Laʻau i totonu

O faʻamaʻi mate dieffenbachia ma a latou togafitiga (ma le ata)

Dieffenbachia (Dieffenbachia) - o se vaomatua telegreen e oʻo i le lua mita le maualuga, faatasi ai ma lapisi lapoa e oʻo atu i le afa mita, o lona nofoaga o Amerika Amerika i Saute. Ma le tausiga lelei, e ola lelei le laau, faʻaleleia laʻau fou ma fiafia le mata i foliga mataʻina. Ae, e pei o laau toto uma lava, dieffenbachia e faigofie i faʻamaʻi eseese. I totonu o lenei tusiga o le a tatou suesue i ituaiga autu ma metotia o le togafitia o faʻamaʻi o Dieffenbachia.

Fungal maʻi

Dieffenbachia e masani lava ona faigofie ona maua i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mafuaʻaga mafuaʻaga o le maualuga o le vevela o le ea, faʻafefe tele poʻo le susu o le potu e tupu ai. I le avea ai ma se puipuiga mo le foliga mai o se mea malie i le taimi o le totoina o laau, e na o le maualuga le lalolagi e tatau ona faʻaaogaina. Manatunatu i ituaiga o mate o le Dieffenbachia: anthracnose, fusarium, aʻa ma le laʻau.

E te iloa? O le laau e faaigoaina i le pule o le Faletalimalo o le Imperial i Vienna - Josef Dieffenbach.

E faʻapefea ona togafitia dieffenbachia mai anthracnose

Colletotrichum gloeosporioides fungi mafua ai le anthracnose dieffenbachia, lea e foliga mai o ni laulaau i laulaau, lea e iu ai ina ufiufi le laulau laulau uma, ona maeʻa ai lea o le lau atoa. O le mafuaaga o lenei faamai ua manatu e maualuga tele le vevela i totonu o se potu e maua ai le maualuga o le vevela ma le inu tele. O vaega oti o le laau e aafia i le anthracnose, e tatau ona faʻaumatia. O le Diffenbachia mo togafitiga o lenei faamai e tatau ona togafitia ma le malie i fualaau oona - "Vitaros" po o le "Fundazol" e tusa ai ma a latou faatonuga. E tatau foi ona maitauina pe afai o le pulumu dieffenbachia, o le vai i le va o le aʻa ma le petiole e ono mafua ai le pala.

Puipuiga ma togafitiga o fusarium

Fusarium solani fungi mafua ai fusarium, lea e faʻaalia i nifo lanu uliuli i luga o aʻa ma aʻa aʻa o dieffenbachia. O le laau na aafia i le fusarium e mou atu ma laʻau lanu samasama. Afai o le ea ma le palapala palapala maualuga e maualuga tele, o le laau e aofia ai le mekelium mushroom mushroom. O le mea e mafua ai le sogasolo e tetee atu i mea leaga, mo se taimi umi e mafai ona lelei le teuina i eleele palapala. Tausia fusarium ma togafitiga o le laau "Fundazol", "Rovral".

I le avea ai o se faʻataʻitaʻiga o fusarium, e faʻaaogaina vaega o le soifua maloloina lelei; aʻo faia le faʻasologa, latou te le faatagaina le totoina o se faʻamaʻi pipisi. O mea totō e mafai ona faia i se tali sili ona lelei mo le kuata o le itula mo faʻauluga faaopoopo. Mo le siama, faʻaaogaina o Glyocladin i nisi taimi.

E taua! Dieffenbachia juice e aofia ai mea oona e mafua ai le fula o le gutu ma le tauaso pe a ulu atu i le gutu ma mata. E le gata i lea, o tamaiti ma manu ua sili atu ona aafia i mea oona.

Nofoaga laititi

O le fungus Phaeosphaeria eustoma e mafua ai le laʻau i Dieffenbachia, lea e faʻaalia ai e pei o le lanu moana lanu moana ma le lanu moli. O laulaau tuai e sili atu ona faigofie i le maʻi. Ua maʻi le fale i totonu o se potu vevela ma le maualuga o le susu. O le faʻamalosia o le faʻamaʻi e faʻaauau pea i luga o vaega o vailaʻau faʻamaʻi ma mafai ona faʻasalalau i le fesoasoani a le vai. Pe a iloa le mea e iloa ai, e tatau ona tuu Dieffenbachia i tulaga lelei e ola ai ma togafitia ma Vitaros poʻo Fundazole.

Dieffenbachia Root Rot

O le pythium ma le phytophthora e mafua ai le aʻa, e foliga mai o le pogisa o le eleele i luga o aʻa ma aʻa o le laau, i le aluga o taimi, o le ogalaau e pala i Dieffenbachia, malepe ma pa'ū. E mafai ona ufiufi afuafuga i se laukene paʻu paepae. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e tumau i le eleele. O le aʻa o le laau e sili ona maualuga le suavai e maua i le maʻi, ma le maualuga o le vevela o le ea i totonu o le potu e tupu ai le faateleina o Dieffenbachia i le maʻi. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaogaina ni mea e le mafaʻatasi ma mea faʻapitoa e faʻaaogaina. Pe a iloa se faʻamaʻi, ona sui lea o se vaega o le sui, faʻamuta le vai ma faʻapipiʻi le laau i le "Previkur" poʻo le "Gold Profit".

E te iloa? E mafai ona vave faigofie ona liu le laau gaosi, ona o lea mea e te manaʻomia e tuʻu ai se vaega o le aʻa i totonu o le vai.

Bacteriosis ma Dieffenbachia

O le bacteria Erwinia carotovora Bergey ma Erwinia chrisantemi mafua ai le bacteriosis i Dieffenbachia, lea e faʻaalia i luga o le alavai ma vai vavalalata ma pito i lalo, o le a oʻo i le taimi e lanu enaena le lanu po o le lanu enaena, ma o laulaau e ufiufi ai le vai mama ma le lanu samasama. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea i vaega o vailaʻau faʻamaʻi, e mafai ona tuʻuina atu pe a faʻapalaina le masini, e faʻaaogaina i le maualuga ma le maualuga o le vevela, ma le tele o le palapala. A oʻo i le suia o le dieffenbachia, e tatau ona mataʻituina tulafono o agrotechnology, o aʻafiaga malolosi e aʻafia i le paiotis e tatau ona faʻaumatia. I le avea ai ma togafitiga, faʻaleleia ma sasaa le dieffenbachia ma le copper sulphate poʻo le paluga Bordeaux e aoga.

Auala e taulima ai faamaʻi viral Diseases Dieffenbachia

O le tele o le tele o faʻamaʻi e aʻafia ai le vaega o viral, lea o loʻo masani ai: laʻau apamemea ma mosaic viral. Mafaufau i le auala e togafitia ai dieffenbachia mai nei faʻamaʻi.

Paʻu launiu

Tomato spotted virus e mafua ai le paʻu apamemea i dieffenbachia, lea e aliali i luga o laulaau i liʻo, mama po o arcs o le lanu samasama, ma le taimi e muta ai le lau, tautau. A maeʻa ona faʻauluina i le apamemea, o le dieffenbachia e le tupu. O le gasegase e mafua ai le faamaʻi e ave e iniseti-winged insects, poʻo le gaʻo, 0.5-2 mm le uumi. O le maʻi na togafitia lelei i togafitiga o le "Aktar", "Aktophyt" ma le "Fitoverm".

E faʻafefea ona togafitia mosaic viral

O le siama maseic Dasheen e mafua ai le mosaic mosaic. O le maʻi ua faʻaalia i laulaʻau e ala i le mosaic blotch, o le tuputupu ae o le laau e taofi. O le faʻapogai o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e mafua mai i faʻamaʻi, masani lava aphids, lelei faʻasaoina i totonu o laau afaina. Mo le puipuia ma le togafitiga o vailaʻau inisetiva na faʻaaogaina, na faia ai le togafiti "Aktara", "Actofit" ma le "Fitoverm".

E taua! I le potu dieffenbachia, o laʻau pito i lalo e masani ona pa'ū, o le foliga vaaia ua leiloa. O se mea le maalofia lea o le laau, naʻo lou manaʻo e faʻafouina.
I soo se tulaga, o faʻamaʻi uma o le dieffenbachia e sili atu ona faigofie ona puipuia e ala i le totoina o le laau i tulaga talafeagai, ia amanaʻia ona uiga ma manaoga, nai lo le faʻataʻitaʻia o faʻamaʻi e mafua mai i tulaga le talafeagai o le taofia.