Incubator

Aotelega o le incubator mo fuamoa "IPH 12"

O se faʻaleleia lelei le faʻaleleia ma faʻaleleia le galuega o faifaatoaga moa i le fanauina o fanau laiti. E ala i le faʻaaogaina o lana fesoasoani, e mafai ona e mautinoa o moa o le a pipiʻi i le vevela talafeagai ma le faʻamafanafanaina, o lona uiga o le pasene o le pipili o le a maualuga. Ae e te leʻi faʻatau se masini mo moa feʻaveaʻi, e tatau ona e mafaufau i ni faʻataʻitaʻiga, suʻeina o latou uiga, galuega ma iloiloga. I la matou tusiga o le ae maua ai faʻamatalaga sili ona atoatoa e uiga i le incubator "Pulu IPH-12."

Faʻamatalaga

O le pulupulu o le IPH-12 "Ckeckle" ua mamanuina mo le fausiaina o moa o ituaiga eseese o manulele - moa, turkeys, geese, quails, moa fowls ma isi. O se pusa faʻamaufaʻailoga i se paʻu paepae paʻepaʻe ma ni vaega o palasitika ma PSB-papatusi. I foliga vaaia, e foliga mai o se saogalemu.

I luma o se faitotoa o loʻo i ai se au ma se matala tele e maimoa i ai e mafai ai ona e matauina le faagasologa o le faʻavevesi. I luga o le faitotoa o loʻo i ai se pitonuʻu faʻatautaia ma se faʻamatalaga numera.

E te iloa? O tagata fou na faia muamua i Aikupito anamua nai lo le 3,000 tausaga talu ai. Ina ia vevela fuamoa, o ona tagata na susunuina vaomago ma isi mea. I Europa ma Amerika, o le aganuʻu e faʻaaoga ai masini mo le faʻaleleia o meaola laiti na faʻaalia i le XIX senituri. I le teritori o Rusia, na amata ona faʻaaoga i le afa muamua o le 20 seneturi.

I le pito i luga o le atigipusa ei ai avanoa e mafai ai e le ea ona ulufale i totonu. O le masini e aofia ai fata e 6, lea o loʻo tuʻuina ai le mea faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le 1 pusa mo pepe moa. O le mea lea, o le faʻaaogaina o lenei masini faʻapipiʻiina e le gata ina faʻafefete ai fuamoa, ae faʻapena ai foʻi talavou.

O le masini e faia i mea aupito maualuga, mea e gaogao, e faʻaoga ai e le aufaitau lona tumau ma le faʻamaoni. E tusa ai ma le gaosiga, e mafai ona galue le masini i le 8 tausaga. Na gaosia le masini i Rusia i Volgaselmash LLC. E fautuaina mo le faʻaaoga i totonu o faatoaga fale.

Filifili le mea sao saʻo mo lou fale.

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le masini e galue mai i lima ma se voltage e 50 Hz, 220 watts. Faʻaaogaina eletise - 180 watts. Le mana o mea eletise - 150 watts. O le mafanafana o loʻo faia faʻatasi ma lama moli.

Faʻamatalaga o le masini:

  • lautele - 66.5 cm;
  • maualuga - 56.5 cm;
  • loloto - 45.5 cm
E ui i le mamafa o le mamafa o le 30 kilokalama, e mafai ona siitia le masini mai lea nofoaga i lea nofoaga.

Gaosiga o uiga

Ua mamanuina le masini mo le tuʻuina atu o 120 fuamoa moa. O fata taʻitasi e uʻu ai vaega e 20. O fuamoa o Duck e mafai ona tuʻuina 73 vaega, kosi - 35, quail - 194. O le masini e faʻapipiʻi na o fata mo fuamoa moa. Afai e te fuafua e faʻafefete fuamoa o isi ituaiga o manulele, e tatau ona e faʻatau ni fata faʻapitoa.

E taua! O lapisi o ituaiga manulele eseese e le tatau ona tuʻuina i totonu o le incubator i le taimi lava e tasi, talu ai e manaʻomia ei latou taʻitasi le vevela ma le vevela, faʻapea le umi o le faʻavevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo fuamoa moa, e 21 aso o le fesuiaiga o le a manaʻomia, mo fuamoa o poneti ma turuki - 28 aso, quails - 17.

Faʻaaogaina o le Incubator

O le "IPX-12" incubator ua faʻapipiʻiina i se faʻapipiʻi aunoa, lea e mafai ona fetuutuunai e faʻaaoga ai le "Up" ma le "Down" button. O se osofaʻiga e tupu i itula uma. Ae ui i lea, e lapataia e le kamupanī atonu e ono tolopo le 10 minute. Ua faʻaputuina faʻafuaseʻi le faʻafanoina o le vevela ma le maualuga. O le masini e faʻapipiʻiina i masini komepiuta. O tafaoga e mafai ona pulea e le tagata faʻaaogaina. O le sao o le faʻaleleia o le vevela o le 0.001 °. I le faaopoopo i fata mo fuamoa ma moa, i totonu o le incubator o se fata foi mo le sasaa vai. Pe a vaʻaia, o le meafaigaluega e tausisia ai le tulaga manaomia o le susu. E le gata i lea, o le masini e i ai se tagata e aveeseina ai le carbon dioxide e le talafeagai ma e oo lava ina tufatufaina atu le vevela.

Le lelei ma le le lelei

O le masini e faigofie tele ma faigofie ona faʻaoga, o lea e tele ai ona lelei:

  • gaosi lelei o manu laiti;
  • faʻamaoni;
  • tulaga lelei ma le malosi o meafaitino;
  • talafeagai pe a faʻaaogaina;
  • masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi, tausia o le vevela ma le vevela;
  • mata tetele maimoa;
  • tagata lautele - o le avanoa e faʻafefete ai fuamoa ma faʻaleleia ai meaola laiti.
O le le lelei o tagata faaaoga e aofia ai ni vaega laiti, ona o le masini e mafai ona faʻaaoga i le fale. Mo mea tau fale gaosi oloa, e mafai ona e faʻatau ni mea e sili atu ona maoaʻe ma taugofie. O le mea lea, o mea le lelei e mafai ona faamaumauina ma le tau maualuga.
E te iloa? E iloa o nisi taimi o moa e aumai ai fuamoa i le 2 yolks. Ae ui i lea, i le 1971 i Amerika ma le 1977 i le tsunami USSR o le ituaiga "Leggorn" lafoaʻi fuamoa, lea e 9 yolks.

Faatonuga i le faʻaaogaina o masini

Aʻo leʻi toe liliu le masini, e tatau ona faitau i le gataʻaga faatonuga mo le faʻaogaina, lea e tuʻuina mai E pei ona faaalia i le faatinoga, o le tele o faʻapogai masani o le faʻaleagaina o le tino, le faʻaaogaina le talafeagai poʻo le faʻaleagaina o mea e faʻaaogaina e le amanaia poʻo le faʻaoga sese o le tagata e ona le incubator ao faagasolo lana taotoga.

Saunia o le incubator mo le galuega

O le laasaga sauniuni o le fausiaina o manu laiti e aofia ai le 2 vaega:

  1. Saunia o fuamoa mo le susunuina.
  2. Sauniuniga o le incubator mo le taotoga.
O le aso ao lumanaʻi le fuafuaga fuafuaina, e tatau ona e siakiina pe o lagolagoina e le incubator ia tulaga talafeagai. Ina ia faia lenei mea, o loʻo aofia ai i totonu o le fesoʻotaʻiga ma faʻapipiʻi ai tulaga talafeagai o le vevela ma le susu. O le vai vevela vevela ua sasaaina i totonu o le fata vai. I le mavae ai o le 24 itula, e mataʻituina ia vaega taʻitasi.

Afai e masani, ona mafai lea ona tuʻu le mea e faʻaaogaina i le masini. Ua tuʻuina le mea faʻapipiʻi i totonu o se potu e le maualalo ai le malulu o le ea i le + 15 ° C ma e le maualuga atu nai lo le 35 ° C. E talafeagai le siakiina e le o tu i tafatafa o le mafanafana, masini faʻavevela, matala, susulu o le la, ata.

E le masalomia, o le pasene o le gaogao o moa o le a faalagolago i le lelei o mea e faʻaaogaina ma le tausisia o tulaga talafeagai i le taimi o le faʻasusu. Na o fuamoa fou o moa po o salu e ave i le incubator, lea na faasaoina mo le silia ma le 6 aso i le pogisa i le vevela o + 8-12 ° C ma le faʻamamaina o le 75-80%.

O Turiki ma goose laumei e mafai ona teuina mo le 8 aso. Faatasi ai ma le umi o le teuina, o le a faʻaitiitia le avanoa e feanu ai moa maloloina. O lea la, afai e teuina fuamoa moa mo le 5 aso, ona 91.7% o pepe e ono aliali mai mai ia i latou.

Saili po o le a le mea e faʻaogaina ai le fesuiaʻi o fuamoa o moa, goslings, poults, ducks, turkeys, quails.

Afai e faʻalauteleina le soifuaga o le mea faʻapipiʻi i le isi 5 aso, ona oʻo mai ai lea o le 82.3% o moa. Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator, e faʻasalaina ma faʻamaʻi. E manaʻomia e laumei le filifilia o le tele o le laʻau, e sili atu le le o le tele poʻo le laʻititi. Mo fuamoa moa, o le mamafa o le mamafa e mai i le 56 i le 63 g. E tatau ona lafoai le mea faʻapipiʻi, i luga o le atigi o loʻo i ai stains, faaleagaina, palapala. A maeʻa ona suʻeina foliga vaaia e alu i le suʻesuʻega o totonu o le fuamoa. Ina ia faia lenei mea, e aliali mai i luga o le vaʻa.

I lenei laasaga, ua teena le mea e faʻaaogaina, i le:

  • 'eseʻese taʻitasi, faʻatasi ai ma ni vaega vaʻaiga mafiafia;
  • e aunoa ma le faʻamaonia manino o le vaʻavaalele i le faʻamasinoga faʻafuaseʻi;
  • o le nofoaga o le isu, e le o totonugalemu, ae i le pito mataga po o le mataʻu;
  • faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le isu pe a liua fua.
A maeʻa le ovoscopic, o le mea faʻapipiʻi e faʻamaʻi i le vaifofo o le paluga palatini poʻo le hydrogen peroxide.
E taua! Talu ai ona o le mea faʻapipiʻi ua lafoina i totonu o se mea ua uma ona vevela, o le taimi ao lei tuʻuina atu e tatau ona siitia mai le nofoaga malulu lea sa teuina i totonu o potu. Afai e malulu, e ono faaleagaina le atigi.

Lauina o le fala

Talu ai ona o le "IPH-12 Cockerel" incubator ua faʻapipiʻiina i se masini faʻaleleia o fuamoa, o le mea faʻapipiʻi ua tuʻuina i totonu i se pito i luga. E fautuaina e faifaatoaga o manufeʻai poto le tuu o fuamoa i totonu o se mea faʻavevela i le afiafi mai le 5 i le 10 i le taeao. I lenei tulaga, o le a fanau mai moa i le ao.

Aʻo tuʻuina le mea faʻapipiʻi, o le ea vevela i le ogatotonu e tatau ona i le + 25 ° C. 2 itula i le maea ai o le faʻatauina, e tatau ona faasolosolo malie ile 30 ° C ma oʻo atu i le 37-38 ° C.

Faaulu

Eseese ituaiga o manu felelei e faia i auala eseese ma tumau mo taimi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, i moa, e vaevaeina i ni vaitaimi se 4, lea o le a tatau ai ona suia le vevela ma le vevela. O le mea lea, i le vaiaso muamua pe a uma ona tuʻuina le vevela i totonu o le incubator e tatau ona tausia i le pe tusa ma le 38 ° C, le maualuga - mai le 60 i le 70%. E tatau ona e mautinoa o loʻo iai pea le fata vai.

I le faaiuga o le vaiaso muamua, mo le 4 aso, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela i le 37.5 ° C, ma le humidity - i le 50%. Mai le aso lona 12 o le faʻavevelaina ma seia oʻo ina faʻalogoina muamua le moa muamua o moa, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela i se isi 0.2 ° ma le maualuga o le suamalie i le 70-80%. Mai lava i le taimi muamua o le sima ma aʻo leʻi faʻafefe, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 37.2 ° le maualuga, ma e tatau ona seti le susu i le 78-80%.

E taua! Aua le faʻalagolago atoatoa i le galuega o le mea sili lea e faʻaaoga ai le masini faʻapipiʻi. Ina ia aloese mai le le manuia o taunuuga, e tatau ona mataituina ia vaega uma i le 8 itula.

I le vaitau mulimuli, o le suiga o le masini e tuʻuina i se tulaga i luga, talu mai lea taimi ua le toe faʻaaogaina fuamoa. E tatala le incubator i aso uma mo le lele ile 2 taimi mo le 5 minute i le taimi e tasi. E tatau lenei mea ina ia mafai ona aveese le carbon dioxide e oʻo mai pe a manava le susu.

Uli lemu

Chickens, o se tulafono, ua fanau i le 20-21st aso. E ono i ai se laʻititi laʻititi o le 1-2 aso. A maeʻa, e faʻasalaina, tuʻu ai le ola maloloina ma malosi, ma teuina mo sina taimi i le incubator ina ia latou vevela.

Tau telefoni

O le IPH-12 incubator e mafai ona faʻatauina mo le 26.5-28.5 afe rubles poʻo le 470-505 tālā, 12.3-13.3 afe hryvnias.

Faitau foi e uiga i foliga o ia mea e pei o: "Blitz", "Universal-55", "Layer", "Cinderella", "Ata-1000", "IFH 500", "Remil 550TsD", "Ryabushka 130", "Egger 264 "," Lelei atoatoa ".

Faaiuga

O le incubator aiga "IPH-12" o loʻo i ai se masini faigofie, faigofie ona faʻaaogaina. Faʻamaumauga a le usauta e leai ni a latou faafitauli i le galulue faatasi ma ia faʻafetai i se avanoa avanoa. O se mea lautele lea e mafai ai ona faʻavevelaina ma puʻeina talavou. E tele mea lelei, e pei o le gafatia lelei, tulaga lelei o meafaitino, uiga sili ona lelei o le galue, fufulu fuamoa moli ma le tausisia o le maualuga ma le vevela. O lona gaioiga ma le tamaoaiga e mafai ai ona maua ni manulele talavou ma le itiiti ifo o tupe faʻaalu i le eletise. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e taua le faitau i faatonuga ma mulimuli i fautuaga uma mo le faʻaaogaina. Faatasi ai ma faafitauli e ono tulaʻi mai i le faagaoioiga o le masini, o le mea lea e mafua ai ona leai se mea e galue ai, sese i le eletise eletise, lea e mafai ona mafua ai le vevela le minoi, gau o le afi, lea e nafa ma le fesuiaʻi o fuamoa, ma isi. O le masini e umi atu le umi, pe a maeʻa vasega taʻitasi e tatau ona fufuluina ma faʻamaʻi.