Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona tausia falelelei i totonu o le fale: meaʻai fugalaau

Poliscias o se laau laau lea ua leva ona lauiloa lona olaga.

Ae ui i lea, talu ai ona o le manaʻoga e fatuina tulaga tonu, e le o lauiloa i tagata fugalaau.

E masani lava ona tupu aʻe le poliscias i le ituaiga o "bonsai", ma le tausiga lelei i totonu o le fale, o le a fiafia lenei fugalaau i lona uiga e le masani ai.

Manua laʻau

O tagata uma na vaʻai i poliscias e faʻamaonia le matagofie o lenei laau totō. Ma o lona aoga autu - ituaiga eseese ma lanu o lau. Ma i luga o le lau fugalaau se tasi e mafai ona eseese, lanu ma faʻatautaia.

Polysciasy e oʻo mai i ni mea se lua - laau matutu ma laau. Laʻau e totogo fugalaau e le mafaamatalaina.

E te iloa? Fern ma isi polyscias o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasaina - o le faʻalauteleina o le faʻalauteleina o le malosi.
Mai ituaiga eseese uma o poliscias, na o ni nai ituaiga o meaola e ola i le fale:

  • Poliscias faʻafefe. E fetaui lelei i tulaga o fale. Lagona le mafanafana i faamalama sisifo ma sisifo, pe a lava le susulu o le la. I le amataga, e ola le laau e tasi, ma i le aluga o taimi, o fuālaʻau faaopoopo e tupuga mai le aʻa, ma se togavao. O lau e susulu, tolu-lobed, lapotopoto ma foliga lanumeamata i lanu. O fafo e pei o lau o le la. O nei poliscias e oʻo ile 1-1.5 mita.
  • Poliscias helmets. Faʻailoga e le masani ai faʻailoga mataʻitusi. O laulaau o lenei fugalaau e lapotopoto, lanumeamata lanumeamata, i nisi o fugalaau ma le paʻepaʻe papaʻe. O le pale e le o salalau, mai le aʻa e atiina ae ai ni eletise tutoatasi, o lona tuputupu ae e mafai ona taofiofia e ala i le teuteuina. I lalo o le natura masani e ola e oʻo i le 2 mita.
  • Paniculata. O nei lalelei o se laau e maualalo le ola ma le fulufulu fulufulu lau o lanu eseese (mai lau lanu meamata lanu meamata ma lanu samasama). E le gata i lea, faatasi ai ma le moli le talafeagai, o laulaau e avea ma moa pe o le ata ua mou atu. Lagona tele i totonu o le penumbra.
  • Gouilfoylya. O se laau umi ma ni fulufulu fulufulu vevela ua teuteuina i le samasama po o le paʻepaʻe paʻepaʻe. I lalo o le natura masani e tupu e oʻo atu i le 3 mita. Faʻateleina i totonu o greenhouses ma nofoaga faʻapitoa.
  • Poliscias Balfour. Laʻau vaivai laititi. O laulaau e susulu, lapotopoto pe lokaina, o nisi taimi e pipiʻi poʻo se faʻailoa ua faʻamaonia. O ituaiga sili ona lauiloa o Pinocchio ma Variyegata.
  • Laʻau sulu. O ituaiga sili ona taatele ma le le lelei e ola i totonu o aiga. O se laau totō ma le tele o fuālaau e ufitia i lanu lanumeamata lanumeamata. I luga o se tasi togavao e mafai ona feiloai faʻatasi i lau laʻau. Lagona le mafanafana i lalo o le paolo ma talia saoloto se faapuupuu puupuu o le susu. I lalo o tulaga masani, e tupu maualuga (e oo i le 3.5 mita) ma se togavao.
E te iloa? Igoa "poliscias" (i le faaliliuga - "tele o le paolo") faamalamalama le nofoaga o lona tuputupu ae moni - i le ata lafoia o le mana laau toto.

E faʻafefea ona filifili se polisi pe a faʻatau

E lelei le faleoloa e filifili se tamai vao (pe a ma le 30 cm), e leʻi oʻo i le taimi e ola ai. O le taimi sili e faʻatau ai o Mati. I lenei tulaga, o le fugalaau e sili atu ona avanoa e fetuunai ai i tulaga fou, ma o le faʻaeteete lelei o le a tupu aʻe ai polisi e avea ma vao i le tautoulu.

E taua! Pe a faʻatau mai laau e tatau ona suʻesuʻe ma le faaeteete mo le i ai o nei meaola faalafua pei o shchitovka.

E le gata i lea, pe a filifilia se faʻamalosi e manaʻomia ona e gauai i le fua o pale ma aʻa. Afai, faatasi ai ma se pale lelei ua atiae, o le fugalaau ei ai se aʻa itiiti, o lona uiga, e foliga mai, o le "fafagaina" i mea e faaosofia ma e mafai ona oti i le fale.

E sili atu le lelei o lenei laau e le o le faʻatau. Filifiliga lelei - o aʻafiaga lelei ma aʻafiaga tetele.

Matou te faia ni tulaga lelei mo le tuputupu ae

E ui lava i le tele o ituaiga meaola e talafeagai mo le totoina i totonu o le fale, o poliscias e le o se laʻau lauiloa, ona e tele naua le vaʻaia o le siosiomaga ma e matuia le leaga o latou soliga.

Malamalama

O poliscia totonu o se fale e malamalama, ae o le malamalama e tatau ona faʻasalalau i taimi uma. E taua tele lenei mea mo faʻataʻitaʻiga talavou.

I le taumalulu, e manaʻomia e le laau se faʻasalaga faaopoopo i fugalaʻau, a faʻapea o le a faʻalautele le laau, o le pale o le a oʻo i le tiga ma le le fiafia.

Lulu

O le pulea o le vevela e taua tele mo lenei fale. I totonu o le potu e tupu ai, e tatau ona tausia le vevela i le tausaga atoa + 18-22 ° C. Ma o le potu e tatau ona faʻailoa mai i taimi uma.

E taua! O Poliscias e le mafai ona teuina latalata i le vevela tutotonu ma isi faʻasalalau.

Tausiga mo le tausiga o Aiga

E ui lava i le mea moni o le toʻatele e talitonu e faigata le tupu aʻe o poliscias, ae o le mea moni, e le faigata le tausia o fale. E taua le manatuaina o lenei laau toto e tupu i se tulaga lelei, ma e tatau ona e tausia se nofoaga talafeagai mo ia.

O mea e sili ona le lelei i totonu ole laau ole fale ole: gaseviaia, chlorophytum, cactus, hoya, hibiscus, spathiphyllum.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O ituaiga uma o poliscias, e aofia ai laʻau paʻu, e le fiafia i le tele o vaiinu. E tatau ona faʻafeinu i le taumafanafana i le faʻafeoloolo, ma i le taumalulu pe a maeʻa le eleele.

Suavai i le taimi o le timu e tatau ona liligiina ina ia alu ese mai ai pupuni. A maeʻa lena, tuʻu le poliscia mo le 20 minute ina ia tumu ai le eleele i le vai. Ua sili atu le susu o le susu.

I le taimi lava lea e tasi, e le fiafia le lalelei i le ea: o le maualuga o le maualuga o le eleele mo lea mea e 70-80%. O le mea lea, o le laau e tatau ona salalauina i lea taimi ma lea taimi. E tatau ona i ai le vai i le vevela vevela ma vavaeese. Ina ia faʻaleleia le maualuga o le susu i tafatafa o poliscias, e mafai ona e tuʻu le pusa i vai, ma tuu le pusa i le meaʻai i totonu o se fata ma le oneone malulu poʻo le uamea lautele. I le taimi lava e tasi e le tatau ona i totonu o le vai le pito i lalo o le ulo.

Mai lea taimi i lea taimi (tasi lava i le 2 vaiaso) e mafai ona fufulu paʻu i lalo o le vevela mafanafana. I le taimi lava e tasi e manaʻomia e puipui ai le eleele mai le susu tele. Mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina se pu faʻapitoa ma ni pu laiti.

Sola ma lona laei

O le mea sili ona lelei o le eleele mo Fabian ma le isi ituaiga o meaola o le paluga o le turf, peat, oneone laʻau, humus ma le oneone. O vaega uma lava e ave i le tutusa tutusa.

Faʻamamago se fugalaau i le taimi o lona ola tuputupu ae - i le tautotogo ma le taumafanafana. I le taimi nei, fafagaina faalua 2 masina ile masina. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻaaogaina ni fugalaau faʻapitoa mo le teuteuina o laau laʻau.

I le taumalulu ma le autumn, i le vaitau o le malolo, e le fafagaina le paʻu.

Teuteu

O le teuteuga e faia i le tautotogo, i le taimi o le tuputupu ae o le laau. E le mafai ona lafoaʻi vaega o le gaʻo, ae faʻaaogaina e fuga ai le fugalaau. Afai e leai se manaoga faapitoa e fetuunai le pale, ona le tatau ai lea ona uu - o le fugalaau e atiina ae teuteu. O le laau tipi atonu e foliga mai e leaga, ae a mavae sina taimi, o le a oso mai fou pepe, ma o le pale e sili atu ona loloto ma sili atu ona matagofie.

E taua! Afai e faʻamafola le polisini ma faʻapipiʻi le pusa, e tatau ona vavae ese.

Sauniuniga saogalemu

Poliscias o se laau oona. Afai e maua le sua i luga o le paʻu, o le ita ma e oʻo lava i nai mumu mumu e mafai ona tupu. O le mea lea, o mea uma e gaoioi ma le fugalaau e tatau ona faia i totigilima, ma i le faaiuga - faʻamamaʻa lelei ou lima i le fasimoli ma le vai.

O le numera o laau i totonu o loʻo e manaʻomia e faʻaeteete e aofia ai: oleander, aglaonema, elema, spurge.

Faʻafefea ona vaʻaia

O aʻafiaga o aʻafia po o vine iti o loʻo totoina i totonu o ni atigi pusa, o lona pito i lalo e salalau i le kilipa, piliki piliki poʻo ni meaʻai omea. Faʻafefeteina o le eleele mo le gaosiga e aofia ai:

  • eleele suauu;
  • eleele lanu;
  • fipa paʻu;
  • humus;
  • laʻau-tele-oneone.

O fugalaau fugalaau e totoina i tausaga taʻitasi. O le poliscias matutua e faʻapipiina i le 2-3 tausaga e ala i le faʻafeiloaʻiina o se apa i totonu o se ulo e 1.5 taimi e sili atu nai lo le muamua. Afai, ona o le lapopoa tele o poliscias, e le mafai ona gaoioi, naʻo le suia o le pito i luga o le palapala ma se mea e sili atu ona lelei.

E taua! Pe a faʻapipiʻi aʻa o se poliscia, e fautuaina e faʻalavelave i se mea itiiti e mafai.
O le maualuga o lenei laau e faalagolago i le tele o le ulo e tupu ai. O le telē o le gafatia, o le telē tele o faʻalelei.

I le fale, e mafai ona e tupu faʻataʻitaʻiga lua-mita, ae e tatau ona manatua e le mafai ona totō vave laau laiti i totonu o se koneteina tele. A le o lea, e mafai ona latou pala o aʻa.

E te iloa? E oʻo lava i paranesi tuai o lalelei e sili atu ona fetuunai. E mafai ona faigofie ona faapipiiina ma toe faʻasaʻo.

Pest ma togafitiga o faʻamaʻi

O le mea e leaga ai, faʻalelei, e pei o le tele o laau fale, faʻamaʻi manu faʻamaʻi, ma e ono maʻi. E masani lava ona afaina lenei fugalaau:

  • talita;
  • vaʻavave mite;
  • vavae;
  • aphids;
  • aʻa nematode.
I le tele o tulaga, o le vaivai o laau toto e tupu i tulaga sese e ono aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Mo togafitiga o meaʻai, faʻamaʻi vaʻaia faʻamaʻi maʻi ma faʻapipiʻi ile iniseti faapitoa (Aktara, Aktellik, Applaud, Envidor, Phosbecid, Fufanon, ma isi).

Afai o foliga mumu e aliali i luga o laulaau poʻo tupu mai o poliscia, o lona uiga na taia o ia e se talita.

Ina ia faʻaumatia, o le fugalaau e fufulu lelei i le fasimoli ma le vai, e faʻaaoga ai se pulumu mumu e ave faʻamalosi ai le meaola. Afai e le lava lenei mea, pe o le laau ua lofituina, ua faʻaaogaina vailaʻau.

E mafai ona faʻaleleia i le fale

E masani lava ona faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o laʻau, o le faʻasolosoloina o ia mea e faʻatinoina pe a maeʻa ona maua. O se mea sili lea ona mamafa.

E mafai ona aʻafia ai aʻa laiti, ae oʻo foʻi i le matutua, ua faʻamaonia pine. O faʻataʻitaʻiga talavou e i ai o latou foliga ma foliga teuteu, ma o mea tuai e vave ona aʻafia.

I le tautotogo, e seleseleina le 8-15 cm le maualuga. O vaega tipi ua togafitia i le pefu ma paʻu mo le 3-4 itula. A maeʻa lena mea, ona faʻalolotoina ai lea o sina mea itiiti i totonu o le oneone ma faʻafefete. A maeʻa le faagasologa o le gaosiga, o le fagu o loʻo i ai laau e ufiufi i se ufiufi manino (ata tifaga poʻo le tioata) ma tuʻu i totonu o se potu e tatau ona i ai le vevela + 25 ° C.

I le faagasologa o le aʻaina o le eleele o loo sosoloina i aso uma ma tafe le kati. A mavae le 20-30 aso, o le a aliaʻe aʻa.

Fai mai tagata popoto faapea o poliscias e mafai ona faʻaleleia e fatu. O lenei faagasologa e amata i le tautotogo: pe a toto, e tatau ona faatumauina le vevela mai le +19 i le + 25 ° C. Ina ia faia lenei mea, o le fatu ua salalau solo i luga o le palapala, faʻafefe faʻafefete i luga, ufiufi i tioata poʻo ata. A maeʻa ona totogo, e mafai ona aveese le puipuiga ma tuʻu le pusa i le punavai o le moli. I totonu o potopoto eseese e totoina ai laau ao latou ola.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻaeteeteina o polisi i le fale e le sili atu ona faigata nai lo isi fale. O tulafono autu - o le fatuina o tulaga lelei, usitaia o le saʻo o le fausiaina ma le siakiina masani mo le i ai o meaola faalafua.