Fualaau aina

Faʻamatalaga o faʻamanuiaga ma mea le lelei, uiga uma o le Tomato Pear tomato

E tusa ma le 4000 ituaiga o tamato. O la latou lapopoa e ese mai le "pele" i le "pumpkin" lelei. O le mamafa sili ona faamaumauina o se tamato e 3.8 kilokalama. Na ola ae o ia e Dan McCoy, o se tagata nofomau i Minnesota, ISA. O le tamato ua faaigoaina "Big Zach."

I le tusiga lava e tasi, o le a tatou talanoa e uiga i ituaiga eseese o tamato Black Pear - atonu o le lauiloa ma lauiloa i totonu o tomato uliuli. O le igoa e tuʻuina atu mo se foliga faigofie ma faʻaalia, e toetoe lava o le lanu enaena.

Faitau i totonu oa tatou tusiga se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ona uiga ma uiga o le galueaina.

Paina tomato uliuli: faamatalaga eseese

O le Tomato e aofia ai ituaiga eseese ma le matua matua, mai le totoina o fatu mo laau toto i le tulaga o le seleseleina o le seleselega muamua e tatau ona mai i le 110 i le 113 aso. Laʻau faʻamaonia, faʻatasi ai ma se pusa mamana, faʻamalosi e oʻo i le maualuga o le 1.6-1.8 mita.

Faiga Fua:

  • Tomatoes varieties "Black Pear" laiti, foliga foliga, e pei o se tamai pea.
  • Masima o tamato mai le 55 i le 80 kalama.
  • Faʻamafanafana.
  • O le lanu o le fua o le paʻu pogisa, e toetoe lava a lanu enaena pe a matua.
  • Maua se puipuiga lelei i taimi o felauaiga.
  • E talafeagai mo le faʻafefe ma le tiliva, pe a faʻaaoga fou, sili mo le teuteuina teuteu o salakeke.

Aʻoga aoga:

  • Faʻaaloalo i le tuai ona paʻu;
  • Faʻateleina mea e fesoʻotai i ai;
  • Lelei lelei;
  • Faʻatoʻa fuaina;
  • Puipuiga lelei ma le faʻaalia;
  • Leai o tamato togi.

Faʻafitauli:

  • Fautuaga maualuga i le tuufaatasiga o le eleele;
  • Le manaʻoga e aveese laasaga.

Ata

Lalo o ata o tamato, ituaiga "Pulu Black":

Fautuaga mo le tuputupu ae

E tusa ai ma faʻaipoipoga ma fautuaga na maua i luga o tulimanu vavalalata, e mafai ona totoina togalaau i le itu i saute o Rusia, o le ogatotonu ma Siberia e manaʻomia le faʻatoʻaga i fale ata po o greenhouses.

Tuuina atu pe a tuputupu ae i totonu o se fale koli e amata mai le 3.0 i le 4.0 kilokalama i le vao. Pe a le totoina le sili atu i le fa laau i sikuea mita, o le ae maua le 12-15 kilokalama o uluaʻi tomato.

Mo faʻamanuiaga aupito sili, e manaʻomia le fausia o se togavao i ni kesi se lua. Manaomia le teuina o se togavao. Le faia o se togavao faʻamaonia togalaau e fautuaina i luga o le auala. Ina ia faʻalautele le vaitau o le fuaina mai, e fautuaina e tui le pale o le ulu pe a maeʻa le ovary ma ni pulumu e 7-8. I le pulumu e maua mai le 6 i le 8 fua.

Maʻi ma faʻamaʻi

Lanu uliuli. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi o se mea malie lea e aʻafia ai atigi ma lau o se laau. I le avea ai o se fuataga, e mafai ona fautuaina le totōina lelei o le tasi mai le tasi, faʻaititia le tele o le faʻavaivai. Mo le faʻamalolo, o loʻo fautuaina le palapala pe a eli le trichodermin.

Fusarium E masani ona aafia ai laau talavou i greenhouses. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi o le malie, sili ona malosi i le maualuga o le vevela, ma le leai o se malamalama. Ina ia mafai ona feteʻenaʻi, ua fautuaina le aveeseina o le laau faatasi ai ma se paluga eleele. O isi laau e mafai ona sosolo i le solution ole phytosporin.

Whitefly. O pepe iniseti papaʻe paepae papaʻe. O le tele lava o parasitic i luga o laau totō i totonu o le lauʻeleʻele, lea e fesootaʻi ma le felelei o le ea. Mo le faʻamoemoe o le faʻasolosolo, ua fautuaina e ufiufi le matagi ma le gau Se fuataga talafeagai o le taua ma le paepae e oso i totonu o le kiona i autafa o tamato o le tapaa ma laʻau e togafitia ma aktellik.

Spider mite Le pito sili ona leaga pe a seti le vevela o le tau. E ui lava i lona laʻitiiti, e ave se numera. E afaina ai le sua mai laulaau, o le mea lea latou te mauaina ai se lanu "maamora". I le avea ai ma fuataga o tauiviga, e mafai ona fautuaina le totoina o le fualaau faasaina "Fitoverm", matauina ma le faaeteete faatonuga i luga o le afifi.