Laʻau

Eseesega o le Fugalaau Nematanthus - Fale tausi

Nemantanthus o se laau e leʻi leva ona tupu i le fale. I le avea ai o se tulafono, e maua i Amerika i Saute. Mo lenei mafuaaga, e toalaiti faifaatoaga latou te iloa le auala e tausia ai. I foliga vaaia, o le laau e pei o le zipocirth poʻo le laina. Nemantanthus tausi i le fale e manaomia ai se taumafaiga, ae sili atu nai lo le totogiina o le iuga. Faatasi ai ma le talafeagai ma le susulu o le la, o le a fiafia ia te oe i fugalaau matagofie.

Faʻaaliga

O le fugalaau Nematanthus e tupu i vaomatua o Amazon, lea e iloga i le maualuga o le susu. O laulaau o le laau e lanumeamata lanumeamata, i le foliga o se fuamoa po o se ellipse, o nisi taimi o loʻo i ai ni vailaʻau o se lagomalie o loʻo i luga ia i latou. O le umi ole vaimeni e mai le 30 i le 100 mm. O le pito i lalo o laulaau e vaivai, e mafai ona i ai se lanu violē.

Nemantanthus - Fugalaau Faʻasao a Amerika i Saute

Nematanthus gregarius ei ai se foliga e le masani ai o fugalaau. E tele ituaiga o laau, o ia mea uma e eseese i le lanu o le tumutumu. Fuga i totonu o le togavao naʻo le taumafanafana. I le fale, e mafai ona tumau le taimi o le fugalaau mai ia Mati ia Novema.

O fugalaau toto e tutusa ma iʻa o le aquarium

Taua! O se faʻataʻitaʻiga e fesootaʻi ma le laau. E talitonuina i totonu o le fale e fuga mai ai, o le ai ai pea le fiafia ma le manuia.

Ontsidium: tausiga o fale ma ituaiga fugalaau

Nematanthus Goldfish e tusa ma le 35 ituaiga. E tusa ma le 7-8 oi latou ua ola i le aiga i le salafa o le lalolagi:

  1. O le mea sili ona mataʻina o Nematanthus Gregarius. O ia lea e taua o le Auro Sili. Sili ona talafeagai mo ipu. O le aulelei o le paʻu o le a tagi i tagata uma e fiafia i mea e le masani ai.
  2. Riverside. O le ituaiga o lapoa laʻau tele, e tusa ma le 10 cm le umi. Laʻau samasama samasama. O le pharynx o loʻo faʻaaogaina, lea e le faʻamaonia mo le tele o le nematanthus.
  3. Faʻaaliga o Wastestein. O laulaau e laiti, ei ai foliga faʻalelei. O latou foliga e lamolemole, e tutusa ma solo. Tuʻuina paʻi i le ituaiga o vine, lea e mafai ona oʻo i le mita. O fugalaau e lapotopoto, lanumumu-lanu samasama poʻo samasama, 25 mm le umi.
  4. Nemanthus Tropicana. E i ai fugalaau tetele i foliga o lanu samasama-lanu samasama.
  5. Santa Teresa o se mea tulaga ese ma toetoe lava a le masani ai. O le umi o fugalaau e oʻo i le 50 mm. Laʻau po o le lanu paʻepaʻe e tele. E i ai lanu samasama i luga o le fogaeleele.
  6. O le nematanthus faʻaleagaina e tatau ona vavae ese. O lo latou tupuga ona e mafua mai i suiga o gafa ona o le le lava o le gaosiga o laulaʻau chlorophyll. Nemantanthus hybrids foliga foliga matagofie.
  7. Nemantanthus Golden West. E i ai ona lau mafiafia ma se vali lanumeamata samasama. O le fuga o fugalaau e mumu-lanu moli.

Nemantanthus tropicana - mea matagofie laau

E i ai isi ituaiga o Nematanthus. E eseese i latou i foliga o laulaau ma le paolo o fugalaau.

Tausia Tulaga

Ituaiga ituaiga Fugalaau Zephyranthes - Fale tausi

O le a le mafai ona tupu na o ia. O le tausiga o Nematanthus e tatau ona maeʻa. O mea uma lava e tatau ona amanaia: pito i luga, fafaga, moli. E le faigata le fatuina o tulaga manaomia, ae e lagolagoina pea.

Lulu

A oʻo ina tupu, o le laau e tatau ona i totonu ma le vevela o le 19 i le 24 tikeri. I le taumalulu, e 17 tikeri o le a lava, talu ai ua malolo le gregarius. Ona o le maualuga ma le maualalo o le vevela, o le a amata ona mate le laau.

Malamalama

O se filifiliga lelei mo se fugafale totonu ole nematanthus o se malamalama pupula le malamalama. O le laau o le a toʻa i le windowsill, o loʻo i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le potu. Ona o le leai o se malamalama, o le a le toe fuga. Mo le mafuaʻaga lenei, o le fugalaau e faʻamalamalamaina e faʻaaogaina ai le paina.

Faʻasa

A oʻo ina totogo nematanthus gregarius radicans, o le suāvai e tatau ona masani ma tele. I le taumalulu, latou tipiina. Suavai mo le faʻavaivai e ave i le vevela o le potu. I le tulaga o le tuputupu ae o se ituaiga o lapisi lapopoa e maua ai le suavai faasamasamanoa. Afai e le lava le vai, e felefele laʻau ma felelei solo.

Mo faʻamalamalamaga faʻaopopo e faʻaaogaina ai se paʻulaʻau

Lafoaia

I vaitau uma (seʻi vagana ai le taumalulu), e manaʻomia le susu o le fugalaau - faʻapipiʻi. Ina ia faia lenei mea, ave se vai mafanafana. Afai e malulu, e le manaʻomia e le togavao se faʻaleleia atili.

Totogi

O le maualuga o le lelei ile potu e tatau ona 50%. Afai o le vevela i totonu o le potu e maualuga, ona tatau ai lea ona faateleina le susu. E le mafai ona le amanaiaina lenei faʻaaliga.

Soo

Pe a tupu aʻe le hypocirrhoida nematanthus e manaʻomia ai le palapala mama. E mafai ona faʻatau i luga o faleoloa ni mea e fai aʻi meaʻai. Pe a fatuina se faʻafefiloi o le eleele ma o latou lava lima i le tutusa o tui e ave oneone, peʻa ma humus. Mo le faʻaleleia atili o le vai (faʻafefe) faʻapipiʻi pulou pulu, pulou piliki poʻo vermiculite.

Laʻei pito sili

Ina ia faatumauina le totoina o se laau mai le nematanthus, e talafeagai le laei. O le filifiliga lelei o ni fofo faapitoa. E mafai ona faʻatau i faleoloa mo faifaatoaga.

Taua! I le puipuia o se vevela vevela, e faaopoopoina fugalaʻau i le afiafi.

Fugalaau nematanthus

Ripsalidopsis: tausiga o fale ma ituaiga o laau

Mo se fugalaau auro, e tatau ona faia ma le faaeteete le tausiga ile fale. Afai e te faia uma mea e manaʻomia, o le a tupu mai i le ogatotonu o Me seia oo i le faaiuga o Setema. Afai e teuina i ni tulaga talafeagai, atonu o le a totogo le laau i le taumalulu.

O le vaega pito i lalo o le fugalaau e foliga mai o fualaau suamalie

O fugalaau ei ai se foliga e le masani ai i le vai inu o loʻo nonofo ai, o lea ua taʻua ai le laau o le auro. O le paolo o fugalaau e mafai ona eseese: moli, mumu, samasama. O petals o le corolla e fusia faatasi, ma foliga tutusa ma se taga. I totonu o lenei "taga" o loʻo i ai se faʻasolo pepe. O le vaega pito i lalo o le fugalaau ua foliga mai ua fuga, ua avea ma fua matagofie.

Nematanthus fausiaina

Faʻaauau le faʻapipiʻiina o le laau i auala e lua:

  1. Fatu;
  2. Laʻau.

Fatuina o fatu

E fesootaʻi ma nisi o faigata, talu ai e laʻititi lava fatu i le telē. E tufatufaina ma le faaeteete i luga o le eleele ma faʻafefiloi i se pamu moli. E faasaina le moe. A maeʻa le faʻaaogaina o togafiti talafeagai, ia ufiufi i se ata. E tatau ona maualalo ma sasaa le tau. Pe a aliaʻe se totogo, e aveese le ata. A maeʻa ona faia ni laʻau se tolu, e mafai ona totoina laau i totonu o ipu.

Laʻau

I le nematanthus, o le faʻalauteleina e ala i le tipi e faigofie nai lo le fatu. E mafai ona faia i le taumafanafana ma le tautotogo. O lapisi o le 12 cm i le lapopoa ua vavae ese mai se fuʻa umi, ona maeʻa lea o lālā uma o loʻo i le vaega pito i lalo. O totogo e tatau ona mauaʻa i le vai poʻo le susu i le eleele. O le amataga o tupuga e togafitia ma se mea e faaosofia ai aʻa. O le taimi lava lea e totoina uma ai selesele i totonu o le ipu e tasi. A uma ona maua aʻa, o le a manaʻomia le pine.

Taua! Nematanthus tupu mai fatu e le fuga i le tausaga muamua.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

I le maeʻa ai o le faʻatau, e le tatau ona e faʻavasegaina le fugalaau. Mo se laau talavou, o gaioiga e fai faʻa-tasi i le tausaga. Mo se tagata matua - pe a faʻaitiitia le avanoa i totonu o le ulo. E le tatau ona tele atu le ipu nai lo le muamua. O le mea moni o le i ai o se gafatia tele, o aʻa e mafai ona pala. Ina ia taofia le faaleagaina o le susu e maua ai le suavai maualuga.

Afai e tele le va o le ipu, o le a le fuga le laau

<

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

O le tuputupu ae o se fugalaau e mafai ona tumu i nisi o faigata.

Lafoaia o laʻau ma tumutumu

O lenei faafitauli e masani ona tupu i le tau malulu. O le mea moni o le fale o loʻo i ai le tele o susu. Ina ia foia le faafitauli, e manaʻomia e le nematanthus se mea e faʻafeiloaʻi ma faʻasaʻo ai le faʻava.

O le fautuaga e mamago

Le tele o le la e pa'ū i luga o le fugalaau. Ina ia faaleleia le faafitauli, latou te tuu i lalo o le paolo.

Isi faafitauli

E mafai ona matauina lanu o Brown i laulaau o le laau. O i latou o le taunuuga o se mu pe a sasaina i le malamalama. E fautuaina e aveese le fugalaau i se nofoaga pogisa.

Afai e magumagu le laau, e ono susunuina aʻa i le vevela. Fufulu ma faʻamago. A maeʻa, ona totoina lea o le laau.

I le osofaia o se apogaleveleve mite, sisi, aphid poʻo le papaʻe, o le fugalaau e togafitia i sauniuniga iniseti.

Nemantanthus o se laau totino o le a avea ma se teuteuga matagofie o soʻo se totonu. O le a faafiafiaina oe ma mafai ona tuʻuina atu o se meaalofa. Afai e te tausia lelei le laau, o le nematanthus o le a fiafia i le umi ma le le masani ai ona fua.