% o le siva ma 100% o lona ola.
  4. Falesa Farani. Fafaga meaʻai ma fuamoa fuamoa. O le mamafa o le tama tane Farani e oʻo atu i le 300 g, ma le fafine - 400 g. O le gaosiga o le fua e laiti, e oʻo i le 225 fuamoa i le tausaga, ae o le avanoa e tasi le fuamoa e mafai ona mamafa 16 g, e 5 g sili atu nai lo le fuamoa o le fuamoa.

Faitau mea e sili ona lelei o salu mo le fausiaina.

O le faʻavae autu mo le filifilia o se manulele

E tatau ona filifilia ia salu o manu e tusa ai ma taiala nei:

  1. Afai e te le fuafuaina le faʻaleleia o manulele, ona mafai lea e oe ona faʻatapulaaina oe lava i le faʻatauina o tamaʻitaʻi.
  2. E taua tele le filifilia o filifiliga a manulele e faʻatau - aano o manu poo fuamoa. O le mea e mataʻina ai, e mafai e le hens ona gaosia ni mea aoga mo le 10 masina.
  3. O le tausaga aupito sili ona lelei o le manulele e 1.5 masina: i lenei tausaga, o salu e mafai ona fetaui lelei i le fou fou ma fafaga.
  4. E taua tele le gauai atu i foliga o moa: tagata soifua maloloina e malolosi, leo leotele, maua lelei le manava, mimiti mago, mata manino, mamanu mama i totonu o le fagaloa.
  5. Ole manu e le tatau ona faʻamalo pe faʻafefe.
  6. O le manava moa e tatau ona manino i le leo.
  7. Faʻalogo lelei i le foliga o le pi o meaola laiti: afai latou te punou ma pala, o le faailoga lenei ua matutua manufelelei. E le tatau ona i ai ni tuputupu aʻe e lata ane i laʻau o moa.
E te iloa? O le talafaamaufa anamua a Aikupito o loo i ai se ata i luga o foliga o foliga o se maile salu, lea na faailoa ai leo o le "y" ma le "in."

Faʻapitoa o le anotusi ma tulafono o le tausiga

Ina ia mafai ona maua ni taunuuga lelei ile fausiaina o manulele i tulaga o se fale mautotogi, e taua mo i latou le faamautinoa o se microclimate talafeagai ma ia tausia lelei i latou.

Tulaga o totonu

O nisi nei o manaʻoga mo tulaga i totonu o le potu o loʻo taofia ai manulele:

  1. E le mafai e kiliva ona faapaleni le pisa tele, a leai o le a amata ona latou feanu ai fuamoa, ma o le a faaitiitia la latou fua o le fua. O le mea lea, latou te manaʻomia se potu e aunoa ma le faʻaauau pea o se tagata, vavae ese mai le pisapisao na gaosia e le au mea fale ma auala faʻataʻavale.
  2. E mafai ona e tausia se manulele i soʻo se potu talafeagai, puipuia mai faʻataʻitaʻiga.
  3. E tatau ona faʻaleleia pea le potu ma salu ina ia faʻaumatia ai manogi e mafua mai ona o la latou gaioiga taua.
  4. O le maualuga o le vevela i totonu o le potu e teu ai manulele e le maualalo ifo nai lo +18 tikeri (e taliaina i luga).
  5. Malamalama i totonu o le fale e le tatau ona sili atu i le 17 itula.
  6. E le tatau ona susulu le malamalama. E sili le faʻaaogaina o moli infrared for this.
  7. O le susu i totonu o le potu e le tatau ona sili atu pe maualuga atu nai lo le 60%.
  8. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e le mafai e manu felelei ona tuʻuina atu manogi manogi o soʻo se fulufulu, ma o le a lagona foi le toʻa ma le lelei.

Faʻatau manaʻo

O manaoga nei e tuʻuina atu i luga o le potu o le a tausia ai manulele:

  1. O le mamanu e tatau ona i ai se lapopoa e fetaui ma le numera o fagafaʻi: 1 tama ma le 4 fafine e tuʻuina i totonu o le tasi fale. O le potu e tatau ona i ai laina nei: umi - 40 cm, lautele - 30 cm, maualuga - 25 cm.
  2. O sulu i le laina e tatau ona faʻatusatusa i le tausaga o le salu ina ia le pauu manulele i le fola.
  3. Mo le faʻaogaina o le faʻamamāina, o nofoa ua faʻapipiʻiina i lalo ma se paleti faapitoa: e ala mai i sela o le a faaputuputuina i totonu o le palatusi.
  4. E tatau ona e faʻatumu se fagafao fagafao po o se vao i totonu o le apa: o le a sosolo ai le manogi le lelei.
  5. E manaʻomia e Cages le faʻapipiʻiina o se fata ma se malulu mo le aoina o fuamoa.
  6. Faletupe ma se manulele e le mafai ona tuʻu i se nofoaga e paʻu ai le la.
  7. E tatau ona vaʻavaʻai faʻasalalau mai tagata matutua.
  8. Ina ia mafai ona faʻavanoa avanoa i totonu o le potu, e faʻatagaina ai le fausiaina o nila i ni vaega se tolu.
  9. O faʻamoega ma meaola i totonu o sela e le o faʻatulagaina.
  10. O le taualuga i totonu o nofoa e le tatau ona matua maualalo ma faigata, a leai o le a manuʻa manulele pe a aveese.
  11. E tatau ona tuu i fafo o le fale le mea inu ma le fafaga, ma faapipii i le pito i luma.

Aoao pe faʻapefea ona fai se paʻu mo salu i ou lava lima.

E taua! I le tasi aso i aso uma e sefulu, e tatau ona fagogo mai salu i le oneone paʻu, ina ia mafai ona faamamaina manulele mai pamu.

O le a le fafagaina o salu

E tatau ona fafagaina i lalo o failau ma maua le avanoa i vai mama. Latou te fafagaina le manulele i le tolu i le fa taimi i le aso i le taimi lava e tasi ma fegalegaleaiga e fetaui ma o latou tausaga.

Chicks

O meaai mo tamaʻi manu e tatau ona aofia ai mea nei:

  1. Bristles, porridge, polotini. Mai aso muamua, o moa ua tuʻuina i totonu o le vevela ma le eleele ma fuamoa o le salu, faʻaopopo i sina fasi oat, sana poo le saito o le saito (i le vaega 1 vaega o le cereal ma le 3 vaega le fuamoa) ma le millet. E le gata i lea, ia mautinoa e te ulu atu i greens meaai, susu susu, sisi, meli susu. O lenei lisi o le a fesoasoani e saturate le tino o moa ma le polotini, gaʻo, masini ma vitamini B, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le tuputupu ae lelei ma le maso maso. Ole aofaiga ole taumafa mo moa taitasi ile 5 g.
  2. Gravel O le i ai o le kalave laumei i le meaai o salu e tatau. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le leleiina o le fafaga i totonu o le manava o manu laiti. Ole lapoa ole granules e le tatau ona sili ile 2-3 mm.
  3. Mea faaopoopo minerale. A maeʻa le vaiaso muamua o le ola, e tuʻuina atu ai fagafao i le oneone e pei o le oneone, faʻapipiʻiina i totonu o se fagu meaʻai, faʻapipiʻi foʻi ma atigi figota, fuamoa moa ma le penisina. O nei mea faaopoopo o le minerale o le a faʻamalosia ai ivi o moa ma faʻasumu le tino i le calcium, iodine ma le magnesium. Ole fua ole aso o nei faʻaopoopoga - 1.2%.
  4. Meaʻai suamalie ma suamalie. Mai le fa vaiaso, o moa ua faasee atu i se taumafataga a tagata matutua atoa ma le faʻaopoopoga o fatuga (pipi, soya, lentils), aano o manu ma ponaivi ma iʻa falaoa, fefete, totogo ma saito eleele, taumafataga mafanafana (kāloti, beets), aʻo faʻaitiitia le aofaʻi o le porotini. O sea fuataga e tatau ai ina ia le faʻaosoosoina ai se fuamoa vave o fuamoa, lea e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le lafumanu ma le lumanaʻi o le a faia ai fua. O le fafagaina i le aso i le tausaga lenei o le 20 g.
E taua! E masani lava e leai ni faʻamaʻi pipisi, o lea latou te le manaʻomia ai ona tui.

Manuʻa matutua

A o fafagaina mai ai manu niniʻi, o le aofaiga atoa o meaai i le aso e 30 g mo le 1 manulele. O le taumafa o le matua o salu e tatau ona aofia ai meaai nei:

  • suauu kuka - 40% falaoa o le ponaivi po o iʻa fagota ua faaopoopo i ai. O lenei taumafataga ua manatu o se oloa malosi;
  • faʻatau le oats - puna o microelements ma vitamini;
  • saito - o le saito o le saito e talafeagai e faʻaleleia ai ma tausia le fuaina mai o hens;
  • leki (soya, pi ma lentils) - o ni tagata e tuʻuina atu i ai porotini, gaʻo ma mea amino;
  • iʻa - tuʻuina atu le tino o le manulele ma suppletini porotini ma fuamosa mo le fausiaina o le skeleton;
  • oloa susu (yogurt, cheese cheese, egg egg) - mauoa i le protein ma le calcium;
  • fualaau 'aina ma fualaau mata - O se punavai o fiva ma vitamini;
  • penisina, papa maʻa, iliili, fuamoa - faʻaopoopoga o meaʻai mo le faia o ponaivi ma le lelei o le fua o le fuamoa.

Faitau e uiga i le fafaga lelei o tagata matutua ma salu.

E faʻapitoa le fausiaina o salu i totonu o le fale

E leai ni mea faʻapipiʻi i le kiliva, o lea i le fale mo nei faamoemoega e mafai ona e faʻaaogaina faʻaoga faapitoa i gafatia eseese. O nisi nei o togafiti e tatau ona e iloa pe a faʻaaogaina se mea faʻapipiʻi:

  • pe afai ua mamanuina le masini mo 20 fuamoa moa, ona mafai lea ona faʻaogaina le 80 salu;
  • fuamoa e faʻaaogaina mo le faʻavevesi ma le fou o le sili atu ma le tasi le vaiaso;
  • i le 10 aso muamua, e tatau ona faatumauina le vevela i le incubator i le 38.5 ° C;
  • o le vaiaso mulimuli o le vevela o le vevela e tatau ona 38 ° C, ma ao lei fananau mai pepe - 37.5 ° C;
  • E taua le manatuaina o le eseesega o le vevela i totonu o le incubator mai le ogatotonu i le pito o le 0.5 tikeri, o lea e tatau ai ona fesuiaʻi taimi uma ia fuamoa;
  • sosoʻo amata mai i le 17.5 aso. O lenei faagasologa e naʻo le 5 itula le umi.
E taua! O se taunuuga o taumafaiga a le au faʻaulu e fausiaina ituaiga o salu fou, na le iloa ai e manulele o latou faʻaogaina. O le mea lea, mo la latou togafitiina, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻapipiʻi.
O moa i uluai minute o le olaga ua uma ona ufiufi i se fulufulu ma malosi tele. Ina ia latou tuputupu ae ma atiina ae lelei, latou te manaomia le tausiga lelei:

  • i le taimi lava e uma ai le fanau mai, e tuʻuina i latou i totonu o laʻau (fale faʻapitoa poʻo pusa mo manu laiti);
  • o le vevela o le potu e manaʻomia mo le tausia o pepe moa fou e le tatau ona laʻititi ifo i le 34 ° C;
  • mai le masina e tasi e mafai ona faʻaitiitia le vevela i le 25 ° C;
  • E tatau ona faʻapipiʻi mo salu o loʻo faʻaleleia e tuʻuina atu ai le faʻamalama o le uati, lea e mafai ona faasolosolo malie ona faʻaititia i le 17 itula i le aso.

Mai nai minute muamua o moa o le ola e manaʻomia le meaʻai ma le tele o vitamini, minerale ma le palatini. I le faaopoopo atu i le fafagaina e le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaaogaina meaai faʻanatinati lea e mautinoa ai le 100% ola o moa.

Faamasani oe lava i foliga o le filifilia o se mea lelei lelei, e pei foi o tulafono mo le susunuina o fuamoa o le salu.

O le faʻavaeina i luga o le faavae o loʻo taʻua i luga, matou te matauina o le fausiaina o suauu i tulaga o fale maualuluga e le mafua ai le tele o faafitauli, o le mea lea, i le fautuaga i la matou tusiga e uiga i lenei autu, e mafai ona e faia ma le saogalemu lenei pisinisi fiafia ma lelei.

Vitio: Faʻamatalaga o salu i totonu o le fale