Faatoaga

Champagne vine vine Pinot Noir ma ona ituaiga

E oo lava i le tagata e lei avea muamua ma se tasi o farani Farani na faalogo e uiga i le tele o Farani Farani pine ma ona ituaiga.

O le lauiloa ma le umi o le igoa o lenei ituaiga ua maua ai le igoa o le vine sili ona lelei ua tupu mo le gaosia o le uaina o le laulau.

E sili atu ma le tasi le selau ituaiga, e eseese i le foliga mai o vine, fua ma le tofo. O le matua autu matua o le aiga o Pinot Noir.

Faʻasologa o talaʻaga

E tusa ai ma faʻamaumauga a le DNA, o matua ua molia o le ituaiga o vine. Traminer ma le sili ona latalata ane Pinot Meunier. O lona igoa (Black Cone) ona o le tutusa o foliga o le paipa ma le pine pine. O le tele o ituaiga meaola e faʻavae i Pinot Noir.

O le ituaiga pito sili ona matutua lea na faia mo le tele o tausaga na o Burgundy i matu o Farani. O lenei ua salalau solo i soo se mea. Ae e oo mai i le asō, o vine sili ona lelei ma le sili ona taugata na faia mai na o mea masani.

Faatasi ai ma Farani e eseese foi matou Malbec, Chardonnay ma Merlot.

O le a le ituaiga?

E faʻaaogaina tele mo le gaosiga o uaina, o lona uiga o mea faʻapitoa. O le teteʻe o le kiona e maualuga tele, vine ma le manuia faapalepale le malulu o le tau malulu i lalo--30 ° C.

Richelieu, Rusven ma Rkatsiteli, Black Panther e tutusa lava le teteʻe o le kiona.

O le matua i Pinot Noir o le aoga, mai le 145 i le 150 aso. O le atoatoaga o fua o vine e oo mai i le faaiuga o Setema.

FUAFUAGA: O le uaina sili ona taua o Burgundy, ma e faia na o lenei ituaiga.

Pinot Noir vine: fualaau eseese

O lenei ituaiga e faigofie ona iloa e ala i foliga o vine ma lau. Laʻau ua paʻu, faʻamaʻi lelei i luga o itu, lauulu lanumeamata ma se mumu mumu i luga o le au. O le pito i luga o laulaau e susulu lona mata. O vine o le uliuli uliuli, ma o le fuga o le pua, e toetoe lava uliuli.

Faatasi ai ma ituaiga uliuli e iloagofie Moldova, Black Finger and Bull's Eye.

O fuataga o se vasega e le eseese i lapoa tetele. O le umi o le pulumu e eseese mai le 7 i le 12 cm, o le lautele e le sili atu i le 8 cm. O fuifui latou lava e matua vevesi, o vine e malolosi le vavalalata o le tasi i le isi. O le mamafa o le tasi fusi e oʻo i le faʻatonuga. 120 kalama. O le selu i le lima e matua malosi lava, woody. E tusa ma le 4 cm le umi

O le tele o fualaʻau e iai le 13 g, 14-16 mm le lautele. O le foliga o le vine e le lelei, e le tele le taamilosaga, e masani lava e le leaga. O le sua o le fualaau aina e leai sona lanu, o le tino lava ia e matua manaia, suamalie, manaia i le tofo, e lua pe tolu fatu.

FUAFUAGA: O Pinot Noir o loʻo i totonu o ituaiga e tolu e mafai ona faʻatagaina mo le gaosia o le vine.

O le ituaiga e le malosi, o le vine ua matua atoatoa i le taimi le faʻatoʻa ripoti e 90%.

Ata

E mafai ona e vaʻai manino i vine i le ata oi lalo:





Uiga

O le vaitau o le vaitau tuputupu ae o le pe a ma le 145-150 aso. O le fua o le seleselega e maualalo, i le na o le 60 c / ha, ae o le tapulaa maualuga lava na tumau i 103 kg / ha. O fualaau suamalie e le uma, e tusa ma le 60-90% i le vao.

O fuifui o loʻo i ai le tulaga ese o se pea malosi ma e le maua le mamafa i tulaga leaga o le tau. O le eseese i le aotelega e sili ona manaia ma e fiafia. I lenei tulaga, malo lauiloa o Burgundy, Niu Sila ma Northern California. O iina o loʻo maua ai le lelei ma le faigofie o le galueaina.

O le faʻamalosiina o togalaau o Syrah, Rizamat ma Shahin o Iran.

O le tele o ituaiga o lanu eseese o le tofo e tulaga ese ai. Raspberries, plums, strawberries, ulaula, lanu violēlū, faʻalaʻau, kofe - e le o se lisi atoa o na faʻamaumauga e mafai ona maua i le tofo.

FAAFETAIGA: Mai le nofoaga o le galueaiina e faalagolago tele. I totonu o le tasi eria, o le gaioiga o le a lelei tele le uaina o vine, i le isi o se nofoaga sili mo le vine.

O le sugar content of berries is 24-25%i le malosi o le 9%. O le taua tele o le vevela o le faʻatoʻaga. O le maualuga o le vevela e maua ai le tele o tannins i totonu o le fausaga o le pi, ma o se mea manaia, ua tumu i tusi fatu.

O le maualuga maualuga o le suka e mafai foi ona mitamita Aladdin, Delight White ma King Ruby.

I tulaga o le faigata o le taumalulu, o le ituaiga ua lava lelei ona fetaui i le maualalo o le vevela. I lenei tulaga, o le a matua fuaina lava i na itulagi i le mea e lava mo aso mafanafana e fua ai.

O le tuai ma le maualuga aupito maualuga o loʻo maua i luga o mauga malulu faʻatasi ma se mea e malogo ma itiiti le faʻaogaina eleele. Faʻaitiitia le toomaga ma manino mo ituaiga o meaʻai ua solia.

FUAFUAGA: Faʻalagolago i le palapala ma le tau, e mafai e le ituaiga ona fesuiaʻi taʻitasi. O se taunuuga o ia ituaiga suiga, na faia ai ituaiga eseese o teine: Pinot Gris ma Pinot Blanc.

O le vave o foliga mai o pupuu i le tautotogo e masani ona oo atu ai i le oti o mata. I lenei tulaga, o le a amata ona tupu mai pupuu mai tumutumu faaopoopo ma o le seleselega e sau i lona uluai tulaga i le tausaga na sosoo ai. Fugalaau e tane ma fafine.

Tausia ma le tulaueleele

O le gaosiga mo lenei ituaiga e mamao mai le mea muamua. O le mea sili ona taua o le maualuga lea o fuifui vine. O le mea lea, e le sili atu ma le lua pe fa brushes o totoe i luga o le vine, o le isi o totoe o le a vavaeina ile eleele. Trowel na faia se maualuga e le sili atu i le 1.5 mita.

Talu ai e le malolosi le vao, latou te totoina i latou, ma tuu ai se mamao e tusa ma le 80 cm i le va oi latou, ma e le silia le 1 mita i le vaalele. E fesootai ma lenei i luga o le tasi hectare e fetaui ma 11,000 vao. Mo le Farani, o le maualuga o le uaina ua fuafuaina e muamua, ma 80% o fuifui ua aveeseina.

I se tulaga aoao, afai e te le toesea vine, e mafai ona e maua se seleselega tele. Ae o lenei mea o le a matua aafia ai le lelei o le uaina i le lumanai.

TATAU: Mo le fua o lenei ituaiga e manaʻomia ai se tau malulu, o lea e mafai ai ona ola e oʻo lava i Moscow.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Feteenaʻiga i ia faʻamaʻipei o le oumati ma le paʻu ma pala foi Pino e lava lona umi. E le fefe foi o ia i se ituaiga parasite e pei o se moa momoli.

Ae o le ituaiga e matua le mausali i phylloxera. O aʻafia ma o latou lava aʻa e aʻafia ma e masani ona oti mai le faaleagaina o le 6 tausaga. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e faapipii i luga o vao e puipuia i lenei meaola.

Ina ia aloese mai le chlorosis, lea o loo i ai sona uiga masani, e tatau ona faia ia gaoioiga i luga o vaega lanumeamata o le vao, faaitiitia pe aveesea atoa, aemaise lava i se tau malulu.

Eseesega

Pinot fran

Vai vine ma faateleina gaosi. E lauiloa foi Cap, Pinot Negro, uliuli pinot. O lenei ituaiga na maua i le taimi o le filifilia o le au filifilia o Pinot Noir. O le faʻamoemoe o le atinaʻe o le maua lea o se ituaiga e maua ai le maualuga o fua.

O Fran e ese mai le foliga muamua o le lanu samasama-lanumeamata o laulaau, ae o laulaau o le ituaiga autu e maua ai se lanu mumu uliuli i le taimi o le tautoulu.

E iloga foi i le fua o le seleselega, lea e sili atu le maualuga nai lo le ituaiga o matua, e tusa ma le 200 kilokalama / ha i tulaga lelei fesuiaiga.

O le taimi matua e faʻaititia i le 10-15 aso.

Photo Pinot Franc ":

Pinot Gris

O se vaaiga faʻafefeteina o Pinot Noir. Pinot Gris o se igoa puupuu mai le Pinot grigio. Na muamua faaali mai o ia i Ausetalia na aumaia e faifeau, o le mafuaaga lea na tupu ai lona igoa "Grey Monk".

E ese mai Pinot Noir i le lanu mumu-lanu piniki o vine ma se lauulu uliuli, ma le lanu lau o le autumn. O le uaina e maua mai ai e ese mai le aiga o uaina i se lanu uliuli. O isi vaega uma e tutusa ma le matua matua.

Ata "Pinot Gris":

Pinot white

Taʻua e pei Pinot paʻepaʻe, Sue, Weisburgunder, Pinot de la loire.

O se ituaiga o loʻo i ai le igoa Pinot Gris, ona o se suiga umi lava. O vaega iloga o le vasega o le mea maualalo o le apalai ma le itiiti ifo o mea taua. O vine o le lanumeamata lanumeamata, o le vao e masani ona mafiafia.

O le uaina e maua mai ai e le manaʻomia ai le umi o le matua ma e faʻaaoga e talavou. O le ituaiga e sili ona lauiloa i Siamani mo le faia o le uaina.

Ata "Pinot Blanc":

Pinot Meunier

O se foliga faʻalanu Pinot Sepage. O lenei ituaiga o loʻo i ai ni lanu uliuli ma lanumoana ma ni fuifui vine laiti. Faatasi ai ma Noir o se tasi o ituaiga e tolu na faatagaina mo le gaosia o le vine.

Ae faʻatusatusa i isi ituaiga, o lenei pepa ua iloiloina "tagata matitiva". O le uaina e maua mai ai e faʻaaogaina lava e laiti, e pei o le teuina umi o mea e teu ai ua leai sona tofo.

Ata "Pinot Meunier":

O tagata uma o le aiga o loʻo galue lelei i vine sili ona lelei o Farani. Siamani, Ausetalia, Niu Sila, Kalefonia, Rusia ma e oo lava i Saina.

O lenei lauiloa e mafua ona o le le mautonu o uiga o ituaiga, ituaiga sili ona lelei mo gaosiga o paʻepaʻe, vine mumu ma le vine.