Faatoaga faatoaga

Augsburger - fuaina o moa

E le masani ona iloa lelei le laumei o manu ma le aano o anufe Augsburger i le teritori o le USSR muamua, ma o le mea moni, o nei manulele e iloga e le gata i le lelei o le gaosia, ae faapea foi i foliga vaaia.

O lenei lomiga o le a fesoasoani e faʻatumuina avanoa i le malamalama e uiga i lenei ituaiga ofoofogia.

Totoina o ituaiga

O le talafaasolopito o lenei ituaiga o mea manaia. Chicken with unusual scallop na aumaia i le 1870 e le German breeder Meyer mai le aai bavaria o Augsburg. Mo le fausiaina o le moa a Augsburg sa faʻaaogaina ai le gagana Italia o Lamotte ma Farani. Ae ui i lea, i le setete o le setete, o le augsburgers sa le amanaiaina o se fanau, talu ai e le o taimi uma latou te maua ai foliga o matua. Ae ui i lea, o nei moa na totoina i totonu o faʻatoaga a Siamani, ma ina ua maeʻa le Taua Lona Lua o le Lalolagi, na faʻamaonia aloaia le tulaga o augsburgers.

E te iloa? O le laʻititi laʻititi o moa ua manatu o le sera na paʻu i Malaysia. O le mamafa o le moa serama e masani lava e le sili atu i le 500 kalama, o le hens e sili atu nai lo le 300 grams. Latou te fuaina fua o le salu. I le avea ai o se tulafono, o nei manulele o loʻo tausia e pei o ni fagafao, fesoasoani ia latou foliga le masani ai.

Faʻamatalaga ma Vaega

O foliga mai o augsburgers e masani ona tosina mai le mafaufau. O loʻo i ai nei manulele ma isi foliga, faifaatoaga pelele peleina. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Foliga vaaia ma tino

O le faavae o augsburgers e tutusa, o le tino ua ola aʻe. Ua totoina e musika, o moa ua i ai le manava, o le fatafata o tamaloloa e lua, o le ua ua umi, ma o mata e enaena. I luga o le ulu o loo i ai se uiga e lua lanu mumu mumu, lea e mafai ona faatusaina i luga o apaʻau po o se palealii ma nisi o mafaufauga. I le roosters, o lenei uiga e sili atu ona faʻailoa. E i ai foi paʻu papaʻe ma tautaliga mumu. O le lanu o le manulele e lanu uliuli ma le matagofie, o le tino ua lanu, o le susulu ua lelei ona atiaʻe.

Faitau foi e uiga i isi aano o manu ma fuamoa o moa: Maran, Amrox, Bress Gali, Plymouth, Krecker, New Hampshire, Kalefonia Gray, Galan, Legbar, Welsumer, Lakenfelder, Barnevelder.

Uiga

O uiga iloga o augsburgers o le le lava o le faʻamalosi, faʻavavevave ma isi moa ma tumau le toʻafilemu amioga. E le gata i lea, o nei moa e le fefe i tagata ma e le eseese le fia iloa.

Hatching lagona

O lenei atinaʻe ua atiaʻe lelei i augsburgers. Poula moa pepe e aunoa ma ni faafitauli, ma o le pasene o tagata faʻaola ma ola e sili atu le maualuga nai lo le taimi o le faʻasusu.

Faailoga o Galuega

Ae o le gaosia o le ituaiga, e eseese lava maualuga tau, e taua:

  • O le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 3 kilokalama;
  • moa moa - e oʻo i le 2.5 kilokalama;
  • moa amata ona faʻafefe i le vaitau mai le 6 i le 7 masina o le olaga;
  • o le fuaina o fuamoa fuamoa e 230 fuamoa i le tausaga;
  • fua o fuamoa i le averesi e 60 kalama;
  • o le atigi papaʻe e papaʻe.

E taua! I tausaga taʻitasi mulimuli ane o le olaga, o le faʻatauina o le fuamoa o fuamoa e faʻaititia e le itiiti ifo ma le 10%, e oʻo lava i le maeʻaina o lenei galuega, o le mea lea e masani ona tausia mo le silia ma le tolu tausaga. E le gata i lea, ao faagasolo le vaitaimi o le molimoli, o le hens le tumau le tuʻuina o fuamoa.

O le a le mea e fafaga

O le taumafataga o augsburgers o le faʻataʻitaʻiga mo moa o le fuamoa-ma-aano manu, o nisi meaʻai faapitoa poʻo se meaai faapitoa mo latou e le manaʻomia.

Poula

Fafagaina o moa le faasologa:

  1. E fafagaina moa fuamoa ma fafagaina i le gutu moa o fuamoa moa.
  2. I le aso e sosoo ai, e mafai ona e faaopoopoina le kalu falaoamata ma le millet i lau taumafataga.
  3. Mulimuli ane, e faaopoopo faʻamaʻaʻaina greens, ma 'aina fualaʻau, e pei o le sukalati, kukama, zucini ma le paukini, o loʻo faasolosolo malie ona faʻafefiloi i le fafaga.

I le vaiaso muamua latou te fafagaina i taimi uma, o le sili ona lelei o le fafaga e ono taimi i le aso. Ona faasolosolo malie ona faaitiitia le taimi o le fafaga.

Palu matutua

Ina ia mautinoa le gaosia o fuamoa aupito sili ona lelei i le tuʻuina o manoa, e sili atu le fafagaina ile faletusi faapitoa. Ae masani lava i lenei ituaiga leai se malosi, suauu, mo se faataitaiga, saito, karite, oats ma sana i tutusa tutusa, o le a galue lelei. E tatau ona faaopoopo i le fafaga le mutia vao lelei i le taumalulu; i le taumalulu e suia ai vao. I le faʻaopoopoga, i se vaega itiiti (e le sili atu i le 5% le mamafa o le fafagaina) o aano o manufasi ma ponaivi po o le iʻa, ma le penisina (e le sili atu i le 3%) e fefiloi i totonu o le fafaga.

Aoao atili e uiga i meaʻai o le faʻatalanoa o laumei: auala e saunia ai fafaga, o a meaʻai e manaʻomia.

Afai e manaʻomia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a leai se lanu meamata i le taumafataga), faaopoopo atu vailaʻau po o meaʻai minerale i le fafaga. Afai e leai se saolotoga o manulele, ona tatau loa lea i le fafaga faaopoopo ni iliili (10-15 g i le tagata lava ia i le vaiaso) - e fesoasoani i le gaosia o meaai i totonu o le manava o le moa ma iu lava ina masani ai le metabolism.

E te iloa? I le 1956, o se moa ua igoa ia Blanche o le leggorn breed na tuʻuina se fuamoa o fuamoa e tusa ma le 454 g. O lenei fuamoa na i ai ni yolks se lua ma se gutu lua.

Faiga Faʻapitoa

O tuutuuga o le faʻatagaina O moa a Augsburg e le faʻaaogaina, ae ia mautinoa le lelei o le gaosiga e manaʻomia ona e faia se siosiomaga patino mo i latou.

I le moa moa ma savali

O tulaga leaga e le fiafia i Augsburgers. O le coop e tatau ona faaauupega e tusa ai mulimuli i tulafono:

  1. Mo le tausia o lenei ituaiga i totonu o le potu, e seti ai paʻu (e tusa ma le 50 cm mai le fola), i le fua o le tolu hens i le mita le umi.
  2. E le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga i totonu o le falemoa, e tatau ona mafanafana, faʻapipiʻiina i le ea, ma tuʻuina atu i ai se pesini vai ma se fagu fafaga.
  3. Nests e faʻapipiʻi ai se pū e tasi mo laulau e ono.
  4. E tatau ona i ai se taotoga i luga o le fola.
  5. I le taumalulu, e manaʻomia le faatumauina o le vevela i totonu o le potu e le laʻititi ifo nai lo le +5 ° C, o le mea lea, i nofoaga maualuluga malulu, e mafai ona manaʻomia le mafanafana.

E taua! O tulaga lelei o le taofia o le +23 le vevela.… +25 °Faʻatasi ai ma le faʻamafanafana e le sili atu i le 75%. Lafoaʻiina ma le faʻamamaina atoa i le falemoa o loʻo faʻaaogaina ma se suiga i le lafumanu, ae le itiiti ifo ma le tasi i le tausaga. E le gata i lea, e talafeagai lenei faiga pe a iai ni moa mamaʻi - e faia uma i le taimi o le maʻi ma pe a uma le faamutaina o le faamai o le maʻi.

E mafai ona tupu i totonu o cages

O le gafa i totonu o sel o lenei ituaiga e le fautuaina. O le filifiliga pito sili ona lelei o le tuʻuina lea i totonu o le coop faatasi ai ma le faʻatulagaina o saolotoga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le taua O poumoa a Augsburg e aofia ai mea nei:

  • lelei, e ui lava e le o faʻamaumauga o fuamoa;
  • lē faʻasalaga i tuutuuga o le taofia;
  • atinaʻe lelei faʻapena;
  • uiga toʻafilemu;
  • foliga matagofie.

Soʻo se faʻailoa faaletonu o lenei ituaiga e leai. E mafai ona taʻua atonu e manaʻomia le faʻatautaia o le savali mo manulele ma faafitauli i le mauaina o fuamoa mo le susunuina po o moa i totonu o la tatou eria. E pei ona tatou vaʻaia, Augsburgers ma o latou foliga le masani ai o manulele e le lelei, o latou mea e le o iai ni faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia i le lelei o gaioiga ma le toʻafilemu. O lea la, afai e maua sea ituaiga o manu i luga o le faʻatau, e talafeagai le faʻataʻitaʻi ma ana mea.