Laʻau

Galahad: o se vine vine lauiloa Russian

O le totoina o vine i lau togalaau o se mea faigata tele, ae sili ona manaia. Talu ai nei, ua foliga mai ai ituaiga eseese o ituaiga fale ma hybrids ua faʻafeiloaʻi i le tau feʻaveaʻi ma ua iloga i se tofo lelei. O taunuʻuga sili ona manuia na faia e tagata faʻatoʻa Rusia e aofia ai vine vine o Galahad.

Faʻamatalaga o vine vine

Halahad (o nisi taimi e maua ai i lalo o le igoa "Halahard") - o se vine lauiloa i vine. E ui lava i le igoa, ae o le amataga Rusia. Na faia i le auai o ituaiga Talisman (lea ua lauiloa o Kesha), Delight, Muscat Delight i le All-Russian Research Institute of Gardening and Viticulture. Galahad na faʻaalia i le lautele lautele talu ai nei, naʻo le 2007, ae ua talisapaia e le au fai togalaau a Rusia le fiafia. O lenei ituaiga e maua ai le lauiloa i atunuu tuaoi.

Galahad o se ituaiga o vine vine a le Rusia ua leva ona talisapaia e le tele o faifaatoaga

Galahad sa faapitoa ona atinaʻe mo le galueaina i le vaega Europa o Rusia ma i isi itulagi ma se vaʻaia lelei. E mafua lenei mea ona o le lelei o le malulu - e oʻo atu ile -25ºС.

Galahad e mafua mai i le ituaiga o ituaiga o meaola e vave ona aafia i le tagata lava ia (fugalaau fisexual). O le taimi matua o le fua e tusa ma le 100 aso. Seleseleina i le sefulu tausaga muamua o Aokuso, i le itu i saute - e oo lava i le faaiuga o Iulai. I le pito i matu, o le taimi matua ua faʻatuputeleina i le 10-15 aso. O le faataitaiga ua faaalia ai o le 65-70% o fua ua gaosia.

Maualuga maualuga o se tasi lea o le le mautinoa o le aoga o vine vine o Kalaeta

O le vao e malosi, o le aʻa e tetele, o le eletise e malosi, atiaʻe. I le leai o ni faʻagata, e mafai e le vine ona oʻo atu i le 30-40 mita le umi. O le faʻateleina, o lona faʻatupulaia, e faʻatapulaʻa i le 2.5-3 m. O laulaʻa lapopoa, salad-colored with veins green-green veins. O le ola manuia o le laau ma le tausiga lelei o le 130-150 tausaga.

O fuifui tetele e mamafa, mai le 0.6 i le 1.2 kilokalama, i le foliga o se taʻavale toetoe lava a masani, e le mafai ona tatalaina. O vine e faʻaloloa (oval pe ovoid), lapoa (mamafa 10-12 g ma le umi o le 2.5-3 cm). Faʻasaga lelei, o le tele o latou faʻatupulaia, oʻo atu i le 3.3-3.5 cm le uumi.

O fusi lapotopoto tetele e masani ona faia i luga o vine vine o Galata vine

O fualaau e le fuaina, e valiina i le lanu lanumoana, aʻo latou vevela, latou te suia o latou lanu i le amber auro. E mafai ona seleseleina vine i le taimi lava e maua mai ai le lanu moana lanumoana i le ova. E paʻu le paʻu, ae e le matua mafiafia e pei o le vete o le tofo. Brownish spots on it - o le masani lenei, ae le o se ituaiga o faʻamaʻi pipisi. E le aoga le tolopoina o le seleselega. E vave ona malepe fualaau aina.

O fua o vine vine o Galata e lautele, lautele, ma se paʻu eleeʻa ae le o le paʻu

Vitio: Galahad vine

O le suamalie suamalie o vine o loʻo maua i le vaiaso mulimuli o le matua. Faʻataunuʻu uiga lelei e tagata tomai faapitoa e le o maualuga le maualuga, i le 8.9 points i luga o le 10 (pe a faʻaaoga se lima sikuea-e 4.3 points). Ae o le au faifaatoaga amateur ua matua faamalieina i se manaia manaia. O fua e puipuia mai le osofaʻi, e tusa lava pe timuga timuga, e lelei ona teuina ma faʻafefe le femalagaiga.

O le fua o le vine o loʻo faʻaalia e se vaega o le vevela ma le foliga o le lanu auro

Galahad - vine vine. O le mea lea, o le faamoemoe autu mo le taumafa fou. Ae o ituaiga uma o tapenapenaga mo le taumalulu (compotes, jams, jams) ma meaʻai e sili atu ona lelei.

Faʻamasinoga faʻaleleia ma sauniuni mo ia

E pei lava o isi vine, e fiafia Kalahad i le vevela ma le susulu o le la, faatasi ai ma le le atoatoa o le seleselega ua matua faaitiitia, o le a itiiti le suamalie, o le tofo ua matua faaleagaina. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona e mafaufau e matua umi lava le mama, o le a latou manaʻomia se tele avanoa. O le matagi malulu e le o se mea faʻafefe faapitoa mo Galahad. Ae e manaʻomia e mamao ese mai le eleele, e aunoa ma le ufiufi, e tatau ona i ai se maa poʻo se piliki puipui. Faʻamafanafana i le ao, i le po o le a tuʻuina atu ai le vevela.

Ina ia maua e le aunoa se seleselega tele o vine, e tatau ona e filifilia se nofoaga lanu susulu mo ia

O le nofoaga sili ona talafeagai mo le totoina o vine o le itu i saute poʻo le itu i saute sisifo o se mauga malu. Soʻo se nuʻu maulalo e matuā le talafeagai mo lenei aganuu. Mai iina, o le palapala ma le timu e le o alu mo se taimi umi, ma o le malulu ma le malulu o le ea e maua i le nofoaga e tasi. O faʻamaʻi masani o vine - aʻa ola - masani ona atiina ae i eleele eleʻele. O le mea lea, e aoga tele le le aofia ai nofoaga e latalata atu ai le vai i le sili atu ile 2 m.

Galahad e masani ona le lelei i tulaga o le lelei o le eleele. E manuia le ola i luga o peaty, sand, ma eleele palapala, e aofia ai i latou o loʻo i ai le maualuga o le lime. Pau lava le mea na te le faʻafefeina o se masini saline.

O le mea e sili ona lelei le totoina o le ki lea i se seleselega tele i le lumanaʻi. Pe a filifilia, e tatau ona e gauai faapitoa i aʻa. E tatau ona fetuutuunai, e mafai ona ola, e aunoa ma ni tuputupu aʻe, vavave, auala o le gaosia ma le pala. O laulaau o vine maloloina e le faʻavaivai ma e le o maanuminumi, o mea e mama e mama. O aʻa i luga o le tipi ua sinasina, o lauʻau e lanumoana. O faʻatauga e faʻatau naʻo tamaʻitaʻi pepe poʻo fale faʻapitoa. O le faʻatau mai i maketi, faʻatau meaʻai, mai lima o tagata ese o se lamatiaga sili.

O fualaau suamalie e manaʻomia ona faʻatau mai na o tagata faʻatau ma faʻamaonia ma le totoa ao le i faʻatau

E mafai ona e toto vine i le tautotogo ma le autumn. Ae o Galahad e masani ona tupu i luga o le vaʻaia lelei, o lea o le tautotogo o se filifiliga talafeagai mo ia. I le autumn, e le mafai ona vavalo tonu pe o afea e amata ai gulu. Ma o meaʻai e manaʻomia i le itiiti ifo i le 2.5 masina e faʻafetaui i tulaga fou ola. Afai e totō i le tautotogo, pe a uma le taufaʻataʻu o le kiona malulu, i luga o le taumafanafana, o le a maua ai e le vavao le taimi e fausia ai se aʻafiaga o aʻafiaga ma tuʻuina atu i latou lava mea uma e tatau ai mo se taumalulu manuia.

O le isi finauga e fiafia i le totoina o le tautotogo o le taimi lea o se filifiliga tele atu, e sili atu le faigofie ona maua le ituaiga mea e manaʻomia.

O vine vine o Galahad o vailaʻau malolosi malolosi, o le mea lea, pe a totoina i le va o latou mea e manaʻomia ona e lava le avanoa

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fualaʻau ua lalagaina, o le faaiuga lea o Aperila poʻo le amataga o Me. Goto ua totoina mulimuli ane - i le sefulu tausaga mulimuli o Me poʻo le oʻo ia Iuni.

O le aʻa o Galata e malosi, atiina ae. O le mea lea, o le loloto aupito sili ona lelei o le lua tulaʻi o le 75-80 cm (i le oneone oneone oneone e faateleina i le 1 m), o le lautele e 70-75 cm Afai e fuafuaina le totoina mo le tautotogo, e sili atu ona eli se lua i le tautoulu. I soo se tulaga, e tatau ona faatagaina o ia e tu mo le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso. Faatasi ai ma le totoina tutusa o le tele o laau toto, o loo taina ai ni uumi umi. E manaʻomia se alavai faʻavaivai e tusa ma le 10 cm le mamafa ile pito i lalo. O meafaitino talafeagai o tamaʻi palaʻu, faʻalauteleina o le omea, mafolafola maʻa. Mo le taimi muamua, o le a manaʻomia e le seedling le lagolago, e tatau ona sili atu ile lua faaluaina. Ua tuu i totonu o le lua ae leʻi tulaʻi, ae le o mulimuli ane. A leai, o aʻa e ono faaleagaina.

O se taʻiala o le alavai e faʻamalosia i le pito i lalo o le lua e faʻaleleia ai vine, o le mea lea e tatau ai ina ia le paʻu le vai i aʻa

E le gata i lea, o se fasi paipa palasitika e le o se lapoa maualuga e faʻaofiina i le pito i lalo o le lua ina ia siitia ai le 10-15 cm i luga ae o le eleele.

Faatumu le fale totō i luga o eleele, faʻafeiloaʻi eleele lauusiusi poʻo humus ma maniua. O le mafiafia o le palapala palapala e 12-15 cm. O le tolu o nei mea o le a manaʻomia. I le va oi latou e lua laulau o superphosphate faigofie (180-200 g) ma le sulfate sulfate (130-150 g). O se isi auala masani i fugalaʻau o minerale o se tolu-lita le faʻaogaina o le fafie. O nei mea uma e tatau ona faʻafefete, faʻafeinu tele (50-60 lita o le vai) ma tuʻu ai seia oʻo i le tautotogo.

Humus - o se vailaau masani e faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele

Pe a totoina i le va o vine vine, tuu i le 2 m. Le mamao i le va o laina o le totoina o le 2.5-3 m. E tatau foi ona e saunia se nofoaga mo le lagolago. O le filifiliga sili ona faigofie o pou ia e tele laina o le uaea e tutusa ma le eleele i le maualuga o le 60-70 cm, 100-110 cm ma le 150-180 cm.

Mo le faʻasologa saʻo, ua vili vine i lagolago

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. O aʻa o se fatuga mo le aso ua faatofu i totonu o se tane vai i le vevela o le potu. E mafai ona e faʻapipiʻi iai ni tioata o le potassium mo le taimi nei (mo le faʻamaʻotiina) poʻo soʻo se meaola e ola ai (o lenei mea e afaina ai le puipuiga o le laau).
  2. A maeʻa lenei mea, e suʻesuʻeina ma le totoa aʻa, faʻagogo ma vaʻesea uma. O isi mea e faʻapuupuuina e le 2-3 cm. Ona ufiufi lea o aʻa i le faʻafefiloi o le meaʻai ma le eleʻele eleelea ma le faʻaopopoina o le masima. E manaʻomia ona faʻamago mo le 2-3 itula.
  3. O loʻo totoina le fatu i le pito i lalo o le totō totoga ina ia faʻatautaia ai fatuga o le tuputupu aʻe agai i matu. Afai o le laau e umi atu nai lo le 25 cm, e tuʻu i le maualuga o le 40-45º. O aʻa e faʻamalosi ina ia tuʻuina i lalo.
  4. O le lua e ufiufi i vaega laiti o le kerupi ua fefiloi ma le oneone (1: 1), e luluina i lea taimi ma lea taimi le fatuina ina ia leai ni mea e leai ni mea. Ia mautinoa e mataʻituina le tulaga o le ua aʻa - e tatau ona 3-5 cm le maualuga i luga o le eleele pe a uma ona tumu le pu.
  5. Fufulu malu le eleele ile lima. Ua matua malulu vine, faʻaalu 30-40 lita o le vai i le faʻatoʻaga. E mafai e le palapala ona fai sina mea itiiti, i le fea tulaga e tatau ona faaopoopo i le ogalaau.
  6. Pe a faʻafefe le susu, o le poloka poloka o loʻo faʻapipiʻiina i se ata lanu uliuli po o le mulched. E le fusi tele le seedling i le pi. Ua faapuupuu le pulu, ma tuua 3-4 "mata". Mo le 2-3 vaiaso muamua o loʻo ufiufi i se fagu paʻu paʻukeke, ma faia ai le aafiaga o se fale koli. Ona aveese lea o le malutaga.
  7. Mo le vaitau muamua, ua fautuaina e fausia se faʻaoloa o soʻo se mea paʻepaʻe paʻepaʻe e puipuia ai fualaau laiti mai le susulu o le la.

Vitio: faʻapefea ona toto saʻo vine

Fautuaga mo le tausiga o laau toto

Afai e te le o gauai totoa i le totoina, e le mafai ona maua se seleselega tele.

Faʻasa

O vine e manaʻomia le tele o le suāvai. Mo laau taitasi, 30-40 lita o loʻo faʻaaogaina i le 10-15 aso. O le mea moni, o vaeluaga i le va o vaʻaia ua faʻafetaui e faʻatatau i le tau.

Ae mo le taimi muamua lava, ua faʻamaʻaina lelei vine i le taimi tonu e aveesea ai le malulu. Mo le tasi laau, 4-5 lita o le vai ua vevela i le 25-30 ° C faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le pefu laupapa (1.5 tbsp.) Ua faʻaumatia. E le gata i lea, o le fausiaina e tatau ona faia i le 5-7 aso aʻo lei tupu ma vave loa. Taofi i latou i le taimi lava e amata ai ona liligi fua, ona maua ai lea o se ata lafoia o le ituaiga. E masani lava ona tupu pe a ma le masina e muamua i le seleselega.

Pe a fufuluina vine, e tatau ona e aloese mai le maua o pa'ū vai i luga o laulaau, e fautuaina foi e fausia se paluga e puipuia mai le timu

Vai le vine ina ia aua nei paʻu ifo vai i luga o laulaʻau ma pulumu. O lenei mea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le pala. Mo le puipuiga, e fautuaina e fai togalaau faʻatoʻaga se paluga i luga o vine. O le filifiliga aupito sili lava o le tuʻuina atu lea o vai e ala i paipa eli i totonu o le eleele. E mafai foi ona talia le suavai, ae e le o taimi uma e susu ai le palapala ile loloto. O aʻa o vine e loloto i le 4-5 m.

E manaomia foi e le laau le susu ina ia saunia lelei mo le taumalulu. Afai o le autumn e matutu ma mafanafana, i le ogatotonu o Oketopa latou te faia le mea e taʻua o le suavai. Mo laau taʻitasi, 60 -80 lita o le vai e faʻaumatia. Pe a ma le 1-2 vaiaso, e mafai ona malupuipuia laau mo le taumalulu.

O paipa paipa eli i le eleele e mafai ai e le susu ona ave i totonu o le loloto o le palapala.

Fertilizer application

O Halahad e tali lelei i le toetoe o soʻo se fugalaʻau, organic poʻo minerale. O le lua faʻaleleia, ua saunia e ogatasi ma fautuaga uma, e aofia ai meaʻai e tumau ai vine mo le isi lua tausaga. E amata ona faʻaaoga faʻamaʻi i le lona tolu o vaitau pe a uma ona toto.

  1. I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e mafanafana ai le palapala, e lemu lava, ao faʻaaogaina Nitrofoska poʻo Kemira-Lux malogo. E mafai ona suia le fugalaau faʻalavelave i le paluga o le 40 g o le superphosphate faigofie, 25 g o le potassium sulfate ma le 45 g o Urea.
  2. O le taimi lona lua e fafagaina ai vine i le 7-10 aso ao lei tupu. O le faʻafefeteina o le povi povi fou, o le manulele o manulele, laulaau laʻau po o le laumei ua faʻafefeteina i le vai i le fua o le 1:10 poʻo le 1:15 (pe a fai e taoto) ma le 15 g o le potassium ma le 25 g fuluʻi fugalaau e faʻaopoopoina mo le 10 lita. O le fua faatatau o le taumafa e 12-15 lita i le laau matua.
  3. O le laei pito tolu pito i luga e 5-7 aso pe a uma ona tupu. O le superphosphate faigofie (40-50 g) ma le sulfate sulfate (20-25 g) e tufatufaina i luga o le palapala aʻo tatala pe ua saunia se fofo.

Galahad e faʻaaoga foi i luga o laei pito i luga. O le faʻamalosi o le suavai, Rastvorin, Florovit, Matai, Novofert, Plantafol, Aquarin e sili ona fetaui lelei. O togafitiga e faia 2-3 taimi i le vaitau.

Novofert - o se faʻalavelave faʻalavelave o loʻo aofia ai mea uma e tatau ai micronutrients

E tatau ona aloese mai le malosi o le suauu. Muamua, na te faʻavaivaia le puipuiga o le laau, ma le lona lua, e puipuia ai le mama o vine, faʻamalosia ai le faʻamalosia o le fausia o le lanu meamata. O vine e leai se malosi na totoe i luga o le pulumu. Soʻo se vailaʻau oona o loʻo faʻaaogaina e oʻo i le ogatotonu o Iuni.

Teuteu

O le taimi lava e oʻo atu ai pusi i le uaea pito i lalo, o loʻo fusifusia i latou, e taumafai e faʻamalosi le paʻu. A leai, o le a faʻamaonia le tino o le laau, o le a le mafai ona saunia lelei ia lava meaai. O fugalaau talavou o lenei vaitau ua nonoa i le isi laulau i se itu ina ia malamalama lelei ai le la. E le tatau ona faʻapipiʻiina i luga o le lagolago i le pito i luga, ae o se mea i le ogatotonu i le va o le lua ma le lona tolu tupuga mai le pito. Ina ia taofia le vine mai le solo, tafu vao pe tafe i le va o le uaea ma le uaea.

E na o mea faʻamalosi ma faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le teu.

I le muamua 4-5 tausaga, o vine vine o Galahad e manaʻomia naʻo le teuteuina o le fua. O le avega sili ona lelei i se tagata matua o le 30-35 "mata", e le sili atu i le 6-8 vaega i luga o vine taitasi.

I le taumafanafana, fusi le vine, fetuunai lona umi. E tatau foi ona e aveese uma vaivai, lapisi le lelei, tipi ese laulaau e lilofia ai le pulumu. Faatasi ai ma le leai o se vevela ma le malamalama, ua faatuai le fua o vine.

O le faia o teuteuga e faia i totonu o le tautoulu, pe a pau lau lau. Ae e le mafai ona e tosoina ae leʻi amata le tau malulu. I le maualalo o le vevela, o le fafie e amata ona pala, ma o le laau e mafai ona matua faaleagaina.

I totonu o se laau talavou, teuteu sini e fausia se fuainumera o vine o le a fua mai i le lumanaʻi

E sili le vaeluaina i ni vaega se lua. Muamua lava, e tipi, vaivai, mimiti, taamilo ma fetogi. A maeʻa pe tusa o le lua vaiaso, ona aveese lea o le tuputupu aʻe talavou i luga o le laau talavou, ma tuua ai le 6-8 o sili ona mamana ma atiina ae lima. Faatasi ai ma vine matua, e sili atu ona faigata: mai i lima tuai i le tulaga tuputupu ae, o le ata atoa o loo i lalo o le uaea muamua ua tipiina. I luga o paʻu o loʻo faʻapipiʻi i le uaea lona lua, latou te faʻaumatia uma laasaga o itu, faʻataʻi pito i luga o isi mea, faʻapuʻupuʻu e tusa ma le 10%.

Afai e te tuua le tele o le galuega i le tautotogo, e mafai ona e faaleagaina e le gata o le seleselega o lenei vaitau, ae i le lautele o le vine atoa. Pe a uma ona teuteuina, o le vine e "tagi" moni lava, o le faaleagaina na faia e faamaloloina ai mo se taimi umi ma faigata. Laʻau o apiary e faatumuina "mata", latou te feinu, e le tatalaina, mafai ona pala. O le mea lea, i le tautotogo, latou te faatapulaaina i latou e tipi ese puʻu paʻu i lalo o le mamafa o le kiona po o le tilotilo i luga o ni vaovao.

Ua faia le vine matua ina ia mafai ai ona tufatufaina atu le uta i luga o le laau ae le sili atu i ai

I le tasi taimi i le 8-10 tausaga, e manaʻomia ai e le vine le toe taui. Ina ia faia lenei mea, i luga o le uaea muamua po o le uaea, filifili ni puʻi malolosi mamana se lua.O le pito i lalo o le a vavae ese, ma tuua 3-4 "mata". O le a avea lenei ma "fou" fou. O le lona lua (e manaʻomia e tu i le isi itu) e faapuupuuina i le 8-12 "mata", e avea ai ma se fualaau aina.

Sauniga o le taumalulu

I le itu i saute o loʻo i ai se vateatea, Galahad, o loʻo i ai le malosi o le malulu, taumalulu e aunoa ma se malutaga. Ae o le a le mea e le masani ai, e le o se mea e masani ai, o le a latou manaʻomia.

Ina ia sauniuni mo le taumalulu, e vavae ese ma le faaeteete vine vine mai le lagolago

E faʻamamaina le eleele mai le palanila o laʻau, paʻu paʻu, isi meaʻai. Ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma ua faʻafouina le laʻau o mulch. O le pito i lalo o le ogalaau e ufiufi i le paʻu pe o le humus, e fai ai poloka ma se maualuga o le itiiti ifo ma le 25 cm. Ua aveeseina vine mai lagolago ma faataatia i luga o le eleele poo i totonu foi o ni alalaʻau papaʻu e sili ona elia. Mai i luga latou te tosoina i totonu o le paʻu poʻo soʻo se mea e ufiufi ai e mafai ai e le ea ona pasia, ona lafoina ai lea i lālā paʻu. O le a lava le pa'ū o le kiona, e fetaui i le fale, fausia se kiona. I le taimi o le taumalulu, o le a tatau ona toe faʻafouina e pei ona faʻamauina i le tele o taimi, aʻo talepe se vaega o le faʻafefete i luga.

O mea ufiufi e tatau ona pasia le ea

I le tautotogo, e aveeseina le fale e le muamua nai lo le vevela o le ea e oʻo i le 5ºС. Afai o loʻo i ai le tautotogo i tua o le vailaʻau, e mafai ona e faia muamua ni pu i totonu o le mea e faʻaleleia ai le ea, ma faʻamaʻaʻese uma lava pe a amata ona tatala matala.

A maeʻa le fale, e mafai ona e puipuia vine mai le kiona e ala i le faia o afi i autafa o togalaau. E fesoasoani foi i le faʻasuina faʻatasi ma Epin le vai malulu. E tatau ona faʻatinoina le taualumaga i le 1-2 aso aʻo lumanaʻi le faʻamoemoeina, o le aafiaga e tusa ma le 1.5 vaiaso.

Aua e te faanatinati e te lafi mai vine, aemaise lava i na eria e le o se mea e masani ai le punavai toe foi mai

Vitio: fautuaga mo le teuteuina ma sauni mo le taumalulu

O faamai, meaola faalafua ma le pulea

O le vine vine o Galahad e iai le puipuiga lelei. E seasea lava ona mafatia o ia i se aganuu-o se maʻi matautia e pei o le pala. Ina ia puipuia mai le paʻu ma le oumum, e pei o se tulafono, e tolu togafitiga puipuia i taimi taʻitasi e lava.

  1. O le muamua e faia i le 7-10 aso talu ona aveese le falemalulu. Vailaʻau ua liliuina i le 3% o vaifofo o le Bordeaux fluid or copper sulphate. Afai a maeʻa ona latou maua lea o le lanu mo ni nai aso, o le mea masani lea.
  2. O le taimi lava e fuga ai laulaʻau, e toe faʻaaogaina le faʻaaoga e faʻaaoga ai le 1% fofo.
  3. A maeʻa ona totoina, e palu vine i se vaifofo o le sulfur colloidal (25-30 g i le 10 l vai).

I le vaitau o le tuputupu ae, e mafai ona faʻaaogaina le eleele i totonu o le togalaau pe a uma i le 2-2.5 vaiaso faatasi ma le pefu laupapa, e nutimomoia i le penisina.

Bordeaux liquid o se tasi lea o taʻavale sili ona taatele, e mafai ona e faʻatau pe faia oe lava

O le puipuia o vine mai maʻi pipisi, e le na o Bordeaux e mafai ona faʻaaogaina, ae faʻapena foi ona faʻapipiʻi faʻamalosi i aso nei. O le puipuia o vine, e pei o se tulafono, o le filogides o meaola e tutupu mai - ua lava - Baikal-EM, Bayleton, Fitosporin-M, Gamair, Trichodermin. Afai e le mafai ona aloese mai siama, e faʻaaogaina Skor, Chorus, Quadris, Kuprozan. O le fofo ua saunia i le ogatasi ma faatonuga a le kamupanī, o loʻo fuafua ai foʻi le taimi o le gaosiga.

O le faʻaaogaina o soʻo se vailaʻau e le aofia i le taimi o le fuga ma 20-25 aso aʻo lumanaʻi le faʻamoemoeina o le gaʻo. I le taimi o togafitiga faʻasolosolo, e fautuaina e suia fualaau faʻasaʻi taʻitasi ina ia puipuia ai faʻamaʻi mai le atinaʻeina o puipuiga.

O le leai se masalosalo o lenei ituaiga vine vine e le o se mea e le afaina ai. Se mea latou te le faamalieina i le manogi ma le tofo o vine. Ae pei lava o manulele o Galata. Pau lava le auala e puipuia ai ma le saogalemu le seleselega o loʻo i ai se upega mama e faʻalauteleina i luga o laʻau po o upega laiti taʻitasi e ofuina i lima. O isi mea uma (faʻafefe, leo ma le laumei, lipine lipine) e maua ai se aafiaga i le sili atu mo le 2-3 aso.

Naʻo le fofo aloaʻia manu e lelei tele le uaea

O le mea sili ona matautia mo manufeʻai mo Halahad o le phylloxera poʻo le aphid apope. E lua ona ituaiga - laʻau ma aʻa. Afai e mafai ona e feagai muamua ma le fesoasoani a sauniuniga Confidor-Maxi, Solon, Actellik, ona toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia le lua. Pau lava le auala e alu ese ai le tui e faʻaaogaina ai ituaiga meaʻai (Amateur, Chocolate, Flaming, Danko) o se faʻatau.

Phyloxera e nofo i luga o vine i malo atoa, fafagaina i luga o laau toto

Mo le puipuiga i le amataga o le tautotogo ma le tautotogo ina ua uma le seleselega, vine ma eleele ile aʻa ua lūlūina i le 7% urea oona poo Nitrafen. I togafitiga faʻaleaganuʻu, i le vaitau o le vaomatua, e tasi i le 2-3 vaiaso, e mafai ona e faʻaaoga le masima masani laulau ma le susu (i le 300 g ma le 200 g i le 10 lita o le vai). O le fofo o loʻo faʻalaina i laʻau ma vine.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

E i ai laʻu Galahad - na o le tasi lea o mea fou a le inisitituti, ae tasi. Na totoina i le tausaga talu ai ma le tuputupu ae o le fatu. Mai se tamaʻi lua-eyesight, lua manulele mamana mo le tausaga ua le lava. Ua manumalo atoa. I le tausaga lenei, i luga o le ono wana, na ia tuua ai ni paʻu se 10 mai le 0.5 kilokalama i le 1 kg. Ma o le mea e sili ona ofo ai, na tosoina e le vao le uta lenei. O le malosi o le tuputupu aʻe e matua mamana lava, o le palota e sili ona lelei, o le foliga o le vine ma le pusa e talitutusa lava ma Arcadia. Tetee i le mildew ma le oidium pe a uma togafitiga e lua. Naʻo le toe foʻi le toe foʻi na ou matauina o le a le o lelei lelei ia vine.

Galichgrape

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=595

Afai na o loʻu aumaia o laʻu Halahad i le maketi, ua 100% ou mautinoa o le a ou faatauina atu i le tau aupito maualuga, e le ona o foliga, ioe, ae ia tofo. E leai ni tauva i le taimi nei.

Anikeenko Maxim

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=595&page=51

E tusa ai ma taunuuga o le tele o fualaau suamalie, ua i ai laʻu Galahad mo le toe gafa. Faatasi ai ma le tele o ona tulaga lelei (e le tosina mai ai ni vavae, lelei lelei, e le "tao"), o loo i ai fua i fua o le vevela ma foliga vaaia e itiiti ifo i isi ituaiga. I le itū i matu, e sili atu lona faʻaalia.

Mikhno Alexander

//vinforum.ru/index.php?topic=264.0

Galahad e le pala, e le pala, e matua suamalie uma vine mo le tusa ma le tolu vaiaso, o fua o loo i luga e leʻi oʻo i le matua, ae ua uma ona taumafa. E lelei loʻu manatu.

Nicolay

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=216481

Galahad le fiafia tele ia te aʻu. E leai se mea e sili atu. O se fusi laititi, o se tofo vaivai, o se fasi mea i luga o vine, o se paʻu mafiafia ma palapalisi-oona. Ma o le matua matua mautinoa lava nai lo Super Extra. I le saʻo, o le a ou faaopoopo atu o loʻo i luga o Kober. Atonu o rootstock e aʻafia ai le tino.

Konctantin

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?p=216481

O lenei tausaga, na sauni Galahad mai le aso 14 Aukuso. I le asō, e toso uma ai fuʻa taʻitasi. Crisp, tofo, paleni, vine. E mamafa le paʻu. Susulu i le la. O lenei tausaga e na ona ufiufi i pepa, e sili atu. Luterulo e lei taofiofia. Le lanu na matagofie, samasama. Na lelei foi le uta mo aʻu, 25 brushes. Susu i le 1 kg, e 700 g ma le 500 g.

Tatyana Volzh

//lozavrn.ru/index.php?topic=245.15

I le taumalulu o le 2015, o Galahad e matua malulu lava. Sa mafanafana ma malulu le taumalulu, ae ou fuafua e aveese le laau. E tatau ona e filifili ituaiga eseese o loʻo vavalalata faʻasaga i soʻo se tau malulu.

Anna Solovyova

//sad54.0pk.ru/viewtopic.php?id=336

Na ou totoina Galahad i se nofoaga fou e nofo ai i le 2014, ma i le 2016 na maua ai le fua muamua. O le vailaʻau e ogatasi lelei ma le faʻamatalaga: o le fatu ua vave ona sinasina, paʻepaʻe, lapoa, maualuga le tofo, o le vine ua matua atoatoa.

Boris Ivanovich

//sad54.0pk.ru/viewtopic.php?id=336

O vine vine o Galahad na foliga mai talu ai nei, ae ua mafai ona manumalo i le alofa o le au fai togalaau Rusia. O lenei ituaiga e talisapaia mo le lelei o lona tofo, o le le taua o le tuua, o le malulu, ma le maualuga o le gaosiga o le gaosiga, le mafai ona fua lelei i fua o laufanua, ma lelei le puipuiga mai mala. Afai e te muai suʻesuʻe i fautuaga mo le tausiga o le seleselega, o le galueaiina o lenei vine e tusa lava pe mafai ona oʻo atu i ai se tagata e leai se poto masani.