Pear

Pear "Petrovskaya": faʻamatalaga, totoina ma le tausiga, o mea lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le vevela o pears "Petrovskaya" na fafaga i le 1959 e ala i le sopoia o hybrids. O le laau e maualuga lona maualuga ma le mafiafia o le pale, o le paʻu e lanu enaena ma lamolemole.

O lala autu o loʻo i totonu o le ogalaau toetoe lava i le taumatau saʻo. O laʻau e faʻamaʻopiʻo, o la latou faatulagaga e seasea lava, i luga ma itu.

Faiga o fua - ituaiga faʻafefiloi. O laulaau e laʻau tele, tumu i le lanu meamata ma e foliga mai o le lautele o le vevela ma se mataʻu mata. O le laʻau o loʻo i luga o se petiole umi, o le laulau laʻau e faʻafefe, faʻafefe malie i lalo. O fugalaau paʻepaʻe e laiti, tele-lapopoa.

Faʻasalaga uumi e faʻaloloa, tamai faʻaaloaloa, tamai siva. Semi fualaau, tapuni tele, uliuli. O fua e lanu lanumoana i lanu, oloni-pear-shaped with smooth skin, weight pe tusa o le 120-135 g.

O le pi a Peter e toetoe lava a leai ni vaega o le fua. O le tino o lona lanu o le kulimi o loʻo i ai se faʻalelei, faʻapitoa lava le fausaga. O le tofo o le fua e suamalie-suamalie, malie.

O fua o le pale o Peter na amata i le ogatotonu o Aokuso, ma o le ituaiga e fetaui lelei ma le faamatalaga o le vave ona ola ma maualuga-gaosiga, e matua malulu lava.

E te iloa? O nisi laau o le pia e ola mo le 300 tausaga.

Taimi o tafaoga ma filifiliga o nofoaga

O le fatuina o le pi e sili atu ona aʻafia, pe afai e te totoina ia Setema, pe a uma ona pau le lau. Afai e tatau ai, e mafai ona totoina paʻu i le tautotogo, aʻo lei tupu le pupu. E mafai ona faʻapipiʻi le tautotogo o le tautotogo ma lala teuteu. E le seleseleina aʻa, ae na o le faʻamafola saʻo.

O ituaiga eseese a Peter e manaomia mo lo latou atinaʻe lelei o se nofoaga e susulu lelei, puipuia mai le tau, e aunoa ma se nofoaga vavalalata o le eleele, lea e mafai ona tupu i luga o le mauga. E ola lelei le laau i le eleele uliuli, oneone po o eleele mama ma le vaivai o le eletise. Afai o le fasi fanua o loʻo i ai le eleele, o loʻo totoina pears i totonu o le toto toto.

Pear "Petrovskaya", e pei o le tele o ituaiga o pears, e leai se fua o le tagata lava ia ma e manaʻomia ai le pollen o le isi pear mo lona pollination, e tatau ona amanaia pe a fuafua le togalaau ma tuu ni ituaiga o pears e 2-3.

E taua! O le loloto o le eleele e tatau ona silia ma le lua mita

E faʻapefea ona totoina fatu laau "Petrovskaya", faʻasologa i lea laasaga

E tatau ona i ai i aʻa laau se aʻa ma faʻavaeina mai le faaleagaina o le paʻu ma lala. Mo le faʻateleina o le fuaina mai o le pi o Peteru, e manaʻomia muamua ona ia faʻamautinoa lelei le totoina ma le tausiga. Mafaufau i agrotechnica pears o Peteru i auiliiliga.

E mafai ona totō Pear i tafatafa o le nofoaga na tupu muamua ai le pulu, cherry po o cherry.

Saunia o se lua mo le totoina

E tatau ona eli le lua i le 10-14 aso ao leʻi totoina le fatu. O le lua e tulaʻi mai ai peʻa e tatau ona 0.6-0.7 m loloto ma le 1 mita le lautele o le eleele e aveeseina mai le lua, ma se pakete o le peat or rotated manure, superphosphate 250 g, 50 g o le potassium sulphate ma le pefu laupapa o loʻo faaopoopo i luga o le palapala papaʻe. - 200 E tusa ma le afa o lenei paluga i le totoina o le lua o se faaputuga eleele lea e faapipiiina ai le pi, ma o aʻa e salalau lava i luga o le tumutumu o lenei mauga. O le totoina atili o le totoina lea o le totoina o laau toto i le vaega o loʻo totoe o le paluga o le kulimi ma le luluina filemu o le seedling mo le faʻaleleia lelei o aʻa. O le palapala o loo siomia ai le laau ua lelei ona faʻatulagaina, o le ū o le lima e tatau ona 3-5 cm le maualuga i luga o le palapala. Mai le itu i saute o le fatuga latou te tosoina se pine ma nonoa se laau e tusa ai ma le "valu" mataupu faavae. I le taamilosaga o le gaʻo ma se uila o le eleele latou te faaigoaina le sone lata ane, tele le vai ma mulch le eleele i le selu, paʻu poo nila.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le polokalame "Petrovskaya" e tusa ma le 4 x 3 mita, o le nofoaga e fafagaina ai le pi e tasi e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 sq.M M. O le tele o ituaiga e totoina e tusa ai ma le 6 x 5 m fuafuaga, faatasi ai ma le fafagaina o le 25 sq. fatuina ma se aʻa lelei.

E taua! O le faʻaopopoina o le manulele fou i le totoina o le lua e mafai ona faaleagaina ai aʻa o le pa, e le mafai ona taofia lona faʻaofiina.

Vaega o le tausiga o ituaiga talo "Petrovskaya"

O le pi a Peteru e faigofie tele i le totoina ma le faʻaleleia atili, fafagaina, faʻamalolo, fafagaina le fafaga ma iloa lelei le taimi ma togafitiga o faʻamaʻi fatu e avea ma faavae o le totoina.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

I le avea ai o se mea e puipuia ai ma puipuia le pi mai meaola faalafua ma faamai, e tatau ona aveeseina lala o le laau ina ia mautinoa ai le mauaina o le okesene, aveesea otaota, o le eleele e latalata i le eleele e tatau ona tatalaina soo, pe a matalaina lala ma fualaau aina, ona vave oti lea ma susunuina.

O se aafiaga lelei i le tetee o le pi i siama o le pulupulu ma le 1% Bordeaux vai i le amataga o le tautotogo ma le maeʻa o le autumn, faapea foi le fufuluina o le ogalaau i se vaifofo o le lime.

O le faʻaleleia o laʻau o le pears faatasi ai ma le faʻafefiloi o Ekoberin, Actofit ma Baikal sauniuniga e aoga tele i le puipuiga o laau ma puipuiga mai faʻamaʻi faʻaleaga. O Calypso o loʻo i ai se aʻafiaga mai faʻamaʻi, o le laau na togafitia e itiiti lava le aafia i iniseti eseese.

O faʻamaʻi masani masani o pears o:

  • mataʻu - e foliga mai o se fugalaau enaena i luga o laulaau, e pau i lalo laʻau, Nitrafen paste fesoasoani
  • lanu uliuli - faʻaalia i ni lanu uliuli i laulaʻau ma fua, faʻateʻa ese ia te ia "Fitoverm"
  • fualaau suamalie - e faʻaalia mai i lanu o le pala o se mea enaena enaena, o le pala o le pala e faigofie lava ona fesiitai i luga o le ea, solo ese le pala e ala i le pulupuluina o fafie ma le paluga Bordeaux.
  • paʻu palapala - e faʻaalia i se fugalaau fugalaau i luga o vaega uma o le pear, lea e mulimuli ane suia i togitogi uli, aveeseina o le maʻi "Fundazole"
  • lapisi - o le maʻi na faʻaalia e ala i laulaau i laulaʻau, e foliga tutusa i fafo atu o le ele, lafoia le paluga o Bustaux.

Faʻasaga, faʻamalolo ma veleina

Faʻasalaina o se fatugaina laiti e faia i aso uma 7-10, mo le tasi laau e tatau ai 10 lita o le vai mafanafana. I le tau vevela, o le tele o le fafaga e faateleina.

E taua tele le faʻamautuina o le suāsusu i le taimi o le amataga o lona ola aʻe ma seia oʻo i le iuga o le fuaina. Talu mai Aokuso, e faʻamauina le vai mo le vaitau o le taumalulu-taumalulu.

O le palapala i le uili o le laau e tatau ona tatalaina e le aunoa, e le tatau ona faatagaina se pela malogo pe a uma ona fafaga le laau. E tāua i vao vela, e le tatau ona aofia ai i le laau soʻo se vaʻai sei vagana ai paʻu ina ia aloese mai le le lava o le susu ma meaʻai.

E te iloa? O le pi o le vao e iai lona laʻau maoaʻe, pe a uma ona togafitia i laʻau, e foliga mai o le fafie.

Fertilizer ma le pito i luga o laau

O eleele le lelei lea e tatau ona faʻamalosia ai le peina i tausaga taʻitasi, e manaʻomia e faʻalapotopotoga faʻaleleia ni fomaʻi faaopoopo i taimi taʻitasi i le 3-4 tausaga. Mai le lona lua o tausaga talu ona toto toto, e mafai ona e amata faʻaaoga le fatịlaʻau i le fua faatatau o le 8 kilokalama o le humus, 20 g o le potassium, 10 g Uria i le 1 sikuea mita.

E faʻaaogaina fuga i le tautotogo po o le tautoulu i se vaʻa saunia muamua. O le paluga mo le fafagaina ua tumu i le eleele ua palu faatasi ma vailaau oona, ma ua sasaaina le suauʻu eletise i luga mo le lelei o mea taumafa o le laau ma mea aoga.

E faʻafefea ona tipi se pi

E manaʻomia le teuteuga o le pi mo le faʻavaeina o le pale e aunoa ma le mafiafia ma leai ni fua o fua. Pe a totoina se laau e lua tausaga le matua, e vave ona vavaeeseina, ma tuu ai e tusa ma le fa lala paʻu e ola i le 45 ° le mamao mai le ogalaau.

O paʻu o pears e faapuupuu e le kuata i le maualuga e tasi i luga aʻe o le eleele mo le lelei atili o le atinaʻe, ae o le sola ese e tatau ona 20 cm le maualuga.

E manaʻomia le faʻapipiʻiina o le tipi i se fale faʻatoʻaga. O puʻu vevela, vevela ma mamago e tatau ona aveese. O le teuteuga e faia i totonu o se aofaiga e le sili atu i le kuata o le numera atoa o lala.

O afea e selesele ai ma pe faʻapefea ona teuina ituaiga o vao o le vao "Petrovskaya"

O fua o fua o le fua o le pi "Peter" e oʻo mai i le ogatotonu o Aokuso, ae ono mafai ona faʻaaogaina ona o le tau. O le lanu samasama o le fualaau aina o le a taʻuina atu ia te oe e uiga i le lanu.

E lelei lelei le puipuia o pea i luga o le laau e aunoa ma le vave ona lelei, e aunoa ma le paʻu mo le 14-20 aso. O lenei meatotino e faʻatagaina ai oe e selesele malie, filifili pe'ā manaʻomia. E le pa'ū le tofo.

E te iloa? E tasi le hectare o le vine vao e mafai ona maua mai i le 30 tone o fua
O fua o le pi "Petrovskaya" o loʻo faʻapipiʻiina i ni nai fasipepa ma teuina i taga paʻu ma faʻalelei mo le faʻalelei i le pusaaisa. I le i ai o le fale teu oloa o loʻo faia i totonu o pusa uila, o loʻo faʻapipiʻi i luga o fata i se maualuga o le itiiti ifo i le afa mita mai le eleele.

E mafai ona teuina ni fua o le pi i totonu o pusa ma avanoa mo le avanoa i le ea; o pusa fualaau o loʻo tuʻuina i totonu o nei koneteina ma tumu i vaimasi poʻo pulou vaʻa.

E faʻapefea ona saunia se pi mo le taumalulu

Pear "Petrovskaya" e matua faigata, ae sili atu le saogalemu ma saunia le laau mo le taumalulu. Mo lenei mea, o le liʻo latalata i le paʻu e mulimulita ma le humus manurele, ma o loʻo ufiufi le ogalaau i se mea ufiufi e mafai ai e le ea ona pasia. I le puipuia o le paʻu o pears mai le faaleagaina e hares ma mice, o le faʻaogaina o se mea e faʻaogaina mai le oona e fautuaina.

Le lelei ma le le lelei o le pi "Petrovskaya"

O le pi a Peteru ua leva ona lauiloa ona o ona uiga lelei: o le lelei o le taumafanafana e fua mai fua, lea e puipuia lelei i luga o se laau ma e le pauu i luma o le seleselega, o le ituaiga o skoroploden, e matua puipuia lava i faamaʻi, ae o loo i ai foi mea le lelei: o le seleselega e tusa ma le lua vaiaso i le timuga O fualaau suamalie e itiiti le suamalie ma e suavai, o le mafiafia o le pale o le laau e faʻaitiitia ai le tele o fua. O le lelei o le "Petrovskaya" pearise, faapea foi ma foliga o ona fua ma o latou uiga lelei, ua tuuina atu ia te ia se nofoaga talafeagai i fale o le atunuu ma fuafuaga patino, ma o le tausiga faigofie o le laau, e oo lava i se fai togalaau e leai se poto masani o le ai ai sona sao i le filifilia o lana fatu mo le totoina.