Toga

Apple Moonshine i le Fale

O le Meleonshine e manatu i ai e le toatele e avea ma ipu sili ona lelei. Ma o le mea pito sili ona taua - o le tau sili ona taugata, aua o laufanua uma e tumu i apu, ma i le taumalulu e mafai ona faatauina lenei fua i se tau faaopoopo. E i ai se faʻaaliga itiiti - o le fua saʻo. I se tulaga lautele, e mafai ona e vavaeina le sooga mai soʻo se oloa, ae o le apu lea e taugata mo lona mana ma lona manogi. O le mafuaaga lena na matou filifili ai e faʻaalia le mea lilo o lenei vaiinu.

Apple Moonshine Theory

O lenei mea inu malosi o se tasi lea o ituaiga siliva e sili ona faigofie ma suamalie ua saunia i le fale. O lona tofo e le mafai ona faʻatusatusa i soʻo se isi meainu malosi, e tusa lava pe saunia i totonu o se fale gaosi oloa.

O le lauiloa o lenei aso malolo e tatau ona le gata i le faigofie o le fua, ae faapena foi i le ofoofogia o le tofo ma mea e maua ai mea masani - o apples e faigofie ona maua ma ola i lo matou eria.

E te iloa? Ua fuafua e le au tusitala o fualaau aina uma lona lua i luga o le paneta o le apu.
Ma o nei fua e iloga i se pasene maualuga o le suka - 8-15%. O lona uiga, mai le kilokalama o fualaau aina e mafai ona e maua le 85-150 ml o le vai inu malosi ma le malosi o le 40 °.

Filifiliga o mea lelei matagofie

O ituaiga uma o ituaiga o apu e talafeagai lelei mo le masina, e aofia ai se oloa e leai se mea (vaega tutotonu, pela, fualaau pau). Ae o le filifiliga lelei - o mea manogi lelei uma o fua manogi e aunoa ma ni fatu. Peitai, e pei ona fai mai tagata popoto, e masani lava e le talafeagai. O le tulaga autu: o fualaau aina e le tatau ona iai ni faailoga o le faʻapala.

Aʻo le i gaosia, fufuluina apu o le a le fautuaina (sei vagana ai o ni mea e afaina ai). O lenei tulafono e taua tele e mulimuli ai pe afai e inu le vai mai apu na o ia, e aunoa ma le fefete ma le suka. Afai na e filifilia se fua o loʻo i ai nei mea, e mafai ona e fufulu fufulu le fua.

E taua! O le suamalie o apu, o le itiiti o le suka o le a manaʻomia.
E le tatau ona avea ni fualaau fou mo le moonshine ma fualaau fou, e mafai ona e ave le otaota o totoe pe a uma ona tui le sua, o le sua ma fualaau mamago.
Aoao pe faʻapefea ona fai le uaina ava, vine ma le cider i le fale.

Braga

O le pia Apple o se oloa lautele lea e mafai ona e maua ai se aso lelei tele, ma e mafai ona e inuina o se meainu ese ole ava malosi. O le ituaiga sili ona lauiloa o le aiga lea e iloa e toetoe lava o tagata uma o le tagata e faʻatautaia.

Atoatoa apu apu

O lenei fua e mafai ona taʻua o "vasega o le ituaiga." O le a e manaʻomia:

  • 15 kilokalama o apu apu (e mafai ona e tasi le ituaiga, ae e mafai ona e fai ma auupega);
  • 10 lita o vai;
  • 2 kilokalama o le sugar granulated;
  • 10 g malogo poo le 50 g galu suamalie.

Faʻasologa o le faasologa:

  1. E fufuluina fualaau aina, teuteu vaega mama, aveese le meaʻai ma le pith. O le isi, o fualaau aina e tipi i ni fasi fasi falaoamata, ona togi ai lea i luga o se lau.
  2. O le taunuuga o le masini ua tuʻuina i totonu o se fagu volumetric ma sasaa ai se vaega o le vai (9 lita). Faʻaopopo le suka i le vaega o totoe o le vai ma faʻafefiloi lelei seʻia maeʻa ona solo le oneone. O lenei syrup ua sasaaina i totonu o le fagu.
  3. O le fefete ua sasaa ma le mafanafana (+ 25 ... +28 ° C) vai ma faatagaina e faʻamalosi, a uma ona sasaaina mea uma i totonu o le fagu ma fefiloi.
  4. O loʻo faʻapipiʻi le loka faʻapipiʻi i luga o le koneteina, tapuni ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le 7-14 aso. I lenei taimi uma, o taimi uma e te manaʻomia e faʻafefiloi ai le faʻafefe ma malelemo ai le iuga o le pulou.
  5. O le sauniuni o le inu e fuafua ile hydrometer. O le faailoga e tatau ona 0-1%. E mafai foi ona e fuafuaina le tofo (o le inu e le lelei) ma foliga vaaia (o se mea e ave ese ai i lalo o le koneteina ma e leai se carbon dioxide ua faasaʻolotoina).
E te iloa? O fatu o Apple o loʻo i ai le mea matautia amygdalin. O le ulu atu i le manava, o ia, i lalo o le aafiaga o le hydrocyanic acid, ua avea ma se mea malosi malosi.

O le suavai o le suavai

Mo le faia o le fala o le apu e le tatau ona maua ni apu fou i luga, e mafai ona maua lenei vai mai le sua. Mo lenei mea o le a e manaʻomia:

  • apu opu - 15 lita;
  • suka (faʻatulafonoina e fuafua i le tikeri o le suamalie) - 3 kg;
  • lava fefete - 200 g
O nei vaega uma (o le fefete e muaʻi faʻamaluina i le vai mafanafana) e faʻafefiloi, sasaa i totonu o se atigipusa, ufiufi i le uamea ma tuu i se nofoaga mafanafana.

O le a maeʻa i le 25-30 aso, pe a maeʻa ona inu le vai mo le faʻateleina o le faʻasalaga poʻo le faʻaaogaina.

Aoao pe faapefea ona fai le limoncello, mint liqueur, mead, o le sua o le sua, suamalie suamalie, vine paʻu, rose vine petal, compote, jam, vine, vine currant wine.

Braga e aunoa ma le fefete

O le faia o se mea e maualalo ai le ava i le fale e mafai foi ona aunoa ma se mea faafefete (aua o le fefete masani i luga o le paʻu o le fualaau aina), faʻaaoga mea masani - vine poo le germ germ. O le taunuʻuga o se meainu masani lea e aofia ai sina ava malosi. Ma e mafai ona e inuina i le vevela taimi e tineia ai lou fia inu.

Mo le gaosia o le aiga e leai ni mea e faʻafefete ai le fefete:

  • suamalie apu - 10 kg;
  • vai - 3 l;
  • suka - 3 kilokalama;
  • vine (pe a fai e te filifili e faʻaaogaina) poʻo vine ua totoina - 100-150 g.
E taua! E tatau ona inu le vai, ae le o le kuka, a leai o le faʻalavelave faʻalavelave.
Tekinolosi o le sauniuni o meaʻai e aunoa ma le fefete.

  1. E fufulu fuālaʻau fua mai faʻamalositino ('aua le fufuluina!) Ma nutimomoia i le tutusa lelei. O le mea e maua ai le faʻafefiloi e sasaa atu i totonu o se ipu fagu, faaopoopo 1.5 lita o vai iina ma sasaa 1 kg o suka. O nei mea uma ua fefiloi, ufiufi i le gau ma tuu i se nofoaga mafanafana mo 2-3 aso.
  2. A maeʻa le faʻamalosi, e sasaa mea uma i totonu o se ipu tioata, sasaa le vai, faʻaputu vine ma vine mamago (saito). E faʻafefiloi uma, tuʻuina se vai i luga o le ua ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le faʻamalosi.
  3. I le aluga o taimi, o le tupe na faʻaaluina e sasaa i fagu, inu inu. Afai e te mauaina lenei tao, o le a sili atu le lelei o apu apu.

Cider

O lenei filifiliga e masani lava ona saunia mai ituaiga eseese (o le suka - 7%, acidity - 0.5-0.7%).

E mafai ona maua se vaiinu lelei mai se tuufaatasiga o le tele o ituaiga, e 10% oona, 70% e suamalie pe oona-suamalie, ma e 20% o le aona.

E taua! Afai o le pears e faʻaaogaina i le fua, o le a tutusa i latou i meaʻai.
O fualaau le fua e aveeseina mai le laau ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le kuka, pe a uma ona tosoina le sua. O le mea na tupu o le keke na toe tosoina. O le taua o le faʻamavaega muamua ma le lua o loʻo ave i le fua faatatau 4: 1.

I le sauniuni o lenei cider, e le o faaopoopoina le fefete ma le suka i le oloa - o le faʻamalosi e faia i lalo o le gaioiga o mea masani. Ae peitai, ina ia faʻagaoioia le faagasologa, e tatau ona tuʻu eseese le mea faʻafefete (3-5% o le aofaʻiga o le volumes). Mo lenei mea, fualaau (aua le fufuluina!) E vaeluaina ma fefiloi ma le suka ma le vai. O nei mea uma aʻo lei amataina le faʻamalosi o loʻo tuʻuina i se nofoaga mafanafana. O le mea lea e amataina ma faʻaopopo i ai. E tatau i le Cider ona sologa lelei (e le sili atu i le +20 ° C) nofoaga 30-45 aso. Afai e maualalo tele le vevela, o le faʻagasologa o le faʻamalosi e mafai ona ave 3-6 masina.

Mo le sauniuniga, e sili atu le tuʻuina o fagu potu ma faʻatumu i mea faʻaaoga i le 6/7. O le totigilima ua tuu i luga o le ua, lea, pe a tumu i le carbon dioxide, ua aveeseina ma toe tuu.

A maeʻa le mimita, o le mea inu ua sauni mo le faʻaaogaina poʻo le faʻateleina foi.

I totonu o tagata faʻasoifua maloloina, e masani ona faʻaaogaina le tele o vaevaega - propolis, moli lanumeamata, peony, aʻa o Atamu, moa miti, aurorod, bison, pi pipi, aconite.

O le faagasologa o le faʻasalaga o le apu samasoni

O le toatele oe sili atu i le apu apple latou matauina le leai o se uiga masani i le oloa mulimuli. Ma o le mea o le mash e le tatau ona muai filimauina.

O le mea moni, o le tatau ona tatau ona saʻoloto mai le mafiafia, ae e le tatau ona faʻaaogaina. Ma e tatau ona e mautinoa e le mu le moa. O le mea lea, e tatau ona vevela le fagu. O se tasi o mataupu faavae o le faʻasalaga o le vaevaega i le "ulu", "fatu" ("tino") ma "fao":

  1. "Ulu" e 200-250 ml ma e sasaa.
  2. "Tulu" e maua i le 40 tikeri. E aoina ma faʻamaʻi pe a maeʻa ona fai.
  3. O le vaega o loʻo i totonu i le ogatotonu o le "tino" o le vai, lea e faʻaaoga atili.
A o le i faʻasalaga lona lua, e tolu lita o le vai ua sasaa atu i totonu o se atigipusa malosi ma le ava malosi na gaosia mai apu. I lenei tulaga, i le taimi o le faʻasalaga lona lua, o le "ulu", o le "tino" ma le "siʻu" ua iloga foi. O le ogatotonu o loʻo ave seia oʻo ina maua se olo o le 40 °.

E te iloa? E tele atunuu ei ai a latou lava ituaiga o tamaitai faaipoipo. Mo se faataitaiga, i Ukraine o se gorilka, i Hanikeri - palinka, i Egelani - hooch, i Aialani - potin. E oo lava i le tagata aloaʻia o le absinthe, brandy, whisky ma le fatu o ituaiga foi ia o le masina.

Calvados

O lenei vaiinu e gaosia e ala i le faʻapipiʻi o le cider i luga o se masini faapitoa, sosoo ai ma le umi o le matua i totonu o fagu vai. Ae ui i lea, o Calvados moni lava e faapitoa i Normandy, i le matagaluega o Calvados. I le faapuupuuga, o Calvados, e pei o le Champagne, o le meatotino a le malo. O tagata e na o ni laʻau faʻalauteleina ma manogi o apu. Ma iinei o le tuufaatasiga o ituaiga eseese eseese e taua tele. Mo le 'ava malosi e ave ai mea nei:

  • suamalie ma le malie - 70%;
  • oona - 10%;
  • mu - 20%.
Ae mo le amataga o le saunia cider, lea na taʻua i luga. O le Cider o loʻo faʻatoʻaina i le alambika faʻamalaina o le charenta poʻo le faʻasaina o kupita. O le filifiliga aupito sili ona lua e faʻaluaina.

A maeʻa le faʻasalaga muamua, e maua le mea e taʻua o le distillate, lea e taʻua i le gagana faʻapitoa o le aquavit or o-de-vi. Ina ia maua moni Calvados, ua sasaaina i totonu o palesi ma matutua. O le mea moni, e manaʻomia le faʻaaogaina o paleni fou, ona inu ai lea o le vai i le tannins ma solomuli i le manogi. Na o le taimi lena e mafai ai ona liligi le Calvados i totonu o koneteina tuai.

E taua! O le tulaga ese o Calvados e le o se matua i le tasi fala, ae o loo sasaa pea lava pea, e aofia ai le fefiloi ma isi meainu malosi.
O le mea lea, o mea uma lava e saunia i le fale e taʻua o le apu. Ae i le fale e mafai ona e faia se vai inu suamalie ma se tofo e le mafaagaloina. O lenei mea e manaʻomia:

  • cider (6% malosi) - 10 l;
  • pulupulu - 10 kilokalama;
  • suka - 1 sipuni;
  • vai mama.
E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le auala e faʻaaogaina ai le faʻasologa o faʻasalalauga, ae e mafai foi ona e faʻaaogaina se taeao faigofie. O le iʻuga o le faʻasalaga muamua, o le meafaitino e maua ai le malosi e 25-30% ua faʻasaʻolotoina. I le laasaga lona lua, na o le "fatu" e filifilia, ma tuu ai le "ulu" ma le "siʻu" i le isi faasologa, ma faaopoopo i le wort i le taimi muamua aʻo leʻi faʻasalalau.

O mea inu e maua mai i paʻu poʻo totonu o koneteina tioata, faʻapipiʻi le ogalaau. E faaopoopo le suauu i le mea e tasi ma le vai inu (4-8 masina).

A maeʻa, ona faʻamamāina lea o Calvados ma sasaa i fagu mo le vaiaso. Seiloga o lenei vaitau e mafai ona tofo.

Aoao pe faapefea ona matutu, faʻamago, susu, faasaoina apples seia oʻo i le tautotogo.

O nisi o fautuaga aoga

Po o le a lava le faigofie o fualaau mo le inu ava malosi mai i apples foliga, o loo i ai pea ni nuances e tatau ona amanaia.

  1. Ina ia sauniuni, e tatau ona e na o ni fua e sili ona maualuga, e lafoai ai uta ma pi. Afai e naʻo lau pau na pauu, faʻataʻitaʻiina ma le faʻamalosi, vavae ese nofoaga uma, o le a inu tele le inu.
  2. A tuʻuina le wort i totonu o se atigipusa, tuu le itiiti ifo i le 10% o le avanoa avanoa. O lenei avanoa e talafeagai mo le fausiaina o fulufulu ma le carbon dioxide.
  3. O le fefete a Baker e le talafeagai mo le mauaina o meainu maualuga - latou te faʻavaveina le faiga o le faʻamalosi ma o le mea inu e leai se taimi e lava ai se tofo faapitoa ma se manogi.
  4. E mafai lava ona e faaopoopo i ai ni apu i se mea faigofie mo le moonshine. O le mea lea, a uma le faʻamalosi, o le a oʻo mai se vai mama.
  5. E mafai ona e suʻeina e ala i le faaopoopoina o fualaau 'eseʻese ma fualaau eseese. O le auala lenei o se aiga tulaga ese ma se tofo o pagamu, o pears ma vine o le a tafa mai. O le mea autu i lenei faiga, o le sugar sugar content o le wort e le tatau ona sili atu nai lo le 20%, a leai o le a le faʻamalosi.
  6. Afai o loʻo e sauniuni se faʻasalaga e faʻavae i luga o apu ma pears, e tatau ona inu i le isi masina, pe o totoe mo le matua i se palu mo le itiiti ifo i le tausaga. Ina ua mavae le ono masina, na le toe i ai se taimi e le inu ai le vai.
  7. E mafai ona faʻamaonia le lelei o mea ua filifilia i le auala lenei: o le kilokalama o fualaau 'aina o le eleele ma o loʻo totoe mo ni nai aso. Afai latou te le faʻamalosi, ona sili atu lea ona teena le faʻaaogaina o mea faʻaaoga.
Pau lava le mea na ou manao e talanoa e uiga i le apu apu. O le iloaina o mealilo o ana tapenapenaga, e mafai ona e fiafia i le tofo sili o lau lava ava malosi ma faateia ai au malo.